Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
szúrásos defektem volt vele, de azt másik gumi sem viselte volna el, kb. 5000 km-t mentem vele vegyesen, de inkább aszfalt és döngölt földút, de nem mondhatnám rá hogy nagyon kopna. A városi strapabicajomon egy Cst C'zar van de eddig semmi problémám nem volt vele
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Nekem cross bringán volt/van CST gumi, nekem bejött, jól tapad, alig kopik és még defektet sem kapott. Outira is CST vennék ha lenne 300gramnál könnyebb gumijuk...

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Totál ellentétes vélemények, ez viszi elõre a legjobban az embert!:D
Engem is az ára vonz leginkább.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Nekem volt CST Comp gumim, egy defektem volt vele, valami szeges/üveges/építési törmelékes helyen.
Az a tapasztalatom, hogy a többi terepgumimhoz képest nem kopik olyan gyorsan.
Komolyabb terepen nem próbáltam, de ahol voltam vele (földút, erdõ, néhol kavicsos út) ott tökéletes volt.
Szerintem árához mérve jó kis gumi. Az enyémbõl kiindulva legalábbis.:)

Izomtéridõninja-geológus!

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
De jó is? Egy másik fórumon azt írták, hogy nem éppen defektállóak. Meg testbikon az a pár teszt ami van, azt ítja, hogy nagyon kopik, ezt meg még egy testbike-nak is elhiszem.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
pl.:2.0, de nem könnyûsúlyúakhoz tartozik
Feltöltött kép
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
CST terepgumik milyenek? Nagyon olcsók, és a mintázatuk jónak tûnik. Hátra kéne valami, 2.1 körüli mérettel.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
igen

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Köszi! Szóval a futóél mintája menetiránynak megfelelõen "összefelé" tart?
Mojlepque

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
jol gondolod, igy ahogy a képen van, elsõkerékre, jobb oldalról fotózva

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Sziasztok!

Vettem egy pár CST Salvo High Protection semi-slick gumit:
Feltöltött kép
Sajnos nincs ráírva, hogy milyen irányban kell feltenni a felnire... Tudnátok tanácsot adni? A "Salvo" felirat irányának megfelelõ gördülési irányban vagy fordítva?
Köszi a választ!
Mojlepque

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

A defektgátló tejeknek van valami tól-ig tûréshatára a hõmérséklet tûrése terén?

Igen. És 3-havonta cserélni kell. Nagy kánikulában még hamarabb.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Na srácok, elöl beüzemeltem a low budget conti rk 2.2-t. Azért csak elöl mert hátra már majd az új kerékkel megy, ami -1 kg lesz, így valszeg megközelítem a 9kg-t de ez egy másik történet. Tömege 547 [g] (elõzõ 997 kemény), a katalógusadat 570 [g]. A hátsó az valamivel nehezebb 590 [g]

Szal szemrevételezés alapján komoly gond nincs a gumival, kicsit üt, de menet közben nem érezhetõ, singletrackre csak leszedõvel ment fel. Szélessége 55 [mm], ami nagyjából megfelel a régi WTB nanoraptor szélességének (54 mm), viszont jóval nagyobb a magassága, szal ballonosabb, ill a futófelülete is szélesebb.

Betonon eléggé morog, meg nem is egy álom vele fékezni (valahogy meg kell közelíteni a hegyet),de amint terepre érek igencsak jó lesz. Nemtudom mennyire a tömege miatt, meg mennyire a gördülési ellenállása miatt, de sokkal jobb vele menni változatos terepen mint az elõzõvel, ja meg ahhoz képest igen komolyat tudok fele fékezni. Este volt már sötét csak kicsit elkalandoztam az erdõben, megyek le a lejtõn, hopp egyszer csak egy belógó ág elõttem, ijedtemben brutálisat fékeztem csak az elsõvel, de az ég világon semmi gond nem volt, tapadt nagyon komolyan. Elég keményre szoktam fújni a gumikat így ezt is (nyomást ne kérdezzetek), de lehet hogy alacsonyabb nyomáson még jobb lesz.

