Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
Na B+! Dupla defekt. Ráadásul úgy, hogy tegnap déltájban jöttem haza és most eresztett le a hátsó. :D
Az elsõben valószínûleg valami lassúdefekt-féleséget sikerült összeszedni, mert az csak nagyon puha, de nem engedett le teljesen. Viszont a hátsó... egy félórája valami matatást hallok az elõszobából. Nézem, a macska itt döglik az ágyon, rovarok nem csapnak ilyen zajt, mi a túró lehet? Hátsó kerék megy össze. De kb. 20mp alatt engedett le 0-ra... Hogy ezt hogy sikerült?
A hátsó már úgyis közelíti a tükörradiált, úgyhogy aktuális a cseréje, de ezt akkor sem értem, miért most, több, mint 24 órányi állás után engedett le... :confused:

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
OFF

Övtáska szerintem kiváltható egy olyan mezzel, aminek van cipzáras zsebe. Csak rakj bele mindent egy lezárható zacskóba! ;)

ON

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Rövid utakra <20km
kulacs víz, pumpa, pótbelsõ, gumifoltozó, leszedõ, imbuszkészlet és egy rendes villogó, mert a bringán csak egyledest tartok. kulacs, pumpa a vázon, többi egy rendes nyeregtáskában. Telefon, iratok, kulcs pedig övtáskában, és ott még hely is van. :)

Hosszabb távra >30km
már itatós hátizsák, kesztyû, esõkabátocska, ha olyan az idõ :)

bocsi, ha offtopik, töröljétek nyugodtan.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ennyi mindent miben visztek magatokkal?Övtáska,váztáska,nyereg táska?

en vagy egy szal kulaccsal megyek (kornyeken 1-1.5oras tekeres, mobilteloval a zsebben), vagy hatizsakkal :) a hatizsakban imbuszkeszlet, potgumi, pumpa, foltkeszlet - hidegebb idoben vmi melegebb felso a lefelekre, ivozsak (kiszamolva a turara szukseges mennyiseggel), esetleg nemi kaja, villogok. de en nem versenyzem.

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

Nálam a következõképp vannak elhelyezve a cuccok:
- Pumpa a vázon (érdemes tépõzárasan is odafogatni, szar dolog kerülgetni a sok elhagyott vackot. ;)
- Kulacs (Powerbaros sárga, az nem esik ki).
- Kis nyeregtáskában: összecsukható szerszám, kis filmesdoboz tele csavarokkal, patentszemekkel, sõt mintha elsõváltó-fixáló kis bigyó is lenne benne. Gumileszedõ düzni és foltkészlet. Mondjuk ezekbõl párat tuti nem használok versenyen, de nem szeretek ki-be pakolgatni.
- A mez hátsó zsebeibe: szélsõ zseb: iratok és telefon nylonzacsiban (esetleg mellé befér egy kis flakon olaj), középsõ zsebbe a pótbelsõ, másik szélsõ zsebbe pedig a nyeregtáska - amióta a Jánoshegyen kirázódott a zsákból az imbuszkészlet azóta nem hordom a vázon a táskát.
- Gélekkel nem élek, de az iratok mellé be szokott férni 2-3 müzli szelet vagy egy banán.
Gondolom hülyébben nézek ki mint egy málhás szamár, de már kiöregedtem a manökenségbõl. :)

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
mez hátsózsebe+okos helyekre felszigszalagozva bicajra.legalábbis én így használom

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

hello!
indulnék egy versenyen, de mivel nincs versenytapasztalatom, így gondban vagyok defekt-téren. hirtelen felindulásból vettem oko defekt-stoppot, de a belsõnkénti 150 ml után elég komolyan megnõtt a súlya a bringának (hobbista vagyok, nem grammániás, de azért ez tényleg túlzás). ahogy így olvasgattam sokan no-flat tejet használnak/tok. kérdés, hogy ki mit ajánl ezügyben, ésszerû anyagi keretek között, vagy hagyjam inkább az egészet a búsba, és vigyek magammal tartalék belsõt meg pumpát?
köszi!
d

