Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Sziasztok!

Merevfaru 29-esre mit ajanlanatok leginkabb?

1. Hasznalat: masodik kerekpar, leginkabb csaladi turamontizasra (feleseggel), illetve teli bringazasra szoktam. Nem versenyzek, maratonozok, de azert sokat tekerek (majdnem napi szinten, hobby sport). Tubeless hasznalom.

2. Terep: Budai-hegyseg, tehat vegyes (es a tartossag sem art). Sarban-esoben viszonylag ritkan.

3. Jelenleg Nobby Nic SS Evo Pacestar 29x2,25 van e.+h. Teljesen meg vagyok elegedve vele, 3 eve nem volt defektem.

Igazabol csak a suly, gordules miatt gondolkodom cseren, ha van ertelmes alternativa (ha nem, van mar itthon cserere Addix Nobby Nic :))

Amire gondoltam (elso+hatso felallas):

a. Nobby Nic SS Evo Addix Speegrip 2,25 + Rocket Ron SS Evo Speed 2,25

b. Nobby Nic SS Evo Addix Speegrip 2,25 + Racing Ralph SS Evo Speed 2,25

c. Rocket Ron SS Evo Speed 2,25 + Racing Ralph SS Evo Speed 2,25

d. Racing Ray SS Evo Speedgrip 2,25 + Racing Ralph SS Evo Speed 2,25

A regi, 2015 elotti Pacestar Ralphot probaltam hatul, nem szerettem (jobban kiporgott koves emelkedon mint a NN), el is adtam gyorsan. A kerekem DT Swiss Spline 2 M1700, tehat nem a legkonnyebb, de azert az OEM 2+ kg-os alap szetteknel konnyebb. Ahogy nezem, 100+100 grammot nyernek ha a NN-et cserelnem RaRa vagy RoRo-ra, de azt sem szeretnem ha emiatt tobb lenne a defekt vagy sokat veszitenek tapadasbol es tartossagban.

C-t használtam hosszú-hosszú évek óta (még a Speed, Speedgrip sem volt). Pár hónappal ezelőtt váltottam a D-re és a Racing Ray nagyon bejött. Megyek taknyosabb időben is és úgy érzem jobb elől mint a Rocket Ron volt. Tubeless használom, HHH és környéke, Pilis, stb. Nem versenyzem, felfelé szeretek menni, lefelé besz@ri vagyok egy kicsit, tehát a véleményem úgy tessék kezelni, hogy ott a határokat nem én feszegetem. Merev a bringa, defektre nem is emlékszem mikor volt ezekkel utoljára. Egy idő után foltosodni szoktak de nem vészesen, ezt én már megszoktam.      

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

Sziasztok!

Merevfaru 29-esre mit ajanlanatok leginkabb?

1. Hasznalat: masodik kerekpar, leginkabb csaladi turamontizasra (feleseggel), illetve teli bringazasra szoktam. Nem versenyzek, maratonozok, de azert sokat tekerek (majdnem napi szinten, hobby sport). Tubeless hasznalom.

2. Terep: Budai-hegyseg, tehat vegyes (es a tartossag sem art). Sarban-esoben viszonylag ritkan.

3. Jelenleg Nobby Nic SS Evo Pacestar 29x2,25 van e.+h. Teljesen meg vagyok elegedve vele, 3 eve nem volt defektem.

Igazabol csak a suly, gordules miatt gondolkodom cseren, ha van ertelmes alternativa (ha nem, van mar itthon cserere Addix Nobby Nic :))

Amire gondoltam (elso+hatso felallas):

a. Nobby Nic SS Evo Addix Speegrip 2,25 + Rocket Ron SS Evo Speed 2,25

b. Nobby Nic SS Evo Addix Speegrip 2,25 + Racing Ralph SS Evo Speed 2,25

c. Rocket Ron SS Evo Speed 2,25 + Racing Ralph SS Evo Speed 2,25

d. Racing Ray SS Evo Speedgrip 2,25 + Racing Ralph SS Evo Speed 2,25

A regi, 2015 elotti Pacestar Ralphot probaltam hatul, nem szerettem (jobban kiporgott koves emelkedon mint a NN), el is adtam gyorsan. A kerekem DT Swiss Spline 2 M1700, tehat nem a legkonnyebb, de azert az OEM 2+ kg-os alap szetteknel konnyebb. Ahogy nezem, 100+100 grammot nyernek ha a NN-et cserelnem RaRa vagy RoRo-ra, de azt sem szeretnem ha emiatt tobb lenne a defekt vagy sokat veszitenek tapadasbol es tartossagban.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Hajtogatósnak hajtogatós..

