Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2011. február 16. - 12:50
Vagy neked mindegy, hogy idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit?
Írta 2011. február 16. - 11:50
gondolom te is úgy veszel gumit, hogy:
"Jónapot, kérek egy kerékpárgumit. Mi az hogy milyet? Felesleges kérdésekkel kérem, ne zaklassanak, mert már mennék tekerni. Köszönöm, További szép napot."
Nem. Én úgy, hogy kérek egy 2.25-ös Nobby Nic Evo-t. Ennyi. :-> Azt nem mondom el, hogy 67 EPI-s legyen, nem mondom el azt, hogy legyen szíves akkor elõttem felszerelni kerékre mindhármat, ami a polcon van és nézzük már meg tolómérõvel, melyik van legközelebb a gyári értékhez, mert nekem az kell és ja, bocs most hogy megnéztük mindhármat, most látom, hogy ez a felni szélesebb, mint az enyém, van-e keskenyebb felnikük, mert akkor szerelje már fel mindhárom külsõt a keskenyebbre is, vajon ott szintén szélesebb, amit a legszélesebbnek mértünk? Mert csak akkor venném meg... :-> Ja, és mérje már meg patikamérlegen mindegyiket, mert nekem a legkönnyebb kéne! :-D
(És a végén azt mondanám, nem, mégsem kell a Nobby. Rocket Ron van-e? És vajon mit gondol bárki is, aki hallja, ha ugyanezt a procedúrát el próbálom játszatni?)
Írta 2011. február 16. - 10:34
Srácok, én megígérem nektek, ha a problémázás helyett kimentek terekni párszáz jóféle terepkilométert, kinyúlik az! :->
(Max. ha nem tudom tartani az ígéretemet, akkor a legrosszabb, ami történt, hogy tekertetek párszáz jóféle km-t - és ezt ne feledjétek, mert EZ a lényeg!;->)
gondolom te is úgy veszel gumit, hogy:
"Jónapot, kérek egy kerékpárgumit. Mi az hogy milyet? Felesleges kérdésekkel kérem, ne zaklassanak, mert már mennék tekerni. Köszönöm, További szép napot."
Írta 2011. február 16. - 10:07
(Max. ha nem tudom tartani az ígéretemet, akkor a legrosszabb, ami történt, hogy tekertetek párszáz jóféle km-t - és ezt ne feledjétek, mert EZ a lényeg!;->)
Írta 2011. február 16. - 08:28
Sajnos elég általános az alulméretezés, haverom ricsi félterep gumija is 1,9-es, és 48 mili széles a bütykökön mérve.
Írta 2011. február 16. - 00:26
Tényleg kár ennyit pörögni ezen. Teljesen jó lesz a 2,1.
Még azthiszem, te írtad kela, hogy kinyúlik a "rendes" méretére kb egy éjszaka alatt, ha már benne van a full nyomás, ha ez így van akkor jó a történet, és akár jöhetne a 2.25ös is, ami jobban tetszene, és azt is te írtad, hogy a szélességnek nem lesz sok köze a gördülési ellenálláshoz. ez indítota el bennem azt, hogy kinézet végett fúként cserélném le õket. Tudom, problémásnak tûnök (az is vagyok ), de másnak ez kevésbé fontos, és pedig tudok sajnos pörögni dolgokon.
(most még az jutott eszembe, hogy kicseréltetem 2.25-ösre, ha kicserélik, ez lesz egy jó széles all terran/enduro gumi, ami városban is jó, emellé pedig venni valami olcsóbb, de jó városi gumit, amit csak oda használnék)
Írta 2011. február 16. - 00:08
Írta 2011. február 15. - 23:43
Írta 2011. február 15. - 23:30
Írta 2011. február 15. - 23:17
azért erre én így nem kötnék fogadást akármit írnak is az angolok
én spec nem így érzem, meg pl tán a speci sem esztétikai okokból szereli némely modelljét hátul 2,0/ elõl 2,3-al.
Jellemzõ. Mármint énis a speci modelleket szoktam alapul venni, hogy õk mit csinálnak. Enduro-kon elõl 2.3, hátul 2.2. Stumpy-kon elõl 2.2, hátul 2.0.
