Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15880 replies to this topic

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Smart Sam, vagy a Crossmark. A Maxxis talán kicsit lassabban kopik és jobb terepen. A Schwalbe-nak jobb a görd ellenállása aszfalton.
Ha kövesebb terep akkor Crossmark, ha inkább földes, akkor SmartSam.
Sztem :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
50% terepre 50% aszfaltra mi a legjobb választás? Lehetõleg ne kopjon túl gyorsan. Száraz idõre, esõ, sár nem játszik.
ami eddig felmerült:
Schwalbe Smart Sam
Maxxis Crossmark
Hutchinson Python
Contimental Race King

Wave

Wave

vendég

• fórumtag
  • 72 posts

Most nézegettem a Specialized külsõit. Nagyon szimpatikusak. A tömegük, meg a mintájuk is tetszik. Az ár az meg a szokásos "hajótakarszkapnifizesdmeg" kategória. Szvsz. Nem próbáltam még.
Szezonra lehet, hogy beújítok egy Renegade S-Works-szel, és/vagy egy Fast Trak S-Works SLK-val...

Kérdés: hol lehet ezeket a gummákat kapni? Vagy akármelyik Speckót forgalmazó bolt tud ilyet hozni?

Itt probáld meg.Elég jó áruk van.
http://bikemarket.hu...e=keres&new=new

Teemu

Teemu

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Köszi a segítséget.
Ha az ellenségeid lõtávolságon belül vannak akkor te is.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

Kérdés: hol lehet ezeket a gummákat kapni? Vagy akármelyik Speckót forgalmazó bolt tud ilyet hozni?

Szerintem ott ahol Speckó bringákat is forgalmaznak 100%, de talán más boltok is tudnak hozni. Én legalábbis úgy tudom, hogy azok akik dealer-ek bringát is hozhatnak, míg mások szinte minden kiegészítõt igen, de bringát nem.

Joe bácsis belsõ: Egy barátomnak amióta használja szúrásos defektje nem volt. Más részrõl ez is csak egy belsõ, benne tejjel, így ha felütöd azt valószínûleg nem fogja eltömíteni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Most nézegettem a Specialized külsõit. Nagyon szimpatikusak. A tömegük, meg a mintájuk is tetszik. Az ár az meg a szokásos "hajótakarszkapnifizesdmeg" kategória. Szvsz. Nem próbáltam még.
Szezonra lehet, hogy beújítok egy Renegade S-Works-szel, és/vagy egy Fast Trak S-Works SLK-val...

igen, ha akar

Sziasztok!

Michelin Mountain X'trem 26*2.2

Úgy hallottam,hogy a Michelin jó,de elég gyorsan kopik.

nem tudom az új misi neveket +jegyezni

ha ez a hot s volt lánykorában az nagyon jó gumi
ha az all mountain az az 1ik legszarabb amivel dolgom volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Ha csak annyi extrát tud, hogy elõre fel van töltve defektgátló folyadékkal, akkor egyszerûbb, ha ezt te csinálod meg otthon.

Teemu

Teemu

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Sziasztok
[FONT="]Tudok valami tapasztalatot mondani a No Flats Joe's belsõkrõl? Leginkább a defektállósága érdekel. Na meg az, hogy ilyenkor milyen külsõ gumit érdemes használni. (Jelenleg Continental race king van a bringán.)
http://www.no-flats.hu/belsok.htm[/FONT]
Ha az ellenségeid lõtávolságon belül vannak akkor te is.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Sziasztok!

Continental Mountain King Supersonic 26*2.2

Ilyen Contim van, de sajnos sokat még nem sikerült használnom, de eddig nem volt vele bajom... Ha egy külsõt veszel csak, nem rossz választás.
A Misi meg szerintem nem CC külsõ, másra van kitalálva, de ti tudjátok :)
Amúgy meg a legtöbb gumijukból 2 típus volt/van, egy drágább, ami jobban kopik, cserébe jobban tapad, meg egy olcsóbb, ami az ellentéte. De ezek a relációk így szoktak lenni a többi gyártónál is.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Én valami szürke nagyobb, ritkább mintás gumit próbáltam (asszem XC AT vagy vmi ilyesmi neve volt), görd. ellenállása nagy, cserébe nem tapad ha kicsit nedves a terep és reszelõdnek le róla a bütykök... Egyszerûen amikor megcsúszik, nincs olyan, hogy betapadjon, mint a jobb gumik...

Repasibalint: Probald ki Specit (ebból eddig csak jót próbáltam), a jobb Schwalbe-kat, vagy a jobb Kendákat. Utóbbiról olyanok mondták hogy jó, akiknek én is hiszek.

