Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Az mennyire igaz, hogy a Vredestein külsõket UST felnin némi löttyel lehet bátran belsõ nélkül használni? Vagy abból is kell az UST verzió?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Éppen csak, hogy meleg szokott lenni. Biztos valamit rosszul csinálok, de szerintem a tunéziai 60 fokos aszfalt jobban kinyírja.

A gumi vagy a görgõ szokott éppen csak meleg lenni. Mert nálam a hengert meg sem lehet fogni görgõzés után, a gumi meg hideg. Az aszfalton hosszirányban nagyobb felületem benyomódik azért nem gyilkolja annyira.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

A gumi minimálisan kopik görgõn, inkább az a gond, hogy ha jó rászorítod és közben érintkezik a forró fémmel tönkremennek benne a szálak.

Éppen csak, hogy meleg szokott lenni. Biztos valamit rosszul csinálok, de szerintem a tunéziai 60 fokos aszfalt jobban kinyírja.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
A Continak van elég sokféle CX gumija, mi a bike-componentsrõl rendeltünk

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én sohasem raktam fel görgõspecifikus gumit, s nem figyeltem meg kifejezetten durva kopást emiatt. Fog a fene ezzel szívózni...

A gumi minimálisan kopik görgõn, inkább az a gond, hogy ha jó rászorítod és közben érintkezik a forró fémmel tönkremennek benne a szálak.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Én sem raktam még fel, de a tegnapi durranás elgondolgoztatott... még kell egy ideig a szemem. A fülem még most is cseng. Persze közel sem biztos, hogy csak a görgõ miatt volt...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Schwalbe Blizzard? Mert azt fent merném hagyni akkor is, ha ilyenkor véletlenül az országútival kintre tévednék...

Én sohasem raktam fel görgõspecifikus gumit, s nem figyeltem meg kifejezetten durva kopást emiatt. Fog a fene ezzel szívózni...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Schwalbe Blizzard? Mert azt fent merném hagyni akkor is, ha ilyenkor véletlenül az országútival kintre tévednék...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A schwalbe, a rubena és a cst bírja a görgõt, saját tapasztalat.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Szóval akkor járok a legjobban, ha szépen beruházok egy Tacx vagy Conti hometrainer külsõbe? Vagy létezik ilyesmi olcsóbb kategóriában is?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Ma szépen eldurrant a Maxxis Xenith-em... majdnem a képembe. Lehet, hogy nem szerette a görgõt. Leszáltam, mert valami furcsa, ritmikus ütést éreztem. Tekerem körbe a hátsó kereket, hát látom, hogy belemászott egy szarvasbogár... legalábbis egy hasonló nagyságú valami. Még szerencse, hogy nem volt idõm közelebb hajolni és megnézni. Így most csak a fülem cseng.

Olyan országúti külsõt keresek, amit kint is használhatok edzeni és görgõn is jó... Valami tipp?

Ilyen szerintem nincs. A hometrainer külsõk vannak görgõzni, ezek nem melegednek, de kint életveszélyesen csúszik. Ha kint és bent is akarod használni, akkor locsó filléres gagyit vegyél, de ez sehova se lesz jó.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Ma szépen eldurrant a Maxxis Xenith-em... majdnem a képembe. Lehet, hogy nem szerette a görgõt. Leszáltam, mert valami furcsa, ritmikus ütést éreztem. Tekerem körbe a hátsó kereket, hát látom, hogy belemászott egy szarvasbogár... legalábbis egy hasonló nagyságú valami. Még szerencse, hogy nem volt idõm közelebb hajolni és megnézni. Így most csak a fülem cseng.

Olyan országúti külsõt keresek, amit kint is használhatok edzeni és görgõn is jó... Valami tipp?

