Maxxis Ikon vagy Ardent! Nem szivárog felrakod löttyi nélkül,és felfújod akár egy kis kézi pumpával olyan passzentos a pereme,aztán raksz bele cuccot,tutti jó lesz!!!
Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Posted 2018. November 03. - 15:58
Posted 2018. November 03. - 15:33
Nekem most nem szivárog, váltotam Joe's-ra, Rocket Ron Speed Grip, Racing Ralhp Speed.
- mgy likes this
Posted 2018. November 03. - 12:56
- mgy likes this
Posted 2018. November 03. - 12:48
Ki vagyok égve ettől a szivárgó löttytől... Rendesen tócsa marad a bringám alatt pár nap nemhasználat után. Kb. két éves a NN hátul (és kábé egy évnyi futás van benne), keresek valamit helyette. Azt gondoltam, majd az új addixes gumik (ilyen szempontból) jobbak lesznek, de ahogy olvasom a hozzászólásaitok, nem annyira...
Mit lenne érdemes XC bringára próbálnom szerintetek? 29", 2.25, ne legyen 50 euró per darab, de TL ready. Ki vagyok jőve már a napi montis dolgokból, nem követtem az újdonságokat 2-3 éve. Igazából már csak használni szeretném, nem folyamatosan fejlesztgetni.
maxxis, esetleg mavic
bár az 50 ájró alatt nem biztos
- mgy likes this
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2018. November 03. - 12:36
Ki vagyok égve ettől a szivárgó löttytől... Rendesen tócsa marad a bringám alatt pár nap nemhasználat után. Kb. két éves a NN hátul (és kábé egy évnyi futás van benne), keresek valamit helyette. Azt gondoltam, majd az új addixes gumik (ilyen szempontból) jobbak lesznek, de ahogy olvasom a hozzászólásaitok, nem annyira...
Mit lenne érdemes XC bringára próbálnom szerintetek? 29", 2.25, ne legyen 50 euró per darab (ezt lehet el kell engednem ), de TL ready. Ki vagyok jőve már a napi montis dolgokból, nem követtem az újdonságokat 2-3 éve. Igazából már csak használni szeretném, nem folyamatosan fejlesztgetni.
Edited by mgy, 2018. November 03. - 12:49.
Posted 2018. October 17. - 19:19
Posted 2018. October 14. - 23:43
Az új 2018-as Race King Protection a futófelületen szivárogtatja a Stans lötyit...a régebbiek nekem sohasem szivárogtak
Protection szivárog ??? Ez nagyon furcsa...
RaceKing Performance - sosem szivárgott sehol.
Posted 2018. October 14. - 19:16
Posted 2018. October 14. - 18:52
Az új 2018-as Race King Protection a futófelületen szivárogtatja a Stans lötyit...a régebbiek nekem sohasem szivárogtak
- dzsonhee likes this
Posted 2018. October 14. - 16:06
Posted 2018. October 14. - 15:46
Az a conti, a schwalbenal csak a futofeluleten szivarog
A hosszú leírást köszönjük.
És tényleg, a RaRa Addix Speed nekem is elkezdett ott szivárogni. Ezt akkor kezdik úgy látom mikor már szürkül a gumi színe, nem tudom mitől.
De most a friss első kerékre is simán felment a RaRo, még síkosítót sem használtam, szárazon is jó volt .
A booster viszont megint jól jött, király cucc.
Posted 2018. October 13. - 20:35
Edited by arn, 2018. October 13. - 20:36.
Posted 2018. October 13. - 18:59
mentem vele egy kort, eleg vegyesek az erzeseim.
az elmult egy evben ezen a bringan amit probaltam:
xking
race king protection 2017
rocket ron + thunderburt speed addix
rocket ron + ralph 2018 speed addix
racing ray speed + ralph 2019 speedgrip addix => most roluk van szo
+ halk. egeszen szurrealisan, meg terepen is furcsa volt, hogy sokkal tobb menetzaj jon at - igaz a ratchetet is most zsiroztam.