Írta 2011. február 15. - 23:06
Most mértem egyet, feltettem óvatosan az egyiket az elsõ kerékre, felfújtam. A maxxis mono rail-em rendesen 52mm széles, a smart sam-en 46-ot mértem. vajon ez még tágul annyit, hogy 54mm legyen, vagy ilyen nyúlfarknyi gumi marad úgymond? Másik, hogy mavic crossride szetten lesz, szóval gondolom a felni belsõ szélessége is sokat nyom a latba. Hátul a támvilláknál van egy yoke-os félkör ív alakú rész, sárférõhelynek, elvileg a vázba 2.35-ös gumit lehet max tenni, persze akkora bõven nem kell, de vajon sárnak mekkora helyet érdemes hagyni. (nyilván minnél nagyobb annál jobb), de jelenleg egy vékonyabb hüvelykujjnyi hely van mindkét oldalon a gumik és a váz közt kb.
Írta 2011. február 15. - 22:34
Ha ugyan olyan jó defekt tûrése van és még mellé nem engedné el a nyomást, akkor must have.
Á, nem ér ez ennyit; csak gondoltam érdekességnek beírom ide, mert ez valami új dolog, ami közel felaakkora tömegû csak, mint a latex és a "high end"(?) hagyományos XC belsõk.
Meg aztán egy ilyen speciális Eclypse polyuretán belsõ árából inkább veszek egy Tip-Top javítkészletet meg 7-8 darab Schwalbe 13 belsõt a következõ 10 évre. ;-> Igaz, nem 56 meg 58 gramm, hanem 180 gramm/db de nem érdekel, inkább növesztek több izmot. :->
Írta 2011. február 15. - 22:25
én spec nem így érzem, meg pl tán a speci sem esztétikai okokból szereli némely modelljét hátul 2,0/ elõl 2,3-al.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. február 15. - 22:19
már én is meg vagyok kavarodva
azt hiszem hatragyi írta, hogy aszfalton, meg esetleg murván használná a bicót kizárólag
oda meg aszfalt vagy túra gumi kell, 1,5-2 méretben, kényelem-súly között egyensúlyozva, az összess többi csak rosszabb lehet minden szempontból
szerintem és a saját tapasztalataim alapján
és nálam? smart sam-nél vacilálok, hogy tartsam meg a 2.1-est, vagy cseréljem ki õket 2.25-re? Ruckus-ban jobban mutatna az utóbbi, és elgondolkoztam, mivel a gördülési ellenállásban nincs semmi szerepe szinte a méretnek, mint kiderült.
Írta 2011. február 15. - 17:10
azt hiszem hatragyi írta, hogy aszfalton, meg esetleg murván használná a bicót kizárólag
oda meg aszfalt vagy túra gumi kell, 1,5-2 méretben, kényelem-súly között egyensúlyozva, az összess többi csak rosszabb lehet minden szempontból
szerintem és a saját tapasztalataim alapján
Írta 2011. február 15. - 15:38
Írta 2011. február 15. - 14:54
szerintem csak magadat szopatod ezekkel a bazi nagy terepgumikkal, bár ehhez meg jogod van
Írta 2011. február 15. - 13:51
Smart Sam is tökéletes lett volna. Belsõ meg tökmindegy.
Feltéve, hogy ez nekem jött , akkor 2.1-es Smart Sam-eket vettem, de mivel nincs beépítve most elgondolkoztam, hogy kicseréltetem 2.25-re. Bár ez csak pénisznövelõ faktor lenne, mivel nagyobb gumi, szóval az esztétikán kívül lehet értelme se lenne sok.
Írta 2011. február 15. - 13:43
Írta 2011. február 15. - 13:25
Biztos vagy benne, hogy a keskenyebbnek kisebb a gördülési ellenállása?
Ajánlom figyelmedbe a következõ cikket: Bicycle Tires ? Puncturing The Myths - BikeRadar
Itt írta nekem valaki. Egyszóval nem, nem vagyok benne biztos. (ennyi erõvel akkor vehettem volna 2.25-os smart sam-eket is? normáls 2.1-es belsõ már neccesen bírná el már azt?)
Amúgy nekem is fura volt a dolog, mert betonon elvégre ugyanúgy a középsõ futó felületen gurulsz, de legyintettem,és megvettem 2.1eseket.