Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Posted 2010. July 20. - 22:33
Posted 2010. July 20. - 18:35
dh felnik(single track/ mavic 721) mennyire bírják a vékony gumit? Megyek bringatúrázni és lõttem két ocsó 1.4es külsõt, bennük 1.7-2.1es belsõkkel. Lehet belõle gond? Na meg a 4bar nem probléma?
igen!
Posted 2010. July 20. - 18:30
Posted 2010. July 20. - 15:47
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2010. July 20. - 09:22
Cserébe amióta megvan kb 5ezer kili még nem volt defektem (országútin).
Posted 2010. July 20. - 09:15
Rendesen felfújtad (2-3barra) amikor víz alá tetted?
Jani, ha fel tudsz fújni egy belsõt 2-3 barra, vendégem vagy egy sörre.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2010. July 20. - 06:55
Valami hasonló, de még furcsább dolog miatt jöttem ide. Korábban nem tapasztaltam hasonlót, egy "traktor gumis" mountainbike-on: kb. másfél hete pumpáltam elsõ és hátsó kereket, nagyjából egyforma keményre. Egy héttel késõbb a hátsó jóval puhább volt, mint az elsõ. Felpumpáltam. Ez volt úgy 3-4 nappal ezelõtt. Tegnap megint jóval puhább volt, újra felfújtam. Ez eddig - ha nem is saját tapasztalatból - ismerõs. (anno "lassú defekt" néven emlegették ismerõsök)Nagy rejtély, hogy miért ereszt le a hátsóm. Elutaztam, majd egy hét után hazajövök, és látom leeresztett.
Ami furcsa: tegnap délután óta nem lett puhább.
Már-már ráfogtam a 10 fokos hõmérséklet eltérésre, de nem stimmel: a hõingadozás mindkét gumira hatna... na ilyenkor mi van?
Posted 2010. July 19. - 13:41
elméletileg egy év a butil belsõk hasznos élettartama.
szerintem lecserélni a legegyszerûbb. meg nézd át a külsõ belsejét, hogy nincs-e benne tüske ami lyukaszt egyfolytában.
Áprilisban vettem kompletten új bringával. Tüske nincs, az sztem kijött volna szerelés alatt, meg utána megnyomtam 4 bar-ra, majd visszaeresztettem.
Ennyitõl biztos nem tömítene még mindig. Jártam már így, a tüske a küldõn keresztül tömített szinte tökéletesen.
Posted 2010. July 19. - 13:40
Rendesen felfújtad (2-3barra) amikor víz alá tetted?
Hoppá, nem, annyit nem fújtam bele. Jó tipp.
Posted 2010. July 19. - 13:37
szerintem lecserélni a legegyszerûbb. meg nézd át a külsõ belsejét, hogy nincs-e benne tüske ami lyukaszt egyfolytában.
Posted 2010. July 19. - 13:36
Rendesen felfújtad (2-3barra) amikor víz alá tetted?Szerintetek létezik olyan, hogy egy belsõ oldalfal elvékonyodik, és porózus lesz, és lassan engedi a levegõt?
Nagy rejtély, hogy miért ereszt le a hátsóm. Elutaztam, majd egy hét után hazajövök, és látom leeresztett. Nekiesek, átnézem, se tüske, semmi, vízbe dugom semmi. Ok. visszaszerelem, felpumpálom, tekerek tegnap 30km, utközben ellenõrzés, ok minden. Erre ma látom, megint eresztett, 12 óra alatt érezhetõen. Szelepet vizsgálok, kenegetem, semmi jele szivárgásnak. Vakarom a fejemet, és nem tudom bajlódjak-e vele, vagy dobjam ki a belsõt inkább.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. July 19. - 13:25
Nagy rejtély, hogy miért ereszt le a hátsóm. Elutaztam, majd egy hét után hazajövök, és látom leeresztett. Nekiesek, átnézem, se tüske, semmi, vízbe dugom semmi. Ok. visszaszerelem, felpumpálom, tekerek tegnap 30km, utközben ellenõrzés, ok minden. Erre ma látom, megint eresztett, 12 óra alatt érezhetõen. Szelepet vizsgálok, kenegetem, semmi jele szivárgásnak. Vakarom a fejemet, és nem tudom bajlódjak-e vele, vagy dobjam ki a belsõt inkább.