- nem jol gurul... a schwalbe szerint ez az egyik leggyorsabb gumijuk, de mintha az xc gumit trailgumira csereltem volna le. hasonlot akkor erezem, amikor a rocket ronokat pl mountain kingre csereltem. a korabbi ron + thunderburt kombonal azonnal ugy tunt, hogy ez jobb, mint elotte barmi. mar 3 baron is lassabbnak tunt, 1.6-1.8baron nem lett gyorsabb. azt hittem majd terepen, de nem. a slick guminal van egy "suhanos" erzes, amikor az ember nem teker, akkor lehet "vitorlazni" kicsit, tobb marad meg a lenduletbol. a jobb butykosguminal ebbol erezni vmit, itt meg szinte semmit. sajnos hatarozott visszalepes.
+ felkor profil, ez mar asztalton franko, nagysebessegu sotteres reszeken stabilabb, mint a korabbi kombo, kevesbe sodrodik.
+ fekezhetoseg. gyors lankas lejtokon tobb a kontroll a bringa felett, kanyarok elott olyan erzes volt kicsit, mintha satufekre is csak lassult volna, megcsuszas nelkul.
- fekezhetoseg. meredek lejtokon a korabbi ralph jobb, ez kb a thunderburt szintje. mentsegere legyen mondva, hogy azt viszont kiszamithatobban teszi, mint a burt (a burt sokaig tapad, majd hirtelen megcsuszik, es utana nem nagyon lehet mar megfogni), konnyebb fekezeshataron csusztatni.
+ altalanos tapadas - elorelepes, pontosabb, kiszamithatobb a bringa mozgasa. jobban is mertem neki engedni.
osszessegeben: nem rossz, de mashol huztak meg a tapadas/sebesseg kompromisszumot, szerintem egy xc bringanal fontosabb a sebesseg, ez nekem tul sok igy elsore. a nedves korulmenyekre kivancsi leszek, de nekem a gordules elsodleges.
Edited by arn, 2018. October 13. - 19:00.
- karakoram and Kisherceg like this
Posted 2018. October 13. - 12:19
az uj ralph nem ut az amugy tok egyenes hatso kereken... eddig negy kulonbozo gumit raktam fel ra, a vmelyiket tobbszor is. a korabbi harom csalen futott rajta.
egy tippem maradt, hogy esetleg a felniszalagot lecserelem, meg is rendeltem a gumi melle. ha ugy sem jo, akkor azt terveztem, hogy visszakuldom canyoneknak, tavasszal mar le is beszeltem veluk. annyira nem lehetek ugyes, hogy mindig ugyanugy rakom fel (rosszul), es csak ezen a kereken "sikerul" (amugy is eleg sokszor csinaltam mar ezt a muveletet).
a boosteres felloves utan meg is neztem, hogy hatha ez jo... es csodak csodajara ezzel ok. nem igazan hova tenni a dolgot, de mar nem is erdekel, nekem ugyis evekig eleg egy gumi.
Posted 2018. October 10. - 22:13
Posted 2018. October 10. - 21:18
620 es 646g, vagy egy honap volt, mire megjott.
Edited by arn, 2018. October 10. - 21:18.
Posted 2018. September 26. - 21:11
Vettem egy cyclocross bringát az öszi-téli munkába járáshoz. Pestről járok Budaörsre, napi ~45-50 km. Szerintetek milyen gumi lenne a legideálisabb választás? Köszi!
schwalbe g one speed, vagy egy igazi mindenes, de jol birja a kmeket... clement xplor ush
Posted 2018. September 26. - 13:24
Vettem egy cyclocross bringát az öszi-téli munkába járáshoz. Pestről járok Budaörsre, napi ~45-50 km. Szerintetek milyen gumi lenne a legideálisabb választás? Köszi!
Egy szimpatikus, szúrásvédett túragumit keresnék a helyedben, mely befér a pálcás sárvédő alá. Pl. Maxxis Overdrive, de minden nagy gyártónak van hasonló (Conti Contact, Panaracer Pasela..).
Nekem elsődleges volt, hogy ne kelljen defektet javítanom fagyott ujjakkal a latyakos útszélen.
Edited by Rabbit, 2018. September 26. - 13:25.