Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2010. január 04. - 01:20

Írta 2010. január 04. - 00:11

Minden embernek más nyomás az ideális, az a 2 bar nevetséges 130 kilóhoz, nem csoda hogy mindig foltozol
Én nem vagyok 100 kiló és 4 bar körül szoktam használni, 3 terepen, de nem ugrálok vele... (az se mind1 hogy ugrik az ember...), ezek az mtb gumik amúgy kibírnak bõven 8 bart is... Nem fog szétrobbanni, úgy állítsd be a nyomást hogy amikor ráülsz a bringára kicsit menjen össze a gumi, de csak egy kicsit, ha túl merev akkor rázni fog mint a fene
ha kevés akkor meg kell még venned pár foltot
Felfujom akkor kezdésnek 4-re.Köszönöm mindenkinek a hozzászolásokat majd ha elmegy a jég kiprobálom és megírom.
Írta 2010. január 03. - 21:28

3 mozdulattal
Egyszer letéped a régit, majd felrakod az újat, és végül pumpálsz. Ha ügyes vagy, gyorsabb, mint belsõt cserélni.
A szingó ragasztás nélkül is használható, csak nem szabad vele gyorsan kanyarodni, de simán haza lehet vele menni.
Bizony, ha nem akarsz vele nagyot kanyarodni, vagy hatalmas nagyot fékezni akkor nem fog lefordulni, hazáig simán bírja...
Bevallom õszintén most nekem nincs felragasztva, és mégis mentem itt a hegyen pár próbakört, de csak óvatosan, így nem bízok benne annyira

Írta 2010. január 03. - 21:24

Nem tud felrobbanni? 4 BAR nekem nagyon soknak tünik.Remélem nem szivattok
Minden embernek más nyomás az ideális, az a 2 bar nevetséges 130 kilóhoz, nem csoda hogy mindig foltozol

Írta 2010. január 03. - 16:25

A terepbe nem emlékszem már mennyit fújtam. Tudom, hogy itthon felszenvedtem 1 barra, úgy eltekertem a benzinkútra, de már nem emlékszek rá, hogy mennyit nyomtam bele... Azt tudom, hogy a szánkópályán a 2. körre engedtem a levegõbõl, hogy picit jobban tapadjon.
Írta 2010. január 03. - 15:45

Az 1,5ös slickbe? Mert különben ez sem normális dolog.
Biztos vesekõ ellen kell

Írta 2010. január 03. - 14:05

Az 1,5ös slickbe? Mert különben ez sem normális dolog.Heh, én 64 kilóhoz használok 4 bart, vagy 4.5-öt.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. január 03. - 13:59

Írta 2010. január 03. - 13:27

Nem sok, nálad 50kg-mal könnyebb emberek használnak 3 bart. A gumira rá van írva (valahol rajta van, keresd meg), hogy mennyi a max nyomás, amit belenyomhatsz. Na, annyira fújd fel.Nem tud felrobbanni? 4 BAR nekem nagyon soknak tünik.Remélem nem szivattok
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. január 03. - 13:21

nyugi, nem akarnak a Holdra lõni;)
Izomtéridõninja-geológus!
Írta 2010. január 03. - 13:15

Írta 2010. január 03. - 09:28

Huthinson hajtogatos gumi. 26X2.1 Ennyi van rajta.2bar-t mondtak hogy rakjak bele.
130kg-hoz 2bar az piszok kevés, azzal még én is óvatosan megyek terepen, mert felütöm a 70kilómmal...
Próbálkozz 4-5 barral, valószínûleg megszûnik az állandó defektelés, aztán kísérletezhetsz, hogy mi az a minimum nyomás, amivel még nem vered szét a belsõt!
Írta 2010. január 03. - 09:24

Írta 2010. január 02. - 23:58

Ha oldalt van mindig a lyuk, 130kg vagy és fél métereseket ugrálsz, akkor szerintem felütöd.
Lehet latex belsõ, vagy tömlõ nélküli kéne neked, de az utóbbihoz felnicsere is kell. És ilyen testsúllyal ne spórolj a levegõvel, pláne ha ugrálgatsz, esetleg sokat padkázol is.
Jav: Imivel egyre gondolunk.
Írta 2010. január 02. - 23:56

(Milyen külsõ, mekkora nyomás?)
A defektek okának kiderítésében az is segíthet még, hogy a megnézed a lyuk alakját (esetleg kicsit széthúzod a gumit, akkor jobban látni). Ha pontszerû, akkor szúrásos, ha egyenesen elnyúló, akkor vágásos, ha íves, akkor valószínûleg felütéses.
(Mi az, hogy nincs merevítés a gumiban? Nem drótperemes, hanem hajtogatós?)
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. január 02. - 23:19

Én azokban az esetekben, amikor nem egyértelmû a defekt oka (a külsõ szemrevételezésekor nem találom meg a tüskét, a szilánkot, stb), akkor meg szoktam jelölni filctollal a külsõ felnihez képesti helyzetét és a lyuk helye alapján tüzetesen átnézem azt a részt a felnin, a külsõn, a felniszalagon. Sorozatos defektnél mindig megtaláltam a probléma forrását.
bengalika: azt nem írtad, hogy hol vannak a lyukak. A felni felõli részen, vagy a külsõ alatt?
inkább oldalt van mint a belsö gumi külsö felén. a 4 ragasztás 10cm-en belül van.(gondolom ha már kitapétázom akkor elég vastag lesz

És olyan külsö van rajta amibe nincs merevités.
Írta 2010. január 02. - 22:26

bengalika: azt nem írtad, hogy hol vannak a lyukak. A felni felõli részen, vagy a külsõ alatt?
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. január 02. - 22:12

Én esetleg már csak arra tudok gondolni, hogy a védõszalag valahogy kicsípi. Vagy ott ahol annak a két vége érintkezik, vagy valahogy a külsõvel. Nekem nincs több ötletem. Ha megtaláltad majd szólj, hogy mi volt. Szerintem vedd ki azt a védõszalagot, és ha megszûnnek a defektek (legalábbis az ilyen szintû gyakorisága) akkor az volt a hibás.Az volt nekem is az elsö dolgom hogy megtisztitottam és a végeit amputáltam meg csiszoltam a felnin se találtam gondot.
Régen hallottam olyat hogy valami masszával ki lehet tömiteni a belsö gumit. Bár nem tudom elklépzelni az hogy lehet hosszútávon.
Ha más nem lesz akkor szervizbe is elviszem majd de azt csak uccso lehetöségnek hagyom mert 2000-t mondtak egy gumicserére.
Írta 2010. január 02. - 21:26

Ha a védõ alatt azt érted, hogy egy szalag van benne, a szúrásos defekt miatt, nézd meg, hogy annak nem hegyes-e a vége. Volt már olyan, akinek pont a defektgátló szalag szúrta ki így.
Az volt nekem is az elsö dolgom hogy megtisztitottam és a végeit amputáltam meg csiszoltam a felnin se találtam gondot.
Régen hallottam olyat hogy valami masszával ki lehet tömiteni a belsö gumit. Bár nem tudom elklépzelni az hogy lehet hosszútávon.
Ha más nem lesz akkor szervizbe is elviszem majd de azt csak uccso lehetöségnek hagyom mert 2000-t mondtak egy gumicserére.