értem. Akkor az XC dry is ilyen valószínû, pedig az a Decában szok lenni akciós.
Mondjuk a mostani specik még kibírják az idei szezont is. :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Mislennel mi baj?:chin:

Én valami szürke nagyobb, ritkább mintás gumit próbáltam (asszem XC AT vagy vmi ilyesmi neve volt), görd. ellenállása nagy, cserébe nem tapad ha kicsit nedves a terep és reszelõdnek le róla a bütykök... Egyszerûen amikor megcsúszik, nincs olyan, hogy betapadjon, mint a jobb gumik...

Repasibalint: Probald ki Specit (ebból eddig csak jót próbáltam), a jobb Schwalbe-kat, vagy a jobb Kendákat. Utóbbiról olyanok mondták hogy jó, akiknek én is hiszek.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Hacsinzont, Contit, meg Mislent hanyagolnám.

Mislennel mi baj?:chin:

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

nekem meg csak ilyen gumijaim vannak:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igy van. sokan meg is veszik, mert feleannyiba kerul mint az amugy vele egy kategoriaba eso Schwalbe vagy Specialized, es bedolnek. ha megveszed a 8-10ezerbe kerulo Continentalt azzal valszeg nem lesz ilyen baj
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A Conti gumikból ugyebár lehet kapni "B" kategóriásat, olcsóbbért. Nem tudom, hogy igaz-e, de nekem egy BP-i boltban azt mondták, hogy sok bolt árul "B" kategóriásként olyan Continental gumit, ami igazából teljesen selejt. Lehet, hogy te is ilyet kaptál.

Wave

Wave

vendég

• fórumtag
  • 72 posts

Mire használnád?

Amúgy ezek közül a RocketRon Evolution a legjobb, de sztem ennél is jobb a Racing Ralph, vagy ha kicsit nehezebb, de jóval kopásállóbb és mindenesebb gumi kell, akkor NobbyNic Evolution, vagy Maxxis CrossMark.
(Nem feltétlenül jó a könnyebb gumi, mert ezek ún. skilles gumik azaz tudnui kell biciklizni hozzájuk, és ha esetleg fél métereket csúszik alattad a bringa 50nél, azt is kontrollálni. Egy nehezebbel lehet hogy gyorsabb leszel, bátrabban mész majd.)

Ajánlanám még a Specialized Fast Trak LK vagy SLK-t, de nem tudom hogy mennyire lehet beszerezni.

Duna,Bükk,Pannon,Bakony,Palota maratonok stb.
Tavaly sikerült beszereznem egy selejtes szériát a conti race kingbõl,és szétrepedt az elsõ hátsó.Többet ilyet nem veszek.
Köszi a kielégitõ választ.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Mire használnád?

Amúgy ezek közül a RocketRon Evolution a legjobb, de sztem ennél is jobb a Racing Ralph, vagy ha kicsit nehezebb, de jóval kopásállóbb és mindenesebb gumi kell, akkor NobbyNic Evolution, vagy Maxxis CrossMark.
(Nem feltétlenül jó a könnyebb gumi, mert ezek ún. skilles gumik azaz tudnui kell biciklizni hozzájuk, és ha esetleg fél métereket csúszik alattad a bringa 50nél, azt is kontrollálni. Egy nehezebbel lehet hogy gyorsabb leszel, bátrabban mész majd.)

Ajánlanám még a Specialized Fast Trak LK vagy SLK-t, de nem tudom hogy mennyire lehet beszerezni.

Wave

Wave

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Sziasztok!
Érdelekne,hogy melyik lenne a legjobb választás ezek közül.:
Schwalbe Rocket Ron 2009 Evolution 26*2.1
Schwalbe Rocket Ron 2009 Performance 26*2.1
Hutchinson python 26*2.0
Continental Mountain King Supersonic 26*2.2
Úgy hallottam,hogy a Michelin jó,de elég gyorsan kopik.

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 posts

Persze, de pl. ha Buda maratonról van szó, az tapadós,köves saras.
Ha Kisnána, akkor folyós köves saras.
Ha Zalaegerszeg, akkor tapadós saras kõ nélkül.
Balassagyarmat: folyós sár, kõ nélkül.

Minden terepnek megvan a maga legjobb gumija. Ha 1 gummával akarsz mindenhol menni... Az nem a legjobb választás.

nos ez abszolút igaz. Fõmet a földig hajtom és..... asszem elteszem magam holnapra:)