Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2010. szeptember 02. - 09:31
Írta 2010. szeptember 01. - 09:44
Itt a "details" fül alatt a "compound" részben láthatod a gumiösszetételt.
Schwalbe - Professional Bikes Tires
Írta 2010. szeptember 01. - 08:41
Írta 2010. augusztus 29. - 16:32
A Bontrager Jones xr 2.25 az jó guminak számít?
Sima xc-re kellene
Írta 2010. augusztus 25. - 11:48
Írta 2010. augusztus 25. - 11:31
Ezt én éppen fordítva tapasztaltam.
Biztos sarfuggo ))) nekem bejott a Nn, A teli szezonra is valami virsli Noby-n gondolkozok a Fat Albert helyett. Snake Skin es/vagy Double Defense ne vagja ki semmi a suly meg sarban szinte mind1.
Írta 2010. augusztus 25. - 11:30
Csak hogy ne legyen egyszeru az eleted . Cimboram Rocket Ron-ja egyszeruen szetfoszlott hasznalat kozben. Nem tudni mitol. Lakasban tarolta, az erdoben nem hinnem, hogy atment volna vmilyen agressziv len. 70 kg korul van a srac, igy nagyobb nyomason sem hasznalta. Lehet egyszeruen nem volt szerencseje, nem tudom. Ha egyedi az eset akkor valoszinuleg rendben van a gumi.
Nobby Nicket probaltam es csak ajanlani tudom. Ha jon a sar gyakorlatilag mind1 a gumik tiszta suly kulonbsege mert ugy is retkes lesz. A Nobi meg jobban kiszorja magabol mint a RR.
egyik haver hasznal ilyet - szilikatos verzioban is, o nagyon szereti.
Írta 2010. augusztus 25. - 11:11
...Nem irtad el?
Biztos elírás. 2.25-ös, enyhén kopott EVO-s Rocket Ron 430g, a 2.1-es új ugyanennyi. A Performance csak nehezebb lehet.
A Nobi meg jobban kiszorja magabol mint a RR.
Ezt én éppen fordítva tapasztaltam.
Írta 2010. augusztus 25. - 11:08
Ja, és sajnos már fel volt ütve a külsõ a bicajon, amin kaptam, több helyen púposodott ki a belsõ a félelmetesen papírvékony oldalfalán. Ezért kezdtem azzal, hogy csere NNic-re, s gondoltam, akkor már le is mérem, mennyi az annyi.
@spoon: könnyen lehet, szóval korrigáljatok, ha hülyeségeket írogatok itt!
Írta 2010. augusztus 25. - 11:03
A ritkabb mintazat tisztul jobban (tudtommal) a nagyobb butyok melyebbre vag igy jobban tapad. De ha nem igy van szoljatok, javitom a jegyzeteimet"Sajnos" sárban nem próbáltam a Rront. Gyanítom, jobb valamivel a NNic-nél az alacsonyabb mintázata miatt, s így jobban, gyorsabban tisztul.
Írta 2010. augusztus 25. - 10:59
koszonom a hozzaszolasokat igy mar okosabb leszek.
ez alapjan is a ralph 2.1 + ron 2.25 tunik a befutonak. mivel relativ sokat kell mennem aszfalton is, mire kierek a terepig, talan jobb, mintha elorehatra rocket ron lenne.
Csak hogy ne legyen egyszeru az eleted . Cimboram Rocket Ron-ja egyszeruen szetfoszlott hasznalat kozben. Nem tudni mitol. Lakasban tarolta, az erdoben nem hinnem, hogy atment volna vmilyen agressziv len. 70 kg korul van a srac, igy nagyobb nyomason sem hasznalta. Lehet egyszeruen nem volt szerencseje, nem tudom. Ha egyedi az eset akkor valoszinuleg rendben van a gumi.
Nobby Nicket probaltam es csak ajanlani tudom. Ha jon a sar gyakorlatilag mind1 a gumik tiszta suly kulonbsege mert ugy is retkes lesz. A Nobi meg jobban kiszorja magabol mint a RR.
Írta 2010. augusztus 25. - 10:43
Mert a RRon-t piszkosul könnyû. Akárcsak a tömegét tekintve, mert úgy is. Mármint könnyû. A 2010-es performance verziót mértem, ~365g volt, ami azért nem rossz. Cserébe az oldalfala akár a papír. Valamit valamiért... Viszonyításképp: egy 2008-as, félig kopott NNic is 535g volt nekem a mérlegen.
