Szerintem nincs olyan gumi (még) amit keresel. Tapadjon is jól de gördüljön is baromira.
Ez szerintem (és sok bringás és gumiteszt szerint is) teljesen ellentmondás. Még. De egyszer biztosan megoldják.
Szerintem nincs olyan gumi (még) amit keresel. Tapadjon is jól de gördüljön is baromira.
Ez szerintem (és sok bringás és gumiteszt szerint is) teljesen ellentmondás. Még. De egyszer biztosan megoldják.
robbantottam a 2019es ray+ralph kombot, ez nekem igy nem tetszik, mindig ugy erzem, hogy lassu. a tapadas egyertelmuen elorelepes a ron+burthoz kepest, de gordulesben meg visszalepes, egy konnyu ht bringara szerintem nem ez a jo kombinacio - esetleg egy ossztelos xc bringan jobban ki lehetne hasznalni a plusz tapadast.
egyelore visszaraktam hatra a burtot (a csalet - katasztrofa hogy fut a kereken), elol maradt a ray. hatha sikerul a ket kombo elonyeit osszeotvozni. magas nyomason gurultam vele, elso blikkre jobbnak tunik, lehet csak a hatso gumi gordulesere vagyok ennyire haklis.
19mm -es felnin 2.6-os gumi - enyhén vicces
Ez volt nekem. :-) Júniusban lesz 2 éve, hogy így nyomom. Nem használom nagyon alacsony nyomáson, hogy esetleg leforduljon a felniről. Se nem durvulok annyira. És semmi gondom vele. Határeset mondjuk, mert szélesebb gumit már én se mernék erre tenni. Ha jól rémlik biz. oldalakon 62-64mm-t írtak mint maximum szélesség erre a méretü felnire. Az, hogy most ez menniyre hiteles, nem tudom. De az én felhasználásommal rendben van.
Az fasza, ha surlodo gumival tekersz
Nem vészes. Csak néha jön elő.
Én 2.25-ről váltottam 2.6-ra. Nekem jobban bevált, de mondjuk én semmit nem csinálok komolyan. A bringázást se. Mármint nem érdekel se a többlet tömeg, se a gördülési ellenállás meg ilyesmik. (amúgy nem érzem hogy rosszabbul gurulnék)
Hogy elfér-e az tényleg fontos, mert nekem pl a 19c felnimen 64mm a smart sam. Egy szélesebb felnin ez még szélesebb lenne 1-2 millivel. És pl nálam hátul már ettől nagyobb el sem fér. Így sincs hely, néha bele is ér a villába, ha erősen megtekerem. (nagy nyomatékkal)
19mm -es felnin 2.6-os gumi - enyhén vicces
És hogy fog elférni a szélesebb gumi?
Max megnyesegeti szikével a gumi túl széles részeit :DD
Én 2.25-ről váltottam 2.6-ra. Nekem jobban bevált, de mondjuk én semmit nem csinálok komolyan. A bringázást se. Mármint nem érdekel se a többlet tömeg, se a gördülési ellenállás meg ilyesmik. (amúgy nem érzem hogy rosszabbul gurulnék)
Hogy elfér-e az tényleg fontos, mert nekem pl a 19c felnimen 64mm a smart sam. Egy szélesebb felnin ez még szélesebb lenne 1-2 millivel. És pl nálam hátul már ettől nagyobb el sem fér. Így sincs hely, néha bele is ér a villába, ha erősen megtekerem. (nagy nyomatékkal)
Köszi szépen.igazaból régóta egy 140mm rugoutu bicajt szeretnék, de 120-as van és csere nem megy jelenleg, ezért gondolkodom ezen
ezért ne válts
nem lesz ilyen hatása
Sziasztok!
Ha 27.5x2.35-rol 2.6-ra váltok mik lesznek a pozitív, negatív pontjai? szélesebb felnire is valtanek.120mm a rugoutam, ezt 130-140-nek fogom érezni?gondolom kisebb nyomáson is lehet használni (tubeless), de megnő a gördülési ellenállás is?
És hogy fog elférni a szélesebb gumi?
Mást is érdekelt ez a kérdés, szerintük nagy hátrányod nem lesz. (terepen biztosan)
szvsz itt az a lenyeg, hogy mennyire elvezetes ott, ahol tekersz. mert most lehet vki gyorsabb egy adott konfiggal, csak ha doglomhanak erzodik vagy kirazza a vesekovedet nem biztos, hogy az lesz a legelvezetesebb.
Köszi szépen.igazaból régóta egy 140mm rugoutu bicajt szeretnék, de 120-as van és csere nem megy jelenleg, ezért gondolkodom ezen
ha a lefele a lenyeg, akkor csak jobban jarsz vele
en a nagyobb rugoutas ossztelosokat sem szeretem tekerni (100+), valszeg hasonlo lenne a plusszos merettel is.
arn módosította - 2019. március 20. - 11:43
Mást is érdekelt ez a kérdés, szerintük nagy hátrányod nem lesz. (terepen biztosan)
https://www.youtube....h?v=8by3v688Ze8