Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
En regen csinaltam 26ost 29erben, jo es erezheto a latex. Erezhetoen jobban gurul, terepen is, foleg vmi vekonyabb gumival kontrasztos. A gond akkor van, ha szakad, mert akkor inkabb robban, nagyon hirtelen veszt nyomast. En akkor adtam fel a latex hasznalatat, amikor megragasztottam, es a felfujasnal felrobbant (gondolom elvekonyodott a foltnal). A kulsot ledobta, es megroggyantotta a felniperemet.

arn módosította - 2019. április 12. - 18:50

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Csak nem bírtam ki, ezúttal rendeltem Michelin latex belsőket a montiba. 26-osakat a 29-es kerékbe, ahogy kell ;-)

Ha túlélem, beszámolok, úgysem ússzátok meg.

Egyébként tervben van a tubelessesítés, de addig tudom, hogy új gummákat is akarok, nem mellesleg új kereket is, kellett valami pótcselekvés a köztes időre. 

Na, és milyen? Mekkora, illetve milyen 29-es gumival használod? Egyszer és is gondoltam rá, hogy teszek egy ilyen próbát, de annyira olcsón nem találtam, hogy legyen kedvem ezzel kísérletezni. Meg szívtam már azzal, hogy a belső állandóan elmászott, s volt amelyiknél kiszakadt a szelep tövénél. Najó, de ez csak akkor volt, mikor 2,4-es gumit tettem fel előre, s maradt a régi belső, pedig elvileg szélesebb belsővel nem lenne ilyen gond...

Izé, jahogy rendelted... Akkor majd írd meg, ha sikerült kipróbálnod :))

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Hat remelem qrva jo ez a gp5000... mongy valszeg nem a gumi hibaja, de ezt a syncros felnit szerelni vmi remalom.

Alig birtam leszedni a duranokat, olyan passzentos volt, hogy a gumi beugrott kozepre es erovel kellett alatolni a gumileszedot - igy kepzelhetitek milyen volt utana atemelni a peremen. Amire feltunt, hogy a feketen fekete matrica van, ket helyen sikerult a muanyag (amugy istencsaszar lezyne) leszedovel megserteni. A vegen a leszedoket sikositottam, hogy be tudjam tolni a gumi ala.

Csak azert gondolom, hogy a syncros szivas, mert a contikat sem volt konnyu felrakni. Az utolso bepattintasnal rafekudt a peremre a gumiperem, es az egyik leszedovel feszitettem fel a gumit, hogy a masikkal ala tudjak nyulni. A hatso kereknel is a duranok voltak a munkasabbak, de eddigre mar mindent sikositottam, igy egy fokkal jobb volt. Vagy haromszor annyi ideig tartott a gumicsere, mint altalaban, pedig eleg sok rutinom van mar a tubelesses gumik felrakasaban.

Amugy sikositas utan a boosterrel konnyen bepattantak (legalabb ennyi elonye van a passzentossagnak), es a levegot is jobban tartotta, mint montin megszokott, lotty nelkul. Ami a feketeleves, es szkeptikus vagyok a kerekek minoseget illetoen, hogy centiroznom kellett utana a kereket (mindkettot) - amire meg sose volt pelda. Nem ertem, hogy lehet egy muanyag leszedovel nyolcast tenni a felnibe, es nem is fut rajta tul szepen a gumi. Csere elott oszinten szolva eszembe se jutott megnezni, hogy hatha mar a felrakasnal is meggyotortek.

Egy hasonloan szivas kombora emlekszem, a giant gyari magasperemes felnije, es a schwalbe kojak, de ott meg se kottyant a kereknek a gumicsere. :( nincs vmi ubertuti modszer a nagyon passzentos gumik cserejere?

6 baron pontosan 32mmt mertem a gumira.

arn módosította - 2019. április 11. - 21:39

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Csak nem bírtam ki, ezúttal rendeltem Michelin latex belsőket a montiba. 26-osakat a 29-es kerékbe, ahogy kell ;-)

Ha túlélem, beszámolok, úgysem ússzátok meg.

Egyébként tervben van a tubelessesítés, de addig tudom, hogy új gummákat is akarok, nem mellesleg új kereket is, kellett valami pótcselekvés a köztes időre. 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Megjottek a gp5000 32es tl gumik, 377-380g. A falvastagsaga is gravel/montis gumit idezi, igy nem felek lightos gravelra elvinni majd :) ha tenyleg azt tudja gordulesre, amit a tesztekben igernek (10w alatt), jo baratok leszunk.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Ezekkel a nem levego megoldasokkal egy gond van, a levegonel rugalmasabb es kisebb ellenallasu dolog nincs, onnantol meg a kulson mulik minden. Szvsz kenyelem es gordules szempontjabol messze nem tudjak azt a szintet. Egy belsogumi falvastagsagu rugalmas es kevesbe rugalmas anyag is boven merheto es erezheto.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

akkor marad a levegő nélküli szivacs-belső!

