Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a kulsonek ra kell tapadni a felnire... :) nem veletlenul kinlodnak annyit a gyartok a normalis rogzitessel.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
A felnit kár bármivel bekenni, fõleg mert akkor könnyebben megcsúszik rajta a belsõ (amit ugye körbevágsz), és letépi a szelepet fékezéskor. A körbevágott belsõ és a külsõ között kell egyedül szigetelni, arra pedig ott a lötty, amit felfújás elõtt beöntesz.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
az a ket nap az eleg gyaszos eredmeny.arra gondoltam mg hogy a felnit elotte bekenem vazelinnel.ugy talan a belso jobban szigeteli a felnit.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
youtube-on találsz videót házilag gányolt megoldásokról, de szerintem 1 mérettel kisebb belsõ kell, különben nem fog rendesen tömíteni. A kivágott belsõ inkább lógjon túl a felni peremén 1mm-el, pont a peremre rakni mindkét oldalon mûvészet, fõleg úgy, hogy felrakásnál ne másszon el.
Nem árt még egy kompresszor, fõleg elsõ felfújáskor, és olyan helyen csináld, ahol nem sajnálod a falakat :)

Nekem így is kb 2 naponta teljesen leeresztett, de lehet hogy a felni+gumi kombóm volt rossz..

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
koszi a valaszt.akkor beszamolok az eredmenyrol.remelem a 28 as belso rendesen tomiti a 28 as felnit.valakinek ebben tapasztalata?mire figyeljek oda hogy vagjam a gumit a felnihez?
(annyit tudok hogy a felni peremeig kell erjen a vagott belso hogy a kulso pereme szepen ra tudjon fekudni hogy szigeteljen)

Kozben erkezett valasz irok privatot

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Latex után a következõ lépés ez lehet: Joes Rendszerek - No-Flats
Olcsóbban is kihozható persze, mondjuk ducktape körbe, aztán BMX felsõt hosszában szétvágsz a megfelelõ szélességre és azt feszíted fel a felnire. Gumi egyik fele a felnire felrak, defektgátló tej beönt, gumi másik fele felrak (szappanos vízre szükség lehet) és mûhelypumpa/kompresszor, majd - ideális esetben - defektproblémák elfelejt. ;-)

A BMX-es belsõs megoldást nem ajánlom, én rengeteget szívtam vele. Legalább 3szor ledobta a külsõt, volt hogy kanyarban elsõ kerékrõl... xc717 felnin maxxis ignitor volt. Össze is b@sz mindent a lötty, mire rendesen tömít. Nekem egy éve van latex, eddig semmi gond.

Ha érdekel a löttyös téma, van bontatlan átalakítóm valahol (szalag+szelep) és még egy fél flakon lötty, írj privit :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

most nincs elottem hogy hany barra van kiirva.de akkor nekivagok max teszek bele kulsot ha nem jon ossze.milyentejet ajanlotok (azert lenyen olcso)?

Jó az oldalfaluk hozzá. No-flats tejet rakjál bele.

A sebesség mindent megold.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
most nincs elottem hogy hany barra van kiirva.de akkor nekivagok max teszek bele kulsot ha nem jon ossze.milyentejet ajanlotok (azert lenyen olcso)?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

outi nal is lehet getto tubeless esiteni? Lenne egy continental city es sport contaktom.es lenne hozza 26 os belsom is amit felni tomitesnek hasznalnek.szerintetek az elobb emlitett ket kulso tartana a 6-7 bart ha tejjel rasegitenek?

city contact az csak 1,5-ösben van nem?

Abba nem is lehet 6-7 bart fújni, és elég bele 3,5 max 4 bar.

Amúgy kurva jól bírja, az enyében 10-11 ezer kilométer van és még simán van rajta minta, tök jó állapotban van, szerintem még több ezret el fog menni.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
de belsot igy sem kellene foltozni/venni.max felfujni es mindigutantolteni ha fogy a tej.
De az elobb emlitett kulsok jok lehetnek vagy nagyon porozus az oldalfaluk?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

outi nal is lehet getto tubeless esiteni? Lenne egy continental city es sport contaktom.es lenne hozza 26 os belsom is amit felni tomitesnek hasznalnek.szerintetek az elobb emlitett ket kulso tartana a 6-7 bart ha tejjel rasegitenek?

