Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15905 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Az lehet, de a mellékelt fotón mintha defektet láttunk volna. :-D Tréfát félretéve, majd új külsõ vásárlását tervezed valamikor, szerintem érdemes mindjárt egy rendes UST-s külsõt venni (egyenlõ: ne ilyen oldalfalán aranyfüst-vastagságú és persze árú PaceStar-os fecskét) és elgondolkodnod egy ilyen tubeless átalakításon. Imádni fogod, kényelmes lesz és megbízható. A Giant-féle P-XC2 felnik könnyen és problémamentesen átalakíthatóak egy jó külsõvel, ha hihetünk a hozzászólóknak.
Különben pont nálad furcsállom nagyon, hogy még nem lépted meg eddig a tubeless-t, annyi minden bicajt és bringaipari technikát/újdonságot kipróbáltál már! ;-)

regen gondolkodtam rajta, de a sok erv-ellenerv utan ugy dontottem, hogy nem. ha nem kellene koklanyolni (ust felni+kerek), akkor valszeg meglepnem.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

ez a normál 600 forintos CST belsõ?

Ma kicsit kúszott kanyarban aszfalton a race king. Pedig végre felnyomtam 2 Barra. :) Eddig még soha nem volt benne ennyi.

Fogalmam sincs milyen, ezzel szerelték gyárilag a Kona Unitom. 170g volt 29"-es méretben.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.335 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

latexet nem a defektek miatt hasznaltam

Az lehet, de a mellékelt fotón mintha defektet láttunk volna. :-D Tréfát félretéve, majd új külsõ vásárlását tervezed valamikor, szerintem érdemes mindjárt egy rendes UST-s külsõt venni (egyenlõ: ne ilyen oldalfalán aranyfüst-vastagságú és persze árú PaceStar-os fecskét) és elgondolkodnod egy ilyen tubeless átalakításon. Imádni fogod, kényelmes lesz és megbízható. A Giant-féle P-XC2 felnik könnyen és problémamentesen átalakíthatóak egy jó külsõvel, ha hihetünk a hozzászólóknak.
Különben pont nálad furcsállom nagyon, hogy még nem lépted meg eddig a tubeless-t, annyi minden bicajt és bringaipari technikát/újdonságot kipróbáltál már! ;-)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Latex után a következõ lépés ez lehet: Joes Rendszerek - No-Flats
Olcsóbban is kihozható persze, mondjuk ducktape körbe, aztán BMX felsõt hosszában szétvágsz a megfelelõ szélességre és azt feszíted fel a felnire. Gumi egyik fele a felnire felrak, defektgátló tej beönt, gumi másik fele felrak (szappanos vízre szükség lehet) és mûhelypumpa/kompresszor, majd - ideális esetben - defektproblémák elfelejt. ;-)

NoTubes Yellow tape + vagy veszel szelepet, vagy ha van rossz belsõd, akkor körbevágod és azt teszed be, persze menetes kell hogy legyen, különben nem tudod rászorítani a szeleptõ gumiját a lukra. A szétvágott belsõ vagy a szelepes gumiszalagot totál feleslegesnek érzem. Ha nem hegesztett a felni illesztése, akkor ott kell még valamivel letömíteni, más gond nem nagyon lehet.

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás

26asos kereken? akkor ez ugy latszik kodolva volt... menetkozben is van, hogy eldurran? nem ultem volna a bringan, ha az elsokereken csinalja.

26oson, igen. Egyszer volt menet közben is, de akkor ki volt kicsit hasadva a külsõ is (Race King), valószínûleg az okozta.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
gondolom ez olyan külsõvel nem kompatibilis aminek annyira papírvékony a fala, hogy bolyhosodik az átütõ szövettõl... :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
latexet nem a defektek miatt hasznaltam (a kornyeken szerencsere ritkan gond - kopkop), hanem a kenyelem es a gordules miatt. egy lakasban szerelni szvsz eleg macera, plane, hogy se a felni, se a gumi nem igazan arra valo.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.335 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

26asos kereken? akkor ez ugy latszik kodolva volt... menetkozben is van, hogy eldurran? nem ultem volna a bringan, ha az elsokereken csinalja.

Latex után a következõ lépés ez lehet: Joes Rendszerek - No-Flats
Olcsóbban is kihozható persze, mondjuk ducktape körbe, aztán BMX felsõt hosszában szétvágsz a megfelelõ szélességre és azt feszíted fel a felnire. Gumi egyik fele a felnire felrak, defektgátló tej beönt, gumi másik fele felrak (szappanos vízre szükség lehet) és mûhelypumpa/kompresszor, majd - ideális esetben - defektproblémák elfelejt. ;-)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
nekem tavaly volt, hogy a kenda belsõm hosszában szétrepedt menet közben

nem durrant, meg semmi, egyszerûen csak kanyarban elúszott a hátulja, oszt annyi

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Az nem is igazi bringás, aki még nem járt így. :) Próbáld ki országúti bringán, annak brutális hangja van.

hat a hangerovel nem volt gond, mivel epp kozelhajoltam hozza, es egy szuk panel-eloszobaban tortent.

He-he az utolsót Csesznekre le a murvás szerpentinen sikerült átélni, egy igazi éélméény volt...:)

Arn , milyen felniszalagod van? A gyári keréren nekem ilyen kemény kevlárszerû szalag volt az hamar kidörzsölte az állandó pumpálásra szoruló latexet. Aztán húztam rá egy olyat ami a "szûzhártya" Maxxisokhoz van csomagolva azzal jóval tovább bírták.

es ha az elsorol leesik a gumi, akkor mit csinalsz?

nem kemeny, illetve ellenorizni is szoktam, es ha osszegyurodott vagy ilyesmi, akkor inkabb lecserelem. amugy ha cserelem epp pl a bbb felet preferalom, mert az nem nyulik meg (szerintem epp amit irsz). hintoporozni is szoktam.