(Egyébként ezekbe is kell levegő? Meg eleve, hogy rakja bele? A crush-core-t még értem, az nem tölti ki a teljes térfogatot. Vagy ez tényleg annyira összenyomható? Ezek a modern dolgok....)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a gumis a szakadt gumit mekkora esellyel tudja megjavitani? mar ketto is van belole, es egyik sincs agyonhasznalva. megis csak 40-45 eur/db.

szerintem esélytelen

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Én inkább megpróbálnám saját kezőleg, külsőhöz való folttal, de belső nélkül nem biztos, hogy merném használni utána.

Ezen mar az egyiknel tulvagyok :) nem segitett, belsovel ertelemszeruen nem szeretnek egy tl gumit hasznalni.
  • Papszi kedveli ezt

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

a gumis a szakadt gumit mekkora esellyel tudja megjavitani? mar ketto is van belole, es egyik sincs agyonhasznalva. megis csak 40-45 eur/db.

Én inkább megpróbálnám saját kezőleg, külsőhöz való folttal, de belső nélkül nem biztos, hogy merném használni utána.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Én most ezt a gumit fogom kipróbálni:

https://www.cyclesto...e_2019-ID_75821

Az oldalról rendelhető Renegade s-works is

Nem reklam, de a Cyclestore-nak nagyon jo arai vannak es szinte mindent ingyen postaznak Mo.-ra. Brexit elott erdemes rendelni :)

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Én most ezt a gumit fogom kipróbálni:

https://www.cyclesto...e_2019-ID_75821

Az oldalról rendelhető Renegade s-works is

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
A szakadason sajnos semmi se segit.

arn módosította - 2019. április 01. - 15:20

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

remelem zscs nem sertodik meg, de ezt a privatuzenetet be kell masolnom.

most jovok haza bringazasbol, mert 2km utan kiszakadt a thunderburt hatul fel cm hosszan a futofeluleten :D erre most oszinten szolva mekkora az esely? egy evet hasznaltam mar elotte.

az elejen eleg gyorsan veszitette a nyomast, spriccelt egy ideig, de aztan szerencsere haza tudtam vele gurulni. tekeres helyett szerelek, megy vissza a ralph.

Talan ideje lenne ilyenre valtani. Es nem aprilis trefa (csak reszemrol az), tenyleg van aki ebben lat fantaziat :)

https://www.pinkbike...-show-2019.html

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

remelem zscs nem sertodik meg, de ezt a privatuzenetet be kell masolnom.

Sent ma, 07:41

a minimál minta ellenére egész jó a Burt még elől is. Azért az Aspen egy fokkal jobb szerintem tapadásra, kopásállóságában pedig sokkal jobb. Már valami kivágta egy helyen fél centi hosszan a Thunder Burtot hátul, szerencsére a lyukat lefelé fordítva a szmötyi megfogta, csak levegőt kellett utána fújnom. Aspenekkel ha volt is defektem, nem vettem észre.

üdv,
zsolti

most jovok haza bringazasbol, mert 2km utan kiszakadt a thunderburt hatul fel cm hosszan a futofeluleten :D erre most oszinten szolva mekkora az esely? egy evet hasznaltam mar elotte.

az elejen eleg gyorsan veszitette a nyomast, spriccelt egy ideig, de aztan szerencsere haza tudtam vele gurulni. tekeres helyett szerelek, megy vissza a ralph.

arn módosította - 2019. április 01. - 12:08

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Persze hogy nincs, en csak az arany kozeputat keresem a ketto kozott, ami az en stilusomhoz passzol :) magyaran, ami meg megfeleloen tapad, de jobban gurul - irhatnam ugy, hogy nekem felesleges ennyi tapadas. Illetve azert el lehet jatszani azzal, hogy kinek mi fontos, pl elol szeretem a pontosan iranyithato kormanyzast, de hatul kevesbe erdekel, hogy sodrodik, ott inkabb csak a fekezhetoseget keresem, nem a jo kanyartartast.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Szerintem nincs olyan gumi (még) amit keresel. Tapadjon is jól de gördüljön is baromira.

Ez szerintem (és sok bringás és gumiteszt szerint is) teljesen ellentmondás. Még. De egyszer biztosan megoldják.

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

robbantottam a 2019es ray+ralph kombot, ez nekem igy nem tetszik, mindig ugy erzem, hogy lassu. a tapadas egyertelmuen elorelepes a ron+burthoz kepest, de gordulesben meg visszalepes, egy konnyu ht bringara szerintem nem ez a jo kombinacio - esetleg egy ossztelos xc bringan jobban ki lehetne hasznalni a plusz tapadast.

egyelore visszaraktam hatra a burtot (a csalet - katasztrofa hogy fut a kereken), elol maradt a ray. hatha sikerul a ket kombo elonyeit osszeotvozni. magas nyomason gurultam vele, elso blikkre jobbnak tunik, lehet csak a hatso gumi gordulesere vagyok ennyire haklis.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Köszönöm szépen a válaszokat és a videót, atgondolom.a világot nem valtom meg vele ahogy látom :D elférne a vázban és leftym van, ahol szintén nem akadály