Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2010. április 07. - 11:57
meg lattam 10centi hosszon kiallo drotperemet [szinten Marathon Plus] is, es egyik se learazott B gumi volt.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 07. - 10:58
Selejt biztos van, hogy mennyire ellenõrzik, vagy épp dobják el, vagy adják el olcsóbban, azt nem tudom. Régen volt olyan, hogy egyes Schwalbekról egyben szakadtak le bütykök, meg láttam Conti és Ritchey grammos külsõin az oldalfalakat hónapok alatt lerongyolódni, de a vándorló mintázatot, meg keréken forgó, illetve detonáló gumit 9 év komolyabb bringázás után csak az urban legend kategóriában tudok elképzelni. (:mybad:)
Még õsszel vettem edzõguminak ilyen ezer Ft-os Protectionos Speed Kinget, február óta használom, ha B kategóriás is, nem tudom, miért, semmi extra, teszi a dolgát.
olyat pl én többet láttam (garis cseréseket)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 07. - 10:40
Még õsszel vettem edzõguminak ilyen ezer Ft-os Protectionos Speed Kinget, február óta használom, ha B kategóriás is, nem tudom, miért, semmi extra, teszi a dolgát.
Írta 2010. április 07. - 10:31
Írta 2010. április 07. - 09:56
Nincs ilyen. Van nagy hype is a Conti körül, és olvasni komoly blõdségeket. A legrosszabb az lehet, ha deformáció van a gumiban, de idõvel az is "kivasalódik", fõleg hajtogatós külsõnél.
ha máskor nem , amikor eldurran a "túlsütött" gumi
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 07. - 09:42
Marton!
Pl a conticnál milyen feliratot kell keresnem a gumi oldalán, ami a minõségi osztályra utal. Minden gumin van besorolást jelzõ jelölés? Úgy gondolom enéllkül szép kis káosz lenne a piacon. A jobban sikerült másodosztályú gumikat szemrebbenés nélkül lehetne eladni elsõ osztályú áron.
Nincs ilyen. Van nagy hype is a Conti körül, és olvasni komoly blõdségeket. A legrosszabb az lehet, ha deformáció van a gumiban, de idõvel az is "kivasalódik", fõleg hajtogatós külsõnél.
Írta 2010. április 07. - 09:27
Sziasztok!
Valami jól gurulós "majdnem országúti gumit" szeretnék fölrakni. Continental sport contact vagy swalbe kojakra gondoltam(700x32 vagy 700x28 méretben) A swalbe kojakot csak 700x35-benb lehet kapni. Az ezekkel kapcsolatos tapasztalataitokra vagyok kíváncsi.
Eddig continental city contactot használtam, ami nekem túlságosan robosztus és nehéz volt. Érdekesség ezzel a gumival kapcsolatban, hogy a 700x37 felirat ellenére a tolómérõ 33,5mm szélességet mutatott. Vajon a sport contactnál is lehet számítani ilyen meglepetésre?
Minden gumigyártó szeret egy kicsit csalni a méretben (hogy elmondhassa, hogy az õ x méretû gumija milyen könnyû), de a Conti különösen. Nekem is van 28-as Contim a városi bringámon, de nem látom szélesebbnek a 23-as Michelin-nél
Írta 2010. április 07. - 08:56
Pl a conticnál milyen feliratot kell keresnem a gumi oldalán, ami a minõségi osztályra utal. Minden gumin van besorolást jelzõ jelölés? Úgy gondolom enéllkül szép kis káosz lenne a piacon. A jobban sikerült másodosztályú gumikat szemrebbenés nélkül lehetne eladni elsõ osztályú áron.
Szerintem ne erõltesd azokat a 2. osztályú gumikat. Én vettem többet is de igazából csak 1 volt probléma nélkül, jól használható. Elfordult a felnin fékezéskor, jobbra-balra ugrált a mintázat, stb.
De persze kifoghatsz 1 hibátlant is, ki tudja.
Írta 2010. április 06. - 21:16
Komolyan fontolgatom egy amolyan "retro" bicikli építést, pontosabban felújítást. Semmi extra, teljesen átlagos váz, nagyságrendileg 8 éves a szerkezet. Gumit szeretnék vásárolni hozzá, csak elvesztem egy kicsit a gumiméret jelölésekben. A felni átmérõje ~560mm, ami nagyjából 22" számításaim szerint (22*254mm); szélessége 25mm. Ehhez a mérethez gumit találni nem éppen egyszerû, pláne félterep gumit.
Viszont több webshopban 24"-os felninél a következõ méreteket találtam: 507x32 gondolom mm-ben értendõ. (26"-os esetben pedig 559mm.) Ez azt apró momentumot kellene tisztáznom, mert 24"-os abroncsot - mondanom sem kell - sokkal könnyebb találni, ráadásul válogatni is lehet.
A válasz(oka)t elõre is köszönöm!