Nekem nagy keréken sincs vele gondom, még a 2,4es Maxxis Ardentben sem. Mindenbõl lehet selejt. Múlt héten a 40km-t futott CST robbant fel 4,5 baron a kezemben, az Ignitor le is ugrott, annak iszonyú laza a drótpereme.

ezek szerint akkor nem csak a latex csinalja... de annal gyakrabban elofordul? mindenesetre eddig vagy elrepedt, vagy kilyukadt, de olyan meg nem volt, hogy a defekt azonnal ledobja a kulsot. szerencse, hogy igy tortent. asszem amig nem csinalnak rendes 29er meretben, inkabb hanyagolom, ugyis maceras volt szerelni meg mindig pumpalni.

fura, mert terheles alatt sem volt a kerek, pedig a neveleges max nyomason vmi 100-130kgot is birnia kellene, ez meg alig volt fole fujva. lehet az a multkori kulso kihasadassal ez is megserult, es most "szaladt meg" nagyobb nyomasnal.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Nekem nagy keréken sincs vele gondom, még a 2,4es Maxxis Ardentben sem. Mindenbõl lehet selejt. Múlt héten a 40km-t futott CST robbant fel 4,5 baron a kezemben, az Ignitor le is ugrott, annak iszonyú laza a drótpereme.

ez a normál 600 forintos CST belsõ?

Ma kicsit kúszott kanyarban aszfalton a race king. Pedig végre felnyomtam 2 Barra. :) Eddig még soha nem volt benne ennyi.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
He-he az utolsót Csesznekre le a murvás szerpentinen sikerült átélni, egy igazi éélméény volt...:)

Arn , milyen felniszalagod van? A gyári keréren nekem ilyen kemény kevlárszerû szalag volt az hamar kidörzsölte az állandó pumpálásra szoruló latexet. Aztán húztam rá egy olyat ami a "szûzhártya" Maxxisokhoz van csomagolva azzal jóval tovább bírták.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

robbant mar fel vkinek belso? ledobta a kulsot, szo szerint kirobbant a kerekbol. erdekes, hogy tobb helyen is kiszakadt, biztos a folt jobban osszefogta mashol, valahol meg tulsagosan elvekonyodott. szokas szerint kicsit tulfujtam, hogy helyere keruljon a kulso (4+ bar), a pudert takaritottam rola amikor tortent.

olyat szolt, hogy ugy csengett a fulem, mint a jatekokban, amikor a fuled mellett robban a granat. asszem egyelore ennyi volt a latex karrierje.

Az nem is igazi bringás, aki még nem járt így. :) Próbáld ki országúti bringán, annak brutális hangja van.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Három latexom semmisült már meg nekem is hasonló módon. Csapattársam is járt már így.. Most egyelõre 5db van két bringán, 1 tartalék, ezek jól bírják. :) Szelepet szinte már az összesben cserélni kellett.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
robbant mar fel vkinek belso? ledobta a kulsot, szo szerint kirobbant a kerekbol. erdekes, hogy tobb helyen is kiszakadt, biztos a folt jobban osszefogta mashol, valahol meg tulsagosan elvekonyodott. szokas szerint kicsit tulfujtam, hogy helyere keruljon a kulso (4+ bar), a pudert takaritottam rola amikor tortent.

olyat szolt, hogy ugy csengett a fulem, mint a jatekokban, amikor a fuled mellett robban a granat. asszem egyelore ennyi volt a latex karrierje.

Feltöltött kép
Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Víz alatt tartósan megnézve?

hat nana, hogy leeresztett - valszeg lottek a mai cangazasnak. viszont megvan a lyuk. erdekes, hogy csak bizonyos nyomas mellett ereszt :) vagy haromszor vegigforgattam, nyomkodtam. nem mindegy, hogy es mekkora nyomassal nyomom ossze. ha tul nagy vagy kicsi, egyszeruen tomit. vegulis ezert (is) szeretjuk a latexet. valszeg amikor kihasadt a kulso, akkor serult meg.

két schwalbe belsõt kukáztam nem rég, mert az elsõ útjukon kiszakadt tõbõl a szelep. az elsõ 5km-t, a hátsó 15km-t bírt.
szerintem gyártási hiba.

ja most látom, hogy neked a külsõ új. az hogy befolyásolta vajon?

nalam semperit volt ilyen 3-bol 2 rossz volt. bar mar osszerakas utan beszakadt a szeleptonel, es leeresztett.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
két schwalbe belsõt kukáztam nem rég, mert az elsõ útjukon kiszakadt tõbõl a szelep. az elsõ 5km-t, a hátsó 15km-t bírt.
szerintem gyártási hiba.

ja most látom, hogy neked a külsõ új. az hogy befolyásolta vajon?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.698 hozzászólás
Tudós Sporttársaim !
Hogy szakadhat ki a szelep a belsõbõl úgy, hogy látszólag a külsõ nem mozdult el, rendesen 90 fokos szögben állt a szelep !?
Mert úgy már jártam, hogy mozgott a külsõ, folyamatosan egyre ferdébben állt a szelep és egyszer csak bumm. Ez o.k., ez tiszta helyzet.
Hátsó kerék, hosszú, meredek lejtõ alján történt.
A külsõ (Corratec) elsõ útja volt. Csak õ lehet a bûnös, mert elõzõ nap a régi kopott gumival még Dobogókõig elmentem minden gond nélkül.
De akkor sem értem .....
Marci