Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

durch_die_rippen

durch_die_rippen

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
urak! télvíz idejére, hóba (esetleg nyálkás/saras terepre) keresek könnyû gumit, ami aszfalton sem szenvedés kategória. ralph és nick beváltak, de valami olcsóbb is kéne. conti race king szerintetek milyen? merevfarú gép, 2.0 protection a kiszemelt. köszi.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Szerintem is. Nem is kopik, hanem így foszlik róla a minta. És nekem egy kis üveg kivágta, egy idõ után meg tovább szakadt..

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A High Roller gyorsan kopik.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Explorer?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
2.1-es Maxxis High Roller-t vettem párban 6400 jó magyar forintért, erdõig szerpentinen (~7 km, jobban tetszik, mint az elõzõ, WTB Exiwolf) 4,5 baron korrekt, erdõben gyors nyomáscsökkentés és gurulunk. :)
Nyálas idõben viszont nem magabiztos (jóképû vihar után, csúszós kövek, egyéb klasszikusok), ellenben egész jól ledobja magáról a sarat.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Sziasztok!

XC, túra felhasználásra szeretnék külsõt venni merevgépbe. Darabonként max 3-4K értékben. Szélesség 2-2,1" lenne, de ebben sem vagyok igazán biztos. Hegy 15-20 km-re van, így aszfalton is futna, meg persze városban is szaladgálok vele. Súly igazán nem számít, lényeg hogy ne fogyjon el a betonon hamar. Sarazni nem nagyon szoktam.

Akad valami bejáratott márka, típus ami megfelelõ lenne?
Probikeba megyek majd a héten csak gondoltam elõtte megkérdezlek titeket is.

köszi

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

hátra RR
elõre NN
én 2,25-öst vennék de az az én betegségem :)

NN tényleg szükséges elõre? igaz nem ismerem az ottani viszonyokat..

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Én fullyban is 2,2-2,3as gumikat használok. Ha nem vagy "elitrészer", akkor jobb a ducigumi.
Mondjuk a mostani retek körülmények között inkább valami 1,8-1,9es sárgumit tennék fel, pl. Conti Edge-et. 1,9-es, mintázatához képest meglepõen jól gurul, jól tart a köves-saras-gyökeres részeken és eléggé kanyarkirály. ;) Nekem 25km-re vannak a hegyek, így sokat mentem vele aszfalton, de alig kopik, igaz, csak 69kg vagyok.
Drótperemes verzióban 650g-ot nyom, ez saját mérés.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

jelentem kezd elkopni a Syncros FLT 3masom, és mióta kicsit kopott, izeg mozog alattam nagy sebességnél lefelé, hol az eleje csúszik meg hol a háta táncol a bringának ezért kezdek nem bízni benne (magyarul zabszem a popóban) ami nem túl jó, tekintve hogy régebben nem féltem vele :( igaz csak 2.0 széles de nem is akarok sokkal batárabbat, nézegettem Schwalbe Nobby Nic-et Racing Ralph-ot, kérdés melyik jobb és elég lenne e nekem a 2.1-es(szívem erre húz) vagy 2.25 kéne a fully-ra? Bükki föl le- nem igazán dh használatra inkább ilyen maratonozós dologra, de azért szeretek gyorsan lejönni a hegyrõl ha már egyszer felszenvedtem magam, de fölfele sem szeretek szenvedni óriásgumival...szerintetek?

hátra RR
elõre NN
én 2,25-öst vennék de az az én betegségem :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
ízlés kérdése, nekem pl. felesleges 2,25 széles RR, igaz nekem merevfarúm van, nem tudom, hogy mennyiben változna ez egy fully esetében. Szerintem elég a 2,1-es is.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
jelentem kezd elkopni a Syncros FLT 3masom, és mióta kicsit kopott, izeg mozog alattam nagy sebességnél lefelé, hol az eleje csúszik meg hol a háta táncol a bringának ezért kezdek nem bízni benne (magyarul zabszem a popóban) ami nem túl jó, tekintve hogy régebben nem féltem vele :( igaz csak 2.0 széles de nem is akarok sokkal batárabbat, nézegettem Schwalbe Nobby Nic-et Racing Ralph-ot, kérdés melyik jobb és elég lenne e nekem a 2.1-es(szívem erre húz) vagy 2.25 kéne a fully-ra? Bükki föl le- nem igazán dh használatra inkább ilyen maratonozós dologra, de azért szeretek gyorsan lejönni a hegyrõl ha már egyszer felszenvedtem magam, de fölfele sem szeretek szenvedni óriásgumival...szerintetek?

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Keress egy autógumist aki megvulkanizálja az a legjobb.

rakerdezek, van e vmi ismeros :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

nem nyulik tulsagosan?

De igen.

A sebesség mindent megold.

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Keress egy autógumist aki megvulkanizálja az a legjobb.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nem nyulik tulsagosan? a belsohoz hasonloan, vagy a varras utan?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

koszi a tippet :) ez a varras dolog az en fejemben is megfordult, nem gondoltam, hogy mukodik... nem szivesen dobnam ki ezt a draga gumit (rr), alig hasznaltam.

Kívülrõl is ragaszthatsz rá defekt foltot mûködik.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Lehet javítani.
Itt van Dante mester írása (módszere): http://forum.bikemag...&postcount=1325

Én csak egy vastag belsõdarabot szoktam pillanatragasztóval ráragasztani és az éleket legömbölyítem. Eddig bevált.

koszi a tippet :) ez a varras dolog az en fejemben is megfordult, nem gondoltam, hogy mukodik... nem szivesen dobnam ki ezt a draga gumit (rr), alig hasznaltam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

kiszakadt oldalfalat lehet javitani, ha igen hogyan? nem tudom, hogy az esesnek koszonheto e, mindenesetre elotte nem tunt fel. a masik, hogy ugy szakadt ki, hogy a belso nem serult, csak kituremkedett, mint egy felfujt ragogumi. leeresztes utan csinaltam rola fotot is.

a belsohoz hasznalhato folt (belulre)?

Lehet javítani.
Itt van Dante mester írása (módszere): http://forum.bikemag...&postcount=1325

Én csak egy vastag belsõdarabot szoktam pillanatragasztóval ráragasztani és az éleket legömbölyítem. Eddig bevált.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Noby Nick

brutal jol tapad felazott talajon is, viszont vizes aszfalton ugy estem fejre vele, hogy orom volt nezni :( nem kiszamithato, hanem hirtelen "megindul". csak elore hasznalom, hatul racing ralph van.

kiszakadt oldalfalat lehet javitani, ha igen hogyan? nem tudom, hogy az esesnek koszonheto e, mindenesetre elotte nem tunt fel. a masik, hogy ugy szakadt ki, hogy a belso nem serult, csak kituremkedett, mint egy felfujt ragogumi. leeresztes utan csinaltam rola fotot is.

a belsohoz hasznalhato folt (belulre)?
Feltöltött kép

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Csak azt akartam mondani, hogy ha okosan közlekedik az ember, akkor nem lesz baja a felninek, még országútinál sem. De ha belegázolsz minden lyukba, azt semelyik kerék nem fogja szeretni, fõleg ha nincs teló a gépben...

Persze, de azért sokkal többet bír egy szélesebb, ballonosabb gumi. Kényelmesebb is.

Én jártam Budapesten 19-es gumival, de minek? Városban (Budapest) szerintem 28 vagy szélesebb az optimális.