Amint elkészülnek a kerekeim, megtudjuk, hogy viselkedik. 25-ös belső szélességű felnire megy, ezzel még tartoztam a montinak :)

a régebbi performance -tavalyelőtti szériáig, voltak a közép puttó cuccok, azóta a (hajtogatós) performance is addix keverék és tl ready (és ezek elviekben működnek lötty nélkül is)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Én már nem igazodok el ezeken, ezek szerint performance-ból is több alváltozat létezik, vagy pedig a különféle speedgrip, meg efféle fantázianevek aprózzák még szét a fajtákat, mert a Ray, amit tévedésből vettem, az performance, TL easy, és dögnehéz,rendesen vastag fala van (910g/29x2,25). Ez a NN ma érkezett, 2,35, és "csak" 796 g, nem is érzem olyan vastagnak. Viszont nincs rajta TL easy felirat, csak perforManci. De nem baj, apróról jött, szóval nem volt sok választás, úgyis ezt vettem volna :) /már kosárban volt máshol, igaz, az TLeasy lett volna, de mást nem akartam rendelni külföldiából/

a régebbi performance -tavalyelőtti szériáig, voltak a közép puttó cuccok, azóta a (hajtogatós) performance is addix keverék és tl ready (és ezek elviekben működnek lötty nélkül is)

• Kisherceg likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Hát a performance szerintem pont a hasadósabb...

Én már nem igazodok el ezeken, ezek szerint performance-ból is több alváltozat létezik, vagy pedig a különféle speedgrip, meg efféle fantázianevek aprózzák még szét a fajtákat, mert a Ray, amit tévedésből vettem, az performance, TL easy, és dögnehéz,rendesen vastag fala van (910g/29x2,25). Ez a NN ma érkezett, 2,35, és "csak" 796 g, nem is érzem olyan vastagnak. Viszont nincs rajta TL easy felirat, csak perforManci. De nem baj, apróról jött, szóval nem volt sok választás, úgyis ezt vettem volna :) /már kosárban volt máshol, igaz, az TLeasy lett volna, de mást nem akartam rendelni külföldiából/

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Köszönöm a hozzászólásokat, jöhetnek ám még!

A gördülési teszt oldalt megtaláltam. 

Előre a Rocket Ron mintája már "réginek" tűnik, az említett Maxxisból jó pár sokkal szimpatikusabb (Ardent Race, Ikon pl) de a Schwalbe Racing Ray is. Lehet nem kellene vacakolnom mert legutóbb is egy csomó pénzt locsoltam el feleslegesen a gumikra és maradt a Schwalbe. Elvileg a Racing Ray passzolna a hátul lévő Ralphhoz, úgy még a szokott Evo változat esetében nyernék is pár grammot  :P (nem tudom magam letagadni). Ezt használta valaki, esetleg kicsit vizes erdőben is lenne tapasztalat? 

De előre tuti kell valami, ha meg más márka kerül oda akkor a hátsót is cserélem. 

Most abban biztosan maradtam magammal a lentiek alapján (is), ha már van egy könnyebb XC bringám azt lehet nem kellene 750 - 800 grammos gumikkal nehezítenem 2.35 körüli méretek miatt akkor, ha a kanyarokban nem igazán ejtem bele nagy sebességgel a bringát. Kényelmet ekkora méretkülönbség okán nem adnak hozzá ezt most máshol is olvastam (29+ meg más méret és kategória nagyon). 

En kb azota hasznaltam a ront, miota megjelent (elotte a nickel parositottak a ralphot), a ray szvsz jobb gumi. Esoben passz... utalok bringat takaritani. Most raceking van elolhatul, ez jatekosabb gumi, de kiszamithato, nem vagyok lassabb vele szaraz es enyhen nedves idoben. 

Amugy ez is ugyanugy konnyezik, mint a egyes schwalbek (nalam a ralph es a burt). Par honap alatt ateszi magat a lotty.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Én most fogok előre 2.35-ös Nobbyt tenni, de sok értékelhető infóra ne várjatok ebből :D

Ráadásul direkt a vastagabb, nehezebb perf. verziót, mert olyanból már van egy Ray, ezt télire sarazós mindenesnek szánom, nehogy kihasadjon nekem, meg persze olcsóbb is volt.

Az elférésre és ballonosságra én is nagyon kíváncsi leszek, eddig 2,25-ös Schwalbe volt a legducibb, amit használtam. (igaz, a 2,10-es Michelin ugyanekkora volt, mert ők meg a bütykök nélkül értették a méretet)

Hát a performance szerintem pont a hasadósabb...

