Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
tuti tobb, mert a 2.0as is tobbnek tunik, mint a 2.1es rralph. de igazabol nem ettol jo vagy rossz egy gumi :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Na, most már lemérem a Speci gumijaimat. Vettem nemrég két 2.2-es S-Works The Captain gummert, hát nem gyengén bállonosak :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hat akkor a 2.1es ralph az 1.9, a 2.25os rron 2.1. a 2.25os gumijaik kb 53-54mmesek.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Ezt gyûlölöm a német gyártókban, a súlyverseny miatt folyton csalnak. A gumi szélessége álló helyzetben, elõírt nyomáson a hurka szélességét kellene, hogy jelentse, minta nélkül. A Geax ilyen szempontból korrekt, a 2.0-s gumi 53 mm széles frissen felrakva, s 1-2 hét alatt 2-3 mm-t tágult.

nekem a papíron 37 mm széles continentalom többezer km használat után, elõírt nyomáson is 30 mm szélesek

azért ez elég gyík dolog

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ezt gyûlölöm a német gyártókban, a súlyverseny miatt folyton csalnak. A gumi szélessége álló helyzetben, elõírt nyomáson a hurka szélességét kellene, hogy jelentse, minta nélkül. A Geax ilyen szempontból korrekt, a 2.0-s gumi 53 mm széles frissen felrakva, s 1-2 hét alatt 2-3 mm-t tágult.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
gumiszelesseget hol szoktak merni? a butykokon mert legnagyobb szelesseg, vagy maga a gumitomlo szelessege? ez alapjan kerekitve a 2.1es rralph 1.9-2es, a rron 2.25 2.1-2.2. kicsit messze van a nevlegestol :)

amugy elso blikkre nem tunik rossznak ez a felallas - aszfalton sajna nehezkesebb, mint a rralph elolhatul, de terepen ebbol nem sokat erezni, es felfele nagyon konnyen hajthato. ebben a nyalkas idoben is frankon lehetett lefele jonni vele, egyedul a vizes macskakovon szalltam le, mert az olyan volt mint a jeg, ha rafekezett az ember, azonnal megcsuszott.

a rron tenyleg konnyen tisztul, 2.1es gumin 2.8, a 2.25oson 2.5 bart hasznaltam - picit talan jobban razott, de nem szembetuno.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Én csináltam már olyat, hogy a belsõbõl kioperált (rövid menetes) szeleptestet lecsupaszítottam és a kb. 5 mm átmérõjû csonkra rámetszettem a menetet. Elég vastag falú a csõ, simán elbírta azt a néhány tized mm-nyi menetmélységet. A nem túl sûrû menet miatt én epoxi ragasztóval azért biztosra mentem, de egy telónál lehet, hogy elég a menetrögzítõ is.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
asszem, pézsé is levegõsített vmi ecerûbb vellát errefelé

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Atom csinált egyszer olyat, hogy átfúrt egy telókupakot és egy belsõbõl kivágott szelepet ragasztott bele patex ragasztópisztollyal. Állítása szerint mûködött.

A sebesség mindent megold.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Régi Judy SL Air.
Közben pont találtam, persze, h nem néztem szét rendesen elsõre...
SUNT FAA116 SZELEP AXON XC-PRO , KERKPROK, ROLLEREK, VZAK, VILLK, KERKPR VILLK, TELESZKPOS VILLK, JAVT ALKATRSZEK, Foldal - Neuzer Bike Kft. - Termkadatok
Lehet, ragasztózni sem kell majd, ha a gumi eléggé tömíti.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Nem, nem a kicsavarható rész kell, hanem az egész.
Mûanyag kupak van a telón, és azon egy tönkrement fociszelep, azt szeretném alura és autószelepesre cserélni. Néztem pótalkatrészt is, pl. Suntournak van kupakja, de sajnos nem megfelelõ méret, így marad az egyedi gyártás.

Motorosboltban nézz körül, úgy emlékszem voltak kibontható szelepes belsõk régen. Esetleg komplett, tömlõ nélküli rendszerhez is találhatsz szelepet ugyanott olcsón, ennek a tömítése is egyszerûbben megoldható lehet.

Megkérdezhetem milyen villa, régi Sid?

Idess:
http://www.gumaker.hu/gjav.html

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nem, nem a kicsavarható rész kell, hanem az egész.
Mûanyag kupak van a telón, és azon egy tönkrement fociszelep, azt szeretném alura és autószelepesre cserélni. Néztem pótalkatrészt is, pl. Suntournak van kupakja, de sajnos nem megfelelõ méret, így marad az egyedi gyártás.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Tud valaki olyan autószeleprõl, ami menetes, és így beépíthetõ mondjuk egy teleszkóp kupakjába...?

Úgy érted, hogy kicsavarod a belsõbõl azt a kivehetõ szeleprész és berakod egy telóba ?
Ereszt a telód ?
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Schwalbe, continental.

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,028 posts
elvileg a schwalbe autószelepes belsõjébõl ha kivágod, az jó lehet.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Tud valaki olyan autószeleprõl, ami menetes, és így beépíthetõ mondjuk egy teleszkóp kupakjába...?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nem gondoltam volna, hogy ez a 2.1 ralph ennyire gizda... megy vki ilyennel? 2.5 baron szoktam hasznalni a 2.25os gumit, de ezt inkabb 3 barra fujtam.
eredetileg a stumpin hatul egy 2es captain van, de az szvsz szelesebb, pedig a ralphot (2.25oset) kifejezetten ballonos kulsonek ismertem meg. azt hittem a 2.25os ronnal "egy sulyban" lesz, de vekonyabb annal.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Hát nem tudom mikor jártam utoljára kocsmában, viszont tény hogy én szoktam hamarabb bepunnyadni
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Mintha ismerném azt a "csajt" :) Görögdinnye alias Réka a barátnõm

akkor otthon nem tudod olyan könnyen beadni a kökemény sportoló imidzst, csak mert megizzadsz a kocsmából hazafelé tekerve :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Velünk megesett már, hogy nem bírtuk lenyomni sok kilcsin át azt a csajt, akinek a bicóján még a csomagtartó is fent volt.

Mintha ismerném azt a "csajt" :) Görögdinnye alias Réka a barátnõm
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!