Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Mi volt a gondod a szélességgel? Keskenynek vagy vastagnak tartottad?

Egyik sem. Én "szimplán" csak a 2.1 vs 2.25-ös közt variáltam, és mivel 2.1-esnek jóval kissebb a gördülési ellenállása, a tömege is alacsonyabb, és még a shimano-nál bent csepelen is mondták, hogy ballonosságban viszonylag kicsit a külömbség, ezért 2.1-est vettem. :)

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
hatragyi
csak nem tudom, minek szenvedsz ennyit egy montigumin, amikor úgyis csak aszfalton meg murván akarod használni.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Mert jobban kopik, vagy más gond is lehet nem verseny felhasználásra?
Akkor gondolom vegyem a mezeit, esetleg a protection változatot. A protectionban csak 2.0" méretût találtam.

Jogos.

Világos, köszönöm a segítséget.

A lényeg, hogy a jelenlegi gumim a gyári Merida Race 2.1-es, ami 51mm széles. Ez ballonosságra és szélességre is pont tökéletes, de szeretnék egy kicsit könnyebb, és aszfalton jobban gördülõ, de ehhez hasonló méretû gumit. Azért szarakodok ennyit, mert nem akarom, hogy nagyon alámenjek, és a ló másik oldalára sem szeretnék átesni egy traktorgumival.

Nem tudom mit tökölsz ennyit...
Könnyû, "olcsó", iszonyat jól gurul, tartós. Ezt használtam hátsókeréken tavaly a saras versenyeken is, mindenféle gond nélkül. Létezik 2,2es Protection 26×2,2"-os verzióban, mert nekem az volt. Supersonic verzió drága, de ha szórni akarod a pénzt, vegyed! Continental Fahrrad -Race King

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts

Esetleg Smart Sam? Nekem is ezt ajánlották, én is kicsit problémáztam a szélességen, de nem bántam meg. Persze a puding próbája az evés, tehát ha felkerül majd, akkor tudok bõvebbet mondani. :)

Mi volt a gondod a szélességgel? Keskenynek vagy vastagnak tartottad?

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts

Supersonicot ne vegyél, az versenykeverék.

Mert jobban kopik, vagy más gond is lehet nem verseny felhasználásra?
Akkor gondolom vegyem a mezeit, esetleg a protection változatot. A protectionban csak 2.0" méretût találtam.

A 17mm-es szélességhez tedd hozzá hogy belsõ szélesség, különben mindenki hülyének néz hogy 17mm széles felnirõl beszélsz. ;)

Jogos.

Volt Mavic X221-es felnin is 2,2es Racekingem, ott is számolhatsz 55mm-vel. 99%, hogy a 317-esen is akkora lesz.
Másrészt a legtöbb guminál kell egy kevés idõ, hogy kinyúljon a gumi anyaga/szövete és elérje a maximális méretét. Ha elsõre kisebbnek méred, nem kell betojni, fújd fel a felsõ nyomáshatárra, nekem általában 1 éjszaka alatt "kinyúlik" a végleges méretre.

Ja, defektállóság:
Két év alatt 1 defektet kaptam vele. Hozzá kell tenni, hogy latex belsõvel megyek, ráadásul most már 26os latexszel 29es kerékben, kb. 2baron, jól szét van nyújtva minden irányban. A defekt még a kiskerékkel volt, a 3centis ágtövis ellen még a latex sem véd. :)

Világos, köszönöm a segítséget.

A lényeg, hogy a jelenlegi gumim a gyári Merida Race 2.1-es, ami 51mm széles. Ez ballonosságra és szélességre is pont tökéletes, de szeretnék egy kicsit könnyebb, és aszfalton jobban gördülõ, de ehhez hasonló méretû gumit. Azért szarakodok ennyit, mert nem akarom, hogy nagyon alámenjek, és a ló másik oldalára sem szeretnék átesni egy traktorgumival.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Jól van, ne szivass már... :-)

Esetleg Smart Sam? Nekem is ezt ajánlották, én is kicsit problémáztam a szélességen, de nem bántam meg. Persze a puding próbája az evés, tehát ha felkerül majd, akkor tudok bõvebbet mondani. :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Tetszik a gumi, már néztem, csak sok rosszat olvastam itt a defektállóságáról.
A 2.2" Race King Supersonic-ot, vagy a 2.0" Protectiont néztem (németországból).
Akinek valamelyik Race King-je van, le tudná mérni a szélességét? A gumi eredeti méretére 2.0" vagy 2.2" és a felni szélességére is kíváncsi vagyok. Még mindig a 17 mm-es Mavic XM317 felnire keresek gumit, és szeretném tudni milyen széles lesz rajta.

Supersonicot ne vegyél, az versenykeverék. Mavic XM719-es felnin emlékeim szerint 55mm a 2,2"-os. A 17mm-es szélességhez tedd hozzá hogy belsõ szélesség, különben mindenki hülyének néz hogy 17mm széles felnirõl beszélsz. ;)
Volt Mavic X221-es felnin is 2,2es Racekingem, ott is számolhatsz 55mm-vel. 99%, hogy a 317-esen is akkora lesz.
Másrészt a legtöbb guminál kell egy kevés idõ, hogy kinyúljon a gumi anyaga/szövete és elérje a maximális méretét. Ha elsõre kisebbnek méred, nem kell betojni, fújd fel a felsõ nyomáshatárra, nekem általában 1 éjszaka alatt "kinyúlik" a végleges méretre.

