Megjöttek a 29×2,4-es Maxxis Ardentjeim. Elsõ méricskélések alapján ezek tényleg lesznek 60mm szélesek, remélem nem nagyon tágulnak, mert a végén nem férnek majd be a vázba/villába...
Merevvillához fogod használni?
Megjöttek a 29×2,4-es Maxxis Ardentjeim. Elsõ méricskélések alapján ezek tényleg lesznek 60mm szélesek, remélem nem nagyon tágulnak, mert a végén nem férnek majd be a vázba/villába...
A sebesség mindent megold.
Kezdõ kérdés, nem vagyok gumi témában járatos: Gyárilag Kenda Komodo-val van szerelve a montim (Kona Kula), idén mennék több maraton középtávot (lelkes amatõr szint / Master1), érdemes cserélnem? Valami könnyû, jobban kapaszkodó gumira gondoltam (Rocket Ron?), esetleg érdemes játszani tubelesset a Kendaval? (A felni sun ds2xc). 80 kg vagyok, a Kenda 2.1-es. Maradjak 2.1-en, vagy menjek 2.25-re? Az én súlyomnál hány barra érdemes fújni? Köszönöm a tanácsokat!
lehet azért B-s ?
a 42es smartsammel en is sokat szemeztem meg a crossbringas korszakomban, de 47es landcruisert vettem, ami baromi jol viselkedik, de nehez mint a ko (asszem 800g+ volt a 28as). a sammal jobban jartam volna. amugy crosscangara irtad a samet?
k.
_1.jpg[/IMG]
sulyban azert nem ua, nem mtb alkatreszeket hasznalnak (ezert erdekelne) a crossbicok sem olyan hosszuak, mint a 29erek.
arra is kivancsi lennek, hogy aszfalton milyenek a schwalbe mtb gumijainak cx verzioi. epp azt neztem, hogy ugyanugy van rron, ralph, etc. a 29ernek azaz elonye, hogy pl itt gyor kornyeken valszeg jobban ellennek a cx gumikkal, viszont egy bakonyi csapatasnal rakhatok ra ballonos gumikat. minel kevesebbet tekerunk a bakonyban, annal jobban hianyzik a regi crossbico - itt vagy 40-50%ot kell aszfalton tekernem, mire kierek terepre, aztan jon 30-40% olyan terep, amin a 35os cx gumi is eleg volt. jo lenne ha lenne sok lovem meg helyem par cangara.
sulyban azert nem ua, nem mtb alkatreszeket hasznalnak (ezert erdekelne) a crossbicok sem olyan hosszuak, mint a 29erek.off
és akkor van egy rövid, merevvillás cross bicód
on
van egyeneskormanyos cx bringa?
van egyeneskormanyos cx bringa?
29eren nem probaltatok cx gumikat? lightosabb terepen persze... a crosscangaval marha sok helyen el tudtam menni.
Ha jobb elsõ keréken, akkor miért hátra tennéd?
Ezt én 29esben ki fogom próbálni, a Conti RaceKing-hez eléggé hasonló. A RK valószínûleg jobban gurul a folyamatos középsõ mintasor miatt, az Ikon tuti jobb elsõkeréken a markánsabb oldalmintázat miatt. Nekem az Ikon is inkább hátsó mintázatnak tûnik.
Tanúsíthatom. Minél mostohábbak a körülmények a hobbi bringások annál lassabbak, az eleje meg veszít 10-20 percet egy maratonon. A nagyobb sebesség és fordulat tényleg kidobja a sarat. Lásd tavaly Szilvásvárad ANDREAS Kugler 5:06:19 és nem volt száraz a pálya.
Van valakinek tapasztalata ezzel: Maxxis Ikon, mert én szemezgetek vele, de rohadt drága.
Viszi õket a lendület, az egyenletesebb terhelés és kb kétszeres watt/súly. És a nagyobb sebesség mellett sokkal jobban kidobálja a sarat a gumi. Ennyi a titok. Sárban jobban kijönnek a különbségek.