Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ok köszi Jani és zscs.
a gumi tulajdonságaival tisztában vagyok, mert volt/van egy comp-om csak már nagyon a végét járja. most akkor lehet h pro-t veszek.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
A Pro verzió hajtogatós. 2.1-es Pro-m van, épp tegnap vettem le az edzõbicajról. Jó gumi, kicsit gyorsabban kopik, mint az átlag és a 2.1-es az igazából inkább 1.9-1.95 szélességû... Tömege újonnan ~575g körül volt mérve. Hátul használtam és nagyon szerettem. Elég csúszós, de kis gördülési ellenállású gumi. Új korában közepesen mászott, de legalább sárosabb körülmények közt nem gyûjti be a sarat, ami jó pont. A bütykök közel sem olyan magasak rajta, mint az alábbi valamelyik fotón, szerintem ez ilyen XC versenyguminak lehet ideális, de majd a többiek légyszi korrigáljak, ha hülyeséget írtam! (1.5 évig használtam edzegetni, kb. 2e km-t bírt nálam. Felét, mint a viszonylag gyorsan kopó NobbyNic és már majdnem slick a közepe.)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Háát a Speci nem bírt sokat:/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A defektgátló lötyiknek mi a "szavatosságuk" a betöltést követõen?

6-24hónap típustól függõen.

Ritchey Z-Max Premonition Comp 26x2,1 ~670g
Ritchey Z-Max Premonition Pro 26x2,1 ~572g
Ritchey Z-Max Premonition WCS 26x2,1 ~520g

azt mondja már meg nekem vki, hogy a comp és pro között gyakorlatilag mi a különbség? a pro már hajtogatós? mert sehol nem találok róla infót. a pro árban durván 2x annyi mint a comp.
itt se látok utalást, sõt itt a pro nem is szerepel.
Ritchey Logic - Mountain - Tires - Z Max Premonition
hogy van ez?

Igen, a pro hajtogatós.

A sebesség mindent megold.

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Ritchey Z-Max Premonition Pro gumi teszt, kerékpár, bicikli, ár

Itt az elsõ véleményben utalnak rá, de lehet hogy õ is csak találgat.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
Ritchey Z-Max Premonition Comp 26x2,1 ~670g
Ritchey Z-Max Premonition Pro 26x2,1 ~572g
Ritchey Z-Max Premonition WCS 26x2,1 ~520g

azt mondja már meg nekem vki, hogy a comp és pro között gyakorlatilag mi a különbség? a pro már hajtogatós? mert sehol nem találok róla infót. a pro árban durván 2x annyi mint a comp.
itt se látok utalást, sõt itt a pro nem is szerepel.
Ritchey Logic - Mountain - Tires - Z Max Premonition
hogy van ez?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
A defektgátló lötyiknek mi a "szavatosságuk" a betöltést követõen?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Úgy tûnik ez egy ilyen nap, mert nekem is az edzõ bringámon szakadt végig nyílegyenesen a latex. Mondjuk nekem elõtte lapos volt, átvizsgáltam, hogy van-e rajta lyuk, de semmit nem találtam. Visszaraktam, felfújtam, felvettem a mezemet, mire visszamentem már le volt eresztve.
Apropó, az mért van, hogy amikor nincs kerékben és fújom - mondjuk amikor megragasztom - egy idõ után kidudorodik egy helyen?
A hintõporos tippért köszi, mert sztem az eddigi két latex megsemmisítésem emiatt volt.

ott vekonyabb az anyag - lehet megkopott.

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Úgy tûnik ez egy ilyen nap, mert nekem is az edzõ bringámon szakadt végig nyílegyenesen a latex. Mondjuk nekem elõtte lapos volt, átvizsgáltam, hogy van-e rajta lyuk, de semmit nem találtam. Visszaraktam, felfújtam, felvettem a mezemet, mire visszamentem már le volt eresztve.
Apropó, az mért van, hogy amikor nincs kerékben és fújom - mondjuk amikor megragasztom - egy idõ után kidudorodik egy helyen?
A hintõporos tippért köszi, mert sztem az eddigi két latex megsemmisítésem emiatt volt.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

olyan van, hogy felütött latex a felütés pillanatában a nyomás miatt máshol egyszerûen szétnyílik?
vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen?

annyira nyílegyenes a vágás, hogy tuti nem becsípõdés.

