Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
egy régi országútira 27"x1 egész valahányas (tört szám, 1/8 talán?) gumi van rakva. ebbe milyen belsõt vegyek? 700-ast vagy 650-est vagy milyet? 27"-os sehol nincs...

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

dh felnik(single track/ mavic 721) mennyire bírják a vékony gumit? Megyek bringatúrázni és lõttem két ocsó 1.4es külsõt, bennük 1.7-2.1es belsõkkel. Lehet belõle gond? Na meg a 4bar nem probléma?

igen!

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
DH felnik(Single track/ Mavic 721) mennyire bírják a vékony gumit? Megyek bringatúrázni és lõttem két ocsó 1.4es külsõt, bennük 1.7-2.1es belsõkkel. Lehet belõle gond? Na meg a 4bar nem probléma?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a latex az ilyen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 posts
Nekem latex gumim van kb egy hét alatt 9 bárról lemegy 4-5-re.
Cserébe amióta megvan kb 5ezer kili még nem volt defektem (országútin).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ennek sok oka lehet. Nekem volt olyan az edzõgépemen, hogy teljesen leeresztett, felfújtam, leeresztett, megint felfújtam, s azóta jó. Sokszor teljesen elegendõ, ha a lyuk a külsõn és a belsõn már nem esik egymás fölé, vagy esetleg a két gumi olyan felületen tapad, ami mindkét felületen sima, s kicsit "összeragad". Az is lehet, hogy porszem, vagy egyéb szennyezõdés volt a szelepben, ami, mivel folyton pumpáltad, kimozdult, s most már tökéletesen zár.

Rendesen felfújtad (2-3barra) amikor víz alá tetted?

Jani, ha fel tudsz fújni egy belsõt 2-3 barra, vendégem vagy egy sörre. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Nagy rejtély, hogy miért ereszt le a hátsóm. Elutaztam, majd egy hét után hazajövök, és látom leeresztett.

Valami hasonló, de még furcsább dolog miatt jöttem ide. Korábban nem tapasztaltam hasonlót, egy "traktor gumis" mountainbike-on: kb. másfél hete pumpáltam elsõ és hátsó kereket, nagyjából egyforma keményre. Egy héttel késõbb a hátsó jóval puhább volt, mint az elsõ. Felpumpáltam. Ez volt úgy 3-4 nappal ezelõtt. Tegnap megint jóval puhább volt, újra felfújtam. Ez eddig - ha nem is saját tapasztalatból - ismerõs. (anno "lassú defekt" néven emlegették ismerõsök)
Ami furcsa: tegnap délután óta nem lett puhább.
Már-már ráfogtam a 10 fokos hõmérséklet eltérésre, de nem stimmel: a hõingadozás mindkét gumira hatna... na ilyenkor mi van?

Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

elméletileg egy év a butil belsõk hasznos élettartama.
szerintem lecserélni a legegyszerûbb. meg nézd át a külsõ belsejét, hogy nincs-e benne tüske ami lyukaszt egyfolytában.

Áprilisban vettem kompletten új bringával. Tüske nincs, az sztem kijött volna szerelés alatt, meg utána megnyomtam 4 bar-ra, majd visszaeresztettem.
Ennyitõl biztos nem tömítene még mindig. Jártam már így, a tüske a küldõn keresztül tömített szinte tökéletesen.

Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Hoppá, nem, annyit nem fújtam bele. Jó tipp.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
elméletileg egy év a butil belsõk hasznos élettartama.
szerintem lecserélni a legegyszerûbb. meg nézd át a külsõ belsejét, hogy nincs-e benne tüske ami lyukaszt egyfolytában.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintetek létezik olyan, hogy egy belsõ oldalfal elvékonyodik, és porózus lesz, és lassan engedi a levegõt?
Nagy rejtély, hogy miért ereszt le a hátsóm. Elutaztam, majd egy hét után hazajövök, és látom leeresztett. Nekiesek, átnézem, se tüske, semmi, vízbe dugom semmi. Ok. visszaszerelem, felpumpálom, tekerek tegnap 30km, utközben ellenõrzés, ok minden. Erre ma látom, megint eresztett, 12 óra alatt érezhetõen. Szelepet vizsgálok, kenegetem, semmi jele szivárgásnak. Vakarom a fejemet, és nem tudom bajlódjak-e vele, vagy dobjam ki a belsõt inkább.

