Edited by arn, 2019. April 12. - 18:50.
Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Posted 2019. April 12. - 18:49
Posted 2019. April 12. - 16:19
Csak nem bírtam ki, ezúttal rendeltem Michelin latex belsőket a montiba. 26-osakat a 29-es kerékbe, ahogy kell ;-)
Ha túlélem, beszámolok, úgysem ússzátok meg.
Egyébként tervben van a tubelessesítés, de addig tudom, hogy új gummákat is akarok, nem mellesleg új kereket is, kellett valami pótcselekvés a köztes időre.
Na, és milyen? Mekkora, illetve milyen 29-es gumival használod? Egyszer és is gondoltam rá, hogy teszek egy ilyen próbát, de annyira olcsón nem találtam, hogy legyen kedvem ezzel kísérletezni. Meg szívtam már azzal, hogy a belső állandóan elmászott, s volt amelyiknél kiszakadt a szelep tövénél. Najó, de ez csak akkor volt, mikor 2,4-es gumit tettem fel előre, s maradt a régi belső, pedig elvileg szélesebb belsővel nem lenne ilyen gond...
Izé, jahogy rendelted... Akkor majd írd meg, ha sikerült kipróbálnod )
Posted 2019. April 11. - 21:36
Alig birtam leszedni a duranokat, olyan passzentos volt, hogy a gumi beugrott kozepre es erovel kellett alatolni a gumileszedot - igy kepzelhetitek milyen volt utana atemelni a peremen. Amire feltunt, hogy a feketen fekete matrica van, ket helyen sikerult a muanyag (amugy istencsaszar lezyne) leszedovel megserteni. A vegen a leszedoket sikositottam, hogy be tudjam tolni a gumi ala.
Csak azert gondolom, hogy a syncros szivas, mert a contikat sem volt konnyu felrakni. Az utolso bepattintasnal rafekudt a peremre a gumiperem, es az egyik leszedovel feszitettem fel a gumit, hogy a masikkal ala tudjak nyulni. A hatso kereknel is a duranok voltak a munkasabbak, de eddigre mar mindent sikositottam, igy egy fokkal jobb volt. Vagy haromszor annyi ideig tartott a gumicsere, mint altalaban, pedig eleg sok rutinom van mar a tubelesses gumik felrakasaban.
Amugy sikositas utan a boosterrel konnyen bepattantak (legalabb ennyi elonye van a passzentossagnak), es a levegot is jobban tartotta, mint montin megszokott, lotty nelkul. Ami a feketeleves, es szkeptikus vagyok a kerekek minoseget illetoen, hogy centiroznom kellett utana a kereket (mindkettot) - amire meg sose volt pelda. Nem ertem, hogy lehet egy muanyag leszedovel nyolcast tenni a felnibe, es nem is fut rajta tul szepen a gumi. Csere elott oszinten szolva eszembe se jutott megnezni, hogy hatha mar a felrakasnal is meggyotortek.
Egy hasonloan szivas kombora emlekszem, a giant gyari magasperemes felnije, es a schwalbe kojak, de ott meg se kottyant a kereknek a gumicsere. nincs vmi ubertuti modszer a nagyon passzentos gumik cserejere?
6 baron pontosan 32mmt mertem a gumira.
Edited by arn, 2019. April 11. - 21:39.
Posted 2019. April 09. - 15:28
Csak nem bírtam ki, ezúttal rendeltem Michelin latex belsőket a montiba. 26-osakat a 29-es kerékbe, ahogy kell ;-)
Ha túlélem, beszámolok, úgysem ússzátok meg.
Egyébként tervben van a tubelessesítés, de addig tudom, hogy új gummákat is akarok, nem mellesleg új kereket is, kellett valami pótcselekvés a köztes időre.
Posted 2019. April 09. - 12:19
Posted 2019. April 02. - 22:59
Posted 2019. April 02. - 22:10
akkor marad a levegő nélküli szivacs-belső!
(Egyébként ezekbe is kell levegő? Meg eleve, hogy rakja bele? A crush-core-t még értem, az nem tölti ki a teljes térfogatot. Vagy ez tényleg annyira összenyomható? Ezek a modern dolgok....)
