Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15905 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nagy melegben kifolyt 2 dl latextejet, ami megszilárdult valamin, amin nem kellett volna, ti mivel oldanátok le? :-)

Milyen anyagra ragadt rá?

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nagy melegben kifolyt 2 dl latextejet, ami megszilárdult valamin, amin nem kellett volna, ti mivel oldanátok le? :-)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
négy lyuk megfoltozása után meglett az 5., majd felfújva sikerült konstatálni, hogy még 5-10 vágás van rajta körben mintha pengével belekaptak volna...
fasza tanulópénz volt.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Az kidörzsölés vagy elfékezés. Amikor még V-fékkel mentem, néha el tudtam durrantani, az csinált ilyet. A kidörzsölést pedig a kosz vagy a durva, rossz minõségû felniszalag okozhatja. És latexhez mindig használj bõségesen hintõport, sokkal érzékenyebb, mint a butil.

köszi, erre akkor figyelek.
kidörzsölõdés esélyes lehet, mert baromira mocorog a külsõ a kevlárszál+papírvékony oldalfal miatt.
max párszáz km lehet a belsõkben de már szépen végigmintázta a szövet... :o

Nem ott nyílt szét hosszában ahol odaverted? Csak azért kérdem, mert ilyet már láttam, nem csak latexszel.

belülre esõ kigyóharapás, onnantól kb. 20 centire vélhetõen az egyik oldalfalnál kb. 45°os szögben 1cm hosszú nyílás lett.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Fogsz egy régi szelepet, a tût rögzítõ csavar felett a tengely kiszélesedõ részét lereszeled, letekered az anyát.
A szeleptût átszúrod a belsõn, aztán valahogy belejátszod a szelepbe, rátekered a csavart és raksz a belsõre egy foltot.

zsenialis! :) meg is csinaltam... nem is kilotte, hanem beesett a szelep. elotte azt is ki kellett hozni: kilyukasztottam a belsot egy helyen, ezt bejeloltem, es ott nyomtam be a masikat. az biztos, hogyha megegyszer elferdul, szarok ra.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Fogsz egy régi szelepet, a tût rögzítõ csavar felett a tengely kiszélesedõ részét lereszeled, letekered az anyát.
A szeleptût átszúrod a belsõn, aztán valahogy belejátszod a szelepbe, rátekered a csavart és raksz a belsõre egy foltot.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
esetleg az jutott eszembe, hogy regi belso szelepreszet gumistol korbe vagom es ravulkanizalom latexra. de ez nagyon kokler megoldas...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
presztas michelin latexnel sikerult elferditenem a biztositoszeget. gondoltam visszahajlitom, erre letorott. mondom ugyse kell nekem ez a csavaros resz, a tuske vege kilogott meg - fujtam meg bele. amikor leszedtem a pumpat, kilotte a szelepet...

szerintem nem lehet a szelepet cserelni benne, nincs vmi trukk amivel hasznalhatova lehet tenni? tok szuzi belso, sajnalnam ilyen hulyeseg miatt kidobni, meg amugyis baromi nehez beszerezni (asszem ez is kulfoldrol jott).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én feltettem 1.95ös külsõt b+ zero felnire ami belül 23mm. Rhyno lite-ra is, meg fater bringáján valami õsrégi baziszéles szimplafalú acélfelnire is, ami szerintem legalább 27mm szélességû belül. megáll rajta, max a futófelület íve kissé laposabb lesz, de 1.9 és 2.1 között nincs olyan nagy különbség szerintem hogy ebbõl gond legyen. Milyen széles az a felni?

32,6mm.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

még azt mondjátok már meg légyszi, hogy mi lesz akkor ha a dt swiss f360-ra 1.9es külsõt teszek? egyáltalán rá tudom tenni? 2.1-egy ajánl a gyártó, amint erre felhívtátok a figyelmem.

Én feltettem 1.95ös külsõt b+ zero felnire ami belül 23mm. Rhyno lite-ra is, meg fater bringáján valami õsrégi baziszéles szimplafalú acélfelnire is, ami szerintem legalább 27mm szélességû belül. megáll rajta, max a futófelület íve kissé laposabb lesz, de 1.9 és 2.1 között nincs olyan nagy különbség szerintem hogy ebbõl gond legyen. Milyen széles az a felni?
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
még azt mondjátok már meg légyszi, hogy mi lesz akkor ha a dt swiss f360-ra 1.9es külsõt teszek? egyáltalán rá tudom tenni? 2.1-egy ajánl a gyártó, amint erre felhívtátok a figyelmem.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok! 26-os montira szeretnék 90kg-os testsúlyhoz valami slick gumit a városba. Sose volt még slick-em, ajánljatok valamit. Eddig a Maxxis Xenith-et és a Continental Sport Contact-ot nézegettem. Mi a véleményetek melyiket lenne érdemes megvenni? A felsorolt 2 gumin kívül mást is ajánlhattok!
Elvárások a szokásos dolgok: defektállóság és kanyarba tapadjon valamint esõbe ne csússzon annyira és guruljak gyorsabban mint a jelenlegi bütykössel :) . Homokba terepre nem szoktam menni, de ha mégis létezik olyan slick guma aminek az oldala bütykös hogy kitaposott homokos utat elbírja az perfekt lenne.
Ár: 500Ft/db max. A Conti S.C. azért is szimpi mert egy pár 5000-bõl beszerezhetõ.

Nekem a continentalokkal nagyon jó tapasztalatom van. A mostani conti city contactban 10-11 ezer km van, defektem csak egy-kettõ ha volt, és még van benne szermre pár ezer kilcsi.

Haveromnak sport contactja van, az is jó, meg van 1,6-os méretben is, ami pont ideális, csak az jobban kopik.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Schwalbe city jet

inkubator

inkubator

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Sziasztok! 26-os montira szeretnék 90kg-os testsúlyhoz valami slick gumit a városba. Sose volt még slick-em, ajánljatok valamit. Eddig a Maxxis Xenith-et és a Continental Sport Contact-ot nézegettem. Mi a véleményetek melyiket lenne érdemes megvenni? A felsorolt 2 gumin kívül mást is ajánlhattok!
Elvárások a szokásos dolgok: defektállóság és kanyarba tapadjon valamint esõbe ne csússzon annyira és guruljak gyorsabban mint a jelenlegi bütykössel :) . Homokba terepre nem szoktam menni, de ha mégis létezik olyan slick guma aminek az oldala bütykös hogy kitaposott homokos utat elbírja az perfekt lenne.
Ár: 500Ft/db max. A Conti S.C. azért is szimpi mert egy pár 5000-bõl beszerezhetõ.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

A linkelt külsõ 16"-os.

igen, ez igaz. köszi a segítséget.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

A DT ajánlása szerint erre 26 x 2,1-3 méretû külsõt célszerû felrakni.

köszi! és mi lesz, ha az 1.9-est teszem föl? (most is 1.95-ös van rajta)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A linkelt külsõ 16"-os.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A DT ajánlása szerint erre 26 x 2,1-3 méretû külsõt célszerû felrakni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok!

hogyan tudom megállapítani, hogy EZ a külsõ felrakható-e ERRE a felnire? elõre is kösz

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Tényleg nem rossz. Kopottan sem.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers