arn módosította - 2019. január 13. - 00:08
Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2019. január 13. - 00:07
Írta 2019. január 12. - 09:51
nm. ilyen szempontbol megfelelo lesz. a grammozos resze a mostani schwalbes turesekkel a szerencsen mulik vki irt +20%ot is.
2 db Thunder Burt 2.1 29 TLE SnakeSkin Addix Speed, egyik 560g, másik 527g.
Pont jó lesz az 527-es előre, az 560-as hátra, oda jöl jöhet egy kicsit több anyag.
Írta 2018. december 20. - 16:08
nm. ilyen szempontbol megfelelo lesz. a grammozos resze a mostani schwalbes turesekkel a szerencsen mulik vki irt +20%ot is.
Írta 2018. december 20. - 15:48
Köszi a tapasztalatokat!
Hátsó kerékre gondolkodtam el rajta az edző/hillclimb merev villás bringára 2.1 SnakeSkin verzióban a vélhetően jobb defekttűrés végett. Itt a fő cél a grammozás, a többi másodlagos. Amit írtál, azok alapján erre jónak tűnik. :-)
Írta 2018. december 20. - 15:01
jah snakeskin... eloszor is folyamatosan szivarogtatta a lottyot (ez az egyetlen addixom, ami csinalta) amugy jo gumi, de kb annyival gurul jobban, amennyivel kevesbe tapad. a kanyartartasaval nem voltak gondjaim, inkabb a fekezhetosegben es a lazabb talaju kaptatokon volt problemas, ha tul meredek, konnyebben megcsuszik. ahol jo volt, azaz enyhen azott talaj (nincs amin elporogjon), es a koves szekciok. ha vki jol erzi a csuszashatart, az szeretni fogja, mert kiszamithatoan csinalja.
perpill az uj ray+ralph van fenn a bringan, ami erezhetoen lassabb, mint a korabbi ron+burt, cserebe sokkal jobban tapad. 2.25os addix speed snakeskin volt, kb egy evet hasznaltam, most is megvan, alig van megkopva.
arn módosította - 2018. december 20. - 15:04
Írta 2018. december 19. - 19:54
akkor szamit, ha kihasznalod illetve tobb hibat enged meg a tapasztalatlanabb bringasnak (nekem).
alapvetoen hasonlo helyeken megyek, mint a 35os semislickel, ahhoz kepest meg barmelyik traktorguminak tunik.
ket kombora szukitettem le a kort:
2.1es snakeskin rocket ron + thunder burt (jobb suly, hatul gordules)
2.2es protection race king (a becsi erdoben jobbnak tunik a black chili, ballonos - rengeteg helyen sziklafoltos a terep), 2.0asat sehol nem lattam. ha esetleg keves elore a minta, kiegeszitve xkinggel.
egyszer irtam a schwalbenak a temaban, azt irtak, hogy a maximalis nyomason hasznalva elvileg kitagul a feltuntetett ertekre. csak kerdes, hogy ki hasznalja ugy a race king kb hozza az 55mmt, az xking nalam 54 (2.13"). emlekeim szerint a rocket ronok is 54mmesek voltak 57 helyett. a 2.1esnel csak a 26os korszakra emlekszem, ott viszont csak 48mm volt az 54 helyett.
thunder burtot vettél anno? Ha igen, milyennek találtad?
SnakeSkin volt?
Írta 2018. december 11. - 14:00
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2018. december 10. - 17:49
Pont ettől féltem, hogy beagyasodik és nekem jön. De az egy fiatal jószág volt, még rendben voltak az idegei.
Haverom kutyát ütött el. Na az nekiment a földön fekvő srácnak, elkezdte harapdálni.
Írta 2018. november 29. - 03:45
Írta 2018. november 29. - 00:50
Írta 2018. november 28. - 10:41
mar csak a vaddisznomag foruman kellene elolvasni az ellenvelemenyt.
- Kisherceg és Sandman kedveli ezt
Írta 2018. november 28. - 00:24
Vaddisznoval mi lett?
Semmi. Feldőlt (én a kormányon átfordulva mellé estem, a földön néztünk egymás szemébe ) de aztán felugrott és elrohant.
Nagyon kemény jószágok azok. Olyan volt mintha falnak mentem volna. Pedig ez csak olyan kis közepes méret volt. A legnagyobb a legelöl guruló srác előtt ment át. Na, az valóban egy nagy disznó volt.
u.i:
Engem szeretnek az erdei állatkák.
