Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás

Maxxis Ikon vagy Ardent! Nem szivárog felrakod löttyi nélkül,és felfújod akár egy kis kézi pumpával olyan passzentos a pereme,aztán raksz bele cuccot,tutti jó lesz!!!

• mgy kedveli ezt

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Nekem most nem szivárog, váltotam Joe's-ra,  Rocket Ron Speed Grip, Racing Ralhp Speed.

• mgy kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
A ot addixbol nekem egy szivarogtatott, a thunderburt. Az uj rayrol es ralphrol meg nincs hosszutavu tapasztalat, alig parszor volt alkalmam menni vele (a mostani hetveget is vartam, mint a messiast, aztan kiutott a takony).
  • mgy kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ki vagyok égve ettől a szivárgó löttytől... :) Rendesen tócsa marad a bringám alatt pár nap nemhasználat után. Kb. két éves a NN hátul (és kábé egy évnyi futás van benne), keresek valamit helyette. Azt gondoltam, majd az új addixes gumik (ilyen szempontból) jobbak lesznek, de ahogy olvasom a hozzászólásaitok, nem annyira...

Mit lenne érdemes XC bringára próbálnom szerintetek? 29", 2.25, ne legyen 50 euró per darab, de TL ready. Ki vagyok jőve már a napi montis dolgokból, nem követtem az újdonságokat 2-3 éve. Igazából már csak használni szeretném, nem folyamatosan fejlesztgetni.

maxxis, esetleg mavic

bár az 50 ájró alatt nem biztos

• mgy kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Ki vagyok égve ettől a szivárgó löttytől... :) Rendesen tócsa marad a bringám alatt pár nap nemhasználat után. Kb. két éves a NN hátul (és kábé egy évnyi futás van benne), keresek valamit helyette. Azt gondoltam, majd az új addixes gumik (ilyen szempontból) jobbak lesznek, de ahogy olvasom a hozzászólásaitok, nem annyira...

Mit lenne érdemes XC bringára próbálnom szerintetek? 29", 2.25, ne legyen 50 euró per darab (ezt lehet el kell engednem :) ), de TL ready. Ki vagyok jőve már a napi montis dolgokból, nem követtem az újdonságokat 2-3 éve. Igazából már csak használni szeretném, nem folyamatosan fejlesztgetni.

mgy módosította - 2018. november 03. - 12:49

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Igen!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Az új 2018-as Race King Protection a futófelületen szivárogtatja a Stans lötyit...a régebbiek nekem sohasem szivárogtak

Protection szivárog ??? Ez nagyon furcsa...

RaceKing Performance - sosem szivárgott sehol.

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

tudnak ezek a nemet gumigyartok :D

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Az új 2018-as Race King Protection a futófelületen szivárogtatja a Stans lötyit...a régebbiek nekem sohasem szivárogtak

• dzsonhee kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
A roro nekem nem eresztett sose, a burt viszont mindig foltos volt.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Az a conti, a schwalbenal csak a futofeluleten szivarog :D

A hosszú leírást köszönjük.

És tényleg, a RaRa Addix Speed nekem is elkezdett ott szivárogni. Ezt akkor kezdik úgy látom mikor már szürkül a gumi színe, nem tudom mitől.  

De most a friss első kerékre is simán felment a RaRo, még síkosítót sem használtam, szárazon is jó volt  :rolleyes:  :P  :) .

A booster viszont megint jól jött, király cucc.  

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Jogos :) azert irtam, mert tul sok teszt nincs rola, vagy ha van is, altalanos blahblah.

arn módosította - 2018. október 13. - 20:36

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

mármint csúszáshatáron fékezni, ugye? :) egyébként helyes kis beszámolót rittyentettél, lájk. 

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

mentem vele egy kort, eleg vegyesek az erzeseim.

az elmult egy evben ezen a bringan amit probaltam:

xking 

race king protection 2017

rocket ron + thunderburt speed addix

rocket ron + ralph 2018 speed addix 

racing ray speed + ralph 2019 speedgrip addix => most roluk van szo

+ halk. egeszen szurrealisan, meg terepen is furcsa volt, hogy sokkal tobb menetzaj jon at - igaz a ratchetet is most zsiroztam.

