ilyen helyen bringazzon, akinek hat anyja van
Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2019. július 17. - 09:33

Írta 2019. július 17. - 09:08

ó, hasonló nálunk is van:
https://www.sports-t...t=2000&fit=true
igazából erőt ÉS technikát kíván és azt is, hogy ne úúúúútáld előre, hanem szeress küzdeni vele.
2,2-es 29er-gumival megyek benne, nem problémás (amíg bírom).
Jól néz ki!
Én lehet mazohista vagyok, de szeretem az ilyen utakat. Szántások mellett, mezőgazdasági utak mellet van sok ilyen. Én meg mindig ezeket választom inkább, mint az autók mellett. Még ha így hosszabb az út, akkor is. Vagy max kis forgalmú utakat. Néha elakadok én is, de nem baj
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2019. július 17. - 09:02

Én úgy emlélszem, hogy amikor még nekem is 2.25-ös volt, nem kínlódtam ennyire mint ő. Viszont annyi van még, hogy ő a hátsó gumit előre rakta, ami már eléggé kopott, így az is lehet a gond,. Talán vesz majd új gumit még szeptemberig és letesztelem vele megint
Ha akkor sem bír jönni, akkor én vagyok jobb formában. (meg a bicaj ^^)
Ilyen talajról van szó.:
https://kepkuldes.co...a37026b88fc.jpg
https://kepkuldes.co...d6678fb9cb3.jpg
https://kepkuldes.co...60f6de036e9.jpg
ó, hasonló nálunk is van:
https://www.sports-t...t=2000&fit=true
igazából erőt ÉS technikát kíván és azt is, hogy ne úúúúútáld előre, hanem szeress küzdeni vele.
2,2-es 29er-gumival megyek benne, nem problémás (amíg bírom).
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2019. július 17. - 08:57

Ilyenben én is szenvedek, ez több dolgot jelenthet
- én is edzetlen vagyok (ez ismert tény)
- én is keskeny gummával próbálok haladni (29x2,25)
- képről nem is gondoltam volna, hogy ez 2,6-os, csak a feliratból láttam
- Frei Tamás
(ugyanez a 37-essel instant taknyolás, vagy legalábbis sűrű verejtékezés árán nyeregbenmaradás, igaz, hogy nem ferr az összehasolítás, mert a görbe kormányos trekkingre nincs is bütykös gumim)
Az utolsó képen lévő talajban elakadtam én is :-D Lendülettel egy darabig lehetett menni, de aztán legyőzött. Felfele az ilyen nagyon jó ám! De még lefele is erősen kell markolni a kormányt, mert simán kiszed az egyenes vonalból.
Írta 2019. július 17. - 08:50

Ilyenben én is szenvedek, ez több dolgot jelenthet
- én is edzetlen vagyok (ez ismert tény)
- én is keskeny gummával próbálok haladni (29x2,25)
- képről nem is gondoltam volna, hogy ez 2,6-os, csak a feliratból láttam
- Frei Tamás
(ugyanez a 37-essel instant taknyolás, vagy legalábbis sűrű verejtékezés árán nyeregbenmaradás, igaz, hogy nem ferr az összehasolítás, mert a görbe kormányos trekkingre nincs is bütykös gumim)
Írta 2019. július 17. - 08:43

Én úgy emlélszem, hogy amikor még nekem is 2.25-ös volt, nem kínlódtam ennyire mint ő. Viszont annyi van még, hogy ő a hátsó gumit előre rakta, ami már eléggé kopott, így az is lehet a gond,. Talán vesz majd új gumit még szeptemberig és letesztelem vele megint Ha akkor sem bír jönni, akkor én vagyok jobb formában. (meg a bicaj ^^)
Ilyen talajról van szó.:
https://kepkuldes.co...a37026b88fc.jpg
https://kepkuldes.co...d6678fb9cb3.jpg
https://kepkuldes.co...60f6de036e9.jpg
deviantRider módosította - 2019. július 17. - 08:45
Írta 2019. július 17. - 08:21