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts

Merre van az említett gördülési teszt?

Én ezt szoktam nézegetni mostanában:

https://www.bicycler...com/mtb-reviews

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

a lényeg, hogy a skinwall opciót ikszeld, minden egyéb másodlagos! :D ;)

Edited by Kisherceg, 2019. November 04. - 17:18.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Köszönöm a hozzászólásokat, jöhetnek ám még!

A gördülési teszt oldalt megtaláltam. 

Előre a Rocket Ron mintája már "réginek" tűnik, az említett Maxxisból jó pár sokkal szimpatikusabb (Ardent Race, Ikon pl) de a Schwalbe Racing Ray is. Lehet nem kellene vacakolnom mert legutóbb is egy csomó pénzt locsoltam el feleslegesen a gumikra és maradt a Schwalbe. Elvileg a Racing Ray passzolna a hátul lévő Ralphhoz, úgy még a szokott Evo változat esetében nyernék is pár grammot  :P (nem tudom magam letagadni). Ezt használta valaki, esetleg kicsit vizes erdőben is lenne tapasztalat? 

De előre tuti kell valami, ha meg más márka kerül oda akkor a hátsót is cserélem. 

Most abban biztosan maradtam magammal a lentiek alapján (is), ha már van egy könnyebb XC bringám azt lehet nem kellene 750 - 800 grammos gumikkal nehezítenem 2.35 körüli méretek miatt akkor, ha a kanyarokban nem igazán ejtem bele nagy sebességgel a bringát. Kényelmet ekkora méretkülönbség okán nem adnak hozzá ezt most máshol is olvastam (29+ meg más méret és kategória nagyon). 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Évek óta Racket Ron-t használok előre (EVO, TL, 29, SnakeSkin, 2.25), van értelme váltanom, esetleg más is használta mostanában és talált jobbat? 

Arra sem emlékszem, hogy hátra miért váltottam a RRalph-ra  :).

Felfelé tekerek amennyit tudok, betonon is de az erdőt keresem leginkább, lefelé óvatos vagyok.

Tett fel valaki merev XC gépre esetleg 2.35-os külsőt, lenne értelme (kényelem, tapadás, ilyenekre gondolok)? Tudom az súlyban több, kb 200 gramm plusz/szett. Nobby Nick, Maxxis Ikon pl. Ez utóbbi 740 gram a 3C/EXO/TR változatból. Szettben gondolkodom.  

nic szerintem felesleges merev xc gépre

régi ralph/ ron kb a legjobb páros sváblétól ilyen konfigra. de ron még vállalható hátul is szerintem

maxxis-ok nagyon jó gumik egyre több komolyan bringázó ismerős használja bár inkább am/enduro vonalon.

én ilyen crossmark II/ ardent

vagy ardent race,/ ardent

vagy ikon /ardent párokat néznék  . arderntből előre akár 2,4 is (bár nehezebb) ballonosság sose baj :)

de egy új -bringáról bontott - performance 2,25ös ralphom van occsóért (nem tetszik a minta)  :)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Évek óta Racket Ron-t használok előre (EVO, TL, 29, SnakeSkin, 2.25), van értelme váltanom, esetleg más is használta mostanában és talált jobbat? 

Felfelé tekerek amennyit tudok, betonon is de az erdőt keresem leginkább, lefelé óvatos vagyok.

Tett fel valaki merev XC gépre esetleg 2.35-os külsőt, lenne értelme (kényelem, tapadás, ilyenekre gondolok)? Tudom az súlyban több, kb 200 gramm plusz/szett. Nobby Nick, Maxxis Ikon pl. Ez utóbbi 740 gram a 3C/EXO/TR változatból. Szettben gondolkodom.  

némileg megszólítva érzem magam. :) Conti (amit nem kedvelsz tudtommal) XC-King RaceSport, 2,4 (ami közelebb van a 2,3-hoz). szóval, a merevvillás 29er bringá(ko)n próbálkoztam vele. első nekiszaladásra 2,2-es volt fenn elöl-hátul (ugyanilyen minta/kivitel), majd lett elöl 2,4, majd hátul is 2,4, majd legutóbb újra 2,2 elöl-hátul...

amit tapasztalni véltem:

- hátul sokat nem tett hozzá a kényelemhez a 2,4, inkább csak lassabbnak, nehezebben gyorsíthatónak tűnt. talán kevésbé deformálódot kanyarodáskor azonos nyomáson

- elöl: itt arra számítottam, hogy kényelmesebb lesz valamivel és jobban tapad majd a nagyobb és több magabiztosságot ad. ebből kb egyik sem jött be, nem kényelmesebb szinte semmivel, nem tapad jobban. a +grammok miatt még inkább érvényesül a lendkerék hatás, így korrigálni, mozgatni nehézkesebb.

ha bevált a 2,25, szerintem ne válts!

