Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

ilovektm

ilovektm

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
sziasztok!

egy kis segítséget szeretnék kérni gumi és felni ügyben. Kinéztem egy felnit: Vuelta Airline 4. Erre szeretnék gumit, de nem tudom, hogy milyen lenne rá a megfelelõ. Elég ha ETRTO mérete egyezik és akkor egy 25ös gumi jó rá, vagy inkább 28tól kezdjek el nézelõdni?

Elõre köszi a választ

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
a michelin latex belsõim ledobták a gyárilag felragasztott szelepszárat. mindkettõ, egyszerre... a levált rész alatt mintha friss lett volna a ragasztás: ha hozzáértem, tapadt az ujjamhoz. igaz, dögmeleg volt, de nem a napon állt a bicikli. lehet, hogy a hõmérséklet miatt engedte el? vagy ez normális 3 év használat után? volt már rajta egy hagyományos tip-top folt, de annak semmi baja. szóval nem értem. ötlet?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

a ust gurulós témához: szerintem azért gurul jobban az ust, mert a futófelülete belsõ nélkül könnyebben veszi fel az apró egyenetlenségeket

ha jól tudom a defektvédõ szalag is ront a gördülési ellenálláson

Ugyanúgy ott van a butil réteg az ust-ben, mintha belsõ lenne benne. Azért gurul jobban, mert kisebb a hosszirányú benyomodása.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
a ust gurulós témához: szerintem azért gurul jobban az ust, mert a futófelülete belsõ nélkül könnyebben veszi fel az apró egyenetlenségeket

ha jól tudom a defektvédõ szalag is ront a gördülési ellenálláson

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Feltöltött kép

Camber
Kicsit nehéz, de egész jónak tûnik.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ó dehogy. Könnyebb a bringa is, s a kerekek is. 11 kiló alatt van bõven. Ha már tudományos okfejtés, akkor szerintem a jobb kerékagyak miatt jobban begyorsul - nem tudom, ebben van-e logika.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

Csak hát ugye - mi értelme az UST-nek, ha jó keményre felfújod...

Amúgy, az okosok biztos megmondják miért, de UST-vel gyorsabban gurul a bicaj lefelé aszfalton is - na ez vajon miért van? Fene tudja, de ha Nagykovácsi felõl gurulok be Bp-re, akkor 1.7-es slick-el (montival max 55-60-ig gurulok), de UST-s fullyval meg 70 fölé belendül, s a körforgalmat is alig bírom bevenni. :) Ó és hát GPS szerint, szóval nem az óra van rosszul beállítva. :D

akkor valóban semmi értelme, de ez nálam csak az esetek 1/3-a kb (hátköznap esténként amikor bringázni támad kedvem de már esélytelen világosban kijutni terepre) 2/3 részt terepen használnám jó laposan, ahogy azt illik:) Ezért keresgélek valamyi olyasmi UST-s gummát ami aszfalton sem elvislhetetlen/nem kopik mint az õrület... lehet Maxxis Crossmark 2.1 LUST lesz belõle ahogy azt ajánlotta lejebb valmelyik kolléga

nem lehet hogy azért gurulsz lefele gyorsabban a fully-val mert nehezebb a kerekek, nyilván maga a bringa is nehezebb, és nagyobb tömeg nagyobb gyorsulás...?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Amúgy, az okosok biztos megmondják miért, de UST-vel gyorsabban gurul a bicaj lefelé aszfalton is - na ez vajon miért van? Fene tudja, de ha Nagykovácsi felõl gurulok be Bp-re, akkor 1.7-es slick-el (montival max 55-60-ig gurulok), de UST-s fullyval meg 70 fölé belendül, s a körforgalmat is alig bírom bevenni. :) Ó és hát GPS szerint, szóval nem az óra van rosszul beállítva. :D

én az órának jobban hiszek :)
gps néha nagyon durvákat mutat

amúgy nem tudom, -sose voltam fizikus- :) én se tudok jobban felgyorsulni a 42-es majdnem slickel mint a 2,25-ös nn-el. (nem nem fékezem agyon :) ) pedig az lenne a logikus
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

ezt valahogy én is így gondoltam... (Dante fogalmazása nem sikeredett teljesen precízre:)

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

Csak annyi, hogy a lapos gumi rosszul gurul az aszfalton. Ha rendesen felfújod akkor ugyanúgy gurul, mint a nem ust.

ezt valahogy én is így gondoltam... (Dante fogalmazása nem sikeredett teljesen precízre:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ennek mi az oka?

Csak annyi, hogy a lapos gumi rosszul gurul az aszfalton. Ha rendesen felfújod akkor ugyanúgy gurul, mint a nem ust.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Ti hogy töltitek bele a belsõbe a Joe's tejet? (Mivel? Mert nekem eltömi a lyukat az adagolón, még úgy is, ha beljebb vágom...)

Sikerült! Többszöri duguláshárítás után egyszer csak nem dugította el, és folyamatosan folyt belõle, ahogy az kell. ;)

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

Akkor 50 %-ban tegyél fel Schwalbe Marathon Pro-t, 50 %-ban meg mondjuk Z-Max-ot. :)

rendben. így lesz. :)

Aszfalton amúgy extraszar az UST, most szólok.

ennek mi az oka?

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

kb 50% terepre 50% betonra (aminek fele erdei, fele országút) mekkora és milyen gumit ajánlotok?

Maxxis Crossmark 2.1 - Egész jól fut aszfalton és nem is kopik vészesen. Az agyagos sarat és a nedves gyökereket nem szereti.

hellomarci

hellomarci

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Nem tudja valaki hol lehet még kapni Nokian Gazzaloddi gumikat? Sehol sem találok... :(

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Akkor 50 %-ban tegyél fel Schwalbe Marathon Pro-t, 50 %-ban meg mondjuk Z-Max-ot. :)

Aszfalton amúgy extraszar az UST, most szólok.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts
kb 50% terepre 50% betonra (aminek fele erdei, fele országút) mekkora és milyen gumit ajánlotok? a felni már 819, szóval UST-nek jobban örülnék ha egyszer már van rá lehetõségem és abból is valami könnyebb fajtát (meg amit nem esz meg gyorsan a beton). köszi!

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Specialized The Captain Controll vs. Schwalbe Nobby Nic Snakeskin - pro és kontra? Ki használta mindkettõt?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Akkor adjátok nekem!! Majdnem vettem egy Ellsworth Sub22 vázat tavaly, azóta is bánom...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

a vázat is megtartanám akkor :) egyik kedvenc gyártóm :)

off
na ezt Neked (magamnak se)különösen nem ajánlanám
több tesztnek is az volt a vége hogy inkább csak "könnyû csontú ridereknek való" :)
on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való