ereszd le a gumit, mozgasd at korben, majd fujd fel a maximalis nevleges nyomasra... ugy lehet "kiugrik". utana ereszd le nemileg, es allitsd be a kivant nyomast. igy nekem szinte sose utnek a gumik.
amugy biztos, hogy a szelep ereszt, es nem a tove szakadt ki pl? ha ki van tekerve a biztosito, akkor sem szabadna eresztenie (a nyomas kinn tartja), csak ha benyomod a veget.
nalam az 54es gumi 49 volt.
Kb. ezt csináltam (tavaly szereztem benne némi gyakorlatot, mikor úgy hittem, hogy a kerékben van a nyolcas, aztán bebizonyították, hogy nem. :-) )
Ami a defektet illeti: a hátsó kerékben pár héttel ezelõttig húzta a gyári belsõ, annál valóban a szelep tövénél szakadt el a gumi. Most az elsõ eresztett le, benyomtam a víz alá és egészen egyértelmûen a két fém alkatrész közt jön belõle a levegõ.
Lehet, hogy csak kosz ment bele, mindenesetre bármit teszek, nem tudtam elérni, hogy ne eresszen.
Mindegy, ma vettem két belsõt is, de legalább abban biztos lehetek, hogy nem maradt sem szög, sem királydinnye a régi külsõben, úgyhogy újra fel tudom használni. :-)
Nem csípted be a belsõt a külsõ és a felni közé? Vágtam már így ki belsõgumit, útmenti gyorscsere közben.
Nem tudom. Majd holnap megnézem. Bármi lehet. Miközben cseréltem, a Duna parton, az egyik kertes házból valami iszonyat hamis "zene" szólt, kis híján az õrületbe kergetett :-D
Néhány gyártó, köztük a Continental is kisebb méretet ad meg a valós szélességnél. Ja, a "néhány" az itt kb. azt jelenti, szinte mindegyik...
...
Edit: ja igen, és ha olyan széles gumi kell, amire a valós szélessége van írva, vásárolj Geax-ot! ;-) (Dante után szabadon:-D)
Amennyire tudtam, megmértem: a legszélesebb pontja kb megfelel a 2.2"-nek. Csak nincsenek bütykök a futófelület szélén, emiatt kisebbnek, keskenyebbnek tûnik.
Geax? Nem ismerõs... Ez valami burkolt sértés akart lenni? ;-)
--------------------------------------------------------------
ui: van valami trükk arra, hogy a tárcsafék összeszerelés után se ciripeljen? Két variáció van jelen pillanatban:
- pici nyolcas van már a tárcsában, fordulatonként egy-egy pillanatra hozzáér az egyik fékpofához. Zajos, de nincs érezhetõ fékhatás, ha nem fékezek.
- hangja ugyan nincs, de folyamatosan súrlódik és ha megpörgetem a kereket, akkor jól érezhetõen fékezõdik.