• Rabbit likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Én most fogok előre 2.35-ös Nobbyt tenni, de sok értékelhető infóra ne várjatok ebből :D

Ráadásul direkt a vastagabb, nehezebb perf. verziót, mert olyanból már van egy Ray, ezt télire sarazós mindenesnek szánom, nehogy kihasadjon nekem, meg persze olcsóbb is volt.

Az elférésre és ballonosságra én is nagyon kíváncsi leszek, eddig 2,25-ös Schwalbe volt a legducibb, amit használtam. (igaz, a 2,10-es Michelin ugyanekkora volt, mert ők meg a bütykök nélkül értették a méretet)

horgasz-zsolti

horgasz-zsolti

vendég

• fórumtag
  • 59 posts

Szia!

Én is Rocket Ron evot-t használok, az egyik bicón 2.25 de 29es, a másikon 2.35 26-os méretben, nagy különbséget nem érzek a kettő között, persze nehéz is így összehasonlítani. Látványosan ballonosabb a 2.35ös, de kb ugyanazt a nyomást használom mindkettőben -> 1.8..2bar körül.

Racing Ralph-al csúszkáltam mint a veszedelem, Nobby-t is szeretem, de az érzésre lassabb valamivel. 

Én a magam részéről maradok ennél a két típusnál (Rocket Ron és NN).

Maxxis nekem fura, én nem váltanék arra, de ha találsz 2.35ös Rocketet, próbáld ki!

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

A gordulesi tesztbe bekerult a ray + ralph. Nem tevedtem sokat, amikor ugy ereztem, hogy nem fognak rekordot donteni. Bar a ray nem rossz ahhoz kepest, amennyire tapad.

maxxis aspen es rekon is van

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

A gordulesi tesztbe bekerult a ray + ralph. Nem tevedtem sokat, amikor ugy ereztem, hogy nem fognak rekordot donteni. Bar a ray nem rossz ahhoz kepest, amennyire tapad.

maxxis aspen es rekon is van

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

az is el fog mozdulni csak idő kérdése

Az alapvető probléma az volt szerintem, hogy trehányul vágtam el a szalagot. Máig nem jöttem volna rá, hogy elmozdult a szalag két vége, ha nem kezdi ki a gumit, pedig elég merev cuccnak nézem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Visszaraktam úgy, hogy az átlapolódott részt levágtam, kicsit lenyiszáltam az élesnek tűnő részeket, illetve vastag ragasztószalaggal még körbetekertem. Kíváncsi vagyok, meddig fogja bírni.

Ezek után az az érzésem, hogy olyan szalag jobb lenne, amit bele kell ragasztani a külsőbe.

az is el fog mozdulni csak idő kérdése

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

pontosan leírtad amiélrt mi pl nem tartjuk és nem ajánljuk a hasonló termékeket.

Visszaraktam úgy, hogy az átlapolódott részt levágtam, kicsit lenyiszáltam az élesnek tűnő részeket, illetve vastag ragasztószalaggal még körbetekertem. Kíváncsi vagyok, meddig fogja bírni.

Ezek után az az érzésem, hogy olyan szalag jobb lenne, amit bele kell ragasztani a külsőbe.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Vettem korábban defektvédő szalagot, mert szövetig akarom ezt a külsőt koptatni (just for fun).

Tegnap defektet kaptam...

Megvan az oka is...

Defektvédő szalag leírása:
Szedd szét a kereket.
Gyömöszöld be a szalagot a külsőbe.
Jelöld meg a méretet.
Vedd ki a külsőből a szalagot.
Vágd 10mm-el hosszabbra, hogy legyen átfedés.
Gyömöszöld vissza a szalagot.
Gyömöszöld vissza a belsőt.
Fújd fel.
Jó bringázást.

Fasság, gondoltam, ha ez átlapolódik, ott lesz egy szép hupli a kerékben, hát méretre vágtam.
Namost ennek ellenére ma, ahogy szétszedtem a kereket, jól láthatóan egymásra volt vagy 10mm lapolódva  :huh:  Ráadásul az alul lévő részt nem vágtam el rendesen, kicsit hegyes volt, az bökte ki a belsőmet :o
Kicsit gyanús ugyanis, hogy nem találtam éles tárgyat, és pont az illesztésnél volt egy pöttynyi lyuk

pontosan leírtad amiélrt mi pl nem tartjuk és nem ajánljuk a hasonló termékeket.