Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15905 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

sajnos nem olyan, akkor ezt buktam új belsõ vagy a régi autószelepes lesz a megoldás

Vagy fecskendõvel átszúrod a belsõt és beletöltöd.

A sebesség mindent megold.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
köszi, ránézek
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Schwalbénak van olyan szingó szelepes belsõje amibõl kivehetõ a szelep.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
sajnos nem olyan, akkor ezt buktam új belsõ vagy a régi autószelepes lesz a megoldás

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

szingós belsõbe, hogy tudom beletölteni a defektmentesitõ lötyit?

Ki ell csavarni és kiszedni a szelepet (már ha olyan) és akkor be tudod tölteni.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
szingós belsõbe, hogy tudom beletölteni a defektmentesitõ lötyit?

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Köszi, akkor mégsem egyedi az eset. Nem is hittem volna, hogy egy könnyû verseny gumi ennyire hamar elfogy.
Hátra inkább veszek vmi tartósabbat!

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Helló..
nekem eddig 800km körül van benne 60% aszfaltal 38%terep 2% sár és a hátsón érzõdik jobban,hogy kopott az elsõ még szinte tökéletes..látszik rajta a kopás de nem vészes..viszont a hátsó:D a boltos által elõre tippelt 600 km-nél többet bírt:)

üdv

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
1000-et talán, ha nincs benne sok aszfalt. Inkább szedd le. Nekem is volt, imádtam, egyik legjobb "gyors" guminak tartom.

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Szerintetek mennyit lehet elmenni egy Maxxis Larsen TT gumival? Eddig kb. 400km van benne, de szemmel láthatóan nagyon kopik. Azt hittem legalább nyár végéig kitart....
Lehet elkopik a Szilvásvárad maratonig! :) Talán le kellene cserélnem és edzésekre mást koptatni? Mit javasoltok?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
belsovedo szalag omg

ideznek haveromtol:

"poor execution of a bad idea"
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Joe féle folyadék van benne? Nekem azt tanácsolták, hogy a szelep 12 óránál legyen leengedés közben. A problémára sajna megoldás nem jut eszembe, talán az okosabbak.

Nem tudom mivel van feltöltve, a tízpróbás áruházban vettem. Valamiféle rózsaszínhez hasonló színû lötyi van benne, és úgy látszik tényleg jó a szúrásos defekt ellen, mivel a szelepet is szinte azonnal eltömítette. Végül is hirtelen mozdulattal kicsavartam a szelepet, nem is nagyon fröcskölõdött szét az anyag. Eddig csak az elsõ kerékben használtam folyadékot, hátul belsõvédõ szalag volt feltéve abból a megfontolásból, hogy próbára tegyem melyik véd jobban a defektek ellen. Mostanában elég gyorsan leengedett a hátsó, ezért ma feltettem oda is lötyivel töltött belsõ párját. Mikor mindennel végeztem, akkor vettem észre EZT a belsõvédõ szalagban.
Szóval, a szalag nem sokat ér egy 90 fokos szögben befúródó 1,5 centis tüske ellen. :)

Hardhat

Hardhat

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Joe féle folyadék van benne? Nekem azt tanácsolták, hogy a szelep 12 óránál legyen leengedés közben. A problémára sajna megoldás nem jut eszembe, talán az okosabbak.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Vettem nemrég egy pár gyárilag defektgátló folyadékkal töltött belsõt. Feltettem és használom is azóta defekt nélkül, de ma történt egy kis gebasz. Külsõt akartam cserélni, a szelepet 8 órára állítva szép lassan elkezdetem kiengedni a levegõt...mire pár másodperc múlva a lötyi elkezdett dolgozni és betömte a "defektet" vagyis a szelepet elzárta. Most a levegõ se ki, se be nem megy. Ha izomból kicsavarom a szelepet, akkor szanaszét fog spriccelni a lötyi? vagy hogy a csudába engedjem most le a gumit?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Ilyen felnin használom a Schwalbe 1.75-ös gumiját már egy éve, semmi gond

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Maximum arra figyelj, hogy ha az 1,25-tól 2,25-ig tartozó külsõkhöz különbözõ belsõ kellhet.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ha mm-ben szeretném tudni, hogy mennyi 1,75", akkor OK, de a terepre való felnimre, amire 25-37mm széles gumit javasolnak nyilván hamis az a konklúzió, hogy egy 1,75 colos (44,5mm) gumi túl széles lenne. Vagy akkor ez a Georg Boeger féle táblázat nem stimmel és nem a felni belsõ, hanem a külsõ szélessége számít. Ha így nézzük, a táblázat 44-57mm széles gumit ajánl, amit a 17,5-ös pont el is ér alulról.

A felnidre 1,25"-tól 2,25"-ig minden külsõ jó. Nem kell azzal a táblázattal foglalkozni, hülyeséget írnak benne.

A sebesség mindent megold.

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Én nekem is 17 és 24mm a felni értékei,és 1,5-ös gumit szoktam aszfaltra használni gond nélkül.szóval nem kell félni.:)

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
ha mm-ben szeretném tudni, hogy mennyi 1,75", akkor OK, de a terepre való felnimre, amire 25-37mm széles gumit javasolnak nyilván hamis az a konklúzió, hogy egy 1,75 colos (44,5mm) gumi túl széles lenne. Vagy akkor ez a Georg Boeger féle táblázat nem stimmel és nem a felni belsõ, hanem a külsõ szélessége számít. Ha így nézzük, a táblázat 44-57mm széles gumit ajánl, amit a 17,5-ös pont el is ér alulról.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

sziasztok,
aszfaltra vennék 26" keskeny gumit. A felnim (MACH1 MX) mûszaki leírásában 25mm külsõ szélesség és 17C (gondolom, 17mm) belsõ szélesség van. Van egy gyakran linkelt táblázatom, ahol a 17mm-es belsõ felnimérethez 25-37mm széles gumit javasolnak. A problémám az, hogy nem tudom, hogy pl. egy 1.75-ös külsõ hány mm széles. Van valakinek valamilyen táblázata, szorzószáma vagy képlete erre?
köszönöm szépen

mondjuk az 1,75-öt megszorzod 25,4-el. (cca 45 mm )
nyilván nem pont annyi, meg gyártófüggõ is de nagyságrendileg jó
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való