Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15905 hozzászólás a témában

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Köszi.

Ezek mind megvannak. De nem tudom úgy felrakni, hogy ne üssön, szépen elmozgatom és valahol mindig beljebb ül be. Próbáltam feltenni más külsõt is .De azzal sem az igazi.

Használ valami síkosítót a gumira és fújd fel 4 bárra ott majd kipattan,majd enged vissza ,,üzemi" nyomásra.

Big_Hand

Big_Hand

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Köszi.

Ezek mind megvannak. De nem tudom úgy felrakni, hogy ne üssön, szépen elmozgatom és valahol mindig beljebb ül be. Próbáltam feltenni más külsõt is .De azzal sem az igazi.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
semmi extra. van benne egy szurkes szinu felniszalag, az pont eleg. es a kulsohoz megfelelo meretu belsot rakjal fel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Big_Hand

Big_Hand

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Sziasztok

Lenne egy kérdésem vettem egy UST-s felnit- egyelõre belsõvel akarom használni. Mi a trükkje, hogy szépen fel tudjam tenni.

Mavic CrossLand kerékre akarok rátenni Schwalbe Nobby Nic külsöt. Nagyobb belsõt kell beletenni vagy külön szalagot?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Ragasztott felnivédõ szalag nyomait kellene eltávolítanom... Milyen oldószerrel lehetne megkönnyíteni a kapirgálást?

Nekem az ilyen ragacsmaradványokra a WD-40 jött be.
Failure is always an option.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
2011 2.25"Nobby Nic PaceStar TL Ready Double Defense 653g
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
sebbenzin. csak azert csekkold egy kis reszen, hogy a festeket nem bantja e. utana mosd at vizes ronggyal.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Ragasztott felnivédõ szalag nyomait kellene eltávolítanom... Milyen oldószerrel lehetne megkönnyíteni a kapirgálást?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Most jön a trükkös kérdés. Mekkora nyomáson mérted ezeket az adatokat? 2 és 4 bár között pl már több mm eltérés van.

2.5 baron mindet. a 2.1eset 2.8on.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tudni kellene hogy a gyarto mekkora nyomason mer

csak nem tudom minek ezen ennyit porogni, azert irnak nagyobb szamot a gumira a gyartok, hogy elmondhassak, ovek a legkonnyebb 2.1"-es vagy mittomen mekkora gumi. kozben meg perszehogy konnyu mikor gyakorlatilag 1.95".

orszaguton is ugyanez megy, egy csomo 700x23C gumi valosagban inkabb csak 22mm. vagy annyi se.

nyilvan igy nehez a vasarlonak donteni csupan adatok alapjan, de 100milis telobol is van ami 105-ot meg ami 97-et mozog, meg ket 19"-es vaz se ugyanugy van meretezve kulonbozo gyartoknal.

esznel kell lenni, es fenntartassal kezelni a gyarto informaciokat, mivel ugyis hazudik mind :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

rralph 2.25 57x559 - 55mm (3,5% elteres)

Most jön a trükkös kérdés. Mekkora nyomáson mérted ezeket az adatokat? 2 és 4 bár között pl már több mm eltérés van.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

akkor azert ott is elcsaljak nemileg :) 56nak kellene lennie (5,3% - kb mint a rron eseten)

en is mericskeltem: ugy csinaltam, hogy a tomlo meretet neztem meg. mm pontossaggal: az a meret, ami koze meg epp befer a gumi (hiaba tolom ra a tolomerot, a gumit benyomja). ez alapjan:

rron 2.25 57x559 - 54mm (5,2% elteres)
rralph 2.1 54x559 - 49mm (9,2% elteres)
specialized purgatory 2.2 56x559 - 54mm (3,5% elteres)

rralph 2.25 57x559 - 55mm (3,5% elteres)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
tajekoztato adat :) panaracer pl okosan oldja meg, ahogy elnezem: a 2.1es gumijukra azt irjak, hogy 50x559. ennek vegulis a schwalbe rralph is megfelel... ill az a masik, hogy azaz 50 mennyi tenylegesen. szvsz illene egy elterjedt felnimerethez megadni a felhasznalasi teruleten belul - pl 18mm.

