Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2011. február 16. - 12:50

Vagy neked mindegy, hogy idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit?
Írta 2011. február 16. - 11:50

gondolom te is úgy veszel gumit, hogy:
"Jónapot, kérek egy kerékpárgumit. Mi az hogy milyet? Felesleges kérdésekkel kérem, ne zaklassanak, mert már mennék tekerni. Köszönöm, További szép napot."
Nem. Én úgy, hogy kérek egy 2.25-ös Nobby Nic Evo-t. Ennyi. :-> Azt nem mondom el, hogy 67 EPI-s legyen, nem mondom el azt, hogy legyen szíves akkor elõttem felszerelni kerékre mindhármat, ami a polcon van és nézzük már meg tolómérõvel, melyik van legközelebb a gyári értékhez, mert nekem az kell és ja, bocs most hogy megnéztük mindhármat, most látom, hogy ez a felni szélesebb, mint az enyém, van-e keskenyebb felnikük, mert akkor szerelje már fel mindhárom külsõt a keskenyebbre is, vajon ott szintén szélesebb, amit a legszélesebbnek mértünk? Mert csak akkor venném meg... :-> Ja, és mérje már meg patikamérlegen mindegyiket, mert nekem a legkönnyebb kéne! :-D
(És a végén azt mondanám, nem, mégsem kell a Nobby. Rocket Ron van-e? És vajon mit gondol bárki is, aki hallja, ha ugyanezt a procedúrát el próbálom játszatni?)
Írta 2011. február 16. - 10:34

Srácok, én megígérem nektek, ha a problémázás helyett kimentek terekni párszáz jóféle terepkilométert, kinyúlik az! :->
(Max. ha nem tudom tartani az ígéretemet, akkor a legrosszabb, ami történt, hogy tekertetek párszáz jóféle km-t - és ezt ne feledjétek, mert EZ a lényeg!;->)
gondolom te is úgy veszel gumit, hogy:
"Jónapot, kérek egy kerékpárgumit. Mi az hogy milyet? Felesleges kérdésekkel kérem, ne zaklassanak, mert már mennék tekerni. Köszönöm, További szép napot."
Írta 2011. február 16. - 10:07

(Max. ha nem tudom tartani az ígéretemet, akkor a legrosszabb, ami történt, hogy tekertetek párszáz jóféle km-t - és ezt ne feledjétek, mert EZ a lényeg!;->)
Írta 2011. február 16. - 08:28

Sajnos elég általános az alulméretezés, haverom ricsi félterep gumija is 1,9-es, és 48 mili széles a bütykökön mérve.
Írta 2011. február 16. - 00:26

Tényleg kár ennyit pörögni ezen. Teljesen jó lesz a 2,1.
Még azthiszem, te írtad kela, hogy kinyúlik a "rendes" méretére kb egy éjszaka alatt, ha már benne van a full nyomás, ha ez így van akkor jó a történet, és akár jöhetne a 2.25ös is, ami jobban tetszene, és azt is te írtad, hogy a szélességnek nem lesz sok köze a gördülési ellenálláshoz. ez indítota el bennem azt, hogy kinézet végett fúként cserélném le õket. Tudom, problémásnak tûnök (az is vagyok

(most még az jutott eszembe, hogy kicseréltetem 2.25-ösre, ha kicserélik, ez lesz egy jó széles all terran/enduro gumi, ami városban is jó, emellé pedig venni valami olcsóbb, de jó városi gumit, amit csak oda használnék)
Írta 2011. február 16. - 00:08

Írta 2011. február 15. - 23:43

Írta 2011. február 15. - 23:30

Írta 2011. február 15. - 23:17

azért erre én így nem kötnék fogadást akármit írnak is az angolok
én spec nem így érzem, meg pl tán a speci sem esztétikai okokból szereli némely modelljét hátul 2,0/ elõl 2,3-al.
Jellemzõ.

Írta 2011. február 15. - 23:06

Most mértem egyet, feltettem óvatosan az egyiket az elsõ kerékre, felfújtam. A maxxis mono rail-em rendesen 52mm széles, a smart sam-en 46-ot mértem. vajon ez még tágul annyit, hogy 54mm legyen, vagy ilyen nyúlfarknyi gumi marad úgymond? Másik, hogy mavic crossride szetten lesz, szóval gondolom a felni belsõ szélessége is sokat nyom a latba. Hátul a támvilláknál van egy yoke-os félkör ív alakú rész, sárférõhelynek, elvileg a vázba 2.35-ös gumit lehet max tenni, persze akkora bõven nem kell, de vajon sárnak mekkora helyet érdemes hagyni. (nyilván minnél nagyobb annál jobb), de jelenleg egy vékonyabb hüvelykujjnyi hely van mindkét oldalon a gumik és a váz közt kb.
Írta 2011. február 15. - 22:34

Ha ugyan olyan jó defekt tûrése van és még mellé nem engedné el a nyomást, akkor must have.
Á, nem ér ez ennyit; csak gondoltam érdekességnek beírom ide, mert ez valami új dolog, ami közel felaakkora tömegû csak, mint a latex és a "high end"(?) hagyományos XC belsõk.
Meg aztán egy ilyen speciális Eclypse polyuretán belsõ árából inkább veszek egy Tip-Top javítkészletet meg 7-8 darab Schwalbe 13 belsõt a következõ 10 évre. ;-> Igaz, nem 56 meg 58 gramm, hanem 180 gramm/db de nem érdekel, inkább növesztek több izmot. :->
Írta 2011. február 15. - 22:25

én spec nem így érzem, meg pl tán a speci sem esztétikai okokból szereli némely modelljét hátul 2,0/ elõl 2,3-al.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. február 15. - 22:19

már én is meg vagyok kavarodva
azt hiszem hatragyi írta, hogy aszfalton, meg esetleg murván használná a bicót kizárólag
oda meg aszfalt vagy túra gumi kell, 1,5-2 méretben, kényelem-súly között egyensúlyozva, az összess többi csak rosszabb lehet minden szempontból
szerintem és a saját tapasztalataim alapján
és nálam? smart sam-nél vacilálok, hogy tartsam meg a 2.1-est, vagy cseréljem ki õket 2.25-re? Ruckus-ban jobban mutatna az utóbbi, és elgondolkoztam, mivel a gördülési ellenállásban nincs semmi szerepe szinte a méretnek, mint kiderült.
Írta 2011. február 15. - 17:10

azt hiszem hatragyi írta, hogy aszfalton, meg esetleg murván használná a bicót kizárólag
oda meg aszfalt vagy túra gumi kell, 1,5-2 méretben, kényelem-súly között egyensúlyozva, az összess többi csak rosszabb lehet minden szempontból
szerintem és a saját tapasztalataim alapján
Írta 2011. február 15. - 15:38

Írta 2011. február 15. - 14:54

szerintem csak magadat szopatod ezekkel a bazi nagy terepgumikkal, bár ehhez meg jogod van
Írta 2011. február 15. - 13:51

Smart Sam is tökéletes lett volna. Belsõ meg tökmindegy.
Feltéve, hogy ez nekem jött

Írta 2011. február 15. - 13:43

Írta 2011. február 15. - 13:25

Biztos vagy benne, hogy a keskenyebbnek kisebb a gördülési ellenállása?
Ajánlom figyelmedbe a következõ cikket: Bicycle Tires ? Puncturing The Myths - BikeRadar
Itt írta nekem valaki.

Amúgy nekem is fura volt a dolog, mert betonon elvégre ugyanúgy a középsõ futó felületen gurulsz, de legyintettem,és megvettem 2.1eseket.