Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

gondolom te is úgy veszel gumit, hogy:

"Jónapot, kérek egy kerékpárgumit. Mi az hogy milyet? Felesleges kérdésekkel kérem, ne zaklassanak, mert már mennék tekerni. Köszönöm, További szép napot."

Nem. Én úgy, hogy kérek egy 2.25-ös Nobby Nic Evo-t. Ennyi. :-> Azt nem mondom el, hogy 67 EPI-s legyen, nem mondom el azt, hogy legyen szíves akkor elõttem felszerelni kerékre mindhármat, ami a polcon van és nézzük már meg tolómérõvel, melyik van legközelebb a gyári értékhez, mert nekem az kell és ja, bocs most hogy megnéztük mindhármat, most látom, hogy ez a felni szélesebb, mint az enyém, van-e keskenyebb felnikük, mert akkor szerelje már fel mindhárom külsõt a keskenyebbre is, vajon ott szintén szélesebb, amit a legszélesebbnek mértünk? Mert csak akkor venném meg... :-> Ja, és mérje már meg patikamérlegen mindegyiket, mert nekem a legkönnyebb kéne! :-D
(És a végén azt mondanám, nem, mégsem kell a Nobby. Rocket Ron van-e? És vajon mit gondol bárki is, aki hallja, ha ugyanezt a procedúrát el próbálom játszatni?)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Srácok, én megígérem nektek, ha a problémázás helyett kimentek terekni párszáz jóféle terepkilométert, kinyúlik az! :->
(Max. ha nem tudom tartani az ígéretemet, akkor a legrosszabb, ami történt, hogy tekertetek párszáz jóféle km-t - és ezt ne feledjétek, mert EZ a lényeg!;->)

gondolom te is úgy veszel gumit, hogy:

"Jónapot, kérek egy kerékpárgumit. Mi az hogy milyet? Felesleges kérdésekkel kérem, ne zaklassanak, mert már mennék tekerni. Köszönöm, További szép napot."

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Srácok, én megígérem nektek, ha a problémázás helyett kimentek terekni párszáz jóféle terepkilométert, kinyúlik az! :->
(Max. ha nem tudom tartani az ígéretemet, akkor a legrosszabb, ami történt, hogy tekertetek párszáz jóféle km-t - és ezt ne feledjétek, mert EZ a lényeg!;->)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
nekem nem nyúlt ki a land crusier, de a contijaim sem, pedig én is egész este maximum nyomáson hagytam mindegyiket, mikor feltettem, és ez késõbb sem változott. A nagyobb nyomáson kb. 2 mm-el szélesebbek voltak ugyan (de még ez is messze volt a gyári értéktõl), de mikor lejebb engedtem, akkor a gumi is töppedt.

Sajnos elég általános az alulméretezés, haverom ricsi félterep gumija is 1,9-es, és 48 mili széles a bütykökön mérve.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Tényleg kár ennyit pörögni ezen. Teljesen jó lesz a 2,1.

Még azthiszem, te írtad kela, hogy kinyúlik a "rendes" méretére kb egy éjszaka alatt, ha már benne van a full nyomás, ha ez így van akkor jó a történet, és akár jöhetne a 2.25ös is, ami jobban tetszene, és azt is te írtad, hogy a szélességnek nem lesz sok köze a gördülési ellenálláshoz. ez indítota el bennem azt, hogy kinézet végett fúként cserélném le õket. Tudom, problémásnak tûnök (az is vagyok :D), de másnak ez kevésbé fontos, és pedig tudok sajnos pörögni dolgokon. :)

(most még az jutott eszembe, hogy kicseréltetem 2.25-ösre, ha kicserélik, ez lesz egy jó széles all terran/enduro gumi, ami városban is jó, emellé pedig venni valami olcsóbb, de jó városi gumit, amit csak oda használnék)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Tényleg kár ennyit pörögni ezen. Teljesen jó lesz a 2,1.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Minden tiszteletem mellett, azért kérlek engedd meg nekem, hogy had méricskéljek, és hezitáljak a gumimon. ;)

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
2.1-es SmartSam Mavic 317-en 53mm széles nálam. Jó gumi nagyon. Annyi a titka, hogy nem méricskélni kell, hanem hajtani ;)

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

azért erre én így nem kötnék fogadást akármit írnak is az angolok
én spec nem így érzem, meg pl tán a speci sem esztétikai okokból szereli némely modelljét hátul 2,0/ elõl 2,3-al.

Jellemzõ. :P Mármint énis a speci modelleket szoktam alapul venni, hogy õk mit csinálnak. Enduro-kon elõl 2.3, hátul 2.2. Stumpy-kon elõl 2.2, hátul 2.0.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Már nem fért bele a 15 percbe sajnos.

Most mértem egyet, feltettem óvatosan az egyiket az elsõ kerékre, felfújtam. A maxxis mono rail-em rendesen 52mm széles, a smart sam-en 46-ot mértem. vajon ez még tágul annyit, hogy 54mm legyen, vagy ilyen nyúlfarknyi gumi marad úgymond? Másik, hogy mavic crossride szetten lesz, szóval gondolom a felni belsõ szélessége is sokat nyom a latba. Hátul a támvilláknál van egy yoke-os félkör ív alakú rész, sárférõhelynek, elvileg a vázba 2.35-ös gumit lehet max tenni, persze akkora bõven nem kell, de vajon sárnak mekkora helyet érdemes hagyni. (nyilván minnél nagyobb annál jobb), de jelenleg egy vékonyabb hüvelykujjnyi hely van mindkét oldalon a gumik és a váz közt kb.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Ha ugyan olyan jó defekt tûrése van és még mellé nem engedné el a nyomást, akkor must have.

