Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

abban a válaszban szó sincs a B szegmensrõl...

igen, ezt írtam én is

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Volt egy pár 127 tpi-s Barracudám. Nagyon jó minõségû, pontos, igényes külsõ volt. Nem kellett igazgatni, csak felraktam, felpumpáltam, és tökéletesen a helyére ült. Alacsony nyomáson is jól használható volt.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Tökik, Hutchinson gumik milyenek? Minõségre. Menettulajdonságok egyéb gyártóké alatt vannak avagy vetekszenek vele? Tudom, hogy ez így eléggé bõ, de valami infó jó lenne róluk. Nem ismerem õket. Látni láttam, de kis darabszámban.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

abban a válaszban szerintem elég egyértelmûvé tették, hogy hivatalosan nincs ilyesmi.

abban a válaszban szó sincs a B szegmensrõl...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
a gyarto teszteli a gumiait vagy csak latja hogy szepseghibas es megy b be?mi van ha nm teszteli?akkor a szepek koze ami A kategbe kerulhet anyaghibas is kerul?ha tesztelessel nezi melyik hibas melyik nem akkor ezt megtehetne a szepseghibassal is igy kiszirve a valoban jibas darabokat.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

szerintem sehol...max ausztriától keletre.
az a véleményem,hogy felelõtlenség ilyen gumikat vásárolni.
1.gerjeszted ezt a (szar) piacot.
2.veszélyezteted a magad/társaid testi épségét.

ez kb olyan dolog,hogy az ember ha városban bringázik vegyen normális lakatot. vagy ne sírjon ha ellopták a bike-ot.
vagy mint a bukósisak... csak egyszer esel a fejedre és a család egész életedben ápolgatni fog és a grillcsirkét pépesíteni.és a gumi is pont ilyen kérdés.

ha már valaki képes több-százezer forintos bringát építeni és a gumin "spórol" az szarrágóság/igénytelenség.
el kell fogadni,hogy egy szezonban (ha sokat mész) 3-4 gumi is elfogy.aki ezt nem képes elfogadni az sakkozzon.

max akkor lehetne elfogadni ha minden gumira rá lenne írva,hogy miért "B"-s.akkor mindenki eldönthetné,hogy mit vállal.de még mindig van az a kérdés,hogy ha társaságban/maratonon megy az ember akkor a többiek"beleegyeztek-e" abba,hogy a gumi egy megbízhatatlan darab és ki tudja mikor adja meg magát.

ez csak egy nézõpont/vélemény. nem muszáj egyetérteni,de remélem páran elgondolkodnak...
peace

maga az ötlet jó lenne, ha a B kategória csak szépséghibás terméket jelölne, de ahogy olvasom sajnos belekerülnek a tényleg használhatatlan selejtek is

mindezzel együtt, én ilyen contikkal eddig úgy 26 ezer km-t tekertem le, és nem volt vele gondom. A jelenlegiben is 11 ezer km van....

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Az országúti topikban is volt téma a "bés" Continental. Ave írt is a gyártónak egy emailt, hogy mi az igazság

http://forum.bikemag...tml#post1038267

abban a válaszban szerintem elég egyértelmûvé tették, hogy hivatalosan nincs ilyesmi.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Az országúti topikban is volt téma a "bés" Continental. Ave írt is a gyártónak egy emailt, hogy mi az igazság

http://forum.bikemag...tml#post1038267

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

ez kb olyan dolog,hogy az ember ha városban bringázik vegyen normális lakatot. vagy ne sírjon ha ellopták a bike-ot.
vagy mint a bukósisak... csak egyszer esel a fejedre és a család egész életedben ápolgatni fog és a grillcsirkét pépesíteni.és a gumi is pont ilyen kérdés.

ha már valaki képes több-százezer forintos bringát építeni és a gumin "spórol" az szarrágóság/igénytelenség.
el kell fogadni,hogy egy szezonban (ha sokat mész) 3-4 gumi is elfogy.aki ezt nem képes elfogadni az sakkozzon.

max akkor lehetne elfogadni ha minden gumira rá lenne írva,hogy miért "B"-s.akkor mindenki eldönthetné,hogy mit vállal.de még mindig van az a kérdés,hogy ha társaságban/maratonon megy az ember akkor a többiek"beleegyeztek-e" abba,hogy a gumi egy megbízhatatlan darab és ki tudja mikor adja meg magát.

ez csak egy nézõpont/vélemény. nem muszáj egyetérteni,de remélem páran elgondolkodnak...
peace

itt a pont. szerintem is el kell fogadni, hogy a gumi fogyóeszköz, én sem spórolok rajta, mert nem egy szar békategóriás conti miatt akarom kitörni a nyakam. sõt, egyáltalán nem akarom kitörni a nyakam...

