Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Megjöttek a 29×2,4-es Maxxis Ardentjeim. Elsõ méricskélések alapján ezek tényleg lesznek 60mm szélesek, remélem nem nagyon tágulnak, mert a végén nem férnek majd be a vázba/villába...

Merevvillához fogod használni?

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Megjöttek a 29×2,4-es Maxxis Ardentjeim. Elsõ méricskélések alapján ezek tényleg lesznek 60mm szélesek, remélem nem nagyon tágulnak, mert a végén nem férnek majd be a vázba/villába...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Kezdõ kérdés, nem vagyok gumi témában járatos: Gyárilag Kenda Komodo-val van szerelve a montim (Kona Kula), idén mennék több maraton középtávot (lelkes amatõr szint / Master1), érdemes cserélnem? Valami könnyû, jobban kapaszkodó gumira gondoltam (Rocket Ron?), esetleg érdemes játszani tubelesset a Kendaval? (A felni sun ds2xc). 80 kg vagyok, a Kenda 2.1-es. Maradjak 2.1-en, vagy menjek 2.25-re? Az én súlyomnál hány barra érdemes fújni? Köszönöm a tanácsokat!

Nem érdemes. Semmit nem fog számítani a versenyen, ha lecseréled a gumit. 3bar körüli értékre.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Kezdõ kérdés, nem vagyok gumi témában járatos: Gyárilag Kenda Komodo-val van szerelve a montim (Kona Kula), idén mennék több maraton középtávot (lelkes amatõr szint / Master1), érdemes cserélnem? Valami könnyû, jobban kapaszkodó gumira gondoltam (Rocket Ron?), esetleg érdemes játszani tubelesset a Kendaval? (A felni sun ds2xc). 80 kg vagyok, a Kenda 2.1-es. Maradjak 2.1-en, vagy menjek 2.25-re? Az én súlyomnál hány barra érdemes fújni? Köszönöm a tanácsokat!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

lehet azért B-s ? :)

Szerintem a szó amit keresel: selejt :) és az nem egyenlõ az értékcsökkenttel (elvileg)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

a 42es smartsammel en is sokat szemeztem meg a crossbringas korszakomban, de 47es landcruisert vettem, ami baromi jol viselkedik, de nehez mint a ko (asszem 800g+ volt a 28as). a sammal jobban jartam volna. amugy crosscangara irtad a samet?

k.
_1.jpg[/IMG]

igen, a krosszbícón volt természetesen.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ma kivancsi voltam, hogy mire eleg a 35os cx gumi egy fullmerev bringan az mtbs edzokodomon. azert keves lenne, de nem ott, ahol szamitottam ra. a sziklas-murvas reszen pl siman lejottem (max fele sebesseggel), es meg a zuzott betonon is elmentem vele, es felfele sem csuszott az agyagon (amin meg is lepodtem, mert egy semislick, oldalbutykokkel). amire viszont nem szamitottam, hogy a kiszikkadt fucsomos resz viszont baromi szar volt vele, alig tudtam tekerni rajta.

most jo lenne egy 2.25oset belerakni (ha beletudnek), hogy mi a fullmerev vaz es mi a 35os gumi "sara". mongy az a tapasztalatom, hogy az ut egyenetlensegeire inkabb gumi kell, a kiszamithatatlan terepre (szikla, katyu) meg felfuggesztes. asszem egy telos 29er kell gumicserelgetessel.

a 42es smartsammel en is sokat szemeztem meg a crossbringas korszakomban, de 47es landcruisert vettem, ami baromi jol viselkedik, de nehez mint a ko (asszem 800g+ volt a 28as). a sammal jobban jartam volna. amugy crosscangara irtad a samet?

roseknak van ilyen, 35os continentallal szerelik - 8-9kilosak.
Posted Image

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

sulyban azert nem ua, nem mtb alkatreszeket hasznalnak (ezert erdekelne) :) a crossbicok sem olyan hosszuak, mint a 29erek.

arra is kivancsi lennek, hogy aszfalton milyenek a schwalbe mtb gumijainak cx verzioi. epp azt neztem, hogy ugyanugy van rron, ralph, etc. a 29ernek azaz elonye, hogy pl itt gyor kornyeken valszeg jobban ellennek a cx gumikkal, viszont egy bakonyi csapatasnal rakhatok ra ballonos gumikat. minel kevesebbet tekerunk a bakonyban, annal jobban hianyzik a regi crossbico - itt vagy 40-50%ot kell aszfalton tekernem, mire kierek terepre, aztan jon 30-40% olyan terep, amin a 35os cx gumi is eleg volt. jo lenne ha lenne sok lovem meg helyem par cangara.

