Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Na, cseréltem felniszalagot, feltettem a Continental Twister Supersonic-ot... És ez is elfordul, a felniszalaggal és a belsõvel együtt. (Pedig a felniszalag alatt még némi ragasztó is van, tehát nem csúszhatna.) Elvileg sem a Twister Pro, sem a Supersonic nem B kategóriás gumi. Az illesztéseknél nincs kosz, olaj.

Két dolog jöhet még szóba:
- az Araya RM395 Team felni egyszerûen nem kompatibilis a Continental gumikkal, vagy egyáltalán a kevlárosokkal
- a fékezõfelület annyira elvékonyodott, hogy a nyomás kicsit ki tudja nyomni a felni oldalfalát, így könnyebben elmozdul a gumi

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Maga az ötlet, hogy eladják a B kategóriás gumit, az nagyon jó. Csökkenti a környezet szennyezést, stb.

Mitol csokkentene? :) Ha nem gyartod le, akkor vagy esetleg nullan. Es a itt a B kategorias gumi helyett le fog gyartani meg egy A kategoriasat is.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Az aktuális Bike és Mountainbike tesztei/mérései + saját és német forumtagok tapasztalatai után állitható a dolog, hogy Conti is átvette a "keskenygumikönyeb" féle "új" gyártásti/marketing tehnikát.

Pl. 2010-es 2.2-es Rubber Queen (BC) olyan széles és olyan nehéz mint a 2011-es 2.4

Schwalbeék már régóra csinálják...sajnos.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
A neten elég sok helyen felbukkannak ezek a B kategóriás gumik... elég könnyen beszerezhetõek a hazai aukciós oldalakon is, persze még véletlenül sincs reklámozva, hogy selejt.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Maga az ötlet, hogy eladják a B kategóriás gumit, az nagyon jó. Csökkenti a környezet szennyezést, olcsóbban jut hozzá a vevõ szépséghibás termékekhez, stb.

A baj akkor van, ha elfelejtik mondani, hogy ez B-és gumi és ha nem csak szépséghibás, hanem szerkezeti gondok vannak vele, akkor hozd vissza, de izibe.

Nálunk a boltos korrekt és így tájékoztat, a döntés meg az enyém. Van, ahol meg ezek szerint nem.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ilyenkor amugy kie a felelosseg (baleset, akarmi)? :) mert legtobb esetben ugye nincs tajekoztatva a vevo, hogy egy minosegi ellenorzesen at nem ment gumit vesz, ami gyk gyartasi selejt. a "b" kategorias jelzo is megteveszto: kb, mint amikor a ronda nore azt mondom, hogy erdekes.

bikertigger: nem is az a lenyeg, hanem az, hogy pontosan ugyanazt a termeket kapod. es ugy "olcso".

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
tudod ez olyan (bár már irtam) hogy a conti fizetett azért hogy elvigyék a selejtjét (veszélzes hulladék)

aztán eccer Hans kitalálta hogy figzeljetek adjuk el a balkánon...oszt bejött :) (csak szólok van szmájli, mielõtt vki komolyan veszi)

Mi pl anno szóltunk, hogy azért ez nem véletlen nem 15K

Arn, én nem azt mondtm hogy csak oem, hanem hogy az is van.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az abroncs az a felni. a fem dolog amire a gumit teszed.

masreszt par oldallal ezelott ki lett targyalva. sokan azt hiszik hogy egy 10rugos gumit 3ert meg lehet kapni. nem lehet.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Egyáltalán, minek használhatatlan gumikat gyárta(t)ni, forgalmazni?

Ezek gyártási hibás gumik, még így is bõven visszahozzák az alapanyag és a gyártás költségét. Normális esetben, normális országban ezt senki sem sózza rád anélkül, hogy tudnád mit veszel... :D

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
De ez milyen már, hogy van A meg B meg Cs, meg Zs osztályú abroncs ugyanazon méretben, típusban. Honnan lehet egyáltalán felismerni, hogy az most melyik osztályú?
Egyébként mivel eddig én nem tudtam ezekrõl az osztályokról, én soha nem vettem volna Continental gumit, mert szinte mindenkitõl csak a rosszat lehet róla hallani. Ezek szerint azért mert azok nyilván alacsonyabb minõségûek.
Egyáltalán, minek használhatatlan gumikat gyárta(t)ni, forgalmazni? A rossz tapasztalat az emberekben mélyebb nyomot hagy. Én ezek után is elgondolkozok rajta, hogy Conti abroncsot vegyek-e.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

en rendeltem ilyen "olcso" schwalbekat. mindegyik rendes dobozos, gyartasi szammal.

Biztosan "B" voltak dobozolva. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en rendeltem ilyen "olcso" schwalbekat. mindegyik rendes dobozos, gyartasi szammal.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

kinn is hasonlo arban megy, mint a schwalbe. az mas kerdes, hogy ott az is sokkal olcsobb... a 7-8e ft meg nem lenne egy extrem gumiar.

a listaáruk a fritzeknél is 50 euro körül. (pont most volt vmeik coni tesztgyõztes, és pont 50e a listaára) webshopban meg a jó árú cucc nem ritkán oem. (ami a felhasználónak mindegy persze)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
kinn is hasonlo arban megy, mint a schwalbe. az mas kerdes, hogy ott az is sokkal olcsobb... a 7-8e ft meg nem lenne egy extrem gumiar.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nem kérdés, de idehaza minden Conti jó ideje "B". Ez van, ezt érdemli a magyar nép. A.

nem feltétlen
általában van raktáron dobozos, (legalábbis a kedveltebbek) csak az nem 3000 ft, és kb egy bolt sem tartja polcon (mert ugy nem nagyon tudja eladni a II osztályú mellett, kb 5x annyiért)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ez tipikus B-Conti hiba. Ha nem olvasok vissza, s nem mondod a típust, akkor is biztos lettem volna benne. Nem kérdés, de idehaza minden Conti jó ideje "B". Ez van, ezt érdemli a magyar nép. Amikor még C-vel mentem, én éppen ezért kínosan ügyeltem a külföldi beszerzésre. Dósa E. emiatt bukta tavaly a Szilvás Maratont, ha jól emlékszem.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
esetleg egy alkoholos filccel jelold meg a felnit es a gumit egy folyamatos csikkal, hogy mennyire mozog. erre en is kivancsi lennek :)

milyen belsokrol van szo amugy?
felniszalagnal tetszik a bbb rafeszitos (nem ragaszthato) verzioja. nekem a ragasztottak vhol felgyurodnek elobbutobb.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

ja arra gondoltam, hogy sorra téped el a belsõket, szalagokat. :)

Ez már-már szenvedély... de legalábbis amolyan hobbi! Szóval ha van fölösleges belsõtök, felniszalagotok, szívesen fogadom és beszámolok róla, hogy sikerült tönkre vágni... :D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Felnit cserélni eszembe sem jutott... :D

ja arra gondoltam, hogy sorra téped el a belsõket, szalagokat. :)

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Felnit cserélni eszembe sem jutott... :D