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

nemeteknel arulnak egyaltalan ilyen gumit? ha nem, akkor egyertelmu :)

peace
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Egyébként te véletlen nem vagy érdekelt a scwalbe forgalmazásában? Csak hogy tudjam, ha már le lettem balekozva :)

a véleményem nem függ össze a munkámmal ;) ha tudnád mennyire kevés a schwalbe garink, akkor értenéd, miért mondtam amit.
szerk: amugy azt hittem megvetted a cst-t ennek hatására - nyilván igy van több értelme a hosszu értekezésemnek :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
1szer már leírtam hogy nézett ki ez a dolog

-Hans Jürgen magasak a gyártási költségek, sok a selejt találjon ki valamit !
-Igen fönök, itt van például a selejt gumik kérdése. jelentõs költség a hulladék elszáll0ttatása, és kezelése. de ha eladnánk a balkánra II osztályúként, darabját cca 1 euróért megtakarítanánk ezt a költséget. és még bevétel is lenne.
-Remek Hans Jüren, dolgozza ki a projektet....

hát kb így

:) :) :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

egy valamit nm ertek akkor.gondolom a gyar atnez minden darabot hogy szerkezetileg oks csak a jok keruljenek ki.a felirat hibasak meg mennek b kategba.akkor miert van forgalomban hibas termek?

nemeteknel arulnak egyaltalan ilyen gumit? ha nem, akkor egyertelmu :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

egy valamit nm ertek akkor.gondolom a gyar atnez minden darabot hogy szerkezetileg oks csak a jok keruljenek ki.a felirat hibasak meg mennek b kategba.akkor miert van forgalomban hibas termek?

hát én még csak nem is sejtem, hogy ebben az országban ez hogy történhet meg... :D

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

a b osztály elvileg csak szépséghibás lehet, ami dícséretes dolog, hogy olcsóbban eladják, ez jó nekünk, jó a környezetnek

de úgy tudom (bár engem eddig ezek elkerültek), hogy sok selejt is bekerül közéjük, ami szerkezeti hibás, és nem is lenne szabad forgalomba hozni

az ilyet vissza kell vinni

én egy kedves fórumtársunktól vásároltam olyan b-s mk-t 2.2es méretben, ami annyira kóválygott, hogy használhatatlan volt. elképzelhetõ, hgoy nem tudott róla, de ha már ilyesmivel üzletelek, megnézném mit adok el. egyébként a párja, ami 2.4es volt, egész hibátlannak tûnt. csupán a kevlárszál bújt elõ itt-ott.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
mikor megveszed, nézd meg, hogy a feliratok, esetleg a reflex csík stimmelnek-e

ha nem, akkor vedd meg, mert tuti az a baja

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
10km-t futott B-s race king, ami amúgy tökéletes volt. Szépen a helyére ugrott, tökéletes oldalfal, nem kóválygott a futófelület, szép volt a felirat... csak éppen:
http://users.atw.hu/...d//DSC00957.JPG ...
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
tudtommal a legtobb gyar bezuzza a hibas gumikat, pl ilyesmikkel boritjak a jatszotereket.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Nem irom a bolt nevet de nekem is volt gondom gumival.feltettem es a drotperem kiszakadt.visszavittem es kozoltek hogy nem cserelik ki mert biztos en kefeltem el es gumira amugy sincs gari.szoval hogy is van eza visszacsereles dolog guminal?vagy csak en doltem be?

selejtet nem hozhat forgalomba, az értékcsökkent pedig nem selejtet jelent, és garanciát pedig a törvén yír elõ, így õ azt felül nem bírálhatja

ilyen esetben simán fel lehet nyomni, hogy életveszélyes termékeket forgalmaz, annak teljes tudatában, vagy csak simán meg kell ragadni a nyakát és addig szorítani, míg vissza nem köhögi a pénzt egy bocsánatkéréssel egyetemben