Szal jó.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
A defektgátló tejeknek van valami tól-ig tûréshatára a hõmérséklet tûrése terén? Gondolok itt arra, hogy mondjuk -15 fokban vagy akár +45 fokban elveszti a tömítõképességét? A kérdést azért teszem fel, mert még a nyár elején kipróbálás címszó alatt vettem egy pár decathlonos belsõt gyárilag valami rózsaszín lötyivel töltve. A mai napig nem is volt vele defektem, gyanítom, hogy pártól meg is mentett már, mert volt hogy otthon vettem észre mintha kicsit eresztett volna a gumi. Viszont ma meló után fel akartam menni a hegyre, hát útközben feltûnt, hogy furcsán vezet az elsõ kerék. Megálltam megnézni mi a baj, nagy meglepetésemre egy ponton bugyborékolt kifelé a tej, megszûnt a tömítõ képessége, egyszerûen folyt kifelé a belsõbõl. Otthon megnézve jobban a lyukat, az csak egy gombostûhegynyi lyuk volt, ezt sem bírta eltömíteni a tej. Létezhet az, hogy ha sokáig a napon hagyom a bringát /melóhelyen nincs más lehetõség/ akkor "felforr" a tej és ezután már csak felesleges teher cipelni a kerékben, mert nem fogja tenni a dolgát?

Pedig ugyanebben a belsõben amikor tudatlanul elõször engedtem le a levegõt, akkor a szelepet is egy pillanat alatt eltömítette.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szóval az idei rémesen menõ Bükk Maratonnak egy pozitív élménye volt számomra: sikerült kipróbálni az új "sárgumikat", a Gerax Gato 2.10-est, a Geax új üdvöskéjét.

Feltöltött kép

Nem kifejezetten sárgumi, inkább olyan agresszív mindenes, s mondhatom, mindenbõl jelesre vizsgázott. Jó döngöltön, murván, sarason, agyagoson, de a legeslegjobb vizes-kövesen. Elcsúszásnak a közelében nem voltam vele. Talán egyedül aszfalton rossz, ugyanis elég lassú, s talán érdemesebb lett volna hátulra valami gurulósabbat tennem, de elsõre így is nagy élmény. Azt kell mondanom, hogy kicsit olyasmi, mint a NN, de nincs hirtelen stabilitásvesztése, amit az NN hézaga (a futóbütykök és az oldalbütykök közötti "árok") okozhat kevésbé technikás bringások esetén, s sokkal, de sokkal jobban tisztul. Mindezt egy picivel több súllyal, ellenben UST tulajdonságokkal adja. Alapvetõen a vizes-saras alpesi versenyekre vettem, de kipróbálásra a mostani hétvége is tökéletes volt.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
max hamarabb leereszt, mert jobban kinyulik.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Ne aggodj, jo lesz.

Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Most vettem egy belsõt, 2.1-es gumihoz. Az eladónak mondtam milyen méretût akarok, nem is néztem mit adott csak most otthon.
26x1,5/1.75-ös van ráírva a belsõre.
Szerintetek azt nyugodtan szereljem fel a 2.1-es külsõhöz, vagy nem lesz jó? Inkább vigyem haza?
Nem szeretném ez miatt most megszívni a Bükk maratonon.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Jónak tûnik ez a Rubena is.. Kanyarban lehet döntögetni szépen? Neked mennyit bírt kb. kilométerben?

6-800 km-t mentem vele aztán eladtam kerekestül. Ezalatt alig láthatóan kopott, 1x volt defektem egy üvegszilánktól. Az ajánlott max. nyomáson használtam (talán 4,5 bar, már nem emlékszem) és elég stabol volt kanyarokban is.
Failure is always an option.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A rubenat nem ajánlom. Szétrepedezik nagyon gyorsan ha nagy nyomáson használod.

A sebesség mindent megold.