Felrakni nem biztos, hogy egyszerû lenne. Defektnél mindenképpen rá kéne fújni, mert gyorsan elszáll pár bar. Ugyanúgy szét tudod verni a felnit, mintha belsõ lenne benne.

A sebesség mindent megold.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Az lehet, de a mellékelt fotón mintha defektet láttunk volna. :-D Tréfát félretéve, majd új külsõ vásárlását tervezed valamikor, szerintem érdemes mindjárt egy rendes UST-s külsõt venni (egyenlõ: ne ilyen oldalfalán aranyfüst-vastagságú és persze árú PaceStar-os fecskét) és elgondolkodnod egy ilyen tubeless átalakításon. Imádni fogod, kényelmes lesz és megbízható. A Giant-féle P-XC2 felnik könnyen és problémamentesen átalakíthatóak egy jó külsõvel, ha hihetünk a hozzászólóknak.
Különben pont nálad furcsállom nagyon, hogy még nem lépted meg eddig a tubeless-t, annyi minden bicajt és bringaipari technikát/újdonságot kipróbáltál már! ;-)

regen gondolkodtam rajta, de a sok erv-ellenerv utan ugy dontottem, hogy nem. ha nem kellene koklanyolni (ust felni+kerek), akkor valszeg meglepnem.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

ez a normál 600 forintos CST belsõ?

Ma kicsit kúszott kanyarban aszfalton a race king. Pedig végre felnyomtam 2 Barra. :) Eddig még soha nem volt benne ennyi.

Fogalmam sincs milyen, ezzel szerelték gyárilag a Kona Unitom. 170g volt 29"-es méretben.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

latexet nem a defektek miatt hasznaltam

Az lehet, de a mellékelt fotón mintha defektet láttunk volna. :-D Tréfát félretéve, majd új külsõ vásárlását tervezed valamikor, szerintem érdemes mindjárt egy rendes UST-s külsõt venni (egyenlõ: ne ilyen oldalfalán aranyfüst-vastagságú és persze árú PaceStar-os fecskét) és elgondolkodnod egy ilyen tubeless átalakításon. Imádni fogod, kényelmes lesz és megbízható. A Giant-féle P-XC2 felnik könnyen és problémamentesen átalakíthatóak egy jó külsõvel, ha hihetünk a hozzászólóknak.
Különben pont nálad furcsállom nagyon, hogy még nem lépted meg eddig a tubeless-t, annyi minden bicajt és bringaipari technikát/újdonságot kipróbáltál már! ;-)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Olcsóbban is kihozható persze, mondjuk ducktape körbe, aztán BMX felsõt hosszában szétvágsz a megfelelõ szélességre és azt feszíted fel a felnire. Gumi egyik fele a felnire felrak, defektgátló tej beönt, gumi másik fele felrak (szappanos vízre szükség lehet) és mûhelypumpa/kompresszor, majd - ideális esetben - defektproblémák elfelejt. ;-)

NoTubes Yellow tape + vagy veszel szelepet, vagy ha van rossz belsõd, akkor körbevágod és azt teszed be, persze menetes kell hogy legyen, különben nem tudod rászorítani a szeleptõ gumiját a lukra. A szétvágott belsõ vagy a szelepes gumiszalagot totál feleslegesnek érzem. Ha nem hegesztett a felni illesztése, akkor ott kell még valamivel letömíteni, más gond nem nagyon lehet.

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 posts

26asos kereken? akkor ez ugy latszik kodolva volt... menetkozben is van, hogy eldurran? nem ultem volna a bringan, ha az elsokereken csinalja.

26oson, igen. Egyszer volt menet közben is, de akkor ki volt kicsit hasadva a külsõ is (Race King), valószínûleg az okozta.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
gondolom ez olyan külsõvel nem kompatibilis aminek annyira papírvékony a fala, hogy bolyhosodik az átütõ szövettõl... :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
latexet nem a defektek miatt hasznaltam (a kornyeken szerencsere ritkan gond - kopkop), hanem a kenyelem es a gordules miatt. egy lakasban szerelni szvsz eleg macera, plane, hogy se a felni, se a gumi nem igazan arra valo.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

26asos kereken? akkor ez ugy latszik kodolva volt... menetkozben is van, hogy eldurran? nem ultem volna a bringan, ha az elsokereken csinalja.