Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
az lepattogzik
van rendes gumifesték: http://www.komplett-...php?prodid=4811
elképzelhetõ, hogy kisebb kiszerelésben is van (olvastam, hogy valaki gumicsónakot kent le vele és teljesen tartós)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tempera?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
csumi
miután sikeresen eltüntettem a márkajelzést a gumma oldaláról kéne tipp olyan festékrõl ami gumi oldalfalra vöröscsíkkészítésileg megállja a helyét!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem is 3 szett gumma van itthon.

altalanos felhasznalasra specialized the captain 2.0
telire sarazni bontrager mudX 1.8
meg egy szett racing ralph 2.25 csak ugy

de kerdezd Tiggert, neki van vagy 15par a garazsban.

nyilvan nem akarod oket naponta cserelgetni, de nem is vannak rahegesztve a felnire, hogy telen ne tudj mas szettet hasznalni mint nyaron ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
khm...nem Rémhörcsög válaszát fitymálom mert abban nincs kivetni való. Viszont bármelyik típust megveheti a leírtak közül mindegyiknek van elõnye és hátránya. És a terep bizony változatos....és csak két kereked van.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

jó jó jó...de egyszerre csak egyféle gumit teszel a gépre. Ha elmész terepre ott mindent kap: követ, sarat, homokot, hideget, meleget....

Olvasd el, hogy mi volt az eredeti kérdés. Rémhörcsög adott egy tökéltesen kimerítõ választ. Azt itt inkább meg is állok.

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

Szerintem nem az volt a kérdés hogy ki mivel hol tud elmenni, hanem hogy saras körülmények között mi a legideálisabb gumi. 1 collos slick gumival is el lehet menni sok helyen terepen, de nem épp a legideálisabb.

Ha nem köves a terep, hanem full sár, és esetleg a tapadósabb fajtából, akkor Maxxis Medusa 1.5, Schwalbe Black Shark 1.55 (de ezt sztem nem gyártják már).

Ha köves a terep és tapadós a sár, akkor Maxxis Medusa 2.1, vagy 1.5, de ezzel tudni kell ilyenkor biciklizni.

Ha folyós a sár és nem köves, akkor a legjobb szerintem a Specialized Houffalize 1.8, de a 2.1-es Medusa is okés.

Ha folyós a sár és kõ van, akkor Specialized Fast Trak, Schwalbe Nobby Nic 2.1, itt gyakorlatilag minden gumi jó ami jó anyagból van és ritkásabb mintával rendelkezik.

Persze ez nem szentyrás, és ezek csak példák, jópár gumi van, amit nem is próbáltam még, Geax, Conti /csak explorer de az fos volt/, Kendából a jobbak, stbstb

jó jó jó...de egyszerre csak egyféle gumit teszel a gépre. Ha elmész terepre ott mindent kap: követ, sarat, homokot, hideget, meleget....

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
Labidani A vredestein gumik elég jó ballonosak van bennük anyag bõven,de hihetetlenül gyorsan kopnak a puha gumikeverék által, két haver is használta tavaly itt nálunk saját szememmel láttam az eredményt.Maxxisról nincs tapasztalatom.Amit ajánlani tudok vredi tiger claw xc-g használtam nagyon jó.Illetve ami jóval drágább de szerintem megéri az árát conti race king mountain king ust elöbbit használtam tavaly, defektet kapni vele lehetetlen annyira vastag az oldalfala és jó sulyban is van gyorsabb gummi mint a michelin xcr dry ezt állithatom.Remélem tudtam segiteni.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Szerintem simán lehet érezni a különbséget emiatt. Viszont egyiket sem próbáltam még, így nem tudom melyiket vedd meg.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Melyik gumit ajánljátok a 3 közül?
Maxxis Crossmark 2.1 UST
Vredestein Black Panther UST 2.00
Vredestein Black Panther Xtrac UST 2.00
Mindhárom tök jó gumma szerintem. A két vredestein között annyi a különbség mintázatban, hogy a simán a középsõ futófelület folytonosabb, míg az xtrac gumin "ki vannak vágva" a bütykök középrõl. Ez befolyásol valamit? Jobb lehet a sima Vred. gördülési ellenállása aszfalton emiatt, vagy nem lehet érezni a különbséget?
labidani

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Szerintem nem az volt a kérdés hogy ki mivel hol tud elmenni, hanem hogy saras körülmények között mi a legideálisabb gumi. 1 collos slick gumival is el lehet menni sok helyen terepen, de nem épp a legideálisabb.

