Vasárnap tekertem egy viszonylag nagyobb kört a Kevélyek, Pilistető, Hosszú hegy érintésével. Az egyik lefelének az alább is látható gyöngyszem lett az eredménye, a hátsó gumin 3! helyen, de csak ezt az egyet fotóztam le. Kibéleltem géles tasakokkal és végül 1 belső cserével hazaértem vele...
Sosem gondoltam volna, hogy ennyire fog hiányozni az ilyen barna oldalfalas gumik oldaláról az az egy gumiréteg, de ez itt most nagyon kijött. Gyakorlatilag teljesen szétfoszlott az oldalfal, szó szerint lefoszlott körbe. Egyébként az első keréken is, de gondolom ott kisebb volt a terhelés, meg nem indította meg a szakadást 1-1 kő.
Szóval részemről nagyon tetszik ez az oldalfal design, de köszönöm, többet nem kérek belőle. Azt nem tudom, hogy csak a Maxxis gyártja ezzel a technológiával ezeket (ez konkrétan maxxis ikon 2,2), avagy valamennyi gyártónál így lehagyják csak a gumiréteget, és kész. Valamiért úgy rémlik, hogy a WTB vagy akár a Schwalbe is mintha csak színezné az amúgy ugyan olyan gumi oldalfalú gumijait.
Mindenesetre most visszapakoltam a gyári 2,35-ös Noby Nick-eket, és várom, hogy megérkezzen a pár Ralph/Ray szett, azokat már végre tubeless is fogom feltenni.