Posted 2010. July 13. - 15:25
Pedig elhiheted.
Elég stabil a pulzusom, kiegyensúlyozott életet élek (versenyen is mindig ugyanannyi a pulzusom), nálam csak a hideg és a nagyon meleg tud közbeszólni (meg persze a fáradtság), de ma egyik sem volt. Egyébként kb 1 órás edzés, szombati az elsõ mai a második.
Millió edzésadatom van, ugyanaz az útvonal, ugyanaz a pulzus, ugyanannyi idõ alatt. +/- 2-3 még belefér, de több nem.
Én nem mértem ennyire pontosan, de a tapasztalataim is azt mutatják, hogy a terep és a slic gumi között aszfaltaon átlagosan kb. 3 km/h a különbség, ugyanazzal a bicóval. Amúgy országutival sem igazán voltam gyorsabb, mikor egyenes kormány volt rajta. Idõfutam kormánnyal talán egy picit igen.
Posted 2010. July 13. - 12:32
Köszi
Gumisúlyok: (csak úgy)http://julmtb.com/in...=marque&action=
Posted 2010. July 12. - 22:43
én ezt nem hiszem el.
pulzusra nem lehet ennyire pontosan adni.
befolyásolja: alvásmennyiség, hõmérséklet, lelkiállapot, folyadékfogyasztás és még sorolhatnánk.
watt-tal már hitelesebb lenne!
Pedig elhiheted.
Elég stabil a pulzusom, kiegyensúlyozott életet élek (versenyen is mindig ugyanannyi a pulzusom), nálam csak a hideg és a nagyon meleg tud közbeszólni (meg persze a fáradtság), de ma egyik sem volt. Egyébként kb 1 órás edzés, szombati az elsõ mai a második.
Millió edzésadatom van, ugyanaz az útvonal, ugyanaz a pulzus, ugyanannyi idõ alatt. +/- 2-3 még belefér, de több nem.
Posted 2010. July 12. - 22:28
pulzusra nem lehet ennyire pontosan adni.
befolyásolja: alvásmennyiség, hõmérséklet, lelkiállapot, folyadékfogyasztás és még sorolhatnánk.
watt-tal már hitelesebb lenne!
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2010. July 12. - 22:12
Ugyanaz az út, ugyanolyan körülmények, ugyanaz a pulzuszóna.
Elõl 2,25ös racing ralph 1,7baron, hátul 2,1es nagyon kopott charybdis 2,5baron 130as átlagpulzus 26,5km/h átlag.
Elõl 1,5ös rubena flash 5baron, hátul 1,5ös speed cruiser 5baron 130as átlagpulzus 29,5km/h.
Összesen 3km/h a különbség a kettõ között, lejtõn és hátszélben érzem sokkal jobbnak a slicket és könnyebb vele kigyorsítani.
Posted 2010. July 12. - 22:06
???
egyébként 3 év után....
arra gondolsz, hogy elvileg nem lehet ragasztani? tökéletesen megfoltoztam, semmi baj vele
eddig kell bírnia? és egy napon belül enged mindkettõ? több mint különös. sose hallottam, hogy ilyen baja lett volna vele bárkinek is.
egyébként mindegy, nyilván visszaragasztom rá, csak érdekes ez az egész
Posted 2010. July 12. - 21:16
Posted 2010. July 12. - 20:58
???a michelin latex belsõim ..... volt már rajta egy hagyományos tip-top folt
egyébként 3 év után....