Sziasztok!
Merevfaru 29-esre mit ajanlanatok leginkabb?
1. Hasznalat: masodik kerekpar, leginkabb csaladi turamontizasra (feleseggel), illetve teli bringazasra szoktam. Nem versenyzek, maratonozok, de azert sokat tekerek (majdnem napi szinten, hobby sport). Tubeless hasznalom.
2. Terep: Budai-hegyseg, tehat vegyes (es a tartossag sem art). Sarban-esoben viszonylag ritkan.
3. Jelenleg Nobby Nic SS Evo Pacestar 29x2,25 van e.+h. Teljesen meg vagyok elegedve vele, 3 eve nem volt defektem.
Igazabol csak a suly, gordules miatt gondolkodom cseren, ha van ertelmes alternativa (ha nem, van mar itthon cserere Addix Nobby Nic )
Amire gondoltam (elso+hatso felallas):
a. Nobby Nic SS Evo Addix Speegrip 2,25 + Rocket Ron SS Evo Speed 2,25
b. Nobby Nic SS Evo Addix Speegrip 2,25 + Racing Ralph SS Evo Speed 2,25
c. Rocket Ron SS Evo Speed 2,25 + Racing Ralph SS Evo Speed 2,25
d. Racing Ray SS Evo Speedgrip 2,25 + Racing Ralph SS Evo Speed 2,25
A regi, 2015 elotti Pacestar Ralphot probaltam hatul, nem szerettem (jobban kiporgott koves emelkedon mint a NN), el is adtam gyorsan. A kerekem DT Swiss Spline 2 M1700, tehat nem a legkonnyebb, de azert az OEM 2+ kg-os alap szetteknel konnyebb. Ahogy nezem, 100+100 grammot nyernek ha a NN-et cserelnem RaRa vagy RoRo-ra, de azt sem szeretnem ha emiatt tobb lenne a defekt vagy sokat veszitenek tapadasbol es tartossagban.
C-t használtam hosszú-hosszú évek óta (még a Speed, Speedgrip sem volt). Pár hónappal ezelőtt váltottam a D-re és a Racing Ray nagyon bejött. Megyek taknyosabb időben is és úgy érzem jobb elől mint a Rocket Ron volt. Tubeless használom, HHH és környéke, Pilis, stb. Nem versenyzem, felfelé szeretek menni, lefelé besz@ri vagyok egy kicsit, tehát a véleményem úgy tessék kezelni, hogy ott a határokat nem én feszegetem. Merev a bringa, defektre nem is emlékszem mikor volt ezekkel utoljára. Egy idő után foltosodni szoktak de nem vészesen, ezt én már megszoktam.