Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Szerintem a 62-es összetételû lágyabb.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Szerintem akkor a gumi nyomásbol vegyél vissza egy kicsit.
Az teljesen jól bevált recept,jobb a tapadás probáld meg úgy. Ha nem megy ugy sem akkor valami erdei utat kell keresnes, nincs más választás inkább én is erdõbe megyek amikor csak tehetem kerülöm azt a részt:D

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Hintõporozást csináltam, semmi hatása nincs. A külsõt ki kell cserélni.
60 és 120 tpi közül értelemszerûen a 120 tpi a sûrûbb. A kopásállóság a gumi összetételétõl függ, a tpi a gumi szövetszerkezetére vonatkozik. (egy inch hosszon hány szövetszál van)

Köszi. Akkor tévedtem. Akkor a tpi fõként a defektállósághoz van köze, ha jól tévedek. Maxxis-nél honnan fogom megtudni a gumi összetételét, vagy pl a crossmark-ok esetében mind ugyanolyan?

Közben megtaláltam. A crossmark-ok 70a-s gumiösszetételûek, kivéve a 120tpi-s tipusok, amik 62a eXC... õszintén szólva passz, hogy mi micsoda. :)
Jó lenne tudni, hogy a smart sam-hez képest mennyivel kopásállóbb, és úgy egyálltalán melyik jobb gumi számomra. :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
nem, minél több annál sûrûbb a szövés.

(twists per inch vagy turns per inch)

szerk. célfotóval megelõztek.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Hintõporozást csináltam, semmi hatása nincs. A külsõt ki kell cserélni.
60 és 120 tpi közül értelemszerûen a 120 tpi a sûrûbb. A kopásállóság a gumi összetételétõl függ, a tpi a gumi szövetszerkezetére vonatkozik. (egy inch hosszon hány szövetszál van)
Marci

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

A belsõvel semmi gond, a külsõd mozdul el és viszi a belsõt is. A Continental külsõim csinálták ezt, mikor egy idõ után kinyúltak. Jól le is nyakazták 2 belsõmet.

Szerintem próbáld meg a külsõk széleit bekenni erõsen szappanos vízzel, hogy szépen feltapadjanak a felni belsõ felére, a belsõket pedig be lehet kenni hintõporral, hogy ne tapadjanak össze a külsõkkel.

nekem is van kérdésem: 60tpi és 120 közül a 60 a sûrûbb, ezálltal nehezebb is? Fõleg tartósság, vagyis kopásállósság jegyében kérdezem.

GUMIKÖPENY 26X2.10 MAXXIS CROSSMARK M309P 60tpi
Ez a legolcsóbb a crossmark-ok közül. Gondolom egyben ez a legnehezebb és a legstrapabíróbb is. 635g a legnehezebb a maxxis.com szerint. Nagyon rosszakat nem írtak itt a honlapon.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Mitõl lehet az hogy a szelepek egy idõ után "elferdülnek" a felnihez képest? Amikor bele rakom a belsõt, akkor szépen 90fokban állnak kifelé. De egy idõ után dõlni kezdenek, mintha a belsõ elcsuszna a felnin lévõ lyukhoz képest.
Nem tudom hogy sikerült-e érthetõen leirnom... :D

A belsõvel semmi gond, a külsõd mozdul el és viszi a belsõt is. A Continental külsõim csinálták ezt, mikor egy idõ után kinyúltak. Jól le is nyakazták 2 belsõmet.
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Jól leírtad a jelenséget és úgy van ahogy gondolod.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 posts
Sziasztok

Mitõl lehet az hogy a szelepek egy idõ után "elferdülnek" a felnihez képest? Amikor bele rakom a belsõt, akkor szépen 90fokban állnak kifelé. De egy idõ után dõlni kezdenek, mintha a belsõ elcsuszna a felnin lévõ lyukhoz képest.
Nem tudom hogy sikerült-e érthetõen leirnom... :D

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
2.1 bõven elég lesz egy "all terran" guminak, ahogy azt tanácsoltátok.

Két versenyzõ maradt, szinte azonos árban:
-Maxxis CrossMark
-Schwalbe Smart Sam

csak a teljesítményt szem elött tartva melyiket vennétek? Egyelõre fõként városban lesz használva, mint azt írtam is, vagyis mindenes gumi lesz, ergo ha más tipusú felületre tévedek, akkor is ez maradna.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

én megoldotam még ano ahol én is elszáltam egy görény körforgalomba amikor nem jön semi kicsit gazos simán átmegyek rajta keresztbe csak a táblát kell kikerülni ;) de anyi belefér:D
ha nincs nagy forgalom ajánlom neked is a technikát még országutival is szoiktam ilyet csinálni télen is elszáltam abba a körforgalomba meg nyáron is nekem az nem fekszik a töbivel sem bajom kicsit döl kifele és ha nedves olyan mint a takony akármilyen gumid van inkáb átkroszozok rajta ugy is csak gaz van ott anak nem számit:D

Sajna ez a körforgalom be van ültetve középen nagy zöldségekkel, így nem akarok dzsungelharcolni és elég magas ill. murvás is.Amúgy tényleg könnyebb lenne értelmezni a mondandódat, ha használnál írásjeleket.Azért kösz a tippet.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
ha használnál pontot és vesszõt a mondandód mondatokká tagolásához, akkor talán értelmezni is lehetne amit írsz.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
én megoldotam még ano ahol én is elszáltam egy görény körforgalomba amikor nem jön semi kicsit gazos simán átmegyek rajta keresztbe csak a táblát kell kikerülni ;) de anyi belefér:D
ha nincs nagy forgalom ajánlom neked is a technikát még országutival is szoiktam ilyet csinálni télen is elszáltam abba a körforgalomba meg nyáron is nekem az nem fekszik a töbivel sem bajom kicsit döl kifele és ha nedves olyan mint a takony akármilyen gumid van inkáb átkroszozok rajta ugy is csak gaz van ott anak nem számit:D

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
6éve járok ugyan arra, és nem is a gumira fogom, hanem arra, h ez a kib körforgalom egy kis völgyben van és itt késõbb melegszik fel az aszfalt.Máshol már nem volt sehol lefagyva, így nem számítottam rá.Elõször pedig ónos esõ esett rá, ezért szálltam el.Haver is mondta, h kocsival is sokkal könnyebben megcsúszik itt.Ma kiállva tekertem fel egy dombon és szinte egyfolytában elforgott a hátulja a Z-max-szal.Persze ez nem aszfaltgumi, ezért viselkedik így, de hóban teljesen jó, terepen nekem nem elég ballonos, ez az 1,9-es verzió.
Persze lehet a kanyarvételem sem az igazi, de ez akkor is egy szemét körforgalom.5-ön megyek keresztül melóba menet, majd vissza és a másik 4-nél sokkal jobban be lehet dönteni a gépet minden gond nélkül.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ez melyik Schwalbe?
Mavic XM 317 felnire menne.

Rocket ron evo, racing ralph evo

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Akkor lehet a kanyar vételi technika sem tökéletes nem kell egybõl a gumit szidni.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Pont szombaton szálltam el egy körforgalomban z-max-szal hátul a télibicón.Hirtelen azt hittem, h defektem van, oszt bumm!Szemét egy körforgalom ez, már másodjára csúsztam ki ugyanott.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
Ez melyik Schwalbe?
Mavic XM 317 felnire menne.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Sziasztok!

Sajnos nem volt idõm átnézni a topicot, ezért elnézést ha már volt téma.
Azután érdeklõdöm, hogy a Schwalbe gumik gyári méretadati általában valósak? Tehát feltéve, felfújva lemérem tolómérõvel, akkor az alábbiak szerinti szélesség adatokat kapom? (54 mm)

Az alábbi gumikban gondolkodom két bringára 60% aszfalt, 40% light terep felhasználásra (túra)

Black Jack: Size (Zoll): 26 x 2.10, Size (ETRTO): 54-559
Smart Sam: Size (Zoll): 26 x 2.10, Size (ETRTO): 54-559
Racing Ralph: Size (Zoll): 26 x 2.10, Size (ETRTO): 54-559

nem... az en 54es gumim olyan 49-50 :) a 2.25os kozelebb all a valosaghoz (az asszem 54-55 volt). de igazabol fugg attol is, hogy milyen felnire teszed, meg hogy mennyire fujod fel.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

90%-ban száraz, földút, ami esetleg helyenként kavicsos vagy zúzottköves.

akkor simán vennék rá slic gumit (ha nem meredek hegyi terep), mint a conti contact, sima, száraz földútra teljesen jó, aszfaltra meg ugye nem kell részletezni