80-nal?
Lelepleztél!Egy kicsit túloztam a 80-nal.Módosítom csak 78!
Köszi a tanácsokat!Lehet hogy a fõ gond a rengeteg kátyú és az utakra felhordott kavicsok mennyiségével van.Jó tudom kerüljem ki õket,de egy pillanatra nem figyelek oda aztán már nyolcvannal tekerek
:)és nem tudok mindent kikerülni.Úgy látom a pumpa,belsõ,a szerszám hordozásától na és az útszéli szerelés rémétõl ezután sem szabadulhatok.
Köszi a tanácsokat!Lehet hogy a fõ gond a rengeteg kátyú és az utakra felhordott kavicsok mennyiségével van.Jó tudom kerüljem ki õket,de egy pillanatra nem figyelek oda aztán már nyolcvannal tekerek
:)és nem tudok mindent kikerülni.Úgy látom a pumpa,belsõ,a szerszám hordozásától na és az útszéli szerelés rémétõl ezután sem szabadulhatok.
Sziasztok!Defekt megelõzéssel kapcsolatban szeretném tanácsotokat kérni!Valami használható,a gyakorlatban is bevált módszert keresek outi kerekeim számára.Nagyrészt felütõs defektjeim vannak.A gumiba töltendõ folyadék erre jó?Egyáltalán outiba a magas nyomás miatt ez a cucc beválhat?Aki használt már ilyent outiban és vannak tapasztalati a témában,légyszi ossza meg velem is!Köszi
Sziasztok!Defekt megelõzéssel kapcsolatban szeretném tanácsotokat kérni!Valami használható,a gyakorlatban is bevált módszert keresek outi kerekeim számára.Nagyrészt felütõs defektjeim vannak.A gumiba töltendõ folyadék erre jó?Egyáltalán outiba a magas nyomás miatt ez a cucc beválhat?Aki használt már ilyent outiban és vannak tapasztalati a témában,légyszi ossza meg velem is!Köszi
Eddigi tapasztalataim során a tej a belsõ nélküli rendszereknél jó mert felütéses defektet nem kapsz vele,és tüske szúrás elleni is elég jó.
De a vágás ellen Pl: üveg szilánk stb... nem ér semmit mert az kivágja a köpenyt és szimplán a nyomás miatt kispriccel a tej egy része és a levegõ is kiszökik nem tudja eltömíteni:(:(
Mert ha csak felütéses defekted van érdemes lenne elgondolkodni a belsõ nélküli rendszerek.Kb 10 ezer ft
és felütéssel nem lesz bajod montinál 3,5Bár helyet 1,8-2,0Bár közt elég használni és kõ kemény.
Ha csak sima belsõbe rakod a tejet ez inkább a tüskék ellen véd,mert a felütéses defektnél nagyobb a lyuk amit csinálsz a belsõ gumin mint amit el tudna tömíteni a folyadék.
A sebesség mindent megold.
Schwalbe 26x1.5-2.1 SV14A belsõt valaki használt már ezekhez a külsõkhöz:?
Schwalbe Rocket Ron EVO Kevl. Triple Compound 2,25
Schwalbe Racing Ralf EVO Kevl. Triple Compound 2,25
Joe's Super tejjel feltöltve használnám, csak az a kérdés hogy elég a 2,25 gumihoz a 1,5-2,1 belsõ?
annyi, hogy alacsonyabb nyomáson is tart az oldalfala, így nem kell betonra fújni, hogy ne üsd fel, plusz elég jó a defektvédelmük
Igen, ezt én is néztem. Legalábbis a Conti-kat. Nem tudom, hogy helyes meglátás e az, hogy mivel benne van ez a védelem, és bár nem tudom mennyire kemény, az mégis adhat egy kis plusz kényelmet, nem?
én a párom bringájára vettem 37x622 Contnental country ride puncture protection gumit. Ez a "pajzs" mintás (asszem van másmilyen is).
valóságban olyan 32 mm körül van a szélessége, de elég ballonos. Szerintem jó 2-3 mm-el magasabb, mint a többi általam ismert 37-es gumi.
De amúgy a conti contactoknak elég vastag az oldalfaluk, ezért azokat is 3-3,5 bar nyomáson simán tudod használni ebben a méretben, ami elég kényelmes is.