Én viszont a szélesség számlájára írom. /ő milyen széles? ;)/ Legalábbis 57-es és 37-es gumi között óriási a különbség homokonfutásban, meg sóderes laza talajon, szóval egy normál és duci között is kell lennie. Még ha csak 20% is szélességben. Kerületben meg elég közel kellene lenniük a 29-essel.
Írta 2019. július 17. - 07:20

Írta 2019. július 16. - 22:44

Havernak 2.1-es gumija van (vagy 2.25?, mindegy), nekem 2.6. Én simán megyek az erdőben a süppedős homokban, de ő mindig lemarad. Nyílván van az a homok, ami engem is megállít. De! Én edzettebb is vagyok és én nem 3 bar-on használom a kerekeket, hanem jóval alacsonyabban. Nem tudom az adatokat, mert kézzel állapítom meg, hogy nekem jó-e.
De nem nagyon kemény és nem nagyon puha. hehe.
Tényleg annyit számít, hogy vastagabb a gumim? Vagy csak ő a gyenge?^^ Jah és én 36/16ban nyomom, ő meg váltogathat is. Neki 29, nekem 27.5. Síkon is bénázik, meg még lefele menet is. pf.. Én simán megyek...
szerintem egyszerűen ügyesebb vagy, jobban kezeled a bicajt.
+általánosságban a 27,5 könnyebben terelgethető, mint egy 29er. (legalábbis én így tapasztalom)
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2019. július 16. - 22:36

Havernak 2.1-es gumija van (vagy 2.25?, mindegy), nekem 2.6. Én simán megyek az erdőben a süppedős homokban, de ő mindig lemarad. Nyílván van az a homok, ami engem is megállít. De! Én edzettebb is vagyok és én nem 3 bar-on használom a kerekeket, hanem jóval alacsonyabban. Nem tudom az adatokat, mert kézzel állapítom meg, hogy nekem jó-e. De nem nagyon kemény és nem nagyon puha. hehe.
Tényleg annyit számít, hogy vastagabb a gumim? Vagy csak ő a gyenge? ^^ Jah és én 36/16ban nyomom, ő meg váltogathat is. Neki 29, nekem 27.5. Síkon is bénázik, meg még lefele menet is. pf.. Én simán megyek...
deviantRider módosította - 2019. július 16. - 22:38
Írta 2019. július 14. - 21:30

Írta 2019. július 13. - 21:16

Sziasztok!
Az évek alatt mostanra kifogytam az anno bőkezűen vásárolt külsőimből. Mit ajánlanátok 26x2.2-2.4 méretben (most inkább hátra) ami általános terepre jó, de kifejezetten jó a gördülési ellenállása betonon. Az utóbbi években 80%-ban városban megyek és nem cserélgetek gumit terepezés előtt, szóval így...
Emellett jó, ha viszonylag könnyű és 10-nél semmiképpen nem szeretnék többet áldozni rá.
Ezt kb erre találták ki. https://www.bike-dis...ltreifen-654347
Esetleg Conti RaceKing.
- Rabbit kedveli ezt
Írta 2019. július 13. - 18:39

szoval legyen konnyu, olcso, guruljon jol, es altalaban terepen is jol mukodjon en is epp ilyet keresek.
Írta 2019. július 13. - 17:48

Sziasztok!
Az évek alatt mostanra kifogytam az anno bőkezűen vásárolt külsőimből. Mit ajánlanátok 26x2.2-2.4 méretben (most inkább hátra) ami általános terepre jó, de kifejezetten jó a gördülési ellenállása betonon. Az utóbbi években 80%-ban városban megyek és nem cserélgetek gumit terepezés előtt, szóval így...
Emellett jó, ha viszonylag könnyű és 10-nél semmiképpen nem szeretnék többet áldozni rá.
Írta 2019. július 09. - 16:29

