mentem vele egy kort, eleg vegyesek az erzeseim.
az elmult egy evben ezen a bringan amit probaltam:
xking
race king protection 2017
rocket ron + thunderburt speed addix
rocket ron + ralph 2018 speed addix
racing ray speed + ralph 2019 speedgrip addix => most roluk van szo
+ halk. egeszen szurrealisan, meg terepen is furcsa volt, hogy sokkal tobb menetzaj jon at - igaz a ratchetet is most zsiroztam.
- nem jol gurul... a schwalbe szerint ez az egyik leggyorsabb gumijuk, de mintha az xc gumit trailgumira csereltem volna le. hasonlot akkor erezem, amikor a rocket ronokat pl mountain kingre csereltem. a korabbi ron + thunderburt kombonal azonnal ugy tunt, hogy ez jobb, mint elotte barmi. mar 3 baron is lassabbnak tunt, 1.6-1.8baron nem lett gyorsabb. azt hittem majd terepen, de nem. a slick guminal van egy "suhanos" erzes, amikor az ember nem teker, akkor lehet "vitorlazni" kicsit, tobb marad meg a lenduletbol. a jobb butykosguminal ebbol erezni vmit, itt meg szinte semmit. sajnos hatarozott visszalepes.
+ felkor profil, ez mar asztalton franko, nagysebessegu sotteres reszeken stabilabb, mint a korabbi kombo, kevesbe sodrodik.
+ fekezhetoseg. gyors lankas lejtokon tobb a kontroll a bringa felett, kanyarok elott olyan erzes volt kicsit, mintha satufekre is csak lassult volna, megcsuszas nelkul.
- fekezhetoseg. meredek lejtokon a korabbi ralph jobb, ez kb a thunderburt szintje. mentsegere legyen mondva, hogy azt viszont kiszamithatobban teszi, mint a burt (a burt sokaig tapad, majd hirtelen megcsuszik, es utana nem nagyon lehet mar megfogni), konnyebb fekezeshataron csusztatni.
+ altalanos tapadas - elorelepes, pontosabb, kiszamithatobb a bringa mozgasa. jobban is mertem neki engedni.
osszessegeben: nem rossz, de mashol huztak meg a tapadas/sebesseg kompromisszumot, szerintem egy xc bringanal fontosabb a sebesseg, ez nekem tul sok igy elsore. a nedves korulmenyekre kivancsi leszek, de nekem a gordules elsodleges.
arn módosította - 2018. október 13. - 19:00