Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2011. szeptember 28. - 09:08
nem durrant, meg semmi, egyszerûen csak kanyarban elúszott a hátulja, oszt annyi
Írta 2011. szeptember 28. - 08:52
Az nem is igazi bringás, aki még nem járt így. Próbáld ki országúti bringán, annak brutális hangja van.
hat a hangerovel nem volt gond, mivel epp kozelhajoltam hozza, es egy szuk panel-eloszobaban tortent.
He-he az utolsót Csesznekre le a murvás szerpentinen sikerült átélni, egy igazi éélméény volt...
Arn , milyen felniszalagod van? A gyári keréren nekem ilyen kemény kevlárszerû szalag volt az hamar kidörzsölte az állandó pumpálásra szoruló latexet. Aztán húztam rá egy olyat ami a "szûzhártya" Maxxisokhoz van csomagolva azzal jóval tovább bírták.
es ha az elsorol leesik a gumi, akkor mit csinalsz?
nem kemeny, illetve ellenorizni is szoktam, es ha osszegyurodott vagy ilyesmi, akkor inkabb lecserelem. amugy ha cserelem epp pl a bbb felet preferalom, mert az nem nyulik meg (szerintem epp amit irsz). hintoporozni is szoktam.
Nekem nagy keréken sincs vele gondom, még a 2,4es Maxxis Ardentben sem. Mindenbõl lehet selejt. Múlt héten a 40km-t futott CST robbant fel 4,5 baron a kezemben, az Ignitor le is ugrott, annak iszonyú laza a drótpereme.
ezek szerint akkor nem csak a latex csinalja... de annal gyakrabban elofordul? mindenesetre eddig vagy elrepedt, vagy kilyukadt, de olyan meg nem volt, hogy a defekt azonnal ledobja a kulsot. szerencse, hogy igy tortent. asszem amig nem csinalnak rendes 29er meretben, inkabb hanyagolom, ugyis maceras volt szerelni meg mindig pumpalni.
fura, mert terheles alatt sem volt a kerek, pedig a neveleges max nyomason vmi 100-130kgot is birnia kellene, ez meg alig volt fole fujva. lehet az a multkori kulso kihasadassal ez is megserult, es most "szaladt meg" nagyobb nyomasnal.
Írta 2011. szeptember 27. - 21:37
Nekem nagy keréken sincs vele gondom, még a 2,4es Maxxis Ardentben sem. Mindenbõl lehet selejt. Múlt héten a 40km-t futott CST robbant fel 4,5 baron a kezemben, az Ignitor le is ugrott, annak iszonyú laza a drótpereme.
ez a normál 600 forintos CST belsõ?
Ma kicsit kúszott kanyarban aszfalton a race king. Pedig végre felnyomtam 2 Barra. Eddig még soha nem volt benne ennyi.
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9
Írta 2011. szeptember 27. - 21:28
26asos kereken? akkor ez ugy latszik kodolva volt... menetkozben is van, hogy eldurran? nem ultem volna a bringan, ha az elsokereken csinalja.
Írta 2011. szeptember 27. - 21:15
Arn , milyen felniszalagod van? A gyári keréren nekem ilyen kemény kevlárszerû szalag volt az hamar kidörzsölte az állandó pumpálásra szoruló latexet. Aztán húztam rá egy olyat ami a "szûzhártya" Maxxisokhoz van csomagolva azzal jóval tovább bírták.
Írta 2011. szeptember 27. - 19:18
Az nem is igazi bringás, aki még nem járt így. Próbáld ki országúti bringán, annak brutális hangja van.robbant mar fel vkinek belso? ledobta a kulsot, szo szerint kirobbant a kerekbol. erdekes, hogy tobb helyen is kiszakadt, biztos a folt jobban osszefogta mashol, valahol meg tulsagosan elvekonyodott. szokas szerint kicsit tulfujtam, hogy helyere keruljon a kulso (4+ bar), a pudert takaritottam rola amikor tortent.
olyat szolt, hogy ugy csengett a fulem, mint a jatekokban, amikor a fuled mellett robban a granat. asszem egyelore ennyi volt a latex karrierje.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. szeptember 27. - 19:16
Írta 2011. szeptember 27. - 18:20
Írta 2011. szeptember 27. - 17:43
olyat szolt, hogy ugy csengett a fulem, mint a jatekokban, amikor a fuled mellett robban a granat. asszem egyelore ennyi volt a latex karrierje.
