Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

pytsur2

pytsur2

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Sziasztok!

Országúton használt mtb bringámra szeretnék gumit venni. Most 1.9-esek vannak, de kicsit nehéznek tûnnek, szeretnék vékonyabbakat.

Nincs nagy tapasztalatom a témában, azt szeretném tudni, hogy mi az a legkisebb szélesség, amit fel lehet tenni a felnikre? A gyári gumi 2.1-es volt.

Amit kinéztem: 26x1,4-es CST.

A másik kérdésem, hol találok a terhelhetõségre utaló információt a gumin (nem vagyok épp rider light :D)?

Köszi

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
kulfoldrol? :) en egy nyuffadt prestas latexet nem kaptam itthon, de nem is baj, mert meg szallitassal is olcsobb lett, mintha itt vettem volna meg.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás
Végignéztem jópár (itthoni) webshop-ot de sehol sem látok Maxxis Crosmark-ot UST-ben, ahol mégis van ott éppen nem elérhetõ. Tud valaki mondani boltot ahol ez jelenleg kapható?

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
Sziasztok.

Van valakinek tapasztalata a panaracer ribmo pt 26 x 1.25-ös slick gumival kapcsolatban?

Tényleg olyan fasza, vagy azért tegyek slime-ot a belsõbe?

Hátha használ valaki.
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

igazából az sem rossz, érzésre is egész jól meglehet mondani, hogy jó-e

én felfújom az enyémet (1,5-ös) 3,5 barra, aztán mikor laposnak érzem, akkor fújok bele megint (ilyenkor már 2 bar körül szokott lenni)

de ha nincs nyomásmérõ az sem para, mikor lent voltunk alias Dagadt rábaringi magyar sebességrekord kísérletén, a bicónak egy kisméretû kézipumpával fújta, nyomásmérõ nélkül, és egyszerûen nyomkodással ellenõrizte

bár nem volt nagyon tudományos a módszer, ellenben 140 km/h körül sikerült tekernie ha jól emlékszem

en is erzesre lottem be, csak utana szamszerusitettem, hogy ez a jo ertek, amit szeretek (meg jol gurul, de nem razza szet a seggem).

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Benzinkutakra évente jár az OMH hitelesíteni.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

máshogy nem tudom, mert nincs nyomásmérõs pumpám, a benzinkutas pumpákra meg nem hagyatkozom, érzésre állítom be a levegõnyomást

igazából az sem rossz, érzésre is egész jól meglehet mondani, hogy jó-e

én felfújom az enyémet (1,5-ös) 3,5 barra, aztán mikor laposnak érzem, akkor fújok bele megint (ilyenkor már 2 bar körül szokott lenni)

de ha nincs nyomásmérõ az sem para, mikor lent voltunk alias Dagadt rábaringi magyar sebességrekord kísérletén, a bicónak egy kisméretû kézipumpával fújta, nyomásmérõ nélkül, és egyszerûen nyomkodással ellenõrizte

bár nem volt nagyon tudományos a módszer, ellenben 140 km/h körül sikerült tekernie ha jól emlékszem

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

maximum kézzel néha megnyomkodom

de te inkább ne így csináld :)

máshogy nem tudom, mert nincs nyomásmérõs pumpám, a benzinkutas pumpákra meg nem hagyatkozom, érzésre állítom be a levegõnyomást
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
butilnal ugy csinaltam, hogy 2.5-2 barig hasznaltam kb, latexnel viszont hozzaszoktam, hogy minden bringazas elott (heti 2-3x) beallitom 2.5 barra. vettem is hozza egy normalisabb muhelypumpat.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ha ezt nekem szántad akkor köszi a tippet, nem gondoltam volna rá :D

én tényleg így csinálom, maximum kézzel néha megnyomkodom

de te inkább ne így csináld :)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Amikor menet közben is érzed, hogy már elég lapos, akkor azért nézzél rá :)

ha ezt nekem szántad akkor köszi a tippet, nem gondoltam volna rá :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

minden bringázás elõtt megnyomkodom a gumit de lehet, hogy csak én vagyok ilyen "beteg"

én még néha a pumpát is rádugom ha gyanús (igaz csak a cross bicónál. a montinál elég a nyomkodás is, de az minden indulás elõtt)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Amikor menet közben is érzed, hogy már elég lapos, akkor azért nézzél rá :)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
minden bringázás elõtt megnyomkodom a gumit de lehet, hogy csak én vagyok ilyen "beteg"

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Köszi a választ! Milyen idõ közönként érdemes ellenõrizni a nyomást?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egeszen normalis
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Az mennyire normális jelenség, hogy a gumi nyomása 5.5 bar-ról kb 3 hét alatt le megy 3.5-re?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
nekem elõl-hátul race king 2.2-es protection van.eddig még mindenhol elmentem,mióta megvan,még nem cseréltem le más gumira.a sima verzióval sorra kaptam a defekteket,de ezzel még szerencsére nem kaptam.sárban is egész jó szerintem,én meg vagyok vele elégedve.mondjuk lehet csak azért mondom ezt,mert igazából jobb minõségû gumival még nincs összehasonlítási alapom

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Conti szeretethez: nekem most elöl-hátul 2.3-as SpeedKing Supersonic van, de nagyon nem vagyok tõle elájulva, sõt eddig csalódás. Könnyû felütni, könnyû defektelni vele, cserébe mondjuk könnyû, de stabilitásban messze nincs olyan jó, mint a 2.25-ös RR-NN párosom volt. Visszasírom õket. Sokkal jobban tartott mindenhol, mint a SpeedKing.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ellenben én a conti-szeretetet nem értem,

occsó

(bár vmeik évben a fritzeknél (a svábli imádatuk ellenére is) is a race king volt a referencia a gumitesztben. peresze nem a nálunk imádott 2 forintos 2. osztályú :))
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való