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 posts

szerintem a gumi kb indiferrens

én gyárilag vagyok derékfájos, és simán tud fájni a derekam az 5"-t mozgó fullin is ha olyanja van (bár mostanában szerencsére nem gyakran. )
az meg azért felér kb egy rába steiger gumi ballonosságával :)

sokkal inkább beállítási kérdés

Vegyel Giant-ot nekem attol elmult :)))
Sp

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nem gumispecifikus, de itt emlitetted ezert ide irom. Probalj hosszabb stucnit, esetleg mas dolesszogut, nyeregcsoben is van olyan ami kicsit "hatrafele" all. Igy esetleg kenyelmesebb ulesi poziciot tudsz elerni. Gumiban a ballonos is segit persze.

szerintem a gumi kb indiferrens

én gyárilag vagyok derékfájos, és simán tud fájni a derekam az 5"-t mozgó fullin is ha olyanja van (bár mostanában szerencsére nem gyakran. )
az meg azért felér kb egy rába steiger gumi ballonosságával :)

sokkal inkább beállítási kérdés
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 posts

Mostanában kezdek derékfájós lenni.

Nem gumispecifikus, de itt emlitetted ezert ide irom. Probalj hosszabb stucnit, esetleg mas dolesszogut, nyeregcsoben is van olyan ami kicsit "hatrafele" all. Igy esetleg kenyelmesebb ulesi poziciot tudsz elerni. Gumiban a ballonos is segit persze.
Sp

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Schwalbe háza táján vannak újdonságok 2011-re. Ár bizonyára nem a magyar pénztárcára lesz szabva, már-már autógumit lehet kapni azért a pénzért, amennyibe a 2010-esek kerülnek itthon, de szerintem sokan örülnek ennek a Tubeless Ready cuccnak. Schwalbe - Professional Bikes Tires

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
ha aszfaltra használnék terepgumit az tutira a Race King lenne. Másodosztályúban nem drága, nekem eddig nem volt gondom vele. De én most aszfalton - és lájtos terepen is - Schwalbe City Jet-tel járok, az nagyon király erre.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A Wolverine mintázata nekem is bejön, de ezek szerint még 2.2-ben is csak olyan mint a 2.1-s Z-max (amirõl itt visszaolvasva azt láttam, hogy az sem túl széles) Meg nekem aszfalton nagyon gyorsan kopik/kopott eddig.

2.2-es Wolverine nálam kb. olyan széles, mint a 2.25-ös Nobby Nic. Tolómérõvel nem mértem, csak úgy szemre. Jófajta és elég ballonos gumi. Hajtogathatós 2.1-es Z-max Premonition-öm is van egy, na az sokkal keskenyebb a 2.2-es Wolverine-nél. És gyorsabban is kopik. Úgy összességében nem vagyok a Z-maxtól elragadtatva...

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Hát ha van terep gumi ami nagyon rosszul gurul aszfalton, akkor az pont a Fast Track!:) Saját tapasztalat...

Nem tudom, nekem pont ellenkezõ a véleményem, szerintem nem olyan rossz a fast trak aszfalton. Feltéve ha beletolsz 4.5-5bar-t. Nagy nyomáson szépen gurul.

wolverine racebõl vegyél 2.2-t az olyan vastag mint a 2.1-s Z max egyébként azok is nagyon jók általános felhasználásra. Nekem a Ritchey-k nagyon bejönnek de az említett WTB-t is jó guminak tartom.

A wolverine mintázata nekem is bejön, de ezek szerint még 2.2-ben is csak olyan mint a 2.1-s Z-max (amirõl itt visszaolvasva azt láttam, hogy az sem túl széles) Meg nekem aszfalton nagyon gyorsan kopik/kopott eddig.

Ha a Mátrában tekersz tökéletes választás a Ritchey . Köves pályán nagyon stabil. A defektet is jól tûri.

Az a baj, hogy még nem néztem meg élõben, és csak rendelni tudnám. Nem tudom mennyire széles. Nem akarom megint megszívni a méretválasztással.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Schwalbe Kojak 1.35, Maxxis Detonator 1.5

Az általad említett versenygumik elég gyorsan elkopnak aszfalton.

De ha már terepgumit szeretnél aszfalton koptatni, akkor a Specialized The Captain és a Fast Track talán jobb választás, keményebb gumikeverék.

Hát ha van terep gumi ami nagyon rosszul gurul aszfalton, akkor az pont a Fast Track!:) Saját tapasztalat...