Ja, defektállóság:
Két év alatt 1 defektet kaptam vele. Hozzá kell tenni, hogy latex belsõvel megyek, ráadásul most már 26os latexszel 29es kerékben, kb. 2baron, jól szét van nyújtva minden irányban. A defekt még a kiskerékkel volt, a 3centis ágtövis ellen még a latex sem véd. :)

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts

Azt ugye tudod, hogy ha poros lesz a gumi akkor keskenyebbnek fog kinézni?

Jól van, ne szivass már... :-)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Azt ugye tudod, hogy ha poros lesz a gumi akkor keskenyebbnek fog kinézni?

A sebesség mindent megold.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts

Ha gurulós gumi kell, ami terepen is jó és aszfalton sem kopik túlságosan, meg ballonos is, akkor Continental RaceKing 2,2".

Tetszik a gumi, már néztem, csak sok rosszat olvastam itt a defektállóságáról.
A 2.2" Race King Supersonic-ot, vagy a 2.0" Protectiont néztem (németországból).
Akinek valamelyik Race King-je van, le tudná mérni a szélességét? A gumi eredeti méretére 2.0" vagy 2.2" és a felni szélességére is kíváncsi vagyok. Még mindig a 17 mm-es Mavic XM317 felnire keresek gumit, és szeretném tudni milyen széles lesz rajta.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts

KB 55 De szvsz én biztos nem raknék 17-es felnire Monti gumit már ha montizni akarsz vele.

Természetesen monti felni: Mavic XM317Disc. Gyári ajánlás 2.3"-ig.
Az 54 mm-es 2.1"-os Scwalbe Sammy Slick gumi 48 mm volt rajta.
Egy német fórumban olvastam, hogy a Schwalbe Marathon Extreme 2.25" 57mm gumi, egy srác 21mm-es Mavic felnijén tolómérõvel mérve hozta az 57mm-t, és érdekelne, hogy egy 17mm-es felnin mennyi maradna belõle.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Defekt gyûjtésre biztosan kiváló,nekem 3-4 alkalommal volt latex belsõm elég is volt belõle.
Azért kíváncsi vagyok én is,40 Eurót meg ér e a cuc,de én ennyit biztos nem adnék ki érte inkább belsõ nélküli rendszer.
Ha 2 kerékre megcsinálod akkor is olcsóban jössz ki mint ezzel a 2 belsõvel,sõt 1 árából megvan és súlyba sem vészes.
A legjobb defektet nem kapsz vele ha nem a legkönyebb külsõvel használod,hanem olyan 400-450g os al.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Meg tudnátok mondani, hogy ha egy gumi egy 21 mm széles felnin 57mm, akkor ugyanaz egy 17 mm széles felnin kb mennyi lehet?

KB 55 De szvsz én biztos nem raknék 17-es felnire Monti gumit már ha montizni akarsz vele.

Hát azért közel 40€ kiadni egy belsõért az már tényleg luxus, de azért kíváncsian várom a személyes tapasztalatokat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
Meg tudnátok mondani, hogy ha egy gumi egy 21 mm széles felnin 57mm, akkor ugyanaz egy 17 mm széles felnin kb mennyi lehet?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Ha ugyan olyan jó defekt tûrése van és még mellé nem engedné el a nyomást, akkor must have.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Latex belsõket lassan már egész jól ismeri mindenki, de hallottatok-e a félelmetesen könnyû Eclipse polyuretán belsõkrõl? 26"-os méretben mindössze 56 gramm (!). No komment... Tesztelték sok más belsõvel együtt a német Bike Magazin 2011. márciusi, azaz friss számában, a horrorisztikus ára ellenére kapott is egy Bike Tippet - igaz, csak a tömege miatt. Csilliárdos Weight Weenies-eknek kötelezõ darab! :->
Eclipse ultralight Schlauch als Gewichts-Tipp im Bike-Magazin 03/2011 | bikeavenue
http://www.eclipse.ch/new/index.html

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Pontosan. Vegyél race kinget, az gurul is, meg nem is fog vékonykának tûnni

Ha gurulós gumi kell, ami terepen is jó és aszfalton sem kopik túlságosan, meg ballonos is, akkor Continental RaceKing 2,2".

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Na, erre vártam. Akkor Fred-et kihúzhatom. Féltem, hogy a Marathon Extreme marad, mert elég drága.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
Na, erre vártam. Akkor Fred-et kihúzhatom. Féltem, hogy a Marathon Extreme marad, mert elég drága.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

60% aszfalt, 40% light terep a felhasználás. A light terep száraz sima/kavicsos földutakat jelent.

Ha ennyi pénzed van, vegyed. Nem aszfaltra való, nem általános felhasználásra. Ultrakopós keverék, minimális anyagmennyiség, nulla szövetvastagság... Defektállóságot NE várj tõle, elég lesz szúrós szemmel ránézni és leereszt. :D