Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Marton!
Pl a conticnál milyen feliratot kell keresnem a gumi oldalán, ami a minõségi osztályra utal. Minden gumin van besorolást jelzõ jelölés? Úgy gondolom enéllkül szép kis káosz lenne a piacon. A jobban sikerült másodosztályú gumikat szemrebbenés nélkül lehetne eladni elsõ osztályú áron.

Szerintem ne erõltesd azokat a 2. osztályú gumikat. Én vettem többet is de igazából csak 1 volt probléma nélkül, jól használható. Elfordult a felnin fékezéskor, jobbra-balra ugrált a mintázat, stb.
De persze kifoghatsz 1 hibátlant is, ki tudja.

darook

darook

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Sziasztok!

Komolyan fontolgatom egy amolyan "retro" bicikli építést, pontosabban felújítást. Semmi extra, teljesen átlagos váz, nagyságrendileg 8 éves a szerkezet. Gumit szeretnék vásárolni hozzá, csak elvesztem egy kicsit a gumiméret jelölésekben. A felni átmérõje ~560mm, ami nagyjából 22" számításaim szerint (22*254mm); szélessége 25mm. Ehhez a mérethez gumit találni nem éppen egyszerû, pláne félterep gumit.

Viszont több webshopban 24"-os felninél a következõ méreteket találtam: 507x32 gondolom mm-ben értendõ. (26"-os esetben pedig 559mm.) Ez azt apró momentumot kellene tisztáznom, mert 24"-os abroncsot - mondanom sem kell - sokkal könnyebb találni, ráadásul válogatni is lehet.

A válasz(oka)t elõre is köszönöm!

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Sziasztok!

Valami jól gurulós "majdnem országúti gumit" szeretnék fölrakni. Continental sport contact vagy swalbe kojakra gondoltam(700x32 vagy 700x28 méretben) A swalbe kojakot csak 700x35-benb lehet kapni. Az ezekkel kapcsolatos tapasztalataitokra vagyok kíváncsi.

Eddig continental city contactot használtam, ami nekem túlságosan robosztus és nehéz volt. Érdekesség ezzel a gumival kapcsolatban, hogy a 700x37 felirat ellenére a tolómérõ 33,5mm szélességet mutatott. Vajon a sport contactnál is lehet számítani ilyen meglepetésre?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Köszönöm Tamás. Ez a MICHELIN, fehér oldalú, szimpatikusnak tûnik, vajon nálunk lehet-e kapni, majd holnap kiderül. Nálatok Franciaországban biztos jobban van, mennyibe kerülhet? A neten nem találtam neki árat. Te is MICHELIN-t vettél, abban a sarki biciklis boltban?

Igen, mint írtam, Michelin Diabolo-t vettem, kb. 10-12 Euro volt. Az xxcycle-nél is van, ott még kevesebbet kérnek érte (szállítás megdobhatja, több tétel egyszerre olcsóbb):
XXcycle - Tires Children Michelin - Diabolo city confort 550A
Tires Children Diabolo city confort 550A Michelin 8.92 US$

peetii

peetii

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Ismerem ezt a gumit, két összecsukható 22'' kerekû Peugeot Nouveau Style biciklinken is ilyen van (van is tartalékban). Fro-ban lakom, itt a sarki biciklisboltban vettem (fehér betétest), és a Hálón is van, pl.:
1. Hutchinson www.veloachat.com
2. Michelin Diabolo City (nekem ilyen van): Pneus Toutes autres Dimensions
Pneu Michelin rigide Diabolo City 550A Confort
Le semi-slick des bambins. Look rigolo grâce au Bibendum en couleurs.37-490 (550A CONFORT) blanc / noir 530g

Köszönöm Tamás. Ez a MICHELIN, fehér oldalú, szimpatikusnak tûnik, vajon nálunk lehet-e kapni, majd holnap kiderül. Nálatok Franciaországban biztos jobban van, mennyibe kerülhet? A neten nem találtam neki árat. Te is MICHELIN-t vettél, abban a sarki biciklis boltban?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

.. 22" PUCH bringa, ... Gumit honnan tudok rá venni, szerintem még az is a gyári van rajta, nincs típusjelölése, csak méret (22 x 1 3/8 550 x 35A). ...

Ismerem ezt a gumit, két összecsukható 22'' kerekû Peugeot Nouveau Style biciklinken is ilyen van (van is tartalékban). Fro-ban lakom, itt a sarki biciklisboltban vettem (fehér betétest), és a Hálón is van, pl.:
1. Hutchinson www.veloachat.com
2. Michelin Diabolo City (nekem ilyen van): Pneus Toutes autres Dimensions
Pneu Michelin rigide Diabolo City 550A Confort
Le semi-slick des bambins. Look rigolo grâce au Bibendum en couleurs.37-490 (550A CONFORT) blanc / noir 530g

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás
Szerintem ne erõltesd azokat a 2. osztályú gumikat. Én vettem többet is de igazából csak 1 volt probléma nélkül, jól használható. Elfordult a felnin fékezéskor, jobbra-balra ugrált a mintázat, stb.
De persze kifoghatsz 1 hibátlant is, ki tudja.
Marci

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Conti 2. osztályú gumikról olvastam itt (is) töbször. Beszerezhetö Rubber Queen 2.2 es méretben? (nem a drótos verzió)

Köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nem lesz egyszeru

talaltam egyet

Schwalbe 22x1.3/8 Grey Tyre 37 501

de ez azert szurke mert kerekes szekre valo. hogy egy biziklin meddig birja egy ilyen, arrol fogalmam sincs

Ez pont nem jó a táblázat szerint. Adatok ker

Sziasztok. Ma érkezett meg lányomnak egy 22" PUCH bringa, 1992-es gyártású, mindene gyári, és nagyon szép állapotban van, de nem ez a lényeg. Gumit honnan tudok rá venni, szerintem még az is a gyári van rajta, nincs típusjelölése, csak méret (22 x 1 3/8 550 x 35A). Nincs még elkopva, de meg van repedezve elég szépen az oldala. Fehér csík van az oldalán, és olyan igazi utcai mintázatú. Keresgettem már, de a neten nem nagyon találtam 22"-os gumikat, ha tudtok segítsetek. Elõre is köszönettel.

Kerekesszék gumikat nézz. 37-489 vagy 37-490 a mérete. Találtam egy ilyet: RideBike | Barum 22x1 3/8 (37-489) (Ker

A schwalbe is gyárt ilyen méretet. Schwalbe - Professional Bike Tires
Meg a kendára is dob ki találatot a google.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem lesz egyszeru

talaltam egyet

Schwalbe 22x1.3/8 Grey Tyre 37 501

de ez azert szurke mert kerekes szekre valo. hogy egy biziklin meddig birja egy ilyen, arrol fogalmam sincs
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

peetii

peetii

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok. Ma érkezett meg lányomnak egy 22" PUCH bringa, 1992-es gyártású, mindene gyári, és nagyon szép állapotban van, de nem ez a lényeg. Gumit honnan tudok rá venni, szerintem még az is a gyári van rajta, nincs típusjelölése, csak méret (22 x 1 3/8 550 x 35A). Nincs még elkopva, de meg van repedezve elég szépen az oldala. Fehér csík van az oldalán, és olyan igazi utcai mintázatú. Keresgettem már, de a neten nem nagyon találtam 22"-os gumikat, ha tudtok segítsetek. Elõre is köszönettel.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
[quote name='stellaz']Nem ért bele a fékbetét?

nem, lehet, hogy ebbõl is volt gyengébb minõségû szórás
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Én nem kanyarodok olyan durván, nekem még a maxxis feliratok is megvannak. Amúgy tényleg nagyon jól tapad, esõben sem csúsztam meg még vele.

Weres78

Weres78

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Az elsõ és hátsó gumi közötti különbség látványos. A hátsón Barboczcal ellentétben már nyoma sincs az "öntési maradvány" -nak, az elsõn foltokban még felfedezhetõ. Az öntött Maxis feliratok vége (természetesen a futófelület felé lévõ) eltûnt. Egyébként meg ránézek a gumira és látom hogy kopott, ami ilyen kevéske megtett út után számomra meglepõ. Mondjuk nem kíméltem, de nem fékeztem állóra a kereket egyszer sem. Elég komoly a súlyom, és durván döntögettem parkolóban és lefelé a Bükkbõl...
A tapadása viszont engem lenyûgöz! Nem tudom meddig tudom használni, de ha két szezont kibír, nekem nagyon megérte!
Még annyit, hogy hátul 5,5 bar, elõl 4,8 bar van bennük.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

barátnõm city contact-ot használ, a hátsó gumi oldalfala 1.5 év után szétfoszlott

Nem ért bele a fékbetét?

Nekem az egyik conti contact (szerintem tökugynaz a gumi mint a city contact, csak más a minta) 9000 km-t bírt hiba nélkül, a kedesem alatti conti contact viszont már több mint 10 000 km-t ment, még nincsen elkopva, és semmi baja.

A city contact még új gumi nálam, eddig kb 1000 km-t mentem vele, de még az öntõforma nyoma sem kopott le róla.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Sziasztok!

Az elsõ 120km után nagyon jó a gumi (Maxxis Xenith), kanyarban tapad de szépen gördül ahol kell, esõben is jó volt, viszont kopik...

120km után ezt mibõl látod?

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Continental Conti contact vagy city contact, esetleg sport contact. 20 000 km alatt 3 vagy 4 defektem volt a conti contactal összesen, Budapesten.

Erõs az oldalfala, nem is kell nagyon felfújni, az 1,75-öset a 68 kilómhoz kb. 3 barra, az 1,5 -öset 3,5 barra érdemes felnyomni.

barátnõm city contact-ot használ, a hátsó gumi oldalfala 1.5 év után szétfoszlott
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Kopik?:o

Nekem a közepérõl az öntési maradvány sem kopott még le, pedig tavaly szeptember környékén vehettem.

Weres78

Weres78

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sziasztok!

Az elsõ 120km után nagyon jó a gumi (Maxxis Xenith), kanyarban tapad de szépen gördül ahol kell, esõben is jó volt, viszont kopik...

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Én még csak hóban csúsutaj meg vekle, igaz nem tudok olyan gyorsan kanyarodni. De már használtam mindnféle útviszonyon.