Nem ott nyílt szét hosszában ahol odaverted? Csak azért kérdem, mert ilyet már láttam, nem csak latexszel.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

,...A kidörzsölést pedig a kosz vagy a durva, rossz minõségû felniszalag okozhatja

Ma reggel pont ez történt velem a tartalék V-fékes merevfarúmmal. Mázli, hogy épp ma reggel indulás elõtt eresztett le, így gyorsan tudtam javítani a felniszalagos problémát némi szigetelõ szalaggal és volt otthon szerszámom lefeszegetni a felnin nagyon passzentosan fent lévõ Richey Z-Max Premonition-t. (Ha mindez tegnap a pilisi túrán lett volna Visegrád körül, azt hiszem, kissé morci lettem volna...)
Felniszalag félrecsúszott 3 küllõnyi hosszon és a felnifurat kivágta/-dörzsölte egy helyen hosszában a belsõt.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

olyan van, hogy felütött latex a felütés pillanatában a nyomás miatt máshol egyszerûen szétnyílik?

Az kidörzsölés vagy elfékezés. Amikor még V-fékkel mentem, néha el tudtam durrantani, az csinált ilyet. A kidörzsölést pedig a kosz vagy a durva, rossz minõségû felniszalag okozhatja. És latexhez mindig használj bõségesen hintõport, sokkal érzékenyebb, mint a butil.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Köszi. Nekem az is infó lesz, ha az aszfalton való gördülésérõl beszámolsz (terepen biztos jobb, mind az XC Dry)
...na meg a valós szélessége is érdekel majd.

hali!

na megvolt a maxxis crossmark próba. kicsit aszfalt, kicsi terep. szerintem elég gyors külsõ, ellenben eléggé rázós, legalábbis a 2.2-es conti x-kinghez képest. kanyarban elég jó, de én úgy érzem, kell egy bizonyos sebesség, hogy tényleg jól fogjon. egyelõre ennyi, hegyre jövõ héten megyek, majd ott lesz rendesen letesztelve. a szélességét még nem mértem, majd reggeli után lecammogok.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ez szerintem inkabb gyartasi hiba, vagy egy masik serules kovetkezmenye.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

A Maxxisoknál egyébként mi a helyzet a ráírt/valós szélesség terén?

aspennel tenyleg valos (ez az elso gumim, aminel igy van) - amugy ra is van irva az oldalara, hogy hol merve mennyi.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Szárazon halál lassú, nedves körülmények között nem tart rendesen, cserébe hamar eltömõdik, de legalább dögnehéz.

lehet, hogy hamar eltömõdik, de elég hamar tisztul is. mindegy, nekem nem volt vle ennyi bajom. az x-kingnél egybõl feltûnt, hogy kanyarban szépen csúszik. na majd most, a schwalbe black jack hátha jobb lesz.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
A Maxxisoknál egyébként mi a helyzet a ráírt/valós szélesség terén?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Mi a baj az Ignitorral? Én vágtam kicsit a mintázaton, hogy nyitottabb legyen. A Kona Unit-om gyárilag ezzel volt szerelve, félsárguminak tettem félre. Ránézésre totál Conti Explorer koppintás, azzal nem volt semmi bajom.

Szárazon halál lassú, nedves körülmények között nem tart rendesen, cserébe hamar eltömõdik, de legalább dögnehéz.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Mi a baj az Ignitorral? Én vágtam kicsit a mintázaton, hogy nyitottabb legyen. A Kona Unit-om gyárilag ezzel volt szerelve, félsárguminak tettem félre. Ránézésre totál Conti Explorer koppintás, azzal nem volt semmi bajom.