Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Mai mérés:
Maxxis Larsen TT 1.9 LUST = 1 x 562 1 x 572gr.

Menettapasztalat még nincs.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Na, akkor eljött a race king ideje.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
leginkabb a drotossag, meg hogy egy olcso egyszeru gumi. plusz a sar.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Belsõt cseréltem az elsõ kerekemben, namondom kíváncsiságból lemérem a WTB nanoraptor 2,1 tömegét.

Felteszem a kis digi mérlegre, aztán kopp: 997 [g]-ot mutat - még egyszer megmértem, megint annyi, konyhain is megmértem, az pontatlanabb, de az is 960 [g] körüli értéket mutatott

Kérdés: hogy a viharba lehet ez ilyen nehéz? Igaz, hogy drótos, meg minimális sár van rajta, de akkor is.

ötlet?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Hát izé hozé a speed max nem is igazán terepgumi úgy hogy nem igazán értem miért várod el hogy mindenût elmenjen, ha ritchey akkor zed vagy zmax terepre. szvsz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

martonamarto

martonamarto

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Ma gyönyörûségesen a Maxxis Ignitor hátsó gumim megadta magát... Gyönyörûen pár méterrel az általam feltételezett 'durranási helytõl' vettem észre hogy olyan érdekes hátul, na hát hátranéztem és láttam rögtön, hogy defekt. Kicsit mérges lettem, mivel alig 1hónaposak és féltettem a felnit is, ne legyen semmi baja (nem lett végül), plusz az út felétõl cipelhettem ölbe haza a bringám (szerencse hogy nem olyan nehéz:D). Na és a kérdésem az lenne, hogy szerintetek vegyek egy másik fajtát vagy vegyek újra Maxxis Ignitort? Elõl is ugyanez a gumi van az szerencsére nem durrant ki (bár nem mentem olyan durva terepen hogy mind a kettõ bemondja az unalmast), na és azon gondolkodok, hogy hogyha veszek hátulra másikat ami nem ez a fajta de elõl marad a mostani Maxxis nem fog-e kinézni hülyén vagy egyáltalán megéri-e venni másik fajtát (ha ez az Ignitor így 1 hó után szabvány szerint felfújva szinte kicsit köves terepen így kidurran)?

Na én egy évig használtam hátul Maxxis dinomite-t ami majdnem ignitor csak egy nagyon kicsit tér el tõle. Én maximálisan meg voltam elégedve vele. Csak sajnos egy év alatt majdnem teljesen elkopott pedig betoton sosem fékeztem állóra de amíg tartott egy álom volt. Úgy mászott mint egy lánctalpas tank vagy nem tudom mi de kihúzott mindenhonnan simán mentem vízmosás szélén stb. Most felraktam (csak hátra) egy Richey speed maxat de ezzel nincs meg a varázs és az a biztonság hogy bárhol elmegyek. Itt olvashatsz Maxxis Ignitottól Maxxis Ignitor k

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Túl sok montist nem láthattál, én pl 2007ben használtam utoljára egyforma gumit elõl és hátul (ebben benne van a válasz is :) ).

Hát menet közben már láttam sokat, de olyankor nem azt figyelem, hogy egyforma-e a gumija vagy sem (pláne hogy akkor meg se lehet különböztetni)!:D Amit meg láttam parkolni vagy pihenni azoknak mind egyforma volt!:) Na hát akkor kicsit el voltam tévedve! Köszi a választ neked is meg zeezoltano-nak is, még annyit, hogy kinéztem közbe már hátra egyet, Schwalbe Jimmy-t ez megfelelõ? Vagy ha nem akkor milyet?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

De persze az a lényeg, hogy tapadjon terepen csak egyrészt nem láttam még olyat hogy elõl ilyen hátul olyan! Meg hogyha kicsit eltér egymástól a két gumi (bordázatban stb.) nem 'zavarja'-e a kettõ egymást?
A szabvány guminyomás alatt azt értem ami a gumira van ráírva nyomás szal nem fújtam túl vagy éppen alul hanem pont jól!

Túl sok montist nem láthattál, én pl 2007ben használtam utoljára egyforma gumit elõl és hátul (ebben benne van a válasz is :) ).

A sebesség mindent megold.

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Mi az hogy hülyén néz ki ? Nem az a lényeg hogy jól tapadjon stb. stb.?
Mi az a szabvány guminyomás mert olyanról még nem hallottam!

