Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

...ha utcára, a legkisebb gördülési ellenállású gumit kellene választanotok, melyik lenne az?

Schwalbe Kojak 1.35, Maxxis Detonator 1.5

Az általad említett versenygumik elég gyorsan elkopnak aszfalton.

De ha már terepgumit szeretnél aszfalton koptatni, akkor a Specialized The Captain és a Fast Track talán jobb választás, keményebb gumikeverék.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok,

ha utcára, a legkisebb gördülési ellenállású gumit kellene választanotok, melyik lenne az?
És maradnátok a gyári 2,25-ös méretnél vagy 2,1-re mennétek rá?
- Schwalbe Racing Ralph
- Nobby Nic
- Rocket Ron

Köszi.

nyilván a 2,1-es ralph
de azt elég nagy luxus aszfaltra. kb 3K alatt 0-ra kopik szfalton .és felesleges

oda vmi marathon (supeme pl) és 1,75-nél nem nagyobb
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 posts
Sziasztok,

ha utcára, a legkisebb gördülési ellenállású gumit kellene választanotok, melyik lenne az?
És maradnátok a gyári 2,25-ös méretnél vagy 2,1-re mennétek rá?
- Schwalbe Racing Ralph
- Nobby Nic
- Rocket Ron

Köszi.
;) breeze :mad:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Õ lenne a bringám:

»» boneshaker ««

Arra gondoltam, hogy arról amit használsz, mert a beállításokon már lehetne látni egy-két dolgot.

A sebesség mindent megold.

Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

nem lehet, hogy a hidegben kifagy a derekad? attól simán fájhat

Még pont a Szilvásvárad maratonon fájt a legkevésbé, a Mátrán viszont a legjobban. A hideget ezért mint cinkost kizárnám.
Ellenben talán a köves pálya...

Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Van képed a bringádról? Egyébként annyit nem számít a gumi.

Õ lenne a bringám:

»» boneshaker ««

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Mostanában kezdek derékfájós lenni. De ebben az évben vettem egy merevseggû bringát, azt biztos jó ideig nem cserélem le össztelósra.
Viszont 2.0-ás és 2.1-es gumival használom. Szerintetek érdemes lenne a komfortért váltanom 2,25.re. Számít az annyit? (és én azért a 2.1-est nem szoktam a 73 kg-hoz 2,5-barnál többre fújni) A hazai maratonokon milyen méretûvel megy a többség? Én a középtáv felétõl visítani tudnék a derekam miatt, pedig az üléspozícióm sem olyan kamikaze versenyzõknek való...

nem lehet, hogy a hidegben kifagy a derekad? attól simán fájhat

Big_Hand

Big_Hand

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

Hali!
Valami jó kis ballonos terepgumit keresek "élménybringázni", szóval súly most annyira nem érdekel, de az ár annál inkább.
Ritchey Z-Max Evolution Comp 2.1 és Ritchey Z-Max Premonition Comp 2.1 -eseket nézegettem, ezek mennyire ballonosak? Meglenne 6e-bõl a pár. Múltkor eléggé melléfogtam wtb 1.95-össel (wolverine race), túl vékony lett :( sokszor nem érzem eléggé biztosnak. Ami eddig nagyon bejött de most számomra nem igazán elérhetõ az a speci fast trak 2.0 Valami hasonló "tudású" kellene. Az pl kellõen széles volt.

Ha a Mátrában tekersz tökéletes választás a Ritchey . Köves pályán nagyon stabil. A defektet is jól tûri.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Mostanában kezdek derékfájós lenni. De ebben az évben vettem egy merevseggû bringát, azt biztos jó ideig nem cserélem le össztelósra.
Viszont 2.0-ás és 2.1-es gumival használom. Szerintetek érdemes lenne a komfortért váltanom 2,25.re. Számít az annyit? (és én azért a 2.1-est nem szoktam a 73 kg-hoz 2,5-barnál többre fújni) A hazai maratonokon milyen méretûvel megy a többség? Én a középtáv felétõl visítani tudnék a derekam miatt, pedig az üléspozícióm sem olyan kamikaze versenyzõknek való...

Van képed a bringádról? Egyébként annyit nem számít a gumi.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
wolverine racebõl vegyél 2.2-t az olyan vastag mint a 2.1-s Z max egyébként azok is nagyon jók általános felhasználásra. Nekem a Ritchey-k nagyon bejönnek de az említett WTB-t is jó guminak tartom.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Hali!
Valami jó kis ballonos terepgumit keresek "élménybringázni", szóval súly most annyira nem érdekel, de az ár annál inkább.
Ritchey Z-Max Evolution Comp 2.1 és Ritchey Z-Max Premonition Comp 2.1 -eseket nézegettem, ezek mennyire ballonosak? Meglenne 6e-bõl a pár. Múltkor eléggé melléfogtam wtb 1.95-össel (wolverine race), túl vékony lett :( sokszor nem érzem eléggé biztosnak. Ami eddig nagyon bejött de most számomra nem igazán elérhetõ az a speci fast trak 2.0 Valami hasonló "tudású" kellene. Az pl kellõen széles volt.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

de a schwalbe av14a szerintem kibirja a 2,5-öt pölö

köszi, megnéztem bár ez már nagyon a másik véglet.
szerintem egy sima av14 (2,1-2,35; 130g) elég lenne. vagy méretben egy av13 (1,5 (?) -2,5; 190g). még azzal is elég sokat nyernék.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

2,5" külsõben kibírná a 2,1" belsõ?
vagy van valami könnyû, nem horror árú belsõ ilyen méretben?
most egy maxxis dh van bent, 470g...

nekem anno a fisherben azt hiszem 1,5-ös belsõ volt (gyárilag!!) a 2,1 külsöben, nesze neked superlight
de a schwalbe av14a szerintem kibirja a 2,5-öt pölö

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Az a baj, hogy a 26"-os Rocket Ron vagy Racing Ralph legkeskenyebb változata is 1.8-as... ami túl szélesnek tûnik cyclocross-hoz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

sammy slick?
nem ide, de epp azt neztem, hogy a scott cx bringakra vekony rocket ront raktak :) van a nepszeru montis gumiknak 622x35os verzioja.

racing ralph már vagy 3 éve van tán volt még a régi mintából is
rocket ron is volt már tavaly asszem

kellizre ralphot akartam venni, csak rettenet drága
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

A Schwalbe CX-en kívül kapható itthon valami cyclocross jellegû, 26-os külsõ? Ha jól tudom, az említett guminak is csak drótperemes változata létezik 26-os méretben...

sammy slick?
nem ide, de epp azt neztem, hogy a scott cx bringakra vekony rocket ront raktak :) van a nepszeru montis gumiknak 622x35os verzioja.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
2,5" külsõben kibírná a 2,1" belsõ?
vagy van valami könnyû, nem horror árú belsõ ilyen méretben?
most egy maxxis dh van bent, 470g...

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
A Schwalbe CX-en kívül kapható itthon valami cyclocross jellegû, 26-os külsõ? Ha jól tudom, az említett guminak is csak drótperemes változata létezik 26-os méretben...

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
lehet valakit érdekel:
ma véletlenül összehasonlitottunk egy 2.4-es Schwalbe Fat Aabertet Evo (Front) egy aktuális 2.2-es Continaental Rubber Queenel. Hát a Conti szélesebnek tünt a 2mm el kersegyeb felnin.
2011-es modellek Contiéknál is vékonybak.