Többször használtam no-flats belsõt és 3 defektbõl 1-et fogott meg mindössze. A másik kettõbõl az egyik egy felütés volt, a másik egy nagyon pici szeg. Elvileg mindkettõ beleesik a 4mm-es határba, amit tudnia kellene tömíteni, de nem oldotta meg a gondot, sõt utána nem volt egy öröm kitakarítani a külsõt, letörölgetni a felnit (mondanom sem kell, olyankor bír ragadni rendesen)... Szerencse, hogy volt nálam egy zacskó, amibe bele tudtam csomagolni a lyukas-tejes belsõt. Egy jó defektgátló szalag inkább, mint a tejcsi (persze a felütés ellen ez sem véd).
Pótbelsõ és foltot tegyél be mindenképp. Találkoztam már olyan peches emberrel, aki beszedett vagy 4 defektet 1 maratonon belül :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

belsõnkénti 150 ml után elég komolyan megnõtt a súlya a bringának (hobbista vagyok, nem grammániás, de azért ez tényleg túlzás). ahogy így olvasgattam sokan no-flat tejet használnak/tok.

Notubes vagy Noflats vagy Pitstop. Latex alapút vegyél 60 ml, mindent megold. A latexbelsõ is jó, bár folt nem is kell hozzá. Egyedül a kidörzsölõdése zavart, kisebb nyomáson a sok kis rázkódástól hajlamos volt levékonyodni helyeken, s ott félévente eldurrant. Szerencsére ez mindig edzésen történt meg, s versenyen mindig új belsõvel mentem. Persze ez még akkor volt, amikor használtam belsõt.

A nyomásra nincs szabály, én 75 kilóval 1.5 baron közlekedem tubeless-el, 2.2-2.3-al mentem latexbelsõvel.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
persze

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
az van a 2,5"-osomban, teljesen jó.

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
illetve mekkora nyomást adjak neki a 80 kilómhoz?

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
köszi a válaszokat!
michelin aircomp 26x1.75/2.1-et nyugodt szívvel rakhatom 2.2-es race kingbe?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
+1 a latex mellett! :)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
ahogy kala írja,csak én a foltkészletet kihagyom:)latex belsõ még nem hagyott cserben

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Latex belsõre + pótbelsõre + pumpára + foltkészletre szavaznék.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Sziasztok van valakinek tapasztalata a Maxxis Ardent külsõjérõl? 2.25-ösben érdekelne XC-re, ja és tud valaki olyan boltot/webshopot (Magyarországon) ahol lehet venni/rendelni?! Elõre is köszi!

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
hello!
indulnék egy versenyen, de mivel nincs versenytapasztalatom, így gondban vagyok defekt-téren. hirtelen felindulásból vettem oko defekt-stoppot, de a belsõnkénti 150 ml után elég komolyan megnõtt a súlya a bringának (hobbista vagyok, nem grammániás, de azért ez tényleg túlzás). ahogy így olvasgattam sokan no-flat tejet használnak/tok. kérdés, hogy ki mit ajánl ezügyben, ésszerû anyagi keretek között, vagy hagyjam inkább az egészet a búsba, és vigyek magammal tartalék belsõt meg pumpát?
köszi!
d

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a butil schwalbe belsok tenyleg tovabb birjak, ha ez problema - de szerintem egyket hetente amugy sem art ellenorizni a guminyomast (nalam mostanaban 2-2.2bar).

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Hi!

Szerintetek cseréljem a belsõt ha olyan másfél, 2 hét alatt 2.75ös nyomás lemegy olyan 1.9-2re? Túrázás elõtt fújok bele aztán ha nem használom egy ideig csökken a nyomás.

Ennél a latex belsõk is többet eresztenek 2-3nap alatt. :) Szerintem nem defektes, esetleg a szelepnél lehet van valami kis kosz.