Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Köszönöm szépen a válaszokat és a videót, atgondolom.a világot nem valtom meg vele ahogy látom :D elférne a vázban és leftym van, ahol szintén nem akadály

deviantRider

deviantRider

fórumtag

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
  • LocationNyíregyháza

19mm -es felnin 2.6-os gumi - enyhén vicces :D

Ez volt nekem. :-) Júniusban lesz 2 éve, hogy így nyomom. Nem használom nagyon alacsony nyomáson, hogy esetleg leforduljon a felniről. Se nem durvulok annyira. És semmi gondom vele. Határeset mondjuk, mert szélesebb gumit már én se mernék erre tenni. Ha jól rémlik biz. oldalakon 62-64mm-t írtak mint maximum szélesség erre a méretü felnire. Az, hogy most ez menniyre hiteles, nem tudom. De az én felhasználásommal rendben van.

deviantRider

deviantRider

fórumtag

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
  • LocationNyíregyháza

Az fasza, ha surlodo gumival tekersz :D

Nem vészes. Csak néha jön elő.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Én 2.25-ről váltottam 2.6-ra. Nekem jobban bevált, de mondjuk én semmit nem csinálok komolyan. A bringázást se. Mármint nem érdekel se a többlet tömeg, se a gördülési ellenállás meg ilyesmik. (amúgy nem érzem hogy rosszabbul gurulnék)

Hogy elfér-e az tényleg fontos, mert nekem pl a 19c felnimen 64mm a smart sam. Egy szélesebb felnin ez még szélesebb lenne 1-2 millivel. És pl nálam hátul már ettől nagyobb el sem fér. Így sincs hely, néha bele is ér a villába, ha erősen megtekerem. (nagy nyomatékkal)
19mm -es felnin 2.6-os gumi - enyhén vicces :D

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

horgasz-zsolti

horgasz-zsolti

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

És hogy fog elférni a szélesebb gumi?

Max megnyesegeti szikével a gumi túl széles részeit :DD

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Az fasza, ha surlodo gumival tekersz :D

deviantRider

deviantRider

fórumtag

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
  • LocationNyíregyháza

Én 2.25-ről váltottam 2.6-ra. Nekem jobban bevált, de mondjuk én semmit nem csinálok komolyan. A bringázást se. Mármint nem érdekel se a többlet tömeg, se a gördülési ellenállás meg ilyesmik. (amúgy nem érzem hogy rosszabbul gurulnék)

Hogy elfér-e az tényleg fontos, mert nekem pl a 19c felnimen 64mm a smart sam. Egy szélesebb felnin ez még szélesebb lenne 1-2 millivel. És pl nálam hátul már ettől nagyobb el sem fér. Így sincs hely, néha bele is ér a villába, ha erősen megtekerem. (nagy nyomatékkal)

• Kisherceg kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Köszi szépen.igazaból régóta egy 140mm rugoutu bicajt szeretnék, de 120-as van és csere nem megy jelenleg, ezért gondolkodom ezen

ezért ne válts

nem lesz ilyen hatása

• Kisherceg kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Sziasztok!
Ha 27.5x2.35-rol 2.6-ra váltok mik lesznek a pozitív, negatív pontjai? szélesebb felnire is valtanek.120mm a rugoutam, ezt 130-140-nek fogom érezni?gondolom kisebb nyomáson is lehet használni (tubeless), de megnő a gördülési ellenállás is?

És hogy fog elférni a szélesebb gumi?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Mást is érdekelt ez a kérdés, szerintük nagy hátrányod nem lesz. (terepen biztosan)

https://www.youtube....h?v=8by3v688Ze8

szvsz itt az a lenyeg, hogy mennyire elvezetes ott, ahol tekersz. mert most lehet vki gyorsabb egy adott konfiggal, csak ha doglomhanak erzodik vagy kirazza a vesekovedet nem biztos, hogy az lesz a legelvezetesebb.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Köszi szépen.igazaból régóta egy 140mm rugoutu bicajt szeretnék, de 120-as van és csere nem megy jelenleg, ezért gondolkodom ezen

ha a lefele a lenyeg, akkor csak jobban jarsz vele :)

en a nagyobb rugoutas ossztelosokat sem szeretem tekerni (100+), valszeg hasonlo lenne a plusszos merettel is.

arn módosította - 2019. március 20. - 11:43

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.682 hozzászólás

Mást is érdekelt ez a kérdés, szerintük nagy hátrányod nem lesz. (terepen biztosan)

https://www.youtube....h?v=8by3v688Ze8

Marci

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Jobban tapad, ugyanakkora nyomason jobban is gurul, kisebben vmivel rosszabbul, de szerintem ezt nem erzed, sot terepen valszeg elonyosebb lesz. Ami hatrany, nagyobb tomeg, es a ballonossag miatt tobb lesz a csillapitatlan rugozasod, tobb energiat fog elnyelni, ha pumpalva tekered, lomhabbnak fogod erezni.

De ezt kb minden vekonyabbrol vastagabbra valtasnal el lehet mondani, a montinal meg inkabb az arany kozeput megtalalasa a cel, mire hasznalod, ott kisebbek e a hatranyok, mint amit nyersz a masik oldalon. Xcre nem lenne tul elonyos valtas :D

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Sziasztok!
Ha 27.5x2.35-rol 2.6-ra váltok mik lesznek a pozitív, negatív pontjai? szélesebb felnire is valtanek.120mm a rugoutam, ezt 130-140-nek fogom érezni?gondolom kisebb nyomáson is lehet használni (tubeless), de megnő a gördülési ellenállás is?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

tetszik az aerósága.

• zeezoltano kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

vagy

35FE1988-598C-469F-9731-F55159F4F102_zps

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ott a gravel 40es slickel :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez országút, és ha nézed a szélső értékeket, max 2-3 watt a különbség. Abban igazad van hogy az élet az nem egy gépben lévő forgódob.

Ezeknél a teszteknél mindig a "magyar valóságot" látom magam előtt, kis hazánkban az utakon ki az a barom aki nem áldoz be 1-2 wattot a komfort javára ? Hát itt az országút is terep ! (én minden nap Budapesten közlekedem, ide a minél szélesebb gumi az életszerű nem a max nyomáson)

Egyetértek. És ennek ellenére vannak olyanok, akik megveszik a brutálmerev aero bringákat, aztán utána azon szenvednek, hogy a 32-es gumi nem fér be a vázba. :)

• Kisherceg és zscs kedveli ezt

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.682 hozzászólás

Ez országút, és ha nézed a szélső értékeket, max 2-3 watt a különbség. Abban igazad van hogy az élet az nem egy gépben lévő forgódob.

Ezeknél a teszteknél mindig a "magyar valóságot" látom magam előtt, kis hazánkban az utakon ki az a barom aki nem áldoz be 1-2 wattot a komfort javára ? Hát itt az országút is terep ! (én minden nap Budapesten közlekedem, ide a minél szélesebb gumi az életszerű nem a max nyomáson)

Marci