Ha nem köves a terep, hanem full sár, és esetleg a tapadósabb fajtából, akkor Maxxis Medusa 1.5, Schwalbe Black Shark 1.55 (de ezt sztem nem gyártják már).

Ha köves a terep és tapadós a sár, akkor Maxxis Medusa 2.1, vagy 1.5, de ezzel tudni kell ilyenkor biciklizni.

Ha folyós a sár és nem köves, akkor a legjobb szerintem a Specialized Houffalize 1.8, de a 2.1-es Medusa is okés.

Ha folyós a sár és kõ van, akkor Specialized Fast Trak, Schwalbe Nobby Nic 2.1, itt gyakorlatilag minden gumi jó ami jó anyagból van és ritkásabb mintával rendelkezik.

Persze ez nem szentyrás, és ezek csak példák, jópár gumi van, amit nem is próbáltam még, Geax, Conti /csak explorer de az fos volt/, Kendából a jobbak, stbstb
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

Sziasztok!

Korábban feltettem egy kérdést amire nem kaptam válszt.
Megkérdezem másképp. Ti milyen külsõt használtok saras terepre,mint pl. a BUÉK kupa volt?

Köszi

schwalbe smart sam eddig mindenhol elmentem vele:)

bengalika

bengalika

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

Én esetleg már csak arra tudok gondolni, hogy a védõszalag valahogy kicsípi. Vagy ott ahol annak a két vége érintkezik, vagy valahogy a külsõvel. Nekem nincs több ötletem. Ha megtaláltad majd szólj, hogy mi volt. Szerintem vedd ki azt a védõszalagot, és ha megszûnnek a defektek (legalábbis az ilyen szintû gyakorisága) akkor az volt a hibás.

A végén kiderült ez volt a probléma.Az a "védõ" mivel elhasználodot,merevedett az csiphette ki. Mióta nincs bent nincs gond.Biztos elöször mikor kivettem nem volt szerencsém és az kavart meg.
Azóta rakattam a hátsóba löttyöt is.Kiváncsi leszek rá.

Legalább megtanultam gyorsan gumit cserélni,javitani :)
Természetesen ma defekt az elsõbe is.. kaptam onnan is ki..
4BAR -on megyek a gumival.

Köszi mindenkinek az épitö hozzászolásokat.Hallottam,tanultam pár dolgot.

Jan

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Engem konkrétan az érdekelne mekkora a ballonossága a guminak.
Tolómérõvel kéne megmérni a felfújt gumit 2.25 méretben

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Vegyes tapasztalatokat hallottam a FFrõl. Van aki simán elvan vele defekt nélkül, viszont egy ismerõsöm 3hetente defektezik vele semmi durvulás, egyszerûen kevesebb a defektvédelme.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Használ vki Schwalbe Furious Fred MTb gumit 2.25 méretben?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Korábban feltettem egy kérdést amire nem kaptam válszt.
Megkérdezem másképp. Ti milyen külsõt használtok saras terepre,mint pl. a BUÉK kupa volt?

Köszi

Conti Edge

De a HHH tetején az nem is volt igazi sár, oda kb. minden jó amin van némi minta. A Hûvösvölgy felé ellenben elég korrekt szósz volt, oda már nem árt valami sárgumi.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
tapasztalat alapján városba, hosszabb aszfalttúrára Conti Ultra Sport vagy Sport Contact a nyerõbb?
(jó idõs papírkutya felhasználás mellett.)
ár tekintetében vezet az ultra, van valami kiemelkedõ negatívuma esetleg?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ez nem volt nagy szmötyi inkább gyúrmás-gumis egy helyen volt csak híg sár, ide kellet némi bütyük és a ballonoság sem volt hátrány a sziklák miatt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nem tudom, milyen volt, de nagy szmötyibe Mudmad.