Posted 2019. April 02. - 21:53
a gumis a szakadt gumit mekkora esellyel tudja megjavitani? mar ketto is van belole, es egyik sincs agyonhasznalva. megis csak 40-45 eur/db.
szerintem esélytelen
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2019. April 02. - 15:43
Én inkább megpróbálnám saját kezőleg, külsőhöz való folttal, de belső nélkül nem biztos, hogy merném használni utána.
Ezen mar az egyiknel tulvagyok nem segitett, belsovel ertelemszeruen nem szeretnek egy tl gumit hasznalni.
- Papszi likes this
Posted 2019. April 02. - 13:59
a gumis a szakadt gumit mekkora esellyel tudja megjavitani? mar ketto is van belole, es egyik sincs agyonhasznalva. megis csak 40-45 eur/db.
Én inkább megpróbálnám saját kezőleg, külsőhöz való folttal, de belső nélkül nem biztos, hogy merném használni utána.
Posted 2019. April 02. - 10:07
Posted 2019. April 01. - 20:16
Én most ezt a gumit fogom kipróbálni:
https://www.cyclesto...e_2019-ID_75821
Az oldalról rendelhető Renegade s-works is
Nem reklam, de a Cyclestore-nak nagyon jo arai vannak es szinte mindent ingyen postaznak Mo.-ra. Brexit elott erdemes rendelni
Posted 2019. April 01. - 18:30
Én most ezt a gumit fogom kipróbálni:
https://www.cyclesto...e_2019-ID_75821
Az oldalról rendelhető Renegade s-works is
Posted 2019. April 01. - 15:18
Posted 2019. April 01. - 14:38
remelem zscs nem sertodik meg, de ezt a privatuzenetet be kell masolnom.
most jovok haza bringazasbol, mert 2km utan kiszakadt a thunderburt hatul fel cm hosszan a futofeluleten erre most oszinten szolva mekkora az esely? egy evet hasznaltam mar elotte.
az elejen eleg gyorsan veszitette a nyomast, spriccelt egy ideig, de aztan szerencsere haza tudtam vele gurulni. tekeres helyett szerelek, megy vissza a ralph.
Talan ideje lenne ilyenre valtani. Es nem aprilis trefa (csak reszemrol az), tenyleg van aki ebben lat fantaziat
https://www.pinkbike...-show-2019.html
Posted 2019. April 01. - 12:06
remelem zscs nem sertodik meg, de ezt a privatuzenetet be kell masolnom.
Sent ma, 07:41
a minimál minta ellenére egész jó a Burt még elől is. Azért az Aspen egy fokkal jobb szerintem tapadásra, kopásállóságában pedig sokkal jobb. Már valami kivágta egy helyen fél centi hosszan a Thunder Burtot hátul, szerencsére a lyukat lefelé fordítva a szmötyi megfogta, csak levegőt kellett utána fújnom. Aspenekkel ha volt is defektem, nem vettem észre.üdv,zsolti
most jovok haza bringazasbol, mert 2km utan kiszakadt a thunderburt hatul fel cm hosszan a futofeluleten erre most oszinten szolva mekkora az esely? egy evet hasznaltam mar elotte.
az elejen eleg gyorsan veszitette a nyomast, spriccelt egy ideig, de aztan szerencsere haza tudtam vele gurulni. tekeres helyett szerelek, megy vissza a ralph.
Edited by arn, 2019. April 01. - 12:08.
Posted 2019. March 31. - 23:27
Posted 2019. March 31. - 21:33
Szerintem nincs olyan gumi (még) amit keresel. Tapadjon is jól de gördüljön is baromira.
Ez szerintem (és sok bringás és gumiteszt szerint is) teljesen ellentmondás. Még. De egyszer biztosan megoldják.
Posted 2019. March 30. - 20:47
robbantottam a 2019es ray+ralph kombot, ez nekem igy nem tetszik, mindig ugy erzem, hogy lassu. a tapadas egyertelmuen elorelepes a ron+burthoz kepest, de gordulesben meg visszalepes, egy konnyu ht bringara szerintem nem ez a jo kombinacio - esetleg egy ossztelos xc bringan jobban ki lehetne hasznalni a plusz tapadast.
egyelore visszaraktam hatra a burtot (a csalet - katasztrofa hogy fut a kereken), elol maradt a ray. hatha sikerul a ket kombo elonyeit osszeotvozni. magas nyomason gurultam vele, elso blikkre jobbnak tunik, lehet csak a hatso gumi gordulesere vagyok ennyire haklis.