Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15905 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
racing ralph evo 2.1 2010 - 462g (460g lenne +2g)
rocket ron evo 2.25 2010 - 494g (465g lenne +29g)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Hi!
egy kis segítség kellene.
Montimra szeretnék slick vagx semi slck gumit hogy ha aszfaltoznom kell, ne a drága terepest koptassam.
Max 5e-ig valami könnyen szerelhetõ és nem túl nehéz gumi kellene, ha esteleg valakinek van tapasztalata, vagy ötlete várom.

Vegyél másodosztályos continental contact, vagy city contact gumit. Ebben a formában olcsó, defektálló, bírja az üveget, elmegy 10 000 km-t, a contactnak még van egy kicsi mintája is terepre. Nekem már a harmadik pár gumi kopik ezekbõl és egy rossz szavam nem lehet.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Hi!
Montimra szeretnék slick vagx semi slck gumit hogy ha aszfaltoznom kell, ne a drága terepest koptassam.
Max 5e-ig valami könnyen szerelhetõ és nem túl nehéz gumi kellene, ha esteleg valakinek van tapasztalata, vagy ötlete várom.

Ha benézel az apróba, akkor látsz ott egy pár ritchey tom slick-et,gondolkozz el rajta ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

tibibaba

tibibaba

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Egy kis help kellene két gumi közt vacilálok:

continental race king 2.0
vredestein spotted cat 2.0

nagyrészt száraz poros vagy enyhén sáros földuton és aszfalton használnám

b.tibi

b.tibi

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
OK köszönet!

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 posts

michelin country rock

Nekem is ez van aszfaltra, es bevalt. Tudom ajanlani
Sp

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
michelin country rock

b.tibi

b.tibi

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Hi!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
milyen az a schwalbe rapid rob? 2011es cangakon tuntek fel a bringagyartoknal. epp most szeretnek egy uj garniturat rendelni (rron 2.25 + rralph 2.1), varhato vmi jo ujdonsag?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A drótos minden esetben ORC, a hajtogatós viszont általában nem, de van azonos hajtogatósban is.
Itt a "details" fül alatt a "compound" részben láthatod a gumiösszetételt.
Schwalbe - Professional Bikes Tires

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Az lenne a kérdésem, hogy a hajtogathatós Schwalbe smart sam és a drótperemes verzió futófelületének az összetétele ugyanaz?Tehát a drótos ugyanolyan tartós mint hajtogatós?
"Ride today, heal tomorrow"

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok!

A Bontrager Jones xr 2.25 az jó guminak számít?
Sima xc-re kellene

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
jah azt vhol olvastam, hogy nehanyan 1.8as nnet hasznalnak, azon alacsonyabbak a butykok, es a gumi is konnyu :)

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 posts

Ezt én éppen fordítva tapasztaltam.

Biztos sarfuggo :)))) nekem bejott a Nn, A teli szezonra is valami virsli Noby-n gondolkozok a Fat Albert helyett. Snake Skin es/vagy Double Defense ne vagja ki semmi a suly meg sarban szinte mind1.
Sp

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Csak hogy ne legyen egyszeru az eleted :) . Cimboram Rocket Ron-ja egyszeruen szetfoszlott hasznalat kozben. Nem tudni mitol. Lakasban tarolta, az erdoben nem hinnem, hogy atment volna vmilyen agressziv len. 70 kg korul van a srac, igy nagyobb nyomason sem hasznalta. Lehet egyszeruen nem volt szerencseje, nem tudom. Ha egyedi az eset akkor valoszinuleg rendben van a gumi.
Nobby Nicket probaltam es csak ajanlani tudom. Ha jon a sar gyakorlatilag mind1 a gumik tiszta suly kulonbsege mert ugy is retkes lesz. A Nobi meg jobban kiszorja magabol mint a RR.

egyik haver hasznal ilyet - szilikatos verzioban is, o nagyon szereti.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

...Nem irtad el?

Biztos elírás. 2.25-ös, enyhén kopott EVO-s Rocket Ron 430g, a 2.1-es új ugyanennyi. A Performance csak nehezebb lehet.

A Nobi meg jobban kiszorja magabol mint a RR.

Ezt én éppen fordítva tapasztaltam.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Én sem értettem; 365 gramm, ami nagyon kevés. Ez egy 2.1-es Performance verzió volt, ami ráadásul az Evo-nál elméletileg nehezebb variáns. A mérlegem az egy új darab (Soehle konyhai mérleg), azzal nem lehet gond. Sajnálom már, hogy nem fotóztam le. Gyári Meridán volt a külsõ - talán valami speciális változat lehet, amivel jó alacsony tömeget lehet kihozni a teljes bicajra?
Ja, és sajnos már fel volt ütve a külsõ a bicajon, amin kaptam, több helyen púposodott ki a belsõ a félelmetesen papírvékony oldalfalán. :) Ezért kezdtem azzal, hogy csere NNic-re, s gondoltam, akkor már le is mérem, mennyi az annyi.

@spoon: könnyen lehet, szóval korrigáljatok, ha hülyeségeket írogatok itt! :)

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 posts

"Sajnos" sárban nem próbáltam a Rront. Gyanítom, jobb valamivel a NNic-nél az alacsonyabb mintázata miatt, s így jobban, gyorsabban tisztul.

A ritkabb mintazat tisztul jobban (tudtommal) a nagyobb butyok melyebbre vag igy jobban tapad. De ha nem igy van szoljatok, javitom a jegyzeteimet :)
Sp

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 posts

koszonom a hozzaszolasokat :) igy mar okosabb leszek.
ez alapjan is a ralph 2.1 + ron 2.25 tunik a befutonak. mivel relativ sokat kell mennem aszfalton is, mire kierek a terepig, talan jobb, mintha elorehatra rocket ron lenne.

Csak hogy ne legyen egyszeru az eleted :) . Cimboram Rocket Ron-ja egyszeruen szetfoszlott hasznalat kozben. Nem tudni mitol. Lakasban tarolta, az erdoben nem hinnem, hogy atment volna vmilyen agressziv len. 70 kg korul van a srac, igy nagyobb nyomason sem hasznalta. Lehet egyszeruen nem volt szerencseje, nem tudom. Ha egyedi az eset akkor valoszinuleg rendben van a gumi.
Nobby Nicket probaltam es csak ajanlani tudom. Ha jon a sar gyakorlatilag mind1 a gumik tiszta suly kulonbsege mert ugy is retkes lesz. A Nobi meg jobban kiszorja magabol mint a RR.
Sp

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

Mert a RRon-t piszkosul könnyû. Akárcsak a tömegét tekintve, mert úgy is. Mármint könnyû. A 2010-es performance verziót mértem, ~365g volt, ami azért nem rossz. Cserébe az oldalfala akár a papír. Valamit valamiért... Viszonyításképp: egy 2008-as, félig kopott NNic is 535g volt nekem a mérlegen.

Nem kotozkodeskeppen, de az a 365 gramm a Rocket Ronnal nagyon kevesnek tunik. A Maxxis Flyweightnel alig nehezebb. Weightweenies szerint az Evo valtozat is nehezebb ennel, a gyari honlap meg 480 grammra teszi a Performance verziot. Nem irtad el?