Írta 2010. április 06. - 13:37
Valami jól gurulós "majdnem országúti gumit" szeretnék fölrakni. Continental sport contact vagy swalbe kojakra gondoltam(700x32 vagy 700x28 méretben) A swalbe kojakot csak 700x35-benb lehet kapni. Az ezekkel kapcsolatos tapasztalataitokra vagyok kíváncsi.
Eddig continental city contactot használtam, ami nekem túlságosan robosztus és nehéz volt. Érdekesség ezzel a gumival kapcsolatban, hogy a 700x37 felirat ellenére a tolómérõ 33,5mm szélességet mutatott. Vajon a sport contactnál is lehet számítani ilyen meglepetésre?
Írta 2010. április 06. - 00:51
Köszönöm Tamás. Ez a MICHELIN, fehér oldalú, szimpatikusnak tûnik, vajon nálunk lehet-e kapni, majd holnap kiderül. Nálatok Franciaországban biztos jobban van, mennyibe kerülhet? A neten nem találtam neki árat. Te is MICHELIN-t vettél, abban a sarki biciklis boltban?
Igen, mint írtam, Michelin Diabolo-t vettem, kb. 10-12 Euro volt. Az xxcycle-nél is van, ott még kevesebbet kérnek érte (szállítás megdobhatja, több tétel egyszerre olcsóbb):
XXcycle - Tires Children Michelin - Diabolo city confort 550A
Tires Children Diabolo city confort 550A Michelin 8.92 US$
Írta 2010. április 05. - 11:54
Köszönöm Tamás. Ez a MICHELIN, fehér oldalú, szimpatikusnak tûnik, vajon nálunk lehet-e kapni, majd holnap kiderül. Nálatok Franciaországban biztos jobban van, mennyibe kerülhet? A neten nem találtam neki árat. Te is MICHELIN-t vettél, abban a sarki biciklis boltban?Ismerem ezt a gumit, két összecsukható 22'' kerekû Peugeot Nouveau Style biciklinken is ilyen van (van is tartalékban). Fro-ban lakom, itt a sarki biciklisboltban vettem (fehér betétest), és a Hálón is van, pl.:
1. Hutchinson www.veloachat.com
2. Michelin Diabolo City (nekem ilyen van): Pneus Toutes autres Dimensions
Pneu Michelin rigide Diabolo City 550A Confort
Le semi-slick des bambins. Look rigolo grâce au Bibendum en couleurs.37-490 (550A CONFORT) blanc / noir 530g
Írta 2010. április 04. - 23:01
.. 22" PUCH bringa, ... Gumit honnan tudok rá venni, szerintem még az is a gyári van rajta, nincs típusjelölése, csak méret (22 x 1 3/8 550 x 35A). ...
Ismerem ezt a gumit, két összecsukható 22'' kerekû Peugeot Nouveau Style biciklinken is ilyen van (van is tartalékban). Fro-ban lakom, itt a sarki biciklisboltban vettem (fehér betétest), és a Hálón is van, pl.:
1. Hutchinson www.veloachat.com
2. Michelin Diabolo City (nekem ilyen van): Pneus Toutes autres Dimensions
Pneu Michelin rigide Diabolo City 550A Confort
Le semi-slick des bambins. Look rigolo grâce au Bibendum en couleurs.37-490 (550A CONFORT) blanc / noir 530g
Írta 2010. április 04. - 22:45
De persze kifoghatsz 1 hibátlant is, ki tudja.
Írta 2010. április 04. - 12:20
Köszi
Írta 2010. április 02. - 19:28
nem lesz egyszeru
talaltam egyet
Schwalbe 22x1.3/8 Grey Tyre 37 501
de ez azert szurke mert kerekes szekre valo. hogy egy biziklin meddig birja egy ilyen, arrol fogalmam sincs
Ez pont nem jó a táblázat szerint. Adatok ker
Sziasztok. Ma érkezett meg lányomnak egy 22" PUCH bringa, 1992-es gyártású, mindene gyári, és nagyon szép állapotban van, de nem ez a lényeg. Gumit honnan tudok rá venni, szerintem még az is a gyári van rajta, nincs típusjelölése, csak méret (22 x 1 3/8 550 x 35A). Nincs még elkopva, de meg van repedezve elég szépen az oldala. Fehér csík van az oldalán, és olyan igazi utcai mintázatú. Keresgettem már, de a neten nem nagyon találtam 22"-os gumikat, ha tudtok segítsetek. Elõre is köszönettel.
Kerekesszék gumikat nézz. 37-489 vagy 37-490 a mérete. Találtam egy ilyet: RideBike | Barum 22x1 3/8 (37-489) (Ker
A schwalbe is gyárt ilyen méretet. Schwalbe - Professional Bike Tires
Meg a kendára is dob ki találatot a google.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. április 02. - 19:12
talaltam egyet
Schwalbe 22x1.3/8 Grey Tyre 37 501
de ez azert szurke mert kerekes szekre valo. hogy egy biziklin meddig birja egy ilyen, arrol fogalmam sincs
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 02. - 18:58
Írta 2010. április 02. - 15:53
nem, lehet, hogy ebbõl is volt gyengébb minõségû szórás
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. április 02. - 15:44

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére