Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Tisztában vagy a mintázat "magasságával"? :D
Terepen az kb. nem tart semmit oldalirányban, én meg nem vagyok akkora májer hogy ne okozzon gondot a folyton kicsúszó elsõkerék.

60% aszfalt, 40% light terep a felhasználás. A light terep száraz sima/kavicsos földutakat jelent.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Bocs, ha hülye a kérdés, de miért nem?

Tisztában vagy a mintázat "magasságával"? :D
Terepen az kb. nem tart semmit oldalirányban, én meg nem vagyok akkora májer hogy ne okozzon gondot a folyton kicsúszó elsõkerék.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Furious Fred az erõteljesen "race only" gumi, a 2,0"-os verzió kb. 1,7-es valójában. Bizonyos pályákon hátsókerékre fel merném tenni, de elsõkerékre már nem igen.

Bocs, ha hülye a kérdés, de miért nem?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

No, okulásképpen, ha valaki ilyesmiben gondolkodik.
Ma megkaptam a Schwalbe Sammy Slick (2.1 54-559) gumikat. Mavic 317 Disc (17-559) felnire menne/ment volna.

Méretek:
Felni: 17 mm széles
Sammy Slick:
- szélesség: gyári adat: 54 mm (2.1), mért adat a felnin, felfújva: 48 mm (az oldalsó bütyköt mértem, ez volt a legszélesebb pontja).
- magasság (a felnivel együtt): 64 mm

Gyári Merida Race gumim: gyári adat 51 mm, és ennyi ténylegesen is, felnivel a magasság: 72 mm.

Tolómérõvel mértem.

A Sammy Slick megy az asszonynak, magamnak pedig Furious Fred 2.25 (57-559), vagy Marathon Extreme DD Evolution Line 2.25 (57-559)

Valakinek tapasztalata ezen gumik ballonosságáról, és valós szélességérõl?

Furious Fred az erõteljesen "race only" gumi, a 2,0"-os verzió kb. 1,7-es valójában. Bizonyos pályákon hátsókerékre fel merném tenni, de elsõkerékre már nem igen.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Tudom, hogy hülye a gondolkodásmódom, de túl kicsinek hat a bringán, jobban tetszene, egy ballonosabb, picit szélesebb gumi.
Még egyet mindenféleképp vennem kell, mert kettõt akartam két bringára, csak megvártam milyen a Sammy Slick.
Ha megfelelt volna, még egy ilyet vettem volna.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Nem értem, mi a gond a Sammyval?

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
No, okulásképpen, ha valaki ilyesmiben gondolkodik.
Ma megkaptam a Schwalbe Sammy Slick (2.1 54-559) gumikat. Mavic 317 Disc (17-559) felnire menne/ment volna.

Méretek:
Felni: 17 mm széles
Sammy Slick:
- szélesség: gyári adat: 54 mm (2.1), mért adat a felnin, felfújva: 48 mm (az oldalsó bütyköt mértem, ez volt a legszélesebb pontja).
- magasság (a felnivel együtt): 64 mm

Gyári Merida Race gumim: gyári adat 51 mm, és ennyi ténylegesen is, felnivel a magasság: 72 mm.

Tolómérõvel mértem.

A Sammy Slick megy az asszonynak, magamnak pedig Furious Fred 2.25 (57-559), vagy Marathon Extreme DD Evolution Line 2.25 (57-559)

Valakinek tapasztalata ezen gumik ballonosságáról, és valós szélességérõl?

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Szerintetek melyiket érdemesebb megveni 1.0 ás vagy 1,4 es slicket?
egyik ismim ezen hezitál mert versenyre kéne neki idõfutamra.
Én nem bizom a véletlenre 2.1 es el megyek mint mindenhol nincs kedven csuszkálni:D.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Ok, akkor marad az, hogy száraz helyen tartom, sötétben, a lakásban. :)

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Végül is rendeltem egy Sammy Slick-et, ha beválik veszek még egyet, ha nem akkor Furious Fred-et.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Igen, azt a rész szokták, csak én erre akkoriban nem gondoltam (jó pár éve volt) :)
Azóta viszont nem kenem semmivel, mert igazából egyik külsõm sem bírja olyan sokáig (elkopnak), hogy be tudjanak indulni az öregedési folyamatok. Amiket ritkán használok, azok meg sötétben vannak.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
mert az oldalfalat szoktak nem? :) meg mongy ott is azt a reszt, ami nem erintkezik a felnivel, amit direkt ugy alakitanak ki, hogy ne csusszon. felrakas elott vegig szoktam torolni nedves ronggyal.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Szilikonnal NE, ha jót akarsz. Akkor már inkább glicerinnel, de ha idén használod, akkor az is teljesen felesleges.
Lehet még kapni kifejezetten gumiápoló spray-t is. Kétségtelenül szép tõle a gumi, de a futófelületre ne menjen, mert csúszni fog a gumi (én alig vártam, hogy összekoszolódjon).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Olvastam, hogy a tárolt gumit érdemes lefújni szilikon spray-vel, vagy lekenni glicerinnel. Melyiket javasoljátok? Nem szeretnám, hogy kipuhuljon, kiszáradjon, (hülyeség, de a feketesége is maradjon meg egyelõre) ilyesmi. Természetesne sokat nem fog állni, szerintem már ebben a szezonban felkerülnek a gépre, amint a mostani elkopott.

norbonc

norbonc

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Sziasztok

Van valamelyikõtöknek tapasztalata CST Corporal gumival kapcsolatban?Kíváncsi vagyok a véleményekre.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
És ha a szalag is elcsúszik, az nyakazza le belsõt.
Milyen típusú volt a csúszkálós külsõ ? Conti ?
Marci

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
KÖszönöm!! Kicseréltem a külsõt. Érezhetõ volt hogy az uj gumi sokkal szorosabb, sokkal nehezebben ment fel a felnire. A kevlárszalag is elcsuszott...

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

1-2 oldalt visszaolvasva pont ez volt a téma. 1-2 év állás valószínûleg nem árt neki, sõt! :->

Bocsánat, legközelebb szemfülesebb leszek! Azt, hogy még használna is kétlem, de ha nem árt, akkor az jó. Minden esetre a lakásban tartom, az a biztos.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
1-2 oldalt visszaolvasva pont ez volt a téma. 1-2 év állás valószínûleg nem árt neki, sõt! :->

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Végül smart sam lett belõle. Kérdésem annyi lenne, hogy vajon mekkora az a tárolási idõintervallum, ami alatt még nem öregszik a gumi, és semmi baja sem lesz? Nem tudom a maxxis-em mennyit bír még ami fent van, ezért kérdezem.