Írta 2011. szeptember 27. - 17:05
Víz alatt tartósan megnézve?
hat nana, hogy leeresztett - valszeg lottek a mai cangazasnak. viszont megvan a lyuk. erdekes, hogy csak bizonyos nyomas mellett ereszt vagy haromszor vegigforgattam, nyomkodtam. nem mindegy, hogy es mekkora nyomassal nyomom ossze. ha tul nagy vagy kicsi, egyszeruen tomit. vegulis ezert (is) szeretjuk a latexet. valszeg amikor kihasadt a kulso, akkor serult meg.
két schwalbe belsõt kukáztam nem rég, mert az elsõ útjukon kiszakadt tõbõl a szelep. az elsõ 5km-t, a hátsó 15km-t bírt.
szerintem gyártási hiba.
ja most látom, hogy neked a külsõ új. az hogy befolyásolta vajon?
nalam semperit volt ilyen 3-bol 2 rossz volt. bar mar osszerakas utan beszakadt a szeleptonel, es leeresztett.
Írta 2011. szeptember 27. - 15:57
szerintem gyártási hiba.
ja most látom, hogy neked a külsõ új. az hogy befolyásolta vajon?
Írta 2011. szeptember 27. - 15:53
Hogy szakadhat ki a szelep a belsõbõl úgy, hogy látszólag a külsõ nem mozdult el, rendesen 90 fokos szögben állt a szelep !?
Mert úgy már jártam, hogy mozgott a külsõ, folyamatosan egyre ferdébben állt a szelep és egyszer csak bumm. Ez o.k., ez tiszta helyzet.
Hátsó kerék, hosszú, meredek lejtõ alján történt.
A külsõ (Corratec) elsõ útja volt. Csak õ lehet a bûnös, mert elõzõ nap a régi kopott gumival még Dobogókõig elmentem minden gond nélkül.
De akkor sem értem .....
Írta 2011. szeptember 27. - 15:42
ez az opcio erosen korlatozottan volt jelen amugy tenyleg jo gumi, de en bena vagyok hozza, nem igazan tudtam kitapasztalni a hatarait. szamomra erthetetlen, hogy neha miert csuszik el szimpla poros bordan, utana meg az azott agyaggal eltomodott gumival siman lejovok a homokos lejton.
a mostani kombot elvileg jol ismerem, gyk a masik bringabol valo kulonbsegeknek kell kijonnie.
Én slic gumival szoktam terepezni, és persze csúszkál mint az állat sok helyen, de volt úgy hármas határ hegyen, hogy viszonylag nagy sár volt az út egy szakaszán, és felfelé méterre pontosan ott akadtam el vele, ahol egy mögöttem jövõ srác a traktor gumijával. Az élet tele van talányokkal
Írta 2011. szeptember 27. - 15:10
a mostani kombot elvileg jol ismerem, gyk a masik bringabol valo kulonbsegeknek kell kijonnie.
Írta 2011. szeptember 27. - 14:31
Írta 2011. szeptember 27. - 13:05
a multkor megint beszopatott az aspen eleg meredeken jottunk le koves, murvas volt vegig. a hatso enyhe fekezesnel is blokkolt, szepen csusztam lefele, az elsot nem is nagyon mertem huzni, mert lehet akkorat borulok mint a haz. szerencsere sikerult lecsuszni foldes reszig, ahol vegre megtapadt. beszartam, hogy most mi lesz, mert ha vmi jon, max nezem, ahogy neki/belemegyek.
Írta 2011. szeptember 27. - 12:11
Írta 2011. szeptember 27. - 11:57
Víz alatt tartósan megnézve?
semmi... probaltam kisebb, nagyobb nyomason vegignyomkodni, de semmi. biztos vmi user error, de mar osszeraktam az uj gumikkal, aztan meglatom, hogy mi tortenik.