Á, nem ér ez ennyit; csak gondoltam érdekességnek beírom ide, mert ez valami új dolog, ami közel felaakkora tömegû csak, mint a latex és a "high end"(?) hagyományos XC belsõk.
Meg aztán egy ilyen speciális Eclypse polyuretán belsõ árából inkább veszek egy Tip-Top javítkészletet meg 7-8 darab Schwalbe 13 belsõt a következõ 10 évre. ;-> Igaz, nem 56 meg 58 gramm, hanem 180 gramm/db de nem érdekel, inkább növesztek több izmot. :->

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
azért erre én így nem kötnék fogadást akármit írnak is az angolok
én spec nem így érzem, meg pl tán a speci sem esztétikai okokból szereli némely modelljét hátul 2,0/ elõl 2,3-al.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

már én is meg vagyok kavarodva

azt hiszem hatragyi írta, hogy aszfalton, meg esetleg murván használná a bicót kizárólag

oda meg aszfalt vagy túra gumi kell, 1,5-2 méretben, kényelem-súly között egyensúlyozva, az összess többi csak rosszabb lehet minden szempontból

szerintem és a saját tapasztalataim alapján

és nálam? smart sam-nél vacilálok, hogy tartsam meg a 2.1-est, vagy cseréljem ki õket 2.25-re? Ruckus-ban jobban mutatna az utóbbi, és elgondolkoztam, mivel a gördülési ellenállásban nincs semmi szerepe szinte a méretnek, mint kiderült.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
már én is meg vagyok kavarodva

azt hiszem hatragyi írta, hogy aszfalton, meg esetleg murván használná a bicót kizárólag

oda meg aszfalt vagy túra gumi kell, 1,5-2 méretben, kényelem-súly között egyensúlyozva, az összess többi csak rosszabb lehet minden szempontból

szerintem és a saját tapasztalataim alapján

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Kicsit kaotikus néha, hogy ki-kinek válaszol. Gondolom a ne szivassam magam terep gumival dolog rám is vonatkozik. Nem szivatom magam vele, egészen egyszerûen egy pár gumit tartok, ezért igyekszem jól dönteni. 2.25-ös bõl most kéznél egy table top-van, egy bringán. A smart sem is ekkora lenne, fizikálisan vajon? (mindkettõ 57-széles elvileg) Mert ha már terepgumit használok, és a méret édesmind1, akkor nekem jobban tetszene a bringámon egy szett vaskosabb gumi, ugyanabból a fajtából. Én így látom. Ahogy néztem ami nekem van 2.1 smart sam az 620g, ugyanennek a 2.25ös verziója 710. Nekem nem tûnik annak, de ez azért súlyban nagy külömbség, nem? (persze ha azt vesszük, hogy akármennyire is igyekeztem a Ruckus 14 kiló felett van...) A felni belsõ szélességétõl is függ feltételezem, hogy mennyire látszik ballonosnak, nagynak egy adott méretû gumi.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
vegyél egy 1,75-ös aszfalt gumit defektvédelemmel, és ezzel egy idõre letudtad a dolgot

szerintem csak magadat szopatod ezekkel a bazi nagy terepgumikkal, bár ehhez meg jogod van

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Smart Sam is tökéletes lett volna. Belsõ meg tökmindegy.

Feltéve, hogy ez nekem jött :), akkor 2.1-es Smart Sam-eket vettem, de mivel nincs beépítve most elgondolkoztam, hogy kicseréltetem 2.25-re. Bár ez csak pénisznövelõ faktor lenne, mivel nagyobb gumi, szóval az esztétikán kívül lehet értelme se lenne sok.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Smart Sam is tökéletes lett volna. Belsõ meg tökmindegy.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Biztos vagy benne, hogy a keskenyebbnek kisebb a gördülési ellenállása? :D

Ajánlom figyelmedbe a következõ cikket: Bicycle Tires ? Puncturing The Myths - BikeRadar

Itt írta nekem valaki. ;) Egyszóval nem, nem vagyok benne biztos. :) (ennyi erõvel akkor vehettem volna 2.25-os smart sam-eket is? normáls 2.1-es belsõ már neccesen bírná el már azt?)

Amúgy nekem is fura volt a dolog, mert betonon elvégre ugyanúgy a középsõ futó felületen gurulsz, de legyintettem,és megvettem 2.1eseket.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Egyik sem. Én "szimplán" csak a 2.1 vs 2.25-ös közt variáltam, és mivel 2.1-esnek jóval kissebb a gördülési ellenállása, a tömege is alacsonyabb, és még a shimano-nál bent csepelen is mondták, hogy ballonosságban viszonylag kicsit a külömbség, ezért 2.1-est vettem. :)

Biztos vagy benne, hogy a keskenyebbnek kisebb a gördülési ellenállása? :D

Ajánlom figyelmedbe a következõ cikket: Bicycle Tires ? Puncturing The Myths - BikeRadar