Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

De lehet és pontosan így is van. Meg megy a "térítés" is folyamatosan itt a fórumon is.

Valahol olvastam olyat, hogy a 2,25ös racing ralph kevés általános felhasználásra elõre. Valahogy ez nekem és jó pár ismerõsömnek valahogy nem tûnt fel, pedig a magyar maratonozós átlagnál sokkal gyorsabban megyünk lefelé.

nekem olyan szempontbol keves, hogy tulsagosan sodrodik kanyarban, ha poros a terep. ballonossag boven jo volt barhova - a szepalmatol lefele a kiallo kis sziklas resznel durvabb terepen nem hasznalom. de a nn es a rron is vekonykabbnak tunik.

nah volt egy masodik kor is a rron 2.25 + rralph 2.1 komboval (stumpjumper fsr). felfele szerintem jobb hatul a 2.1es gumi, enyhebb emelkedokon tunt jobbnak, lehet kevesbe mozogja el, hogy nem annyira ballonos. ahol munka utan tekerni szoktam, van egy arnyekosabb kaptato, ahol tiszta agyag, es nehezen szarad. ma feluton anyaztam is, hogy meg mindig tiszta takony, es ha itt leragadok, akkor nem tudok visszaulni a cangara a tetejeig. meglepetesre a konnyen eltomodo rralph konnyen vette az akadalyt, es siman felmentem. ami hatrany, mintha nagyobb lenne a gordulesi ellenallasa, de nehez persze a rrontol elvonatkoztatni. holnap majd visszateszem a 2.25oset hatra, aztan ujra nekimegyek ennek a terepnek.

valamivel jobb atlagot tekertem, mint a ralphokkal. lefele jobban merem neki engedni, szerintem joval stabilabb.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

...az nem lehet,hogy kicsit divattá is vált adott külsõ gumi vásárlása?
Sok "top" cég szereli x tipusú gummával a kerékpárjait,ez nyilván átjön a fogyasztókhoz(hozzánk)is.
Ha azon a marha jó gépen olyan gumi van,akkor biztos azért van rajta,mert überallesistenkirály...

De lehet és pontosan így is van. Meg megy a "térítés" is folyamatosan itt a fórumon is.

Valahol olvastam olyat, hogy a 2,25ös racing ralph kevés általános felhasználásra elõre. Valahogy ez nekem és jó pár ismerõsömnek valahogy nem tûnt fel, pedig a magyar maratonozós átlagnál sokkal gyorsabban megyünk lefelé.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sok "top" cég szereli x tipusú gummával a kerékpárjait,ez nyilván átjön a fogyasztókhoz(hozzánk)is.
Ha azon a marha jó gépen olyan gumi van,akkor biztos azért van rajta,mert überallesistenkirály...

nyilvan van ilyen hatasa is, de ketsegtelenul jo gumit gyar a schwalbe. nem vennem, ha szar lenne. persze szivesen veszem, ha tudsz fele, harmad ennyiert hasonloan jot :) ami a cangan eredetileg volt sworks gumi sincs ilyen, pedig az hasonlo arban is van.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Azért az már komoly,hogy mirõl beszélgettek...:)

rovidebben mar leirtam :D

en nem azert szeretek egy gumit, mert 2.25os, vagy mert 2.1es, hanem azert, mert jo.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

nem - attol nem lesz rosszabb a 2.25os schwalbe, mert meretileg csak 2.1es. attol ez meg ugyanugy az egyik legjobb mtbgumi. tehat azert jo, mert az a tipus konkretan ezt tudja, es nem azert, mert 2.25os. ha hirtelen azt irnak ra, hogy 2.1, akkoris ugyanugy ez lenne az egyik legnepszerubb. vagy ezzel csak en vagyok igy? :) nem kezdenek el attol 2.25os gumit venni masik gyartotol.

Azért az már komoly,hogy mirõl beszélgettek...:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Konkrétan nem értelek.

Te úgy veszel kerékpár gumit, hogy "kérek egy kerékpár gumit"?

nem - attol nem lesz rosszabb a 2.25os schwalbe, mert meretileg csak 2.1es. attol ez meg ugyanugy az egyik legjobb mtbgumi. tehat azert jo, mert az a tipus konkretan ezt tudja, es nem azert, mert 2.25os. ha hirtelen azt irnak ra, hogy 2.1, akkoris ugyanugy ez lenne az egyik legnepszerubb. vagy ezzel csak en vagyok igy? :) nem kezdenek el attol 2.25os gumit venni masik gyartotol.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

az ok, de mit szamit a meret - igyis ugyis rarakod, es azt hasznalod. vagy ez vmi placebo, hogy 2.1es gumik helyett 2.25oson suhanok? :)

Konkrétan nem értelek.