De persze az a lényeg, hogy tapadjon terepen csak egyrészt nem láttam még olyat hogy elõl ilyen hátul olyan! Meg hogyha kicsit eltér egymástól a két gumi (bordázatban stb.) nem 'zavarja'-e a kettõ egymást?
A szabvány guminyomás alatt azt értem ami a gumira van ráírva nyomás szal nem fújtam túl vagy éppen alul hanem pont jól! Ajánlott guminyomást akartam írni csak nem találtam a szót!:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Mi az hogy hülyén néz ki ? Nem az a lényeg hogy jól tapadjon stb. stb.?
Mi az a szabvány guminyomás mert olyanról még nem hallottam!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Ma gyönyörûségesen a Maxxis Ignitor hátsó gumim megadta magát... Gyönyörûen pár méterrel az általam feltételezett 'durranási helytõl' vettem észre hogy olyan érdekes hátul, na hát hátranéztem és láttam rögtön, hogy defekt. Kicsit mérges lettem, mivel alig 1hónaposak és féltettem a felnit is, ne legyen semmi baja (nem lett végül), plusz az út felétõl cipelhettem ölbe haza a bringám (szerencse hogy nem olyan nehéz:D). Na és a kérdésem az lenne, hogy szerintetek vegyek egy másik fajtát vagy vegyek újra Maxxis Ignitort? Elõl is ugyanez a gumi van az szerencsére nem durrant ki (bár nem mentem olyan durva terepen hogy mind a kettõ bemondja az unalmast), na és azon gondolkodok, hogy hogyha veszek hátulra másikat ami nem ez a fajta de elõl marad a mostani Maxxis nem fog-e kinézni hülyén vagy egyáltalán megéri-e venni másik fajtát (ha ez az Ignitor így 1 hó után szabvány szerint felfújva szinte kicsit köves terepen így kidurran)?

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

hajtogatos reflexcsíkos

Schwalbe X-Race k

igaz nem könnyû

Hmm, esetleg valami olcsóbbat? Olyan 10e Ft-bõl jó lenne ha kijönne a kettõ.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

28-as méretû külsõt szeretnék majd venni, de nem igazán tudok dönteni. Schwalbe CX Comp, Tyrago, Hurricane-t nézegettem de Hurricane-bõl nem találtam kevláros, refelxes fajtát pedig elvileg létezik. Esetleg tapasztalatok, más gumi ezek helyett?

Köszönöm!

hajtogatos reflexcsíkos

Schwalbe X-Race k

igaz nem könnyû
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts
Sziasztok!

28-as méretû külsõt szeretnék majd venni, de nem igazán tudok dönteni. Schwalbe CX Comp, Tyrago, Hurricane-t nézegettem de Hurricane-bõl nem találtam kevláros, refelxes fajtát pedig elvileg létezik. Esetleg tapasztalatok, más gumi ezek helyett?

Köszönöm!

Edelweiss

Edelweiss

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Ha erre gondolsz akkor semmi átverés nincs benne. Én Mountain Kinget vettem 2500-ért darabját, igaz hogy nem Made in Germany, meg nem Black chilly compound, sõt még nem is a protection változat, de használom és jó. Nem "B" kategóriás (legalábbis nincs belesütve), és nincs semmi olyan hibája amire szoktak panaszkodni.

Igen, ez az. Köszi.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Tudna valaki segíteni?

Egyik webshopban találtam egy Continental Race King Protection-t (26" 2.2 kevlár)

Elképzelhetõ, hogy pár ezer Ft-ért árulják akciósan (a nem akciós ár ami át van húzva az is csak 5000 Ft), vagy csak elírás, esetleg "csapda".

Ha erre gondolsz akkor semmi átverés nincs benne. Én Mountain Kinget vettem 2500-ért darabját, igaz hogy nem Made in Germany, meg nem Black chilly compound, sõt még nem is a protection változat, de használom és jó. Nem "B" kategóriás (legalábbis nincs belesütve), és nincs semmi olyan hibája amire szoktak panaszkodni.
Failure is always an option.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

DH felnik(Single track/ Mavic 721) mennyire bírják a vékony gumit? Megyek bringatúrázni és lõttem két ocsó 1.4es külsõt, bennük 1.7-2.1es belsõkkel. Lehet belõle gond? Na meg a 4bar nem probléma?

mavic 729 max nyomás asszem 3,5 bar

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nagyker raktárkészlet 1db.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Edelweiss

Edelweiss

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Tudna valaki segíteni?

Egyik webshopban találtam egy Continental Race King Protection-t (26" 2.2 kevlár)

Elképzelhetõ, hogy pár ezer Ft-ért árulják akciósan (a nem akciós ár ami át van húzva az is csak 5000 Ft), vagy csak elírás, esetleg "csapda".

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
Dave: 27" az a 630mm. 622mm-es belsõ szerintem lazán elmegy benne.

DéBé: mérd le a felnit, meg számold ki mennyi pontosan a külsõ mm-ben: http://www.sheldonbr...zing.html#width