Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Á, nem gond, még úgysem bírtam rávenni magam, hogy megfordítsam a külsõt az elsõ keréken.

Egyébként az nem tûnt fel amikor raktad fel a gumit, hogy mászó irányban állnak a bütykök?

A sebesség mindent megold.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A túl sok tejben a szilárd szemcsék amúgy hamarabb összeállnak, olyan kis gumigolyóvá. :) Úgy képzelem el, mint a bolygóképzõdést, amikor a kritikus tömeget túllépõ csillagközi por elkezd összeállni. Na megyek is vissza aludni...

Á, nem gond, még úgysem bírtam rávenni magam, hogy megfordítsam a külsõt az elsõ keréken. Amint megfordítom, ennek a tejnek egy része, mint a kritikus tömeg, szanaszét fog folyni, ahogy magamat ismerem... Üröm az örömben, hogy bekrepált a fully-m hátsó felfüggesztése (a tag), frankón nézegethetem a szobában 2-3 hétig a készre szerelt, nullkilométeres, vattaúj kerékszettemet, amint magányosan álldogál a falnak támasztva. (Tartalék bicajom V-fékes...)
Végeztem viszont egy kis méregetést tolómérõvel, mert ez úgyis mindig téma itt:
- Nobby Nic 2.25 Evo PaceStar (tubeless-ready), 2011-es: 53.1 mm (két külsõnél mért érték átlaga)
- Geax Saguaro 2.2 TNT: 55.2 mm (két külsõnél mért érték átlaga)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A túl sok tejben a szilárd szemcsék amúgy hamarabb összeállnak, olyan kis gumigolyóvá. :) Úgy képzelem el, mint a bolygóképzõdést, amikor a kritikus tömeget túllépõ csillagközi por elkezd összeállni. Na megyek is vissza aludni...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A tej mennyiség inkább idõtartam függõ. 30ml tej is megfog elég sok szúrt defektet.

A sebesség mindent megold.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Nekem is elég lett volna a Dante által írt mennyiség, biztos ami biztos alapon tettem bele valamivel többet. Meglehetõsen ballonos a gumi és a leírás ehehz a szélességhez/felhasználáshoz ha jól rémlik, 80-120 ml-t ajánlott.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Kell a 110 ml tej az igazi UST külsõhöz és igazi UST felnihez? Amúgy honnan van a GEAX? Nem is olyan kõnehéz, ha tényleg ballonos.

Én 60-70 ml-el jól elvagyok.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Kell a 110 ml tej az igazi UST külsõhöz és igazi UST felnihez? Amúgy honnan van a GEAX? Nem is olyan kõnehéz, ha tényleg ballonos.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Akkor tedd fel újra, mert a Traction nem az oldalstabilitást fokozza, hanem, elsõ keréken, a fékezhetõséget. Általában hátul szokták "Traction" üzemmódban használni, azok, akik elpörögnek.

Okké, akkor full fordítva tettem fel mindkettõt, mint ahogy szerettem volna... A hátsóhoz hozzá nem érek mostanában, amilyen nehéz volt feltenni, így hát üsse kavics, akkor speed-speed lesz!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Köszi!
E/H: traction/speed. NNic után gondoltam lehet, szokni kell még elõl. ;-)

Akkor tedd fel újra, mert a Traction nem az oldalstabilitást fokozza, hanem, elsõ keréken, a fékezhetõséget. Általában hátul szokták "Traction" üzemmódban használni, azok, akik elpörögnek.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Sok sikert hozzá, nekem bevált, kõnehéz, de megbízható, egész évben mentem vele, s kábé alig van megkopva. (remélem SPEED/SPEED irányban tetted fel)

Köszi!
E/H: traction/speed. NNic után gondoltam lehet, szokni kell még elõl. ;-)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Sok sikert hozzá, nekem bevált, kõnehéz, de megbízható, egész évben mentem vele, s kábé alig van megkopva. (remélem SPEED/SPEED irányban tetted fel)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Megelégelve a sok, fõként tüskékkel beszedett defektet, plusz nemrég felavatva magam életem elsõ felütéses defektjével, ezt fogom tesztelni most, remélhetõleg nagyon hosszú idõn át és problémáktól mentesen (katt a nagyobb képért):
Feltöltött kép

