Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok!

Légyszíves mondjátok meg nekem hogy ezt a gumit mikor gyártották SCHWALBE MARATHON HS368 KÜLSÕ - Bringa Butik Webáruház

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hülye kérdés, de egy gumi meddig használható? A bütykök kissé eltûntek, de teljesen jól tart, az a kérdés, hogy nem-e veszélyes úgy menni vele, hogy a közepén gyakorlatilag már a köpenyen fut, mint valami semi-slick. :)

Addig amíg ki nem szakad. :)

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hülye kérdés, de egy gumi meddig használható? A bütykök kissé eltûntek, de teljesen jól tart, az a kérdés, hogy nem-e veszélyes úgy menni vele, hogy a közepén gyakorlatilag már a köpenyen fut, mint valami semi-slick. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

schwalbe nobby nic-racing raplh kombó maratonra 2,25ös méretben megfelelõ,vagy már kicsit széles?viszonyítási alapként eddig 2,2es race kinggel mentem,az nálam EDDIG az etalon

szerintem teljesen jó, amíg belefért akeretbe én is azt használtam

fullira most hátra gondolkodom a 2,1-es rr-on. de merevre megéri a 2,25-ös a plusz komfort miatt. még annak is elég csekély a súlytöbblete is meg az ellenállása is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

schwalbe nobby nic-racing raplh kombó maratonra 2,25ös méretben megfelelõ,vagy már kicsit széles?viszonyítási alapként eddig 2,2es race kinggel mentem,az nálam EDDIG az etalon

Parti András is 2,25-el megy, elõl legalábbis tuti.Ha neki jó..

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

ha bírod az angolt:
Continental Bicycle -Whats the big deal about Black Chili?

röviden: 26%-kal alacsonyabb gördülési ellenállás, 30%-kal nagyobb tapadás, 5%-kal hosszabb élettartam. állítólag.

egy nanométeres szintetikus gumiréteg a külsõn, az írás szerint gyorsabban lereagálja a gumi a deformációkat és a kötések miatt erõsebb a külsõ szerkezete, szóval strapabíróbb a mechanikai hatásokkal szemben.

ez a pr szöveg, nekem nem volt úgyhogy nem tudom mennyit érezni belõle :D

Köszönöm

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Tudtommal a hajtógatást csak azért találták ki hogy könnyebb legyen szállítani a gumikat, esetleg hátizsákban is akár. Felszerelésnél a hajtógatósra jobban oda kell figyelni, be kell õket igazítani, kis nyomáson masszírozni, mert pl a Conti race kingjeim szeretnek kóvályogni. Drótperemest is kell kicsit igazgatni, de jóval kevesebbet.

es konnyebb :) szvsz inkabb ez. legalabbis en eleg ritkan viszek magammal potkulsot egy turara.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ha bírod az angolt:
Continental Bicycle -Whats the big deal about Black Chili?

röviden: 26%-kal alacsonyabb gördülési ellenállás, 30%-kal nagyobb tapadás, 5%-kal hosszabb élettartam. állítólag.

egy nanométeres szintetikus gumiréteg a külsõn, az írás szerint gyorsabban lereagálja a gumi a deformációkat és a kötések miatt erõsebb a külsõ szerkezete, szóval strapabíróbb a mechanikai hatásokkal szemben.

ez a pr szöveg, nekem nem volt úgyhogy nem tudom mennyit érezni belõle :D

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Hello
nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy Continentalnál mi ez a black chili keverék? ez pontosan mit takar és miért jó?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Sziasztok!

Mi a különbség a hajtogatós és a drótperemes külsõ között? A súlybeli különbség ok, de vannak hátrányai, elõnyei egyiknek és a másiknak?

Tudtommal a hajtógatást csak azért találták ki hogy könnyebb legyen szállítani a gumikat, esetleg hátizsákban is akár. Felszerelésnél a hajtógatósra jobban oda kell figyelni, be kell õket igazítani, kis nyomáson masszírozni, mert pl a Conti race kingjeim szeretnek kóvályogni. Drótperemest is kell kicsit igazgatni, de jóval kevesebbet.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Sziasztok!

Mi a különbség a hajtogatós és a drótperemes külsõ között? A súlybeli különbség ok, de vannak hátrányai, elõnyei egyiknek és a másiknak?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

sárban a nic szar lesz. rocket ron ránézve esetleg jó lehet, de nem próbáltam.
ami jó -és nem echte sárgumi, orbitális dágványba persz ez sem jó- az a jimi széria. big jimet vagy king jimet még lehet kapni, drótóst meg gagyi anyagút, de sarazni jó. és legalább nem drága.

a rocket ronnal alacsonyabbak a butykok, de konnyebben tisztul. nem sargumi, de azert rossznak nem mondanam... ami szar az a ralph elol. ha az eltomodik, olyan lesz, mintha jegen tekernel. volt olyan hely, ahol fuvon kellett lejonnom, mert folyamatosan ki akart menni az eleje.

ilyet nem tapasztaltam sem a nicel, sem a ronnal.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Légyszíves ajánljatok nekem kopásálló aszfaltgumit 26os méretben!

Elõre is köszönöm.

Nagyon sokat kipróbáltam, de messze, messze a legjobb a Scwalbe Marathon Racer. Igaz az 1.7-esnek hazudott 1.5-ös, s eleve gyûlölöm a márkát, de sajnos el kell ismernem, hogy verte a többit. Gyors, tapad, tartós, fényvisszaverõ az oldala, s országútis sorból sem szakadok ki montival edzésen, mi kell még? Az árát nem fogod komálni, de valamit valamiért. A 3. téli szezont tolom végig vele (15e km), s lassan cserélni kellene. Ja, defekt nem volt. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Elõre is köszönöm.

nekem leginább a contikkal van tapasztalatom az elmúlt évben

volt 2 conti contact, az egik 9 a másik kb. 10 ezer kilcsit ment el

most van egy conti city contact, abban úgy 7000 km van, és egyáltalán nem vagy alig látszik még rajta kopás, szerintem akár újabb 7 ezret is el fog menni

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

Elõre is köszönöm.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Haverom vett 1,6-os conti sport contacot.

Az egy rohadt jó kompriomisszum, szerintem ha a mostani 1,5-ös conti city contactom elfogy, akkor azt veszek.

Azért mert pont annyivval szélesebb és ballonosabb, hogy kényelmes legyen, viszont van benne kevlár defektvédelem, de nincsen erõsített oldalfala a dinamóhoz, így csak 500 gramm.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
80kg nem nagy dolog, átlagos. A nyomásra figyelj oda nagyon, mert ha túl alacsony, tönkreteszed vele a gummát.

Amúgy ha defekt védelem, akkor nézegesd a Schwalbe Double Defense-es abroncsait. Nekem Racing Ralph van, annak elég alacsony a gördülési ellenállása. Bár terep gumi, nem pusztulok el aszfalton sem. Persze csak aszfaltra nem való.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Köszönöm a válaszokat.

Lenne még egy kérdésem.80kg-os súlyommal számít-e hogy milyen súlyú külsõt veszek.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Mert a mérettábla szerint a 25mm széles felnimhez minimum 44mm széles külsõt kell vennem.

többen megerõsítették, hogy azt a mérettáblát csak 20mm-es felni alatt kell komolyan venni.