- nem jol gurul... a schwalbe szerint ez az egyik leggyorsabb gumijuk, de mintha az xc gumit trailgumira csereltem volna le. hasonlot akkor erezem, amikor a rocket ronokat pl mountain kingre csereltem. a korabbi ron + thunderburt kombonal azonnal ugy tunt, hogy ez jobb, mint elotte barmi. mar 3 baron is lassabbnak tunt, 1.6-1.8baron nem lett gyorsabb. azt hittem majd terepen, de nem. a slick guminal van egy "suhanos" erzes, amikor az ember nem teker, akkor lehet "vitorlazni" kicsit, tobb marad meg a lenduletbol. a jobb butykosguminal ebbol erezni vmit, itt meg szinte semmit. sajnos hatarozott visszalepes. 

+ felkor profil, ez mar asztalton franko, nagysebessegu sotteres reszeken stabilabb, mint a korabbi kombo, kevesbe sodrodik.

+ fekezhetoseg. gyors lankas lejtokon tobb a kontroll a bringa felett, kanyarok elott olyan erzes volt kicsit, mintha satufekre is csak lassult volna, megcsuszas nelkul. 

- fekezhetoseg. meredek lejtokon a korabbi ralph jobb, ez kb a thunderburt szintje. mentsegere legyen mondva, hogy azt viszont kiszamithatobban teszi, mint a burt (a burt sokaig tapad, majd hirtelen megcsuszik, es utana nem nagyon lehet mar megfogni), konnyebb fekezeshataron csusztatni.

+ altalanos tapadas - elorelepes, pontosabb, kiszamithatobb a bringa mozgasa. jobban is mertem neki engedni.

osszessegeben: nem rossz, de mashol huztak meg a tapadas/sebesseg kompromisszumot, szerintem egy xc bringanal fontosabb a sebesseg, ez nekem tul sok igy elsore. a nedves korulmenyekre kivancsi leszek, de nekem a gordules elsodleges.

arn módosította - 2018. október 13. - 19:00

• karakoram és Kisherceg kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

az uj ralph nem ut az amugy tok egyenes hatso kereken... eddig negy kulonbozo gumit raktam fel ra, a vmelyiket tobbszor is. a korabbi harom csalen futott rajta.

egy tippem maradt, hogy esetleg a felniszalagot lecserelem, meg is rendeltem a gumi melle. ha ugy sem jo, akkor azt terveztem, hogy visszakuldom canyoneknak, tavasszal mar le is beszeltem veluk. annyira nem lehetek ugyes, hogy mindig ugyanugy rakom fel (rosszul), es csak ezen a kereken "sikerul" (amugy is eleg sokszor csinaltam mar ezt a muveletet).

a boosteres felloves utan meg is neztem, hogy hatha ez jo... es csodak csodajara ezzel ok. nem igazan hova tenni a dolgot, de mar nem is erdekel, nekem ugyis evekig eleg egy gumi.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Az a conti, a schwalbenal csak a futofeluleten szivarog :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

klassz, akkor már kezdünk is gondolkodni, vajh miért nem tartja meg a levegőt. meg a szokásos... :P :D *

*just kidding

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
E4QgLgO.jpg

620 es 646g, vagy egy honap volt, mire megjott.

arn módosította - 2018. október 10. - 21:18

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Vettem egy cyclocross bringát az öszi-téli munkába járáshoz. Pestről járok Budaörsre, napi ~45-50 km. Szerintetek milyen gumi lenne a legideálisabb választás? Köszi!

schwalbe g one speed, vagy egy igazi mindenes, de jol birja a kmeket... clement xplor ush

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Vettem egy cyclocross bringát az öszi-téli munkába járáshoz. Pestről járok Budaörsre, napi ~45-50 km. Szerintetek milyen gumi lenne a legideálisabb választás? Köszi!

Egy szimpatikus, szúrásvédett túragumit keresnék a helyedben, mely befér a pálcás sárvédő alá. Pl. Maxxis Overdrive, de minden nagy gyártónak van hasonló (Conti Contact, Panaracer Pasela..).

Nekem elsődleges volt, hogy ne kelljen defektet javítanom fagyott ujjakkal a latyakos útszélen.

Rabbit módosította - 2018. szeptember 26. - 13:25