Régi vágyam volt már, hogy megbízhatóság szempontjából kompromisszumoktól mentes kerekeim legyenek, többek közt ezért esett a választásom az átlagosnál nehezebb Geax-ra. A pontos típus: Geax Saguaro TNT (Tubes, No tubes) 2.2, 26-os méret. Az elsõ, szereléskor szerzett puszta benyomásaimról csak annyit, hogy a 2.2-es méretet valóban hozza, legalább 1-1.5 mm-rel szélesebb (megmérem majd pontosan, ha valakit érdekel), mint a 2.25-ös Nobby Nic, ha mellé teszem felfújt állapotban, és természetesen a kerülete is nagyobb és úgy egyáltalán ballonosabb, ami nekem fontos volt - akárcsak a kevésbé agresszív mintázat, amivel várhatóan kevesebb hajtásra fordítható energiám megy majd veszendõbe. Nagyon masszív gumi egyébként, ott van benne az anyag: miután kihajtogattam, simán letámasztottam a falhoz és úgy maradt, mintha drótos külsõ lenne és az oldalfala vagy 2x vastagabb, mint például a Schwalbe külsõké. Forgásirányos, azaz feltehetõ "traction" vagy "speed" iránnyal, ki hogyan óhajtja.
Ma este installáltam UST-s kerékszettre mindkét külsõt, puszta kézzel és szappanos vízzel, ami nagyon kellett a felszereléshez. Az elsõ kerékre viszonylag könnyen felment, de a hátsó felnire úgy kellett ráimádkoznom. Természetesen a felpattintás utolsó fázisa elõtt tettem 100-110 ml Joe's tejet mindkettõbe. Ezután sima mûhelypumpával lazán, minden gond nélkül fújtam fel õket, jó hangos pattanással ugrottak a külsõk a helyükre. Megforgattam a kerekeket a Joe's-féle oldal szövege és a videó szerint, hogy egyenletesen jusson mindenhová a lötyibõl és most hagyom állni egy kicsit 3.5-4 bar nyomáson - hogy aztán leereszthessem hamarosan kb. 1.8 barra, ami a 80kg+málhához pont jó lesz. ;-)

@Dante: utólag is köszi a tippet meg a múltkor a nyakamba zúdított infó-cunamit! ;-)

A tömeget meg külön dedikálom a grammániásoknak: igen, 1499g a kettõ! :-D

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

köszi, ezt a Ritchey Z max WCS-t kipróbálom hátra! az e-bike-n ezt találtam:
Ritchey Z-Max Evolution WCS [1.9]
Ez lenne az?

Igen.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Elõl Rocket Ron 2.1, hátul Ritchey Z max WCS 1.9

köszi, ezt a Ritchey Z max WCS-t kipróbálom hátra! az e-bike-n ezt találtam:
Ritchey Z-Max Evolution WCS [1.9]
Ez lenne az?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Elõl Rocket Ron 2.1, hátul Ritchey Z max WCS 1.9

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sarban nekem elegge bejott a Nobby Nic.

evo, TL ready 2.1 475g
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Racing Ralph, 2.1, 470gr

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Kinek melyik gumi vált be :közepesen sáros viszonyokra, verseny körülmények között (hajtogatós legyen és nem nehezebb 500g-nál), ami a versenyek elején az aszfalton is teljesít, és a sárban is jól tisztul. Olyan 1,9-2,1 közötti méret lenne jó

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

nem tudom.itthon volt.ezzel szigeteltuk a kad peremet.szoval valami alap epitkezesi szarsag lehetett.

Akkor az lesz amire gondoltam. Köszi!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Feltöltött kép

A kis képen látod, mirõl van szó. Ezt a képet találtam, ez, értelemszerûen, autóhoz való, de gyártanak ilyet bringához is.

Ilyenem van biciklihez való verzióban. :)