biztos vagyok amugy benne, hogy nemeteknel ez fogatanositva van pontosan, hogy minek kell megfelelnie. de lehet orszagonkent mashogy mernek.

ps: rakerdeztem a schwalbenal, hogy kell merni.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ha az osszes tobbi is egyforma, akkor nem fogjak visszavenni. a schwalbet lehetne perelni, hogy nem felel meg a rairtaknak. de biztos van vmi kiskapujuk, lehet egy 30as felnin ennyire szetterul. :)

melyik gyartonal felelnek meg a rairtaknak? vagy egyaltalan milyen feltetelek mellett ekkora a gumi?

Gondolom van egy szabvány és tûréshatár, ha abból kilóg, akkor forgalmazni sem lehetne.

Mindenesetre a bizalmat nem nagyon növelik ezek a dolgok. Szóval marketing szempontból simán öngól lehet, mert ha egyszer elterjd széleskörben, hogy a méret és a súly köszönõviszonyban sincs egymással, akkor már cseszhetik a szépen mutató katalógusadatokat.

Gondolom arra alapoznak, hogy kevesen méricskélnek tolómérõvel.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Amúgy kiváncsi lennék, hogy vajon a garanciába beletartozik-e az, hogy ha visszavinnék egy gumit, mert jelentõsen eltér a mérete a gyáritól megadottól?

Elvileg bõven belefér a gyártási hibás termék fogalmába.

Na, erre én is kíváncsi lennék! Nekem most az van, hogy a kerón hátul DT4.2D felni van, elöl meg Equalizer 21. Az elsõ-hátsó gumi mindenben ugyanaz, mégis más a méretük felfújva. Ez felni kérdés is vajon? Csak mert az EQ21 ugye keskenyebb... Vagy ennek elvileg semmi köze a gumimérethez?:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
biztos meg van vhol az apróbetû, hogy az csak névleges méret, +- x% megengedett...

amúgy elég keményre száradt kutyaszart pofozgattok. kb mindig elég nagy szórással kezelték a gyártók a méret kérdést. contik többsége mindig jelentõsen kisebb volt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Amúgy kiváncsi lennék, hogy vajon a garanciába beletartozik-e az, hogy ha visszavinnék egy gumit, mert jelentõsen eltér a mérete a gyáritól megadottól?

ha az osszes tobbi is egyforma, akkor nem fogjak visszavenni. a schwalbet lehetne perelni, hogy nem felel meg a rairtaknak. de biztos van vmi kiskapujuk, lehet egy 30as felnin ennyire szetterul. :)

melyik gyartonal felelnek meg a rairtaknak? vagy egyaltalan milyen feltetelek mellett ekkora a gumi?

panaracerek es a geaxok szimpik meg, de sose mertem belevagni - mert azert annyival egyik sem olcsobb (ha olcsobb), hogy mellefogjon az ember vele.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Az csupán a kérdés, hogy ki venne egy olyan gyártótól, aki szemmel láthatóan átveri a fogyasztóit. Nem a gumi minõségérõl van szó, ez elvi kérdés, de attól nyugodtan istenítheted továbbra a Schwalbe-t, noha kissé szûklátókörû az álláspontod. :)

egyaltalan nem ragaszkodom hozza, csak ezzel van tapasztalatom, es bevalt. varok mas tippeket.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

csak a feliratrol beszelek :) attol ugyanazt a gumit vennem meg, mert jo. hagyjuk szerintem.

Az csupán a kérdés, hogy ki venne egy olyan gyártótól, aki szemmel láthatóan átveri a fogyasztóit. Nem a gumi minõségérõl van szó, ez elvi kérdés, de attól nyugodtan istenítheted továbbra a Schwalbe-t, noha kissé szûklátókörû az álláspontod. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)