A sebesség mindent megold.

Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Szerintetek létezik olyan, hogy egy belsõ oldalfal elvékonyodik, és porózus lesz, és lassan engedi a levegõt?
Nagy rejtély, hogy miért ereszt le a hátsóm. Elutaztam, majd egy hét után hazajövök, és látom leeresztett. Nekiesek, átnézem, se tüske, semmi, vízbe dugom semmi. Ok. visszaszerelem, felpumpálom, tekerek tegnap 30km, utközben ellenõrzés, ok minden. Erre ma látom, megint eresztett, 12 óra alatt érezhetõen. Szelepet vizsgálok, kenegetem, semmi jele szivárgásnak. Vakarom a fejemet, és nem tudom bajlódjak-e vele, vagy dobjam ki a belsõt inkább.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Pedig elhiheted.
Elég stabil a pulzusom, kiegyensúlyozott életet élek (versenyen is mindig ugyanannyi a pulzusom), nálam csak a hideg és a nagyon meleg tud közbeszólni (meg persze a fáradtság), de ma egyik sem volt. Egyébként kb 1 órás edzés, szombati az elsõ mai a második.
Millió edzésadatom van, ugyanaz az útvonal, ugyanaz a pulzus, ugyanannyi idõ alatt. +/- 2-3 még belefér, de több nem.

Én nem mértem ennyire pontosan, de a tapasztalataim is azt mutatják, hogy a terep és a slic gumi között aszfaltaon átlagosan kb. 3 km/h a különbség, ugyanazzal a bicóval. Amúgy országutival sem igazán voltam gyorsabb, mikor egyenes kormány volt rajta. Idõfutam kormánnyal talán egy picit igen.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Maxxis Larsen TT 1.9 Lust hogyan viseli az aszfaltos tekerést? Kopás?

Köszi

Gumisúlyok: (csak úgy)http://julmtb.com/in...=marque&action=

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

én ezt nem hiszem el.
pulzusra nem lehet ennyire pontosan adni.
befolyásolja: alvásmennyiség, hõmérséklet, lelkiállapot, folyadékfogyasztás és még sorolhatnánk.
watt-tal már hitelesebb lenne!

Pedig elhiheted.
Elég stabil a pulzusom, kiegyensúlyozott életet élek (versenyen is mindig ugyanannyi a pulzusom), nálam csak a hideg és a nagyon meleg tud közbeszólni (meg persze a fáradtság), de ma egyik sem volt. Egyébként kb 1 órás edzés, szombati az elsõ mai a második.
Millió edzésadatom van, ugyanaz az útvonal, ugyanaz a pulzus, ugyanannyi idõ alatt. +/- 2-3 még belefér, de több nem.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
én ezt nem hiszem el.
pulzusra nem lehet ennyire pontosan adni.
befolyásolja: alvásmennyiség, hõmérséklet, lelkiállapot, folyadékfogyasztás és még sorolhatnánk.
watt-tal már hitelesebb lenne!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Egy kis gumiteszt a múltkori slick témához.
Ugyanaz az út, ugyanolyan körülmények, ugyanaz a pulzuszóna.
Elõl 2,25ös racing ralph 1,7baron, hátul 2,1es nagyon kopott charybdis 2,5baron 130as átlagpulzus 26,5km/h átlag.
Elõl 1,5ös rubena flash 5baron, hátul 1,5ös speed cruiser 5baron 130as átlagpulzus 29,5km/h.
Összesen 3km/h a különbség a kettõ között, lejtõn és hátszélben érzem sokkal jobbnak a slicket és könnyebb vele kigyorsítani.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

???

egyébként 3 év után....

arra gondolsz, hogy elvileg nem lehet ragasztani? tökéletesen megfoltoztam, semmi baj vele

eddig kell bírnia? és egy napon belül enged mindkettõ? több mint különös. sose hallottam, hogy ilyen baja lett volna vele bárkinek is.
egyébként mindegy, nyilván visszaragasztom rá, csak érdekes ez az egész

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
ha kilyukasztasz egy nagy foltot középen,és azt ráhúzod a "csecs"-re,és simán vissza tudod ragasztani.nekem sorjás volt a felni,az szúrta ki,így ragasztattam meg és azóta is mûködik

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

a michelin latex belsõim ..... volt már rajta egy hagyományos tip-top folt

???

egyébként 3 év után....