Nem kotozkodeskeppen, de az a 365 gramm a Rocket Ronnal nagyon kevesnek tunik. A Maxxis Flyweightnel alig nehezebb. Weightweenies szerint az Evo valtozat is nehezebb ennel, a gyari honlap meg 480 grammra teszi a Performance verziot. Nem irtad el?
Írta 2010. augusztus 25. - 09:30
ez alapjan is a ralph 2.1 + ron 2.25 tunik a befutonak. mivel relativ sokat kell mennem aszfalton is, mire kierek a terepig, talan jobb, mintha elorehatra rocket ron lenne.
Írta 2010. augusztus 24. - 16:38
akkor kerdezek mashogy ismerem a racing ralphot es nobby nicet. milyen ezekhez kepest a rocket ron es a smart sam? menettulajdonsagok erdekelnek persze.
A felsoroltak közül Nobby Nic-et és Rocket Ront próbáltam csak, elõbbit mindenféle körülmények közt, köztük hóban, agyagos sárban stb. Elõl és hátul egyaránt nagyobbat harap a NNic, amit leginkább elõl érezni. Kontrollálhatóbb, kiszámíthatóbb a kanyarodás vele és felütni jóval nehezebb. Mert a RRon-t piszkosul könnyû. Akárcsak a tömegét tekintve, mert úgy is. Mármint könnyû. A 2010-es performance verziót mértem, ~365g volt, ami azért nem rossz. Cserébe az oldalfala akár a papír. Valamit valamiért... Viszonyításképp: egy 2008-as, félig kopott NNic is 535g volt nekem a mérlegen. Szóval, jó kondiban kell lenni és nagyon jól tudni kezelni a bicajt (= nem nekem való ez a típus:)), hogy ne legyen egy ennyire könnyû gumi csak bosszúság, én úgy látom. De profiknak biztos jó és - szerintem - érezhetõen jobban gyorsítható ezekkel a bicaj.
Ami a meredek lefeléket illeti, a RRon a földes részeken egészen jó, cserébe az erõsebben köves részeken (mint amilyen a Nagy-Hárs-hegyrõl a Szépjuhászné felé vezetõ viszonylag meredek rész) bizonytalanná válik a tapadása, teljesen száraz körülmények közt is.
"Sajnos" sárban nem próbáltam a Rront. Gyanítom, jobb valamivel a NNic-nél az alacsonyabb mintázata miatt, s így jobban, gyorsabban tisztul.
Írta 2010. augusztus 24. - 16:37
akkor kerdezek mashogy ismerem a racing ralphot es nobby nicet. milyen ezekhez kepest a rocket ron es a smart sam? menettulajdonsagok erdekelnek persze.
A Rocket Ron kisebb mintákkal rendelkezik, nem olyan agresszív, mint a Nobby Nic, de valamivel kisebb a gördülési ellenállása és azonos méretben könnyebb is. A Racing Ralphoz képest aszfalton jobban kopik - hátra nem tenném fel -, elsõ keréken pedig idegesebb. Terepen jobb a kanyarstabilitása és nem zabálja fel annyira a sarat, mint a Ralph. Mostánában az univerzális kombó: RoRo/Ralph; sárban hátra is Roro, egy mérettel keskenyebb. Nobby Nic-et csak zúzósabb, köves terepen teszem fel (SnakeSkin változat) - de ilyenen mostanában nem mentem.
Írta 2010. augusztus 24. - 16:08
Nem használtam még racing ralphot, nobby nicket, viszont használtam smart sam-et elõl és hátul is. Elõl nekem nem igazán tetszett. Amíg földes talajon mentem nem volt vele gond, viszont murván nem volt egy kanyar király. Sokan mondták már, tanuljak meg kerékpározni, de egy continental traffic (régi minta) 1.9 stabilabb, kiszámíthatóbb volt elõl, mint a sam. Hátul viszont perfekt.
Sárban természetesen érdekesen viselkedik elõl korcsolya, hátul azért valamelyest kontrolálható. Bakony marci középtávját ezzel mentem hátul, egy helyen toltam a gumi miatt, igaz azért a 2008-as Crosskovácsitól messze jobb volt a pálya állapota.
Írta 2010. augusztus 24. - 14:52
Írta 2010. augusztus 24. - 14:44
20 mm széles felnim van arra fel lehet tenni a 2,3"-os gumit?
Konkrétan kevláros Hutchinson Bulldogot akarok venni.
az a felni elég keskeny...1.8, 1.9"-es guminál nem raknék fel vastagabbat. le fog fordulni róla.
Írta 2010. augusztus 24. - 14:30
Írta 2010. augusztus 22. - 06:21
Konkrétan kevláros Hutchinson Bulldogot akarok venni.