42-es smart sam-et használtam tavaly, teljesen jó. nem gurul sokkal roszabbul mint az a fél slick aminek elfeljtettem a nevét :).

az offhoz meg, sztem nagyon rövidek azok a vázak egyenes kormányhoz, mint az outik is. -vagy 2 számmal nagyobb kell- de Te tudod.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

off
és akkor van egy rövid, merevvillás cross bicód :)
on

sulyban azert nem ua, nem mtb alkatreszeket hasznalnak (ezert erdekelne) :) a crossbicok sem olyan hosszuak, mint a 29erek.

arra is kivancsi lennek, hogy aszfalton milyenek a schwalbe mtb gumijainak cx verzioi. epp azt neztem, hogy ugyanugy van rron, ralph, etc. a 29ernek azaz elonye, hogy pl itt gyor kornyeken valszeg jobban ellennek a cx gumikkal, viszont egy bakonyi csapatasnal rakhatok ra ballonos gumikat. minel kevesebbet tekerunk a bakonyban, annal jobban hianyzik a regi crossbico - itt vagy 40-50%ot kell aszfalton tekernem, mire kierek terepre, aztan jon 30-40% olyan terep, amin a 35os cx gumi is eleg volt. jo lenne ha lenne sok lovem meg helyem par cangara.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

van egyeneskormanyos cx bringa?

off
és akkor van egy rövid, merevvillás cross bicód :)
on

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Van.
De ez most, hogy jön ide? :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

29eren nem probaltatok cx gumikat? :) lightosabb terepen persze... a crosscangaval marha sok helyen el tudtam menni.

CX géppel és cx gumikkal nyomtam itt a svájci Jurában 95km-t, nem csak laza terepen. Mûködik a dolog, de normális méretû gumival lényegesen megnõ a mókafaktor. :)

RK-Ikon problémakörre: Eléggé O-profil mindkét gumi, elõl jobban szeretem ha inkább U-alakú a gumi, szóval valami markáns oldalmintázat nekem nem árt.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
29eren nem probaltatok cx gumikat? :) lightosabb terepen persze... a crosscangaval marha sok helyen el tudtam menni.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Ha jobb elsõ keréken, akkor miért hátra tennéd?

Azt írta, hogy elsõ keréken jobb, mint a RK, ami azért nem túl nagy teljesítmény, valljuk be. Nem jó, csak jobb. És õ tudtommal hátul RK-et használ, mert oda amúgy tényleg elmegy.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Ezt én 29esben ki fogom próbálni, a Conti RaceKing-hez eléggé hasonló. A RK valószínûleg jobban gurul a folyamatos középsõ mintasor miatt, az Ikon tuti jobb elsõkeréken a markánsabb oldalmintázat miatt. Nekem az Ikon is inkább hátsó mintázatnak tûnik.

Ha jobb elsõ keréken, akkor miért hátra tennéd?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Tanúsíthatom. Minél mostohábbak a körülmények a hobbi bringások annál lassabbak, az eleje meg veszít 10-20 percet egy maratonon. A nagyobb sebesség és fordulat tényleg kidobja a sarat. Lásd tavaly Szilvásvárad ANDREAS Kugler 5:06:19 és nem volt száraz a pálya.

Van valakinek tapasztalata ezzel: Maxxis Ikon, mert én szemezgetek vele, de rohadt drága.

Ezt én 29esben ki fogom próbálni, a Conti RaceKing-hez eléggé hasonló. A RK valószínûleg jobban gurul a folyamatos középsõ mintasor miatt, az Ikon tuti jobb elsõkeréken a markánsabb oldalmintázat miatt. Nekem az Ikon is inkább hátsó mintázatnak tûnik.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Viszi õket a lendület, az egyenletesebb terhelés és kb kétszeres watt/súly. :) És a nagyobb sebesség mellett sokkal jobban kidobálja a sarat a gumi. Ennyi a titok. Sárban jobban kijönnek a különbségek.

Tanúsíthatom. Minél mostohábbak a körülmények a hobbi bringások annál lassabbak, az eleje meg veszít 10-20 percet egy maratonon. A nagyobb sebesség és fordulat tényleg kidobja a sarat. Lásd tavaly Szilvásvárad ANDREAS Kugler 5:06:19 és nem volt száraz a pálya.

Van valakinek tapasztalata ezzel: Maxxis Ikon, mert én szemezgetek vele, de rohadt drága.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Viszi õket a lendület, az egyenletesebb terhelés és kb kétszeres watt/súly. :) És a nagyobb sebesség mellett sokkal jobban kidobálja a sarat a gumi. Ennyi a titok. Sárban jobban kijönnek a különbségek.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Elcsúsznak. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)