Te úgy veszel kerékpár gumit, hogy "kérek egy kerékpár gumit"?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nem lehetne ráírni, hogy ebben a méretben milyen könnyû.

Az, hogy gyakorlatilag átvernek és nem azt kapod amit szeretnél, az mellékes.

az ok, de mit szamit a meret - igyis ugyis rarakod, es azt hasznalod. vagy ez vmi placebo, hogy 2.1es gumik helyett 2.25oson suhanok? :)

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Én ma raktam fel az 1,75-ös aszfalt gumikat.Jó ha 1,5-nek kinéz...
:-((
KROSS Level A2

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

en igazabol azt nem ertem, hogyan lehet rairni egy gumira, hogy 54, amit lemerve 49et kapok. szvsz nincs olyan felni, amin az 54 lenne... ill azt sem, hogy ez miert jo. en nem azert szeretek egy gumit, mert 2.25os, vagy mert 2.1es, hanem azert, mert jo. mitol lenne kevesebb egy rocket ron, vagy egy racing ralph, ha 2.25 helyett 2.1et irnanak ra?

Nem lehetne ráírni, hogy ebben a méretben milyen könnyû.

Az, hogy gyakorlatilag átvernek és nem azt kapod amit szeretnél, az mellékes.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ez szerintem irtó gáz. Mindenki veri a nyálát az egyre könnyebb gumikra, amit nem is olyan nehéz elérni ugye, ha kivesszük belõle az anyagot vagy az oldalfalat. Számháború van.

en igazabol azt nem ertem, hogyan lehet rairni egy gumira, hogy 54, amit lemerve 49et kapok. szvsz nincs olyan felni, amin az 54 lenne... ill azt sem, hogy ez miert jo. en nem azert szeretek egy gumit, mert 2.25os, vagy mert 2.1es, hanem azert, mert jo. mitol lenne kevesebb egy rocket ron, vagy egy racing ralph, ha 2.25 helyett 2.1et irnanak ra?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ez szerintem irtó gáz. Mindenki veri a nyálát az egyre könnyebb gumikra, amit nem is olyan nehéz elérni ugye, ha kivesszük belõle az anyagot vagy az oldalfalat. Számháború van.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Akkor adat: S-Works - The Captain 2.20 "nyers" mérete: 52,5 mm szélesség, két legszélsõ bütykön mért méret: 54,5 mm.

akkor azert ott is elcsaljak nemileg :) 56nak kellene lennie (5,3% - kb mint a rron eseten)

en is mericskeltem: ugy csinaltam, hogy a tomlo meretet neztem meg. mm pontossaggal: az a meret, ami koze meg epp befer a gumi (hiaba tolom ra a tolomerot, a gumit benyomja). ez alapjan:

rron 2.25 57x559 - 54mm (5,2% elteres)
rralph 2.1 54x559 - 49mm (9,2% elteres)
specialized purgatory 2.2 56x559 - 54mm (3,5% elteres)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

14.7mm-es belsõ szélességû felnihez milyen felniszalagot vegyek? (Itthon...)

Szerintem a 18-as jó hozzá, de az a biztos ha belepróbálod.
Failure is always an option.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
14.7mm-es belsõ szélességû felnihez milyen felniszalagot vegyek? (Itthon...)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Tud valaki olyan autószeleprõl, ami menetes, és így beépíthetõ mondjuk egy teleszkóp kupakjába...?

Olyan 8 éve a Hungari:a-tól vettem telóba vagy rugóstagba szánt alumínium autószelepet. Ahhoz gyártattam egy-egy kupakot, ráadásul sima pumpával is fújhattam a telót.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Akkor adat: S-Works - The Captain 2.20 "nyers" mérete: 52,5 mm szélesség, két legszélsõ bütykön mért méret: 54,5 mm.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
felfele lehet jobb a vekony, lefele meg a vastag. de majd en is csinalok egy tesztet - a koszegi lepcsozeshez asszem inkabb visszateszem a 2.25oset. lemerem majd pontosan mindegyiket, hogy mekkora. a specialized mas felnin van (egy captain es egy purgatory).

elol viszont tuti marad a rocket ron, mert a ralph tul keves tapadasban altalanos felhasznalashoz.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Én imádom, hogy ilyen duci. Mátra maratonon igencsak jól jött, amikor a Kékesre mászás után kentük lefele a kövesen. Nem is ütöttem fel, nem is csúsztam meg sehol vele :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"