Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15884 replies to this topic

vdani666

vdani666

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Hello.

Valakinek nincs tippje hol tudnék most még karácsonyig egy pár szingós gumit szerezni, lehetõleg olcsón, tudom ez szinte lehetetlen de hátha tud valaki valamit :)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Egy kis beszámoló. Ma 2.1-es méretû CST C1455 gumit használtam hegyen egy merevfarúval, -4 és -8 fok közti hõmérsékleten, jobbára porhóban. Szûz hóban tûrhetõ, közepes mennyiségû egyensúlyozással, kb. 15 cm-es hóig, de tengelyig érõ hóban is még el-ellavírozhat az ember egy kis ügyeskedéssel.
Félig-meddig letaposott, nyomvályús, sok lábnyomokkal tarkított úton mint valószínûleg a gumik többségének, ennek is gondja akadt. Egyszer sem estem el, de azért kellett egyensúlyozni rendesen és volt broadside, elsõkerék-tolás és mindenféle cifra mutatvány ilyen körülmények közt. :) De! Letaposott hóban úgy tapad, mintha - "kis" túlzással - nyár lenne! Egy ilyen, kb. 2000 Ft-os gumitól ez a teljesítmény kiemelkedõen jó. (Kár, hogy már alig-alig kapható, ez egy kifutó széria...) Lefelé jól használható, egészen meredek lejtõkön is jöttem le, minden gond nélkül. Felfelé pedig olyan helyeket másztam meg, amit még nyáron is nehéz - pláne, ha nincs valaki formában! ;)
Ez a gumi drótperemes és kissé nehezen szerelhetõ egyébként, defektállóságban viszont példás - akárcsak kopásállósága. Cserébe jó nehéz, sacc per kábé 800-850g biztosan van (nem mértem) - de legalább jól lehet vele edzeni. ;) Mintázata eléggé a WTB Moto Raptor koppintása.
Még a végén leszórom a fully-ról a Nobby Nic-eket és felpattintom ezeket helyettük! :)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
WTB Motoraptor. 2.24-es nem túl drága, defektálló, és jól fékezhetõ hóban is. Tegnap gellérthegyen szánkópályán ezzel voltam és meg tudtam állni, egyszer sem csúszott ki alólam, mondjuk ez néha rajtam is múlott.
Ja, és nekem 2 éves, kopott a gumi.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Maxxis mobsterrel senki ne menjen hóra mert életveszélyes!!!! Én most azzal voltam a tortúrán háááát több mint izgalmas volt a jó öreg Ritchey Z-max az igen szinte mindenütt jó.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Köszi mindenkinek a Smoke/Dart vs. Conti Explorer témában a választ. A dolog még aktuális. Választani ezekbõl lehet, másikat most nem szeretnék venni. A Panaracer súlyát bizony nagyon érezni, csak a hatalmas bütykök miatt gondoltam alkalmasabbnak.
Eddig elõre és hátulra is Smoke ment (ha ment), de kemény felületen nem nagyon szerette az irányt tartani ezért vettem elõre a javasolt Dart-ot. Amint normális hõmérséklet lesz, meg hajlandó lesz valaki velem tartani, ki fogom próbálni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
continental race king 2.2.nekem bevált,nem csúszkáltam semmit még az autók által letaposott úton se.nagyon mély hóban pedig tényleg nem számít milyen gumi,pl februárban fórumtalin gagyi kenda gumikkal se csúszkáltam

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Én ma mentem hajtómûig érõ hóban, de ott nekem úgy tûnt nagyjából mindegy mi van fent, inkább a szélesség számít.

Letaposott hóban jól tudok a z-max-al menni, fékezni, de volt egy rész, ahol a letaposott por hó alatt jég volt. Na ott többet mentem kersztben mint egyenesen.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

A Panaracer Smoke/Dart párossal van valakinek tapasztalata hóban?
Puha, nedves talajon valami brutális módon visszafogott, de reménykedek, hogy a fagyott ösvényeken jobb lesz és a magas mintázat azért képes lesz megtapadni a hóban.
A másik elméleti lehetõség a Continental Explorer lenne, de az már enyhébb körülmények között is okozott meglepetéseket, így lehet, hogy most hanyagolnám.

Ha meg aktualis: a Smoke egesz jo hoban, nekem szepen tapad. Ami viszont ellene szol az a sulya. Nagyon nehez. A Dart szerintem felejtos, nekem nem valt be anno. Fekezes szempontjabol nem tul idealis a minta.

Turak Magyarorszagon topicban dicsertek a Ritchey Z-Maxot, ha esetleg rafutnal olcson.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Puha, nedves talajon valami brutális módon visszafogott, de reménykedek, hogy a fagyott ösvényeken jobb lesz és a magas mintázat azért képes lesz megtapadni a hóban.
A másik elméleti lehetõség a Continental Explorer lenne, de az már enyhébb körülmények között is okozott meglepetéseket, így lehet, hogy most hanyagolnám.

Kénytelen voltam ma menni Explorerekkel, hát...
Ahol takarítottak, ott elmegy, meg a szûz hóban is (23 cm volt nálunk), de ahol valaki/valami már letaposta, ott kínlódtam. (Persze lehet, hogy én vagyok a béna.) Szóval ide nem javasolnám.
A Ritchey Z-max tényleg jobban tart havon (letaposotton is), a másik bringán az van, de abból most ki van szedve a kerék...
(Laza kavicson viszont van olyan jó a Conti, mint a Ritchey, nekem oda kellett.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Létezik olyan lassú defekt, hogy 3 hét alatt a kerékben a nyomás a felére csökken? szelepnél nem ereszt valószínûleg.

Ennél nekem a latex is gyorsabban ereszt. :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
pedig ott ereszt...
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Létezik olyan lassú defekt, hogy 3 hét alatt a kerékben a nyomás a felére csökken? szelepnél nem ereszt valószínûleg.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
29"-es latex belsõt gyárt valaki?

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 posts
Sziasztok!

Nekem Fat Albert Evo snake Skin Double Defense 2.25" volt mig nem esett a ho. Csak egyszer tudtam vele menni de az megnyero volt. Most egy Michelin Country Rock lesz esore/aszfaltra. Epp ma raktam fel igy meg nem probaltam ki. Vkinek tapasztalata? Elore is koszi!
Sp

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Télire vajon a Continental Slash 2.3-as milyen lehet? Sajnos csak egy tartalék új Nobby Nic-em van, a bringán lévõ gumik meg elég kopottak már és kéne +1 gumi így télire. Ebbõl meg láttam óccsóé'. :)
De asszem meg is veszem, aztán majd írok, hogy milyen. ;)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
maxxis wetscream....szerintem

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Kipróbáltam Maxxis Xentihtet hóban. Hát, élmény az tuti:D Egyszerre kezd el csúszni a 2 kerék, kerekekkel ABS-eset kell játszani, hogy ne taknyoljak, kanyarodni csak nagyon lassan lehet hátsót csúsztatva kis szakaszokban. WTB Motoraptorral bezzeg szánkópálya alján hamarabb megálltam :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Én ma conti contactal jöttem dolgozni, hát... amíg egyenesen mész és nem kell fékezni, addig nincs gond :D

Otthon van egy pár z-max -om nekem is, lehet feldobom rá este, fõleg ha bemegy a sárvédõ alá.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Conti race kingnek nagyon alacsonyak a mintái. Szerintem hóban, sárban nem az igazi.