Jó lehet ez a Decathlon-os belső is. De pl haverjaim nagyon szerették a Slime-ot is a belsőbe.
Én OKO-t használtam, szerintem nagyon jó volt az is. Valahogy ez a sűrű cucc nem szárad ki, mint a tubeless tej.
https://bikepro.hu/o...0_ml_2_kerekre
Ennek van egy Extreme nevű változata is, elvileg az még nagyobb lyukakkal is elbánik. Lehet.
Én a simát használtam, nagyon jó volt. Mikor Zuglóban elterjedt a Királydinnye, az volt a megoldás. Még felütést !!! is megfogott ! Szóval egy pumpálás után simán haza tudtam menni. Otthon persze be kellett foltozni a vágásokat, azért az már sok neki is. De szúrások ellen tökéletes a cucc.
- Sandman kedveli ezt
Írta 2019. július 09. - 09:24

kutyaközönséges folyadékkal feltöltött belső.
ha slime vagy más csak belsőbe való takony az egy kalap szart nem ér
ha valami latex alapú az múködhet
öszintén sokkal jobban jársz ha veszel valami folyadékot (joes, stans, doc blue, etc) olyat ami tubelesshez is jó, és megcsinálod magadnak. nem akkor űrtudomány.
Szerintem sima belső folyadékkal.
1 490 Ft. Egy sima belső 1 000 Ft körül van, + a lötyi + a szerelgetés. Nem vagyok benne biztos, hogy ez nem éri meg jobban. Ha a kis tüske által okozott lyukat megfogja, nekem már jó. M?ost is van egy belsőm, fogalmam sincs, hol van rajta lyuk, vízben se látszik, de pár nap után leereszt.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Írta 2019. július 03. - 17:14

Vitatnám, a Slime kifejezetten hasznos és többször segített rajtam, hogy ne az árokparton javítsak (volt olyan hogy végül nem is cseréltem belsőt csak a következő defektnél). A Joe's belsőbe való folyadéka viszont nálam totálisan leszerepelt, kétszer is elment az összes levegőm pár méteren, nem fogta meg, mintha ott sem lett volna.
A Slime-ot lehet külön is kapni és akármilyen autószelepes belsőt fel lehet tölteni, talán az úgy még jobb is, mint a gyárilag feltöltött cucc.
Tubelessről nincs tapasztalatom, ebben vannak itt nálam avatottabbak.
szerencséd volt
én meg lehet többet láttam az elműlt 6 évben mint a többség
a nagy számok meg ezt mutatják
ZolkoW a conti löttye az a joes super sealent átcimkézve
slime és tsai (sárga joe pl) pedig kb 50%ban működnek, (tapasztalatok) és ha megfogta még akkor is van esélyed hogy a következő nagyobb esőnél ki fogja mosni a cuccot a víz
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2019. július 03. - 16:34

öszintén sokkal jobban jársz ha veszel valami folyadékot (joes, stans, doc blue, etc) olyat ami tubelesshez is jó, és megcsinálod magadnak. nem akkor űrtudomány.
Vitatnám, a Slime kifejezetten hasznos és többször segített rajtam, hogy ne az árokparton javítsak (volt olyan hogy végül nem is cseréltem belsőt csak a következő defektnél). A Joe's belsőbe való folyadéka viszont nálam totálisan leszerepelt, kétszer is elment az összes levegőm pár méteren, nem fogta meg, mintha ott sem lett volna.
A Slime-ot lehet külön is kapni és akármilyen autószelepes belsőt fel lehet tölteni, talán az úgy még jobb is, mint a gyárilag feltöltött cucc.
Tubelessről nincs tapasztalatom, ebben vannak itt nálam avatottabbak.
Írta 2019. július 03. - 12:25

előre töltöttel nincs tapasztalatom, a Conti löttye viszont a nyomokból ítélve párszor segített így belsőbe töltve is.
Írta 2019. július 03. - 12:07

A Decathlonban kapható önjavítós gumibelső. Van valakinek tapasztalat vele?
kutyaközönséges folyadékkal feltöltött belső.
ha valami latex alapú az múködhet
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való