Idén egy nyári éjjelen szintén lámpával közlekedtem a Hármas Határ hegyen és egy őznek mentem neki.
De most nem lett semmi, épp csak hozzá értem a seggéhez az első kerékkel. (feltűnt a bal oldalamon, futott mellettem, aztán egyszer csak kitalálta hogy átugrik előttem a jobb oldalra. Akkor egy kicsit hozzáért a kerék a seggéhez.)
marton módosította - 2018. november 28. - 00:36
- arn kedveli ezt
Írta 2018. november 27. - 22:24
Semmi nem lett a disznókkal mentek tovább, nekik masszívabb a fűtűművük mint a bringáknak.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2018. november 25. - 23:15
pörkölt (gondolom)
azt ennél masszívabb állatnak gondolom
Írta 2018. november 25. - 23:03
Vaddisznoval mi lett?
pörkölt (gondolom)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2018. november 25. - 17:33
Írta 2018. november 24. - 22:45
Ez sem rossz. De az ugrálós módszert már láttam többször is élőben.
Éjszakai tekerésen nekimentem egy vaddisznónak. Az első kerekem totál elhajlott. Szerencsére volt a csapatban egy boltos srác, aki kiugrálta annyira, hogy legalább a villában el tudjon forogni a kerék. Én magam elsírtam volna magam de a szakértelem kisegített a bajból.
Vagy! olyat is láttam terepen, hogy befogta két fa közé és úgy egyengette vissza.
- Balu1 kedveli ezt
Írta 2018. november 23. - 01:57
Találtam egy érdekes videót, egy erősen deformálódott, nyolcasos keréknek a nagyoló kezelésére. A facebook-on nyílik meg.
https://www.facebook...9822932019/?t=1
- Sandman kedveli ezt
Írta 2018. november 20. - 22:44
Igazad van abban, hogy valóban tubelessre kerestem megoldást, ez a gumi meg a gyártó szerint nem az. Szóval ha innen nézzük akkor jogos a kritika, ez akkor valóban nem xar gumi, hanem kiváló.
A történethez még annyi hozzá tartozik, hogy hagytam magam elcsábulni mert gondoltam 7 ropiért megér egy próbát. De ezért a boltba visszavinni nyilván nem fogom. Legalábbis ezért nem, az más kérdés, hogy 3 bar-nál eléggé ütött aszfalton úgy, hogy fel volt pattanva a perem mindenhol szépen. Ha belsővel is ez lesz akkor viszont az már egy másik helyzet. Peace.
Kiábrándítalak !
A Conti Performance gumik tubeless-ként használhatók - a gyártó szerint is. Meg sok használó (én is) szerint is. De igazából ezt már lejátszottuk néhány hete.
Nekem RaceKing Performance volt, felraktam, felpattintottam, tej bele...csá. Soha nem eresztett semmit.
(DT 1700 kerék, DT szalaggal, Schwalbe DocBlue tej (ami ugye Stans)
A honlap szerint:
Which tyres are Tubeless Ready?
Continental MTB tires are available in a Tubeless Ready version: Trail King, Mud King, Mountain King, X-King and Race King. These tires are marked with "ProTection" or "Performance" on the product pages.
marton módosította - 2018. november 20. - 22:50
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2018. november 20. - 11:46
Igazad van abban, hogy valóban tubelessre kerestem megoldást, ez a gumi meg a gyártó szerint nem az. Szóval ha innen nézzük akkor jogos a kritika, ez akkor valóban nem xar gumi, hanem kiváló.
A történethez még annyi hozzá tartozik, hogy hagytam magam elcsábulni mert gondoltam 7 ropiért megér egy próbát. De ezért a boltba visszavinni nyilván nem fogom. Legalábbis ezért nem, az más kérdés, hogy 3 bar-nál eléggé ütött aszfalton úgy, hogy fel volt pattanva a perem mindenhol szépen. Ha belsővel is ez lesz akkor viszont az már egy másik helyzet. Peace.
Nem írtam, hogy kiváló, csak azt, hogy szerintem jó. Azt is írtam, hogy belsővel használom. Ja, béke. Ha üt, akkor vidd vissza, nem kellene ütnie. Ha nem cserélik, akkor lehet a boltost ütni.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"