Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15905 replies to this topic

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 posts
Nekem is van jópár db, de basszus ez egy vagyon. Sajna én azt tapasztaltam, hogy idõvel megöregszik, repedezik.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

csináltam leltárt a garázsban

Én is, és én én sem tudom mikor használom el az a sok gumit, ami itthon van.:)
1 pár 1.95 ricsi speedmax
1 pár 2.1 ricsi z-max
1 pár 1.9 black jack
1 pár 2.1 IRC mythosIIxc
1db 2.1 IRC mythos hátsó
1db 2.25 NN
3db 2.25 RR (1 régi, 2 új mintás)
6db 2.1 NN (5db evo)
1db 2.1 NN tubeles
2db 2.1 RR (régi mintás)
1 pár conti grand prix
1 pár conti sport contact
1 pár michelin maganium
Ebbõl 10 bringán van, de még így is sok van a szekrényben.
Mindenesetre mostanában nem veszek gumit. Tényleg, nem tud semmi bajuk lenni a tárolástól?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Tigger: úgy emlékszem te is 2.25 NN-RR combót használsz, áruld már el légyszi milyen nyomáson! 2.5 bar-nál nagyon laposnak tûnik hátul a RR, fosok a kígyótól :) géppel eggyütt mázsa körül vagyok (sajna nem 30 kilós a bringa)

Tamaska: airsoftozol, vagy mi ez az avatar?

már nem
most vmi maratont használok 4 bar-on

amúgy elõl 2,3-2,5
hátul 2,6-2,8

kb 105 kilóhoz gép nélkül
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Tigger: úgy emlékszem te is 2.25 NN-RR combót használsz, áruld már el légyszi milyen nyomáson! 2.5 bar-nál nagyon laposnak tûnik hátul a RR, fosok a kígyótól :) géppel eggyütt mázsa körül vagyok (sajna nem 30 kilós a bringa)

Tamaska: airsoftozol, vagy mi ez az avatar?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

off
háát
másik topikban is volt vmaiek nap hajmeresztõ értelmesség boltostó
úgy látszik egyre több a p..cs a szakmában. (csak nekem nincs állásom b...a meg :))
na on

Szintén.

2,3 colos -hoz való belsõt be lehet szerezni hazánkban? A 2.1-ig jót felfújva ekkorára nem érzem olyan jónak mint a nagyon régi ekkora dh belsõm amibõl pár napja kiszakadt a szelep. Már fogalmam sincs honnan volt.

Ride everywhere.

.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

csak remelni merem hogy ez nem bolti elado volt... vagy ha ign, akkor nyugodtan irhatod a nevet/cimet, hogy mindenki tudja hova nem kell menni szaktanacsert.

off
háát
másik topikban is volt vmaiek nap hajmeresztõ értelmesség boltostó
úgy látszik egyre több a p..cs a szakmában. (csak nekem nincs állásom b...a meg :))
na on

csináltam leltárt a garázsban

2 db még használható nobby nic 2,25
3 db 2,4-es racing ralph régi
1 pár maxxis ignitor/dynomite 2,35
3 db king jim zsírúj
1 michelin régi zöld wildgrip
1 uolyan semi slick
1 irc trailbear 2,25
1 michelein country mud
1 pár valami kopasz (xenith meg vmi svábli)
1 fast fred 2,35

hogy mikor fogom ezeket elhasználni ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
csak remelni merem hogy ez nem bolti elado volt... vagy ha ign, akkor nyugodtan irhatod a nevet/cimet, hogy mindenki tudja hova nem kell menni szaktanacsert.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts
Hol van ez az eladó ?...csak nehogy odakeveredjek :)

( Lehet ugyanez mondta a majdnem uj lánctányéromra hogy el van kopva mert pár fog már hegyes)

"just chillin killin"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Érdekes! Most tudtam meg egy eladótól , hogy a gumi oldalába sütöt pl.622-32 feliratnál a "32" a drótperemek egymástól mért távolságát jelenti. Mi a véleményetek?

má bocs de ezt hogy ?

ha összenyomom a gumit akkor kb 0 mm lesz a peremek távolsága. he meg kifelktetem mint a gyalogbékát akkor legalább 80...

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Érdekes eladó lehetett, a második szám mindig a gumi szélességét jelöli. Az eladódat cseréld le.

Ride everywhere.

.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Érdekes! Most tudtam meg egy eladótól , hogy a gumi oldalába sütöt pl.622-32 feliratnál a "32" a drótperemek egymástól mért távolságát jelenti. Mi a véleményetek?

Azt, hogy összekeverte a 622-vel, ami a drótperemek alkotta kör átmérõje. Nem lehet megadni a guminál a drótperemek távolságát, mert azt úgyis a felni szabja meg és például a szingónál is megadják, hogy 22 és ott még csak drótperem sincs.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nekem konkretan egy folt kellene belole - nincs vkinek? :)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Én azt nem értem hogy csak a conti termel ennyi selejtet? más gyártónál nincs ilyen, vagy azonnal kikukázzák?

A Schwalbe pl. futártáskát gyárt a minõségellenõrzésen megbukott hajtogathatós külsõibõl. (A múlt hónapban vásároltam egyet, az konkrétan Nobby Nic-bõl készült.)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

. Ha kétszer annyit fizetek érte, akkor vajon azt a szélességet kapom ami rá van írva?

l

nem

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ha kétszer annyit fizetek érte, akkor vajon azt a szélességet kapom ami rá van írva?

l

Nem.

A sebesség mindent megold.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Mérd meg azt a 28-asnak nevezett contit. Gyanítom: jól mûködik a szemmértéked és tényleg csak 23-as! Nincs ezzel semmi gond, ha az ember elõre tudja és akár a cipõvásárlásnál egy mérettel föléválaszt. Ám nem kívánom senkinek azt a meglepit, amikor felrakás után derül ki fél centivel keskenyebb gumit vettél annál a méretnél ami lóbetûkkel bele van sütve a gumi oldalába.

Mondja meg valaki az egybegyültekbõl az elsõ osztálynál is ilyen elméretezési disznóságok vannak? (Nem ártana még a vásárlás elõtt tudnom a dologról) Ha kétszer annyit fizetek érte, akkor vajon azt a szélességet kapom ami rá van írva?

l

Minden gumigyártó szeret egy kicsit csalni a méretben (hogy elmondhassa, hogy az õ x méretû gumija milyen könnyû), de a Conti különösen. Nekem is van 28-as Contim a városi bringámon, de nem látom szélesebbnek a 23-as Michelin-nél

darook

darook

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

igen az 559 az 26"

es nem azert mert matematikailag pontos. ez inkabb csak elnevezes.

Köszönöm a megerõsítést!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igen az 559 az 26"

es nem azert mert matematikailag pontos. ez inkabb csak elnevezes.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

darook

darook

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Olvasgatás után arra jutottam, hogy eddig tévesen számoltam, egyszerûen elosztottam a mért értéket 25,4mm-rel, és az így kapott col érték alapján kerestem gumit.

Pusztán egy megerõsítést várok, hogy az 559mm átmérõjû felni az valójában 26"-os méretnek felel-e meg. Köszönöm!