Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Ne haragudj, vitatkozom, sok esetben igenis szerkezeti hibás, értékcsökkent gumit veszel. A legdurvább, amit láttam, egy lerobbant elsõ kerék volt, amit az elszakadt sodrony miatt megcsúszó külsõ, s az általa letépett szelep (letépte a belsõ szelepét) okozott. Abban igazad van, hogy sok esetben tényleg csak a címke van félrenyomva. De mindenki saját maga döntse el, megéri-e a kockázatot.

De a szerkezeti hibás az nem értékcsökkent, hanem használatra alkalmatlan, és veszélyes is. Ilyet nem is lehet forgalomba hozni. Gondolom ezért is cserélik olyan könnyen ezeket a gumikat.

Én eddig kifogtam a jókat, de mindíg úgy hoztam el, hogy ha parás a dolog -mert benne van a pakliban-, akkor vigyem vissza és szó nélkül csere egy másikra.

Szerintem ilyen gumi vásárlása esetén jobb ezt elõre tisztáni a boltossal, webshopból meg nem érdemes ilyet rendelni.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ne haragudj, vitatkozom, sok esetben igenis szerkezeti hibás, értékcsökkent gumit veszel. A legdurvább, amit láttam, egy lerobbant elsõ kerék volt, amit az elszakadt sodrony miatt megcsúszó külsõ, s az általa letépett szelep (letépte a belsõ szelepét) okozott. Abban igazad van, hogy sok esetben tényleg csak a címke van félrenyomva. De mindenki saját maga döntse el, megéri-e a kockázatot.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Paul Vitti

Én már a sokadik b osztályú gumi párt veszem, és eddig egyikkel sem volt különösebb gond. Nekem csak esztétikai hibásak voltak pl. a reflex csík ferdén volt kicsit felmázolva. A két conti contatból az egyik 9000 km-t bírt, a másikban most van 10000 és még bírja. A vadi új city contacton is csak a reflex csík csálé picit.Egyik sem üt, nem fordul le, nincs velük baj.

Persze elõfurdlhat szerekezeti hibás is, de nálunk a boltban a srác még szívesebben is ad el ilyet, mert ezzel nincs garanciális probléma. Ha nem jó a gumi, durván üt, szálszakadásos, lefordul vagy ilyesmi, akkor ezt szó nélkül cserélik a nagykerben (mert ugye nem használhatatlan, életveszélyes gumit veszel, csak értékcsökkentet, ami rohadtúl nem ugyanaz, szóval nagyon is van jogod megkritizálni az ilyen gumit).

Szóval ha nem jó vidd vissza és kérj egy másikat, nem hiszem, hogy problémázni fognak.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Tudod mi az, hogy "B-osztályú"? Például hogy egyenetlen, vagy laza a kevlarsodrony, s pontosan így fog viselkedni, s nincs jogod ezt megkritizálni. :)
Ezzel nem állítom, hogy a felnivel nem lehet baj, de ha fogadnánk, jópár ezrest a gumira tennék.

Van, akiknek tökre bejönnek, mert olcsók, személy szerint nem fogok 50 kilómétert tolni biciklit párezer forint miatt, ugyanis nagyon sok durva hibát hallottam már ezzel kapcsolatban.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Conti contact 700x28-as külsõket szerettem volna feltenni egy 14mm-es óúti felnire (Galli).
6 bar körül mindkettõ elkezdett lemászni a felnirõl, fél másodperc múlva meg eldurrant a belsõ.

A gumik "B osztályúak" vagymi, de állítólag ez nem befolyásolja a használhatóságukat...

A kérdés hogy használ valaki ilyen vékony felniken 28as külsõt, illetve történt e valakivel hasonló?
Nem tudom hogy a felni vagy a gumi e a hunyó...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
Azért nem véletlenül árulnak külön szelepmagokat presztához is meg autószelephez is....ugyanis egy idõ után eltömíti a latex tej:)...és akkor cserélni kell a szelepmagot.
Egyébként ha nem megfelelõnek érzed a guminyomást akkor elõször érdemes a szelepet kb "4óra" állásba helyezni egy pár percre amíg a latex egy része kicsorog a szeleptõl...és még ekkor sem biztos h tudsz fújni bele, volt már hogy kicsavartam az autószelepes magját és úgyanúgy tartotta a nyomást:)....egy szeggel kellett utat csinálni a levegõnek:D....Szóval jó cucc ez a latex tej:)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Prestásat?;)

nem... :)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Teemu

Teemu

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Szép is lenne, ha nem lehetne felpumpálni. :) Nah, de már minden világos. Köszi.
Ha az ellenségeid lõtávolságon belül vannak akkor te is.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

tegnap rendeltem pesten egy bolt webshopjában. ma meg elhoztam... :)

Tomtom autó szelepes van, de prestás?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
csak a szurasos defektet tomiti be. ha akkora lyuk lesz a belson mint a szelep, azt nem fogja megoldani. ergo a szelepet sem fogja betomni. szerencsere, mivel igy lehet bele pumpalni...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Teemu

Teemu

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Köszi a választ.
Sejtettem, hogy „normális”, de akkor is meglepett, mert életemben nem tapasztaltam még ilyet. :) Engedem ki békésen a levegõt oszt csak érzem, hogy valami a kezemen van…. tisztára beparáztam, hogy mi az.
Nah, de akkor ennek nem úgy kéne mûködnie, hogy betömködi a lyukakat? Akkor mié nem tömi be a szelepet is? :P
(Bocs a hülye kérdések miatt.)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Prestásat?;)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Röhejes,de sehol nem találtam Bp.-n 2.1 latex belsõt így maradt a jó öreg crc természetesen olcsóbban úgy a negyedével .

"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mellesleg tul sok nem johetett ki belole, attol meg ugyanolyan jol fog mukodni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sziasztok
Lenne egy kérdésem. Tegnap vettem 2 db joe no flats belsõt, és amikor kiengedem belõle a levegõt (mert túl sokat fújtam bele), akkor a levegõvel együtt jön ki a defektállóságot biztosító folyadék. Ez normális?

Gondolkodj el azon, hogy is mûködhet egy defektmentesítõ lötyi, és magad is rájössz a válaszra!

Teemu

Teemu

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Sziasztok
Lenne egy kérdésem. Tegnap vettem 2 db joe no flats belsõt, és amikor kiengedem belõle a levegõt (mert túl sokat fújtam bele), akkor a levegõvel együtt jön ki a defektállóságot biztosító folyadék. Ez normális?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Hát igen csak nekem pont presta kellett volna

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Röhejes,de sehol nem találtam Bp.-n 2.1 latex belsõt így maradt a jó öreg crc természetesen olcsóbban úgy a negyedével .

Pedig a nagykerben van, igaz csak autó szelepes... ha megemlíted kb egy hete mit szeretnél tudtam volna neked intézni egyenesen Gyálra!

DE privátban adok egy elérhetõséget, ha gondolod, és a sráccal tudsz beszélni rám hivatkozva!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Vredestein Black Panther-em nem lesz